Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Így épül az MX-5-öm (build thread)    »    Pali játszótere    |   << vissza

Pali játszótere

2021-12-02 16:03:39
GPali

GPali

Posztok: 745
Velünk: 2866 napja

Válasz erre: @BBandi #144710 

Mi történt, mi történt... Az előző tulaj sajnos nem akarta ideadni az autóhoz. Azt hiszem azóta is árulja, ha esetleg fájna rá a fogad... :D Egyébként tényleg szép felni volt.

Közben annyi update van, hogy az NA a Ruzsa műhelyben javulgat-rakódik össze. Úgy volt, hogy "csak" alvázvédés, zárcsere, elektronikai gebasz tovább keresése, anyós ajtó ki-be zárás szeszélyességének megoldása lesz Krisztiánék feladata. De időközben (tegnap este) Krisztián javaslatára Szentkuti Ákossal elhordtuk az NA darabkákat is Krisztiánhoz, így azokat is összelegózza (dobbetétek, ajtókárpitok+fogantyúi, küszöbborítás, ajtó hangszórói, motor alatti takaró műanyag stb.).  Ezeket mi akartuk összerakni Ákossal, de így utólag azért jó, hogy nem mi estünk neki, mert rengeteg csavar hiányzik amiket Krisztián polcról tud pótolni; meg pl kiderült, hogy a bal ajtóból valami kis gonosz manó ellopta a hangszóró kábelezést, így oda újat kellett behúznia a Szerelő Úrnak. Vicces lett volna amikor beszereléskor Ákossal egymásra nézünk, majd tanácstalanul pislogunk mint hal a szatyorban. Egyébként az ajtó hangszóróinak helyre illesztése sem volt leányálom, mivel a bal ajtóban a hangszóró helye nagyobbra lett tákolva.... Valószínűleg egy utólagos, nagyobb hangszóró belecseszése miatt.

Az anyós oldali ajtó zárjából hiányzott egy kb golyóstollba való rugó nagyságú rugócska, ami egy kar visszahúzását hivatott elvégezni. Ezt Krisztián egy nb zárjából pótolta és így remélhetőleg megoldódik az a rendkívül kellemetlen probléma, hogy az anyós ajtó egyszerűen nem nyílik.

Szerintem majd azt is meg kell szoknom, hogy nem kell 2 különböző kulccsal bíbelődnöm, hanem egy kulccsal működik majd minden ajtó meg a gyújtáskapcsoló is. MAGIC! Ja, és a csomagtér ajtajához is lesz zár. Mert ott eddig csak egy Luk éktelenkedett. Plusz poén, hogy ott amúgy is valami utólagos tákolással volt megoldva az ajtó zárja. Ez is cserélve lett gyárira.

Ja az egyik oldalt a belső ajtónyitó (tudjátok, ami ugyan olyan mint az Aston Martin db7-ben) el volt törve. Ebből az előző tulaj adott cseredarabot, úgyhogy elvileg az is be fog kerülni.

Basszus, a végén még tényleg újra autó lesz belőle! Ha nem jön közben semmi oltári vicces fordulat, akkor holnap délután mehetek is átvenni a kocsit.  Dolla dollas

aláírás

Touge Runnerz

2021-12-01 23:43:10

BBandi

Posztok: 10
Velünk: 1499 napja

Volt ezen az autón szép felni, mi lett vele? 

Amúgy a daisy jól áll neki, max kell alá egy kis nyomtáv.

aláírás

üdv, BBandi

2021-12-01 15:54:01
gzugzu

gzugzu

Posztok: 977
Velünk: 4702 napja

Válasz erre: @GPali #144707 

+1 szavazat a gyári felnire smile

2021-12-01 14:24:00
GPali

GPali

Válasz erre: @Nixy #144706 

Ám legyen, lehet felgumizom a Fondmetal 5700-at tavaszra.

Bár ez a Daisy tényleg baromi jól áll neki...

aláírás

Touge Runnerz

2021-11-30 20:31:46
Nixy

Nixy

Posztok: 26
Velünk: 2006 napja

Válasz erre: @GPali #144684 

Pali, tudod, hogy én suttyó vagyok, ahogy most így leírtad az NA - Fondmetal kombót, nagyon megtetszett a fejemben :D Az a felni PEX-nek is baromi jól állt még mielőtt közúti versenyszemélygépjármű lett belőle néhány hét leforgása alatt  Tavasszal próbáld rá plíz, látni akarom :P

aláírás

2004 - 1.6 NBfl Unplugged

2021-11-29 16:31:28
Marcello

Marcello

Posztok: 659
Velünk: 3925 napja

Válasz erre: @GPali #144698 

Nem lakatolt MX5? :D Szerintem kb egy sem. Olyanról tudok párról, aminek viszonylag kis részét kellett csak fújni/lakatolni, de teljesen értintetlen szerintem kb valamelyik Mazda múzeumban van. 

Történet:

Nem lakatolt MX5? :D Szeirntem kb egy sem. Olyanról tudok párról, aminek viszonylag kis részét kellett csak fújni/lakatolni, de teljesen értintetlen szerintem kb valamelyik Mazda múzeumban van. 

2021-11-29 11:52:54
gzugzu

gzugzu

Posztok: 977
Velünk: 4702 napja

És lehetőleg nem rozsdás, illetve lemattult a fényezése.

Lehet ilyen hirdetéseket látni kint néha, de azok már bőven a 10k (15k) EUR szint felett vannak.

Például ő elég csinos:

LINK

Történet:

És lehetőleg nem rozsdás, illetve lemattult a fényezése.

Lehet ilyen hirdetéseket látni kint néha, de azok már bőven a 10k (15k) EUR szint felett vannak.

2021-11-29 10:06:41
GPali

GPali

Válasz erre: @Nyiri #144692 

Teljesen valid. Mindkét észrevétel :D 

Kíváncsi lennék hány db gyári, nem javított/lakatolt/újrafújt NA van. Nem hiszem, hogy túl sok. Persze az enyémet tényleg 3x többször fújták újra a kelleténél.

aláírás

Touge Runnerz

2021-11-26 13:01:42
Nyiri

Nyiri

Posztok: 690
Velünk: 2979 napja
GPali, 2021-11-25 16:09:46

Amúgy egyre bizonyosabb, hogy valóban az utolsó utáni pillanatban vettem NA-t: https://www.roadandt___Xd2HijDjDO9yJyoKI-Ts

Mire elkészül a tied az sem lesz olcsó smile

Amúgy szerintem az érintetlen NA-k érnek igazán sokat, gyári fénnyel.

2021-11-26 10:56:57
GPali

GPali

Válasz erre: @poteka #144685 

Ha a kocsi egyébként gyári lenne akkor valószínűleg én is a Daisy mellé raknám az X-et. De egyelőre eléggé nem az 

"Amúgy az NA is gondtalan, csak egyszer kell megcsinálni." Ebben van nekem is minden bizodalmam. Remélem igazad lesz!

(hahu-s na: És az is egy frissen behozott, 90 lovas, szakadt nb üléses, rossz tetős, csúnyácska darab)

Alvázvédelemre Ruzsa Krisztiánékhoz viszem. Tudom, vannak profibb, direkt erre szakosodott helyek ahol biztosan jobban/jobb anyagokkal csinálnák meg, de én annó az nbfl-t is hozzájuk vittem alváz-üregvédelemre és szerintem azzal is tökéletes munkát végeztek. Bízom benne, hogy az NA-val sem lesz ez máshogy smile Meg mondjuk sózós időszakban elő sem lesz véve az NA. Sajnos be kell látnom, hogy az már nem rugós kocsi hanem egyre inkább vigyázós... Szépen lassan nyugdíjazni kell őket. Ez egy kicsit szívfájdalmam, de látom, hogy azzal már sosem fogom úgy veretni mint az nbfl-llel. Még mázli, hogy ott a tökéletesen alkalmas nbfl !! :D 

aláírás

Touge Runnerz

Történet:

Válasz erre: @poteka #144685 

Ha a kocsi egyébként gyári lenne akkor valószínűleg én is a Daisy mellé raknám az X-et. De egyelőre eléggé nem az 

"Amúgy az NA is gondtalan, csak egyszer kell megcsinálni." Ebben van nekem is minden bizodalmam. Remélem igazad lesz!

Alvázvédelemre Ruzsa Krisztiánékhoz viszem. Tudom, vannak profibb, direkt erre szakosodott helyek ahol biztosan jobban/jobb anyagokkal csinálnák meg, de én annó az nbfl-t is hozzájuk vittem alváz-üregvédelemre és szerintem azzal is tökéletes munkát végeztek. Bízom benne, hogy az NA-val sem lesz ez máshogy :) Meg mondjuk sózós időszakban elő sem lesz véve az NA. Sajnos be kell látnom, hogy az már nem rugós kocsi hanem egyre inkább vigyázós... Szépen lassan nyugdíjazni kell őket. Ez egy kicsit szívfájdalmam, de látom, hogy azzal már sosem fogom úgy veretni mint az nbfl-llel. Még mázli, hogy ott a tökéletesen alkalmas nbfl !! :D 

2021-11-25 19:02:39

poteka

Posztok: 147
Velünk: 1860 napja

Válasz erre: @GPali #144684 

Szerintem Daisy felni, de én eredetiségnáci vagyok smile .

Amúgy az NA is gondtalan, csak egyszer kell megcsinálni. Nyilván a tiéd össze volt dobálva azok alapján, amit írtál.

Amúgy tényleg az utolsó utáni pillanat, én tavaly nyáron vettem 1.8-as NA-t eredeti, de kilakatolt/fényezett/rendbetett állapotban annyiért, amennyiért most közepes NB-t lehet kapni. Most kíváncsiságból megnéztem, összesen egyetlen eladó NA van a hahu-n.

Alvázvédelemre hová viszed? Nekem lassan megint aktuális.

2021-11-25 16:09:46
GPali

GPali

Most semmi izgire ne számítsatok. Csak vettem még egy szett gyári, 5  küllős Enkei NB felnit. Szerintem jó lesz az NA-nak nyárra. Viccesen jó áron voltak, úgyhogy "nem lehetett otthagyni". Az eladó egy fiatal srác meg az édesapja voltak, akik vettek egy 1.8 nb-t Svájcban, amit hazahoztak eladásra, ezt a szett gyári felnit meg kapták a kocsi mellé. Állításuk szerint a kerekek a kocsi garázsában pihentek a sarokban, nem nagyon voltak használva.

Egyre több szett kerekem lesz... "feleslegesen"

Csak, hogy összesítve meglegyen:

- Fondmetal 5700 15" 7j et35 ?

- sima valamilyen 14" lemezfelni szett kb 6-8 rugós gumival

- KAMU  Advan Racing RG2 15" 6.5J ET35. Ezeket azzal a szöveggel adták el nekem, hogy "eredeti" Advan szett. Én naiv voltam, ráadásul nagyon vágytam egy ilyenre, szóval kb csukott szemmel megvettem őket. Majd centríroztattam, görzőztettem, újra centríroztattam őket. Meg ugye időközben kiderült, hogy bizony nem eredetiek. Mondjuk az ára gyanúsan nem ezt tükrözte, de sebaj. Uniroyal Rainsoprt 3 az első, és Rainsport 5 a hátsó tengelyen.

Dotz 5 küllős akármi. 15" Hankook ventus winter icept téli gumikkal

- 8 db gyári 5 küllős Enkei (egyik szett az nbfl pályaszettje, éppen Yoko a048-akkal. Az A048-akból van még egy szett tartalékban. Sőt egy szett Susunál is amiért el kéne majd mennem...)

-Daisy felnik amikkel az NA-t vettem

SZUMMA: tehát gyakorlatilag egy menő felnim sincs. Brühühü

Még az is lehet, hogy nyáron a Fondmetal szettet gumizom fel és az megy az NA-ra... Ez csak most, a felsoroláskor jutott eszembe. Kalap Úr NA-ján is nagyon szépet mutat ez a fajta szett.

Amúgy egyre bizonyosabb, hogy valóban az utolsó utáni pillanatban vettem NA-t: https://www.roadandt___Xd2HijDjDO9yJyoKI-Ts

Dec 1-én újra lesz egy szervíz kör. Alváz védelem, zárak cseréje (végre nem külön kulccsal kell majd ajtót nyitni meg kocsit beindítani...), elektronikai problémák tovább kutatása és hasonló apróságok... :D Milyen gondtalan is volt az életem amíg csak nbfl-em volt...

aláírás

Touge Runnerz

Történet:

Most semmi izgire ne számítsatok. Csak vettem még egy szett gyári, 5  küllős Enkei NB felnit. Szerintem jó lesz az NA-nak nyárra. Viccesen jó áron voltak, úgyhogy "nem lehetett otthagyni". Az eladó egy fiatal srác meg az édesapja voltak, akik vettek egy 1.8 nb-t Svájcban, amit hazahoztak eladásra, ezt a szett gyári felnit meg kapták a kocsi mellé. Állításuk szerint a kerekek a kocsi garázsában pihentek a sarokban, nem nagyon voltak használva.

Egyre több szett kerekem lesz... "feleslegesen"

Csak, hogy összesítve meglegyen:

- Fondmetal 5700 15" 7j et35 (?)

- sima valamilyen 14" lemezfelni szett kb 6-8 rugós gumival

- KAMU  Advan Racing RG2 15" 6.5J ET35. Ezeket azzal a szöveggel adták el nekem, hogy "eredeti" Advan szett. Én naiv voltam, ráadásul nagyon vágytam egy ilyenre, szóval kb csukott szemmel megvettem őket. Majd centríroztattam, görzőztettem, újra centríroztattam őket. Meg ugye időközben kiderült, hogy bizony nem eredetiek. Mondjuk az ára gyanúsan nem ezt tükrözte, de sebaj. Uniroyal Rainsoprt 3 az első, és Rainsport 5 a hátsó tengelyen.

Dotz 5 küllős akármi. 15" Hankook ventus winter icept téli gumikkal

- 8 db gyári 5 küllős Enkei (egyik szett az nbfl pályaszettje, éppen Yoko a048-akkal. Az A048-akból van még egy szett tartalékban. Sőt egy szett Susunál is amiért el kéne majd mennem...)

-Daisy felnik amikkel az NA-t vettem

Még az is lehet, hogy nyáron a Fondmetal szettet gumizom fel és az megy az NA-ra... Ez csak most, a felsoroláskor jutott eszembe. Kalap Úr NA-ján is nagyon szépet mutat ez a fajta szett.

Amúgy egyre bizonyosabb, hogy valóban az utolsó utáni pillanatban vettem NA-t: https://www.roadandtrack.com/car-culture/a38332639/even-miatas-arent-cheap-anymore/?fbclid=IwAR0b56xo4a_0lmfqPxw45j7F_r_TbBtVmd36CVHXd2HijDjDO9yJyoKI-Ts

Dec 1-én újra lesz egy szervíz kör. Alváz védelem, zárak cseréje (végre nem külön kulccsal kell majd ajtót nyitni meg kocsit beindítani...), elektronikai problémák tovább kutatása és hasonló apróságok... :D Milyen gondtalan is volt az életem amíg csak nbfl-em volt...

2021-11-11 11:02:25
GPali

GPali

Tegnap este kis fúrás-faragás után bekerültek Ákos kollega kocsijába a Bride LowMax copy-k. Nagyon tetszik, hogy nem HanSolo mód egy ülés, hanem menő, gazdag módiul párban kerültek be a kocsijába. De most nem ez a lényeg, erről írjon Ő ha akar. A lényeg, hogy utána közösen autóztunk egyet Dobogókő felé. Hideg volt, nedves, csúszós és borzasztóan ködös. Cserébe autóval sem sokkal találkoztunk. Mondjuk őz az volt, neki illedelmesen köszöntünk, elnézést kértünk tőle a zavarásért, majd tovább robogtunk. Félelmetes, egyben mégis leírhatatlan jó kocsizás volt. Varázslatos ősz esti, sárga faleveles, ködös kép az erdőben. Olyan igazi tempót nem tudtunk menni, köszönhetően a fent leírt körülményeknek, meg annak, hogy én egy sok-sok éves összevissza szett kopott télin futok, Ákos meg semi slickeken... Ja, november közepén az állatja. Az abs nélküli létet még tanulom. Ez a szerkentyű valóban sokat tesz azért, hogy ne csússzunk csak úgy simán árokba, nem hülyeség.

Már nagyon kellett ez a kör. Az NA-nak pedig szépen tanítom, hogy velem milyen életre számíthat. Lassan kezdi felfogni, hogy a sok törődés mellett bizony néha rendesen használva is lesz.

aláírás

Touge Runnerz

2021-11-02 22:19:09
Marcello

Marcello

Posztok: 659
Velünk: 3925 napja

Válasz erre: @GPali #144614 

Jogos, azért ha vmikor a nap végén is előttem leszel, akkor megkapod ajándékba :D

2021-11-02 11:13:04
GPali

GPali

Válasz erre: @Marcello #144613 

Az nbfl már egy kész pályaszörny, nincs mit alakítani rajta. Néha-néha előfordul, hogy turbós 1.8 nb-knél is jobb időt megy egy szlalom kupán! 

aláírás

Touge Runnerz