GPali
Velünk: 2745 napja
Idézve az előző posztomból: "És most elérkeztünk egy olyan meglepő és fura ponthoz, hogy néhány hiányzó patent pótlásán (néhány=rengeteg helyen hiányzik) és egy közelgő abroncs cserén kívül nem nagyon tudom, hogy mihez kellene még hozzányúlnom/javítanom."
Az autó gondoskodott róla, hogy ne így alakuljon az élet. :D
Lámpa beázás:
Az első beázást követően a szélvédő cseréjekor körbehúzattam az egészet szélvédőragasztóval. Újra beázott, szóval vettem hozzá való átlátszó ragasztó/tömítő pasztát, megkerestem hol ereszti a vizet és tömítettem. Mivel konkrétan a hibát is megtaláltam, joggal gondoltam, hogy ezzel letudtam a bajt. Természetesen nem. 2 hete egy lagziban voltunk, éjjel esett. Másnap reggel az ismét bepárásodott hátsó lámpa fogadott. Nyilván.
Szóval újra kivettem. Körbepróbáltam, már sehol nem jött ki a víz.. De akkor hogy/hol jutott be újra a víz ebbe az átkozott jobb hátsó lámpába?! A napon ismét jól kiszárítottam:
Ezt követően a jó kis átlátszó pasztával még két helyen betömítettem, mert ugye miért is ne...
Ezen kívül vettem hozzá I.L. Motorsportról tömítő szivacsot, mert az is elég ramatyul nézett ki. Elvileg ennek a feladata nem az, hogy a búra beázást oldja meg, hanem az, hogy a csomagtartóba ne engedje be a vizet. Szóval nem kifejezetten az én lámpa beázás problémámra van az kitalálva, de jobb ötletem nem volt, hát cserélem.
Így néz ki a gyári, szóval egy csere semmiképp sem fog ártani neki.
Régi vs új:
A lámpa hátuljáról leszedett régi után azért maradt mit vakargatni. Ezt egy schnitzer és kis kézügyesség gyakorlat segítségével tisztítottam le. A kis peremen maradt dzsuvát kell nézni:
És itt pedig a peremről eltűnt dzsuvát kell nem találni:
Szóval most újra ragasztottam 2 helyen a lámpát, illetve cseréltem ezt a hátsó szivacsot:
Így került vissza a helyére, szépen eltakarítva, újraszivacsozva. A szivacs és a lámpa találkozásához nyomtam még egy kis extra tömítőpasztát, biztos ami tuti alapon. Ha továbbra is ázni fog a lámpa, akkor valószínűleg rituálisan rommá töröm egy kalapáccsal.
Szerencsére nem csak a lámpa ázott be az esőzéskor, hanem a TETŐM is!
A hátsó üveg és a szövet találkozásánál találtam meg az erre okot adó helyet. A szövet egy kis helyen elvált az üvegtől.
Minden bizonnyal itt ázott be, gondoltam:
Aztán megnéztem, hogy vajon belülről hogy nézhet ki ugyanez a kis hely. Hát nem jól:
Semmi gond, pont van nálam szélvédő ragasztására is alkalmas, átlátszó tömítőpaszta!! Ezt a mázlit, hogy minden egy időben kezd el beázni!!! Sírva röhögés level 999
Szépen telenyomtam az elváló szövet és az üveg találkozását ezzel a víztaszító és ragasztó anyaggal. Egyébként még szolidnak is mondható:
Szóval lámpa újra tömítve-ragasztva, tető ragasztva. Az autó most 2-3 hétig úgysem mozdul ki a garázsból, szóval lesz ideje mindennek szépen megkötnie, megszáradnia stb.
A beázás mindig is mumusom volt, de eddig soha nem volt ilyen problémám. Hát most kaptam belőle egy kis ízelítőt. Jó feladat volt, remélem most 5-10 évig megint nem kell ilyennel bajlódnom. (hahaha én kis naív)
Ha már I.L. Motorsportról rendeltem, akkor azt a néhány hiányzó patentot is berendeltem. Helyükre pattintottam. Meglepő módon a csaomagtérben levő műanyag burkolatok már nem csúszkálnak egymáson, hanem szépen a helyükön vannak. Csodálatos érzés :D
Touge Runnerz