GPali
Velünk: 2999 napja
Május elején ezt írtam: "A túrán egyértelművé vált, hogy valami csörgés-zörgés még mindig jön a kipufogóm felől amivel foglalkozni kell... De az is egyértelműnek tűnik, hogy a kipufogó oldalnál van a hiba, ami azért valamennyire öröm az ürömben. Akkora óriási baj nem lehet, csak hát foglalkozni kell vele."
Na hát szóval alámásztam az autónak. Átmozgattam amit tudtam, hallgatóztam, de nem jöttem rá, hogy honnan jön a fura hang. Vettem egy nagy levegőt és elvittem szervizbe. Megint. Most nem kipufogóshoz, hanem klasszik autószerelő műhelybe. De ha már megy, akkor olyan helyre vittem, ahol klímát is javítanak. Mert, hogy az is szar... Nyilván :D (tavaly ősszel töltettem a gázt. Akkor az a klímás azt mondta, hogy elég tölteni, nem fogja elengedni. Idén tavasszal már nem működött.)
A mostani szerviz körültekintőbb volt. 24 órás nyomáspróba, majd hibakeresés, kiszedték a klímahűtőt, azt külön is nyomáspróbázták. 2db tömítést cseréltek végül. A hűtő és a rendszer többi része nem ereszt. Tömítéscsere és a rendszer visszaépítése után újabb nyomáspróba. Majd feltöltötték gázzal. Őszintén remélem, hogy most pár évig jók leszünk klíma ügyileg.
A csörgés-zörgés kérdésköre már rejtélyesebb. Átnézték ők is a rendszert, keresték a hang forrását, de nem találták. Pont mint én... Hát végül feladták. Pont mint én... Egyébként arra hivatkozott a szerviz, hogy a leömlő nem gyári és hogy át van ott építve minden. Erre nem voltak felkészülve.
Hát így állunk, kérem szépen. A nagyobb bajom az, hogy 22-én, vasárnap Euro-ring nyíltnapra terveznék menni. Tehát bő egy hét múlva. Én úgy számoltam, hogy addigra megoldódik a zörgő probléma és a kocsi rendben lesz. De most kicsit meg vagyok lőve, hogy bevállaljam-e a pályázást vagy sem.
Kis színes: check engine mentesen adtam szervizbe, de onnan már check engine-nel jött vissza. My lovely nc :D Már csak röhögök rajta, tuti hogy a lambdaszonda miatt sír. Majd kiolvasom.
Legalább a klíma most éppen működik. Az is valami. Örüljünk annak aminek lehet! :D
Touge Runnerz