Marcello
Velünk: 3860 napja
A kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad :D
Azért remélem, hogy ha elkészül az NA, valami jutányos áron mégis nálunk köt majd ki PEX és csinálunk belőle egy igazi 1.6 pályaszörnyet :D
A kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad :D
Azért remélem, hogy ha elkészül az NA, valami jutányos áron mégis nálunk köt majd ki PEX és csinálunk belőle egy igazi 1.6 pályaszörnyet :D
Tegnap (2021.10.31.) elnéztem a Magyar Szlalom Bajnokság idei utolsó futamára a Kakucs Ringre. Kicsit szeles, de alapvetően szép napos időnk volt, napközben 17-18 fokkal.
Az nbfl-llel mentem. Abban megbízok és ismerem...
Most először voltam olyan outlaw, hogy a Yoko a048-akon gurultam ki. Kicsit félelmetes ahogy minden kis úthiba/nyomvályú megvezeti ezeket a gumikat a pályán, szóval nem nagyon vagánykodtam, óvatosan mentem oda is, meg haza is. Haza is... Szóval már most lelövöm a poént, hogy ismét hibamentesen tudta le a kocsi a napot. Ez a kis szar csak megy, működik, bírja. Imádom :D
Szóval Kakucs, szlalom, évszakhoz képest jó idő, 10+ db mx5 a mezőnyben, jó társaság, mi kell még?!
Azt közepesen értem, hogy ha van külön mx5 kategória, akkor miért nem abba neveztek a srácok... És most nem Jorpetre meg az épített szörnyére gondolok, hanem arra a pár gyári nc-nd-s arcra akik valamiért S4 kategóriában mentek. No de ennyi baj legyen.
1 bemelegítő kör után volt 3 éles etap ahol bizonyíthattak a versenyzők. A pálya nekem nagyon tetszett, nem nagyon volt idő unatkozni, végig tekeregni kellett, plusz gonosz módon jól telerakták gumi oszlopokkal az összes rázókövet, úgyhogy nem volt lehetőség rázókövön átrepülős kanyarlevágásokra. Az aszfalt azért már nem volt olyan meleg, így a hideg semi slickeken játékos volt az a 4x2 kör.
A kocsi tök jól viselkedett, szerintem nagyon szépen egybe érett a teknika. Semmiből nincs benne túl komoly, de minden szükséges cucc megvan ami egy élvezetes vezetéshez "kell". Nem is tervezek rajta semmi performance változtatást, ez így király. Persze gyenge, persze lehetne powert vadászni, de alapvetően nagyon szeretem ahogy most van és mozog.
Az eredmények:
- köreim: 1. kör: 1:47,324 2. kör: 1:47,087 3. kör: 1:47,436 Szerettem volna becsúszni 1:47 alá, de sajnos nem sikerült. Cserébe elég konstansan ugyanazokat az időket mentem.
- Kategórai:5/6
- Abszolút: 30/91
És itt a leggyorsabb köröm videón:
https://www.youtube.com/watch?v=7d4o_ICWQTc
Szuper játék volt. Méltó szezonzárás. Imádom ezt a kocsit!
Mivel kiégett a csomagtérajtón levő féklámpám izzója, ezért este vettem egyet a tescoban és kicseréltem a parkolóban. A kiégettre még "Made in Japan" volt írva.
u.i.: Illyés Marciék nagyon meg akarták venni az nbfl-t és nem sokon múlt, hogy rávegyenek az eladásra. Nagyon nagyon boldog vagyok, hogy végül találtak másik kocsit maguknak :D
Touge Runnerz
Tegnap (2021.10.31.) elnéztem a Magyar Szlalom Bajnokság idei utolsó futamára a Kakucs Ringre. Kicsit szeles, de alapvetően szép napos időnk volt, napközben 17-18 fokkal.
Most először voltam olyan outlaw, hogy a Yoko a048-akon gurultam ki. Kicsit félelmetes ahogy minden kis úthiba/nyomvályú megvezeti ezeket a gumikat a pályán, szóval nem nagyon vagánykodtam, óvatosan mentem oda is, meg haza is. Haza is... Szóval már most lelövöm a poént, hogy ismét hibamentesen tudta le a kocsi a napot. Ez a kis szar csak megy, működik, bírja. Imádom :D
Szóval Kakucs, szlalom, évszakhoz képest jó idő, 10+ db mx5 a mezőnyben, jó társaság, mi kell még?!
Azt közepesen értem, hogy ha van külön mx5 kategória, akkor miért nem abba neveztek a srácok... És most nem Jorpetre meg az épített szörnyére gondolok, hanem arra a pár gyári nc-nd-s arcra akik valamiért S4 kategóriában mentek. No de ennyi baj legyen.
1 bemelegítő kör után volt 3 éles etap ahol bizonyíthattak a versenyzők. A pálya nekem nagyon tetszett, nem nagyon volt idő unatkozni, végig tekeregni kellett. Az aszfalt azért már nem volt olyan meleg, így a hideg semi slickeken játékos volt az a 4x2 kör.
A kocsi tök jól viselkedett, szerintem nagyon szépen egybe érett a verda úgy ahogy van. Semmiből nincs benne túl komoly, de minden szükséges cucc megvan ami egy élvezetes vezetéshez "kell". Nem is tervezek rajta semmi performance változtatást, ez így király. Persze gyenge, persze lehetne powert vadászni, de alapvetően nagyon szeretem ahogy most van és mozog.
Az eredmények:
- köreim: 1. kör: 1:47,324 2. kör: 1:47,087 3. kör: 1:47,436 Szerettem volna becsúszni 1:47 alá, de sajnos nem sikerült. Cserébe elég konstansan ugyanazokat az időket mentem.
u.i.: Illyés Marciék nagyon meg akarták venni az nbfl-t és nem sokon múlt, hogy rávegyenek az eladásra. Nagyon nagyon boldog vagyok, hogy végül találtak másik kocsit maguknak :D
1 bemelegítő kör után volt 3 éles etap ahol bizonyíthattak a versenyzők. A pálya nekem nagyon tetszett, nem nagyon volt idő unatkozni, végig tekeregni kellett, plusz gonosz módon jól telerakták gumi oszlopokkal az összes rázókövet, úgyhogy nem volt lehetőség rázókövön átrepülős kanyarlevágásokra. Az aszfalt azért már nem volt olyan meleg, így a hideg semi slickeken játékos volt az a 4x2 kör.
A kocsi tök jól viselkedett, szerintem nagyon szépen egybe érett a teknika. Semmiből nincs benne túl komoly, de minden szükséges cucc megvan ami egy élvezetes vezetéshez "kell". Nem is tervezek rajta semmi performance változtatást, ez így király. Persze gyenge, persze lehetne powert vadászni, de alapvetően nagyon szeretem ahogy most van és mozog.
Az eredmények:
Október 23-án, szombaton volt egy Celica Klub által szervezett gurulás amire néhányan csatlakoztunk. Zseniálisan szép napos őszi idő volt, kérhetni sem lehetett volna szebbet. Börzsöny-Pilis-Gerecse-Tatabánya volt kb az útvonal kicsi szlovákiai kitérővel. A végállomás egy tatabányai autós találkozó lett volna, de a mi kis bandánk oda már nem jutott el. Nem bántam.
Az nbfl-llel mentem mert az egyben van, mindig működik a fűtés, egyelőre sokkal jobb vezetni, nincs rajta "béna" keménytető, ilyesmi. :D Susu pedig valami vonyítós hangú is200-zzal, mert az anniversary úgy gondolota, hogy inkább elengedi a fékfolyadékot.
Párkányban volt egy hosszabb ebédszünet, itt mindenki arra ment és azt evett amit akart. Ennek eredményeképp nyilván le is szakadtunk a társaságtól amit egyébként nem feltétlen bántunk meg. Így a saját tempónkat tudtuk autózni délután. Elnéztünk Nagysápra is...
Nézzétek hogy diskurálnak a kocsik. Ha jól értettem a keresztbe menés technikájáról beszélgettek. :D
Nagyon jól esett vezetni egy olyan igazán jót. Tudjátok, amiért ezeket a kocsikat vesszük.
Touge Runnerz
Ez pedig a "persze, minden a legnagyobb rendben." fotóm:
Touge Runnerz
Szóval ott tartottunk, hogy vettem egy másik műszeregységet fehér mutatókkal. Nekiálltam a sajátom és ez a bontott egység összelegózásának.
Most nézzétek meg, ebből szerintetek mit lehet leolvasni veretés közben? Mire megtalálom a fekete mutatókat már 3 kanyarral odébb vagyok... No good.
Szóval mindkettőt szétszedtem, és legóztam egy kicsit. Ha már szétszedtem, akkor a sebességet alapvetően mérföldben mutató hátlapot is kicseréltem/visszacseréltem jóöreg kilométert mutatósra. (legjobb tudomásom szerint a beletekert távolságot egyébként is kilométerben mutatja mert eredetileg európai a kocsi). Ilyen lett:
Nem, a km számlálót nem tekertem sem előre sem hátra. :D Ezt követte a menet közbeni beállítás. Ez egy jó macerás, pepecs feladat. Mész-piros lámplánál állítgatsz-mész-megint állítgatsz.... Még most sem tökéletes de sajnos egyelőre nem volt időm többet menni a kocsival. Ez itt az első indulás, mikor még egészen össze-vissza vannak a mutatók:
Ez pedig itt már a kb "jó" beállítás. De az üzemanyag visszajelző pl még nincs pontosan a helyén (szeretek veszélyesen élni), meg a km/h mutatóval lesz még egy köröm... Mert az kicsit többet mutat mint kéne, plusz remeg.... Ott azt hiszem egy spirált illene még cserélnem, hogy jó legyen. Cserébe már látom a mutatókat és ez borzasztóan jól esik! :D
Touge Runnerz
Szóval ott tartottunk, hogy vettem egy másik műszeregységet fehér mutatókkal. Nekiálltam a sajátom és ez a bontott egység összelegózásának.
Most nézzétek meg, ebből szerintetek mit lehet leolvasni veretés közben? Mire megtalálom a fekete mutatókat már 3 kanyarral odébb vagyok... No good.
Szóval mindkettőt szétszedtem, és legóztam egy kicsit. Ha már szétszedtem, akkor a sebességet alapvetően mérföldben mutató hátlapot is kicseréltem/visszacseréltem jóöreg kilométert mutatósra. (legjobb tudomásom szerint a beletekert távolságot egyébként is kilométerben tekeri bele mert eredetileg európai a kocsi). Ilyen lett:
Nem, a km számlálót nem tekertem sem előre sem hátra. :D Ezt követte a menet közbeni beállítás. Ez egy jó macerás, pepecs feladat. Mész-piros lámplánál állítgatsz-mész-megint állítgatsz.... Még most sem tökéletes de sajnos egyelőre nem volt időm többet menni a kocsival. Ez itt az első indulás, mikor még egészen össze-vissza vannak a mutatók:
Ez pedig itt már a kb "jó" beállítás. De az üzemanyag visszajelző pl még nincs pontosan a helyén (szeretek veszélyesen élni), meg a km/h mutatóval lesz még egy köröm... Mert az kicsit többet mutat mint kéne, plusz remeg.... Ott azt hiszem egy spirált illene még cserélnem, hogy jó legyen. Cserébe már látom a mutatókat és ez borzasztóan jól esik! :D
Szép jó hétfő reggelt kínálok mindenkinek!
Az "Egyelőre csak felméri a terepet" részből parádés végkifejlet alakult a szervizben. Írtam, hogy a zár nem túl megbízhatóan működik. Ebből az lett, hogy végül sem Krisztiánék sem pedig én nem tudtam újra kinyitni a kocsit. Több órát szívtak vele ők is, majd én is egy jó fél órát péntek meló után. Végül nem bírtam tovább, feltörtük a saját autómat. (a kulcs benne a zárban ) Mókás:
Ezután világossá vált, hogy nem csak felmérésre marad az autó, hanem egyből egy hétig tartó wellnessre is. A zárszerkezet teljesen igénytelen, összetaknyolt módon volt felrakva, ajtónként 5-6 csavar benne sem volt a helyén. Krisztián több napi melója után most nagyjából megbízhatóan működik. De még nem tudok bízni benne, minden alkalommal úgy megyek oda a kocsihoz, hogy "na vajon ki fog-e nyílni"... -.-
Ezen kívül a kábelezés is úgy volt összehányva, hogy siralmas. Szigszalaggal "forrasztva" meg ilyenek. Az utólagos távirányítós központi zár is nagyon gagyi, halott, összevissza beforrasztott cumó volt, szóval az likvidálásra került. Egyel kevesebb hibaforrás. Sok helyen további hiányzó csavarokat pótolt Krisztián. (pl humoros módon a gyujtótrafó kábelkötegelővel volt a helyére erősítve. Gondolom a kocsi összerakásakor nem találták az oda való csavart, így okosba megoldották...)
Kezdett dadogni a kocsi, hála az égnek ezt egy mezei gyújtáskábel csere megoldotta.
A kipufogó szelelt, ezt egy leömlő utáni csatlakozóponton levő tömítés halála okozta. Ezt is cserélte.
Kapott egy alapos üregvédelmet.
A szívósor tartó konzolban van egy bazinagy csavar, ami bele volt törve és úgy hagyva. Ezt is kifúrták, pótolták.
Ja meg ugye a kitört háromszög ablak helyére került egy új.
A néhány poszttal ezelőtti hibalista tehát így néz ki most:
- alváz üregvédelem
- zár javítás Mondjuk ennek a sztorinak még nincs teljesen vége. Krisztián szerzett komplett zárszerkezetet Kopitól, azt majd belevarázsoljuk.
- bal első lámpa alatti rozsda kezelés
- jobb oldali kormányösszekötő meg van ferdülve (futóműves mondta, hogy cserés)
- szívósor tartó konzol csavarja be van törve, plusz hiányoznak csavarok innen-onnan a motortérben pl. légszűrőházról, trafónál)
- teljesen kifordított keréknél valami beleér valamibe ( meghajlott kormányösszekötő miatt is lehet?)
- kipuff mintha szelelne valahol
- kábelezés (ajtóban hangszóró, központi zár)
- ablakemelő hol működik hol nem… Ezzel is foglalkozott Krisztián, de nagyobb a baj mint gondoltuk. Kiderült, hogy nem csak az ablakemelő megy el ilyenkor nyaralni hanem vele együtt a fűtés venti sem kapcsol és az ablaktörlő sem működik. Na ez azért mókás, mert vasárnap szemerkélő esőben, kb 8 fokos hidegben jöttem hazafele Balatonról. Fázni és nem látni. Nyilván imádni való kombó az M7-esen vasárnap délután.
A műszerfalamon a hátlap fekete, szerencsére a fordulatszám és a km/h óra mutatói is. Tehát fekete alapon nézhetem a fekete mutatókat. Nagyon nem látni belőle semmit... Bense Dávidtól vettem egy óracsoporott (LIV-ben volt eredetileg.) aminek fehérek a mutatói, ezt átszerkesztem majd a sajátomra, plusz nála volt egy korai NA műszeregység takaró műanyag ami csak kicsit törött... Ezt majd meghegesztem :D
Szóval néhány csata megnyerve, de messze még a háború vége.
Amúgy igazi instagram ribanc ez a kocsi. Kívülről nagyon kívánatos, de csak távolról szabad nézni. Közelebbről megvizsgálva egy csődtömeg. De ugye a fotókon ez nem látszik.
Itt Fonyódon imádkozunk, hogy egyszer megbízhatóan használható kocsviá érjen. Tudjátok: Miatánk, ki vagy a mennyekben...
De jó, hogy ezeknek a problémáknak a 95%-a nálam már megoldódott az elmúlt 13 év alatt.
Nem is értem, mi a faxnak vesz a Zember ilyen használt régi szarokat? Pl régi NA-t, vagy TVR-t. Ááááááá. :-) :-) :-)
Szép jó hétfő reggelt kínálok mindenkinek!
Az "Egyelőre csak felméri a terepet" részből parádés végkifejlet alakult a szervizben. Írtam, hogy a zár nem túl megbízhatóan működik. Ebből az lett, hogy végül sem Krisztiánék sem pedig én nem tudtam újra kinyitni a kocsit. Több órát szívtak vele ők is, majd én is egy jó fél órát péntek meló után. Végül nem bírtam tovább, feltörtük a saját autómat. (a kulcs benne a zárban ) Mókás:
Ezután világossá vált, hogy nem csak felmérésre marad az autó, hanem egyből egy hétig tartó wellnessre is. A zárszerkezet teljesen igénytelen, összetaknyolt módon volt felrakva, ajtónként 5-6 csavar benne sem volt a helyén. Krisztián több napi melója után most nagyjából megbízhatóan működik. De még nem tudok bízni benne, minden alkalommal úgy megyek oda a kocsihoz, hogy "na vajon ki fog-e nyílni"... -.-
Ezen kívül a kábelezés is úgy volt összehányva, hogy siralmas. Szigszalaggal "forrasztva" meg ilyenek. Az utólagos távirányítós központi zár is nagyon gagyi, halott, összevissza beforrasztott cumó volt, szóval az likvidálásra került. Egyel kevesebb hibaforrás. Sok helyen további hiányzó csavarokat pótolt Krisztián. (pl humoros módon a gyujtótrafó kábelkötegelővel volt a helyére erősítve. Gondolom a kocsi összerakásakor nem találták az oda való csavart, így okosba megoldották...)
Kezdett dadogni a kocsi, hála az égnek ezt egy mezei gyújtáskábel csere megoldotta.
A kipufogó szelelt, ezt egy leömlő utáni csatlakozóponton levő tömítés halála okozta. Ezt is cserélte.
Kapott egy alapos üregvédelmet.
A szívósor tartó konzolban van egy bazinagy csavar, ami bele volt törve és úgy hagyva. Ezt is kifúrták, pótolták.
Ja meg ugye a kitört háromszög ablak helyére került egy új.
A néhány poszttal ezelőtti hibalista tehát így néz ki most:
- alváz üregvédelem
- zár javítás Mondjuk ennek a sztorinak még nincs teljesen vége. Krisztián szerzett komplett zárszerkezetet Kopitól, azt majd belevarázsoljuk.
- bal első lámpa alatti rozsda kezelés
- jobb oldali kormányösszekötő meg van ferdülve (futóműves mondta, hogy cserés)
- szívósor tartó konzol csavarja be van törve, plusz hiányoznak csavarok innen-onnan a motortérben pl. légszűrőházról, trafónál)
- teljesen kifordított keréknél valami beleér valamibe ( meghajlott kormányösszekötő miatt is lehet?)
- kipuff mintha szelelne valahol
- kábelezés (ajtóban hangszóró, központi zár)
- ablakemelő hol működik hol nem… Ezzel is foglalkozott Krisztián, de nagyobb a baj mint gondoltuk. Kiderült, hogy nem csak az ablakemelő megy el ilyenkor nyaralni hanem vele együtt a fűtés venti sem kapcsol és az ablaktörlő sem működik. Na ez azért mókás, mert vasárnap szemerkélő esőben, kb 8 fokos hidegben jöttem hazafele Balatonról. Fázni és nem látni. Nyilván imádni való kombó az M7-esen vasárnap délután.
A műszerfalamon a hátlap fekete, szerencsére a fordulatszám és a km/h óra mutatói is. Tehát fekete alapon nézhetem a fekete mutatókat. Nagyon nem látni belőle semmit... Bense Dávidtól vettem egy óracsoporott (LIV-ben volt eredetileg.) aminek fehérek a mutatói, ezt átszerkesztem majd a sajátomra, plusz nála volt egy korai NA műszeregység takaró műanyag ami csak kicsit törött... Ezt majd meghegesztem :D
Szóval néhány csata megnyerve, de messze még a háború vége.
Amúgy igazi instagram ribanc ez a kocsi. Kívülről nagyon kívánatos, de csak távolról szabad nézni. Közelebbről megvizsgálva egy csődtömeg. De ugye a fotókon ez nem látszik.
Itt Fonyódon imádkozunk, hogy egyszer megbízhatóan használható kocsviá érjen. Tudjátok: Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Touge Runnerz
Én szeretném a legjobban, hogy már ott tartsak. De sajnos addig még hosszú az út. :D
Ma reggel meló előtt elhoztam a kocsit az autóüvegestől és egyenesen Ruzsa Krisztiánhoz vittem. (LoL) Egyelőre csak felméri a terepet. Megnézi, hogy azokon a hibákon kívül amiket én találtam mit kell még esetleg javítani/cserélni. Szurkoljatok!
Touge Runnerz
Azért kicsit magadra ismersz te is ebből nem? :DDDDDDD
Végére már neked is jól ment a Roller :D
94 NA 1.8 130Le
Touge Runnerz
és mikor kerül fel rá a semi slick? :D
Pali te szoktál rollerezni? :D
Amúgy jobb olvasni mint a fessem vagy fóliáztassam a tükröm feketére dolgokat..hajrá!
Dani
Az nbfl-nél nálam is pontosan így működik.
Most az E jel fölötti pálcika tetejét súrolta mikor megálltunk. Szóval ahogy poteka fogalmazott "az E-betűnél lévő vonást épp csak megcsípte a mutató"
Ma reggel elvittem autóüvegeshez a kocsit, hogy a megbeszéltek alapján pótolják a szélvédő körüli kédert. Az autó leadását követően bő fél órával később már hívtak is, hogy "bocsi, de eltörtük a szélvédőt, szóval azt is cserélni kellene." Zseniális
Kaptam - és azon felül még pluszba kértem is - egy kis árengedményt. Amúgy régi üvegeknél ez tökre benne van, hogy ha hozzányúlnak akkor sajnos elpattan. Szóval a 10-15ezres kéder pótlásom most inkább a bő duplája lesz. De cserébe szép új, karc és kőfelverődés mentes kristálytiszta szélvédőm is!
Touge Runnerz
Köszönöm, gyűjtöm az infókat, én nem vagyok a negyednél tankolós, főleg, hogy megyek hosszúakat is. Igyekszem kiismerni a benzinszintjelző lelkivilágát. Egyszer majd elindulok egy kanna benzinnel a csomagtartóban és megnézem, hogy hogy néznek ki az utolsó literek a műszeren.
Jó ezt tudni, bár én jártam már többször elfeküdt mutatóval az NA-mmal, de a napi számláló alapján bíztam benne, hogy csak vaklárma. A legtöbb, amit tankolni tudtam bele, valami 42 liter volt. Eddig a pillanatig azt hittem, hog 45 literes a tankja, de most azt olvasom, hogy 48, legalábbis az 1.8-asé.
Amikor én vettem, akkor azt vártam, hogy mikor villan fel a figyelmeztető fény, de hamar kiderült, hogy arra aztán várhatok .
Akkor az E-betűnél lévő vonást épp csak megcsípte a mutató és már ki is fogyott?