Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Így épül az MX-5-öm (build thread)    »    Pali játszótere    |   << vissza

Pali játszótere

2022-03-18 11:58:49
Liszt

Liszt

Posztok: 1018
Velünk: 3489 napja

Szia Pali, 

hogy halad a turbos autod?

aláírás

Dani 

2022-03-16 10:19:38
GPali

GPali

Posztok: 731
Velünk: 2723 napja

NA Chapter:

Érdekes fordulat az életemben, hogy hirtelen az NA lett a megbízható, gondtalan kocsim és nem az NBFL...

Ennek köszönhetően a hosszú hétvégén a 30 éves kisöreg volt porondon. A srácokkal összehoztunk egy 2 napos szezonnyitó gurulást 5 autóval meg egy BMW-vel.  A Bükk és a Mátra voltak a célpontjaink.

Az időjárás nekünk kedvezett, az utak nem voltak teli, lehetett haladni.

A találkozó reggelén volt egy apróbb szerelés, ami az NA jobb első indexének szétcsúszott kábelének összehenkölését jelentette, ezen kívül mindegyik kocsi hibátlanul teljesített. Még a BMW is.

A szállásunk Sajószentpéteren egy Motelben volt; arra az egy napra tökéletes.

Sosem volt nálam igazán szempont egy kocsi színe, de ez a 3 egymás mellett olyat üt, hogy muszáj megmutatnom. Hát nem csodálatos?

Mivel az NA egy már-már kuriózum, ezért mindenkinek megengedtem, hogy egy kicsit vezesse aki akarja. Robi (ND) és Peti (BMW) kivételével mindenki vezette is. No persze nem veretős szakaszokon, inkább A-ból B-be közlekedéskor. Ennek a nagy előnye az volt, hogy én pedig kipróbáltam mindenki más kocsiját. Sajnos Susu autója még mindig zseniális. Akárhányszor vezetem mindig rá kell döbbennem, hogy azon a reccsenő 3. fokozaton kívül az az autó egy álom. Pali - nem én, hanem a szürke nb tulaja - kocsijának vezetésekor pedig olyan nosztalgia fogott el, hogy képzeletben vissza is repültem 5 évet. Arra az időszakra amikor még az én PEX rendszámú exem teljesen gyári 1.6-os volt. Gondtalan, kicsit billegős de akkora örömöt adó autózás feelingje ez, hogy rendesen visszavágytam a kezdetekhez. Andris fekete 1.8-asa hasonló, de mindenben eggyel jobb élményt adott. Azt kell mondanom, hogy mindenkit megértek aki a gyári 1.8-at isteníti. Csak egy picivel több mindenben, de mégis annyival többet tud adni határon autózásnál... Jó kis autópróbák voltak ezek. A bmw-t pedig már úgyis ezerszer vezettem, nagyon patent darab. Ja igen, a bmw tuaja vette meg PEX-et, szóval jó kezekben van. 

Itt pedig egy bizonyíték arra, hogy a vén kecske is megnyalja a sót:

https://www.youtube.com/watch?v=9sQlnUoyn6A

És egy időutazós kép. Tök jó a két formavilágot összenézni.

Mint írtam, mindenki épségben, egyben hazaért bárminemű műszaki probléma nélkül. Remek túra, remek társaság! Még sok ilyenre van szüksége a  lelkemnek.

Tegnap pedig elvittem az nbfl-t Nyirihez. Szépen kábeleződik.

aláírás

Touge Runnerz

2022-03-11 19:08:46
boborider

boborider

Posztok: 112
Velünk: 2330 napja

Válasz erre: @GPali #145084 

No para Pali!

basqnak én is azzal adtam vissza az MSM-et pár éve Kakucson, hogy kezdenem kell valamit a saját fékemmel. Azóta upgradeltem, de még mindig nem érzem azt a pontos és határozott fékerőt, mint az övében. smile

2022-03-11 13:51:54
GPali

GPali

Szerdán Basq és Ákos kartársakkal összehoztunk egy munka utáni Szentendre-Pilisszentlászló-Lepence X3 karikát. Az est témája természetesen a gyári Mazdaspeed és az összetákolt 1.6T egymásnak eresztése volt. Ez volt az első igazi autózásom a kocsival, szóval még nagyon nem vagyunk összeszokva, nem alakult ki az a bizalom aminek lennie kell stb. Mentünk egyet a sajátunkkal, majd utána egymáséval. A harmadik kör Ákos játékköre volt :D  Mókás módon mindketten a "hú de mocsok jó a kocsid!" gondolattal szálltunk ki.

MsM: Sokkal jobban kell pörgetni a motort, később tölt be a turbo. Nekem a sok év halálra pörgetendő szívómotoros élet után nagyon tetszett. Ha viszont elkezd tölteni a turbó, akkor megindul. Hátránynak fogtam fel, hogy nagyon hamar leszabályoz, így viszonylag kicsi a tartomány ahol úgy igazán él. De ha abban a tartományban tudsz kocsizni.... A setup sokkal urasabb, szolidabb, tudjátok, olyan gyári érzés. A féke zseniális, rálehelsz és határozottan, nagyot fog a kocsin. Én talán erősebbnek, nyomatékosabbnak éreztem mint a sajátomat.

1.6T: Alulról hamarabb jön a bugi, így pl azt szoknom kell, hogy nem szükséges szétküldeni a teknikát, nyugodtan szabad egy fokozattal magasabban menni. Sajnos a mostani beállítással fent mintha elfogyna kicsit, tehát kb felesleges is magas rpm-en használni. Jóval "parasztabb" mint az msm, értem ez alatt, azt hogy hangosabb, kicsit visszadurrog, fütyül a lefújószelep gázelvételre, nyersebb az egész élmény. A fékem botrányosan szar, ezzel kezdenem kell valamit.  Ja és tökre benzinszag van a kocsiban, ami nekem finom, az utasoknak kevésbé, a környezetnek még kevésbé. Ugye jelen esetben durván túlküldi magát üzemanyaggal a rendszer. Ezen is javítani fogunk. 

Egy mókás fogyasztási adat: 198 km alatt 37,5 liter. Az testvérek között is 18-19 liter/100km 

Lepencéről az utolsó kör megkezdése után megtalált minket egy Fiseta ST. Mit megtalált, inkább berobbant mögénk mint egy ágyúgolyó. Nekem sem kellett több, mi baj lehet abból ha éjszaka, korom sötétben egy kövekkel és állatokkal teli kanyargós erdei szakaszon elkezdek versenyezgetni az egyébként harmadik alkalommal vezetett, tök ismeretlen épített autómmal. Gyakorlatilag az első olyan utam ahol úgy használva van a teknika... Szóval elkezdtem lőni ahogy a csövön kifért, elvégre ez egy menő, nyomatékban gazdag, kanyargós utakra teremtett bestia, hát csak nem hagyom, hogy egy FIESTA lenyomjon! Úton sehol senki, lehetett menni mások tePsi épségének veszélyeztetése nélkül; a sajátunkért meg vállaltuk a kockázatot. Nem, hogy távolodtam a versenytárstól, de még tolt is maga előtt, jó, hogy át nem gurult rajtam. A groteszk érzést tovább növelte, hogy nem csak egyenesben, de a kanyarokban is ott volt végig. A szakasz vége felé érve ( már Pilisszentlászló után) el is engedtem, mert nem akartam megölni magam. Meg Ákost sem aki az anyóson ült.

Kicsit olyan érzésem volt mintha a Mount Akina hágóján rajoskodtam volna egy sárga FD3S volánja mögött és egy panda színű Toyota Sprinter Trueno AE86-ost vezető ismeretlen srác a semmiből szanaszét alázott volna. ZSENIÁLIS ELSŐ KÖZÖS ESTE az új kocsival!!

u.i.: Másnap kiderült, hogy gyakorlatilag egy NC 2.0L motoros Fiesta ST az, amit egy versenyautó istállónál főszerelőként dolgozó srác vezetett. Valószínűsíthetően igen csak rendben van a gép. Ennek ellenére sem értem hogyan tudta ilyen csúnyán kifújni az orrom. Innen is gratula és üdv neki! Mostantól nagy tisztelője vagyok Mr. "Ghost of Pilis" úrnak és keresni fogom ha arra járok :D

aláírás

Touge Runnerz

Történet:

Szerdán Basq és Ákos kartársakkal összehoztunk egy munka utáni Szentendre-Pilisszentlászló-Lepence X3 karikát. Az est témája természetesen a gyári Mazdaspeed és az összetákolt 1.6T egymásnak eresztése volt. Ez volt az első igazi autózásom a kocsival, szóval még nagyon nem vagyunk összeszokva, nem alakult ki az a bizalom aminek lennie kell stb. Mentünk egyet a sajátunkkal, majd utána egymáséval. A harmadik kör Ákos játékköre volt :D  Mókás módon mindketten a "hú de mocsok jó a kocsid!" gondolattal szálltunk ki.

MsM: Sokkal jobban kell pörgetni a motort, később tölt be a turbo. Nekem a sok év halálra pörgetendő szívómotoros élet után nagyon tetszett. Ha viszont elkezd tölteni a turbó, akkor megindul. Hátránynak fogtam fel, hogy nagyon hamar leszabályoz, így viszonylag kicsi a tartomány ahol úgy igazán él. De ha abban a tartományban tudsz kocsizni.... A setup sokkal urasabb, szolidabb, tudjátok, olyan gyári érzés. A féke zseniális, rálehelsz és határozottan, nagyot fog a kocsin. Én talán erősebbnek, nyomatékosabbnak éreztem mint a sajátomat.

1.6T: Alulról hamarabb jön a bugi, így pl azt szoknom kell, hogy nem kell szétküldeni a teknikát, nyugodtan szabad egy fokozattal magasabban menni. Sajnos a mostani beállítással fent mintha elfogyna kicsit, tehát kb felesleges is magas rpm-en használni. Jóval "parasztabb" mint az msm, értem ez alatt, azt hogy hangosabb, kicsit visszadurrog, fütyül a lefújószelep gázelvételre, nyersebb az egész élmény. A fékem botrányosan szar, ezzel kezdenem kell valamit.  Ja és tökre benzinszag van a kocsiban, ami nekem finom, az utasoknak kevésbé, a környezetnek még kevésbé. Ugye jelen esetben durván túlküldi magát üzemanyaggal a rendszer. Ezen is javítani fogunk. 

Egy mókás fogyasztási adat: 198 km alatt 37,5 liter. Az testvérek között is 18-19 liter/100km 

Lepencéről az utolsó kör megkezdése után megtalált minket egy Fiseta ST. Mit megtalált, inkább berobbant mögénk mint egy ágyúgolyó. Nekem sem kellett több, mi baj lehet abból ha éjszaka, korom sötétben egy kövekkel és állatokkal teli kanyargós erdei szakaszon elkezdek versenyezgetni az egyébként harmadik alkalommal vezetett, tök ismeretlen épített autómmal. Gyakorlatilag az első olyan utam ahol úgy használva van a teknika... Szóval elkezdtem lőni ahogy a csövön kifért, elvégre ez egy menő, nyomatékban gazdag, kanyargós utakra teremtett bestia, hát csak nem hagyom, hogy egy FIESTA lenyomjon! Úton sehol senki, lehetett menni mások tePsi épségének veszélyeztetése nélkül; a sajátunkért meg vállaltuk a kockázatot. Nem, hogy távolodtam a versenytárstól, de még tolt is maga előtt, jó, hogy át nem gurult rajtam. A groteszk érzést tovább növelte, hogy nem csak egyenesben, de a kanyarokban is ott volt végig. A szakasz vége felé érve ( már Pilisszentlászló után) el is engedtem, mert nem akartam megölni magam. Meg Ákost sem aki az anyóson ült.

Kicsit olyan érzésem volt mintha a Mount Akina hágóján rajoskodtam volna egy sárga FD3S volánja mögött és egy panda színű Toyota Sprinter Trueno AE86-ost vezető ismeretlen srác a semmiből szanaszét alázott volna. ZSENIÁLIS ELSŐ ESTE az új kocsival!!

u.i.: Másnap kiderült, hogy gyakorlatilag egy NC 2.0L motoros Fiesta ST az, amit egy versenyautó istállónál főszerelőként dolgozó srác vezetett. Ennek ellenére sem értem hogyan tudta ilyen csúnyán kifújni az orrom. Innen is gratula és üdv neki! Mostantól nagy tisztelője vagyok Mr. "Ghost of Pilis" úrnak és keresni fogom ha arra járok :D

2022-03-08 17:02:10
Plazmavago

Plazmavago

Posztok: 209
Velünk: 1913 napja

Válasz erre: @GPali #145065 

Világos. smile Azért jelen esetben egy freudi elemzést megérne a "saját autóm" kifejezés. 

@susu: Hollywood sok hülyeséget mutatott már, de a Mazdánál a padlólemez kiesése pont egy reális veszély. 

2022-03-08 10:01:05
GPali

GPali

Válasz erre: @Plazmavago #145056 

Köszi srácok!

Hogy miért nem a sajátomat turbósítottam: drágább, sokkal több szívás, idő, keresgélés, szerelés. Emellett a saját gépemben már majdnem 240k km van, ebben meg "csak" 165k körül. De leginkább azért volt ez így jobb, mert ez már megy, "kész", használható, az enyémhez pedig vadászni kellett volna az alkatrészeket, majd le kellett volna támasztani egy garázsba hónapokra, kivenni a motort, kitalálni mindent, és majdnem annyit kellett volna szerelnem, mint amennyit Susu vagy Liszt szerelget/szerelgetett az elmúlt években. Ami nagyon sok munkaóra és fixen kiesett volna az elkövetkező legalább egy szezon miatázás.

Egyébként 2002-es phoenix kiadás. (Jéé, pont mint Ati csoda kocsija!!) Vagyis annak született 20 évvel ezelőtt. Ezt Bence, az előző tulaj megbolondította egy teljes RMG spoiler szettel, amit azért is adok különösen, mert ugye így egy "mazdaspeed" miata lett belőle; majd nyakon öntötte a BMW-től kölcsönzött Marrakesh Brown (B09) metál színnel. Ehhez pattintott egy árány színű JR3 (vagy ez jr12?) 15X8 et25 felniszettet Yoko Advan Fleva abroncsokon. Nekem kicsit már sok a csicsa, de kezdem megszokni. Futómű egy gyári Bilstein+Eibach kombó, ezt cserélni fogom. Difiről annyit tudunk, hogy 4.1 Torsen, poly szilentekkel. Motorban racing hajtókar csapágyak vannak, fék ebc yellowstuff pofák, ebc teflon fékcső, valamilyen tárcsa. 

A kocsi, mint olyan jól karban volt tartva, Bence mindent időben cserélt, minőségi alkatrészekkel, ezekre egy szavam sem lehet.

Susu, szerintem pont így fogom lecsapni a laptopot miközben a szívó ördögöddel racsézok. Csak tartsunk már ott! Vagy a Fogarasi havasok tetején.

aláírás

Touge Runnerz

Történet:

Válasz erre: @Plazmavago #145056 

Köszi srácok!

Hogy miért nem a sajátomat turbósítottam: drágább, sokkal több szívás, idő, keresgélés, szerelés. Emellett a saját gépemben már majdnem 240k km van, ebben meg "csak" 165k körül. De leginkább azért volt ez így jobb, mert ez már megy, "kész", használható, az enyémhez pedig vadászni kellett volna az alkatrészeket, majd le kellett volna támasztani egy garázsba hónapokra, kivenni a motort, kitalálni mindent, és majdnem annyit kellett volna szerelnem, mint amennyit Susu vagy Liszt szerelget/szerelgetett az elmúlt években. Ami nagyon sok munkaóra és fixen kiesett volna az elkövetkező legalább egy szezon miatázás.

Egyébként 2002-es phoenix kiadás. (Jéé, pont mint Ati csoda kocsija!!) Vagyis annak született 20 évvel ezelőtt. Ezt Bence, az előző tulaj megbolondította egy teljes RMG spoiler szettel, amit azért is adok különösen, mert ugye így egy "mazdaspeed" miata lett belőle; majd nyakon öntötte a BMW-től kölcsönzött Marrakesh Brown (B09) metál színnel. Ehhez pattintott egy árány színű JR3 (vagy ez jr12?) 15X8 et25 felniszettet. ez nekem kicsit már sok, de kezdem megszokni.

A kocsi, mint olyan jól karban volt tartva, Bence mindent időben cserélt, minőségi alkatrészekkel, ezekre egy szavam sem lehet.

Susu, szerintem pont így fogom lecsapni a laptopot miközben a szívó ördögöddel racsézok. Csak tartsunk már ott! Vagy a Fogarasi havasok tetején.

2022-03-08 8:58:10
Liszt

Liszt

Posztok: 1018
Velünk: 3489 napja

lesz meg ebbol megbizhato auto! :D  odaig pedig egy szep ut vezet, Transzfogarason majd koccintunk ra az esti míícsnél 

aláírás

Dani 

2022-03-07 22:25:38
susu

susu

Posztok: 493
Velünk: 2278 napja

Válasz erre: @GPali #145054 

Ilyen agybajban szívesen segítünk :D

Ha meglesz az MS3, akkor a laptop ugyanúgy fontos szerszám lesz, mint a 10-es dugókulcs. Csak majd figyelj a "Danger to Manifold"-ra, meg a padlólemezre: https://youtube.com/___qTXf3E-aObXxVPSiG_Yk

aláírás

Touge Runnerz

Történet:

Ilyen agybajban szívesen segítünk :D

Ha meglesz az MS3, akkor a laptop ugyanúgy fontos szerszám lesz, mint a 10-es dugókulcs. Csak majd figyelj a "Danger to Manifold"-ra, meg a padlólemezre: https://youtube.com/clip/UgkxqGVM3zjFZm37qTXf3E-aObXxVPSiG_Yk

2022-03-07 19:36:30
rattila

rattila

Posztok: 917
Velünk: 3508 napja

Üdv Pali a feltöltött élet csodálatos világában smile Szépséges az autó! Sok boldog KM-t hozzá! 

aláírás Üdv, Ati
2022-03-07 19:07:05
Plazmavago

Plazmavago

Nagyon-nagyon gratulálok az újabb autóhoz, sok vidám kilométert kívánok mindkettőtöknek! smile Örülök, hogy nem racionális irányba vitted a dolgot. Tök szép autó, láttam a hirdetést a hahun. 

Azt meg szabad kérdezni, hogy miért nem a korábbi NBFL-edet turbósítottad? Esetleg anyagilag jobban jött ki ez a move?

2022-03-07 18:38:55
GPali

GPali

Nos, szóval múlthét csütörtökön elment a kocsim. De az nbfl chapter nem érhet véget! Sokunkkal ellentétben nekem az nb/fl valahogy sokkal szimpibb mint az NA. Jobb vezetni, a popup flash kivételével jobb a formája, szuperebb anyagokból rakták össze (pl a belterét), NEM SAJNÁLOM, van alkatrész utánpótlás, feszesebb a kocsi, na meg persze tuti az is közrejátszik, hogy sokkal jobban ismerem mint az na-kat. Az ok igazából mindegy is, nekem használósnak sokkal jobban bejön az nbfl.

Így hát az eladás gyomorgörcsös, sarokban magzatpózban depizős, nosztalgiázós, tényleg borzasztóan szomorú estéje után eljött a péntek reggel. Havazott, szürke, rossz idő volt; kicsit mintha az időjárás a közérzetemet tükrözte volna le.

Magamhoz vettem egy láda pénzt, összeszedtem Ákost, majd találkoztunk Nyirivel és Danival. Ezzel az igazából teljesen elmeháborodott társasággal elindultunk Mórahalomra.  180km oda, 180km vissza, teljesen oké ha az ember egy kétes előéletű, kellően darabokra szedett, átépített és igazán ki nem forrott kocsit készül hazahozni lábon.

Romantikus hószállingózásban megérkeztünk és megpillantottam a tető alatt tárolt, gyönyörű kocsit. Tényleg gyönyörű! Amíg kicsit közelebb nem mész hozzá és meg nem látod az illesztéseket, kábelkötegelő rengeteget, home made coolant reroute-t, a közepesen biztatóan kilakatolt nyúlványokat és társait. DE! az alapanyag egészen rendben van. Nosza próbakör. Ki is derült, hogy a Greddy piggyback-kel egy helyi tuning műhelyben megírt program nem feltétlen a legbombabiztosabb. Cserébe a kis 1.6-os nagyon akaratos. ...Amikor épp nem dadog le, vagy nem indítózgatsz 2 lefulladás között akkor olyan szépen teszi a  dolgát, hogy teljesen elvarázsolt... Nyilván megvettem.

Chocolate:

Az eladóról: bő 4 éve volt nála a kocsi, már a vásárlás pillanatában tudta, hogy turbósítani fogja. Az évek során egy tök jó setup-ot rakott össze, lakatoltatott, telifényezett, foglalkozott és költött is rendesen az autóra. Nagyon jó gazdája volt, látszik, hogy szeretve volt a verda. De nem sokat használta, így nem is forrt még egybe a teknika, illetve van 1-2 weak point a build-ben amit javítani-cserélni köll.

Elindultunk haza. Amint írtam lábon. Nagy ötlet egy ilyen kocsival. Spoiler: haza jutottam. Csak 2 aprócska megállót kellett beiktatni. Az egyiket azért mert a generátor és a szervó/fűtés szíjai eltűntek az éterben. 1-1 apró miszliket még találni a motortérben. Otthagytuk a kocsit egy pihenőben a pálya mellett, szóltam az ott állomásozó szervnek, hogy néha nézzenek már rá a kocsira, majd hívtam a Ruzsa műhelyt, aki adott szíjakat. Innen is köszi! Futás vissza a kocsihoz, már kezdett sötétedni. Feldobtuk a szíjakat. Vagyis dobtuk volna, ha a szervóét is sikerült volna, de sebaj szervó nélkül simán hazavihető. Miközben a vastag aluhűtő fölött és a turbó előtt csavarozgattam megjelent a rendőrnő, akit megkértem, hogy néha nézzen már rá a kocsira. Kedves volt, mondta, hogy figyelték. Nagyon szépen megköszöntem a szolgálatot és a védelmet, majd a félig sikeres szíjfeltétel után tovább indultunk. Bízom benne, hogy csak ilyen jófej, segítőkész (kocsit egyáltalán nem megnéző) rendőrökkel fog összehozni a sors

Innen Ákos vezetett. Már Örkény felé jártunk amikor a kísérőkocsiból arra leszünk figyelmesek, hogy valami szikrázik a mazda alatt. Félreáll, körbeszaglász, majd kiderült a turpisság. Lefújószelep megnevezést félre értelmezhette a kocsi, mert lefújta magáról. Az pattogott az aszfalton.. Bilinccsel visszaraktuk, zsa tovább.

Végül kínkeservesen, de hazaértünk. Taps-taps, fáradtság, boldogság, izgalom, aggodalom és hasonló vegyes érzelmek kavarogtak bennem. "Kis" kanyarokkal végül olyan 280 km ment bele a kocsiba. Na ez alatt meg is evett 43 liter!!!! üzemanyagot. Nagyon dúsít. Nem oké.

A szervó szíját végül vasárnap raktuk a helyére.

Eredetvizsga, átírás pipa. Az átírás mondjuk vicces volt, majd lehet azt is leírom nektek ha érdekel valakit.

Berendeltem Nyiritől egy ms3 klónt, meg szélessávú lambdaszondát, beszívott levegő hőmérséklet érzékelőt meg egy IAT szenzor foglalatot gyűrűt. Kezdődik....

Szóval az 1.6 nbfl-emet lecseréltem egy 1.6 nbfl-re. Smart move! :D

Itt pedig össze szaglászták egymást az NA-val:

Sok meló lesz még ezzel a szörnnyel, de már most érzem, hogy jóban leszünk.

Innen is köszönöm mindenkinek a rengeteg segítséget amit az elmúlt néhány napon adtatok! Pl ez az összefogás, segítőkészség az ami számomra újra és újra bebizonyítja, hogy igenis van még miata.hu közösség és klubélet.

Folyt köv.

aláírás

Touge Runnerz

2022-03-06 10:29:06
gzugzu

gzugzu

Posztok: 977
Velünk: 4559 napja

Válasz erre: @GPali #145032 

Így már értem smile

2022-03-06 9:22:05
Plazmavago

Plazmavago

Válasz erre: @GPali #145032 

Én meg már kezdtem megijedni...  Kíváncsi leszek a folytatásra smile

2022-03-06 8:55:01
mester

mester

Posztok: 880
Velünk: 5356 napja

Válasz erre: @GPali #145032 korai...kopit kérdezd! de itt van nálam budakeszin.

2022-03-06 6:41:44
GPali

GPali

Válasz erre: @mester #145026 

Ha korai NA-hoz passzol, akkor érdekelne smile hogyan tudom felvenni veled a kapcsolatot?

Gzugzu, én is meglepődtem az eladáson, sőt kicsit még most sem fogtam fel, hogy mekkora ökörséget csináltam. Egyelőre annyit mondok, hogy nem maradtam nbfl nélkül, csak átültem egy jóval nagyobb projektbe. #TD04

aláírás

Touge Runnerz