Tegnap összepakoltam az autót.
Sajnos a mozgatás baki nem a béna összeszerelésből fakadt. Egy icipici, kb 2cm-s lemez nincs a helyén. Kicsit eláll, ami már pont elég ahhoz, hogy szoruljon a tető mozgatáskor.Próbáltam fogóval hajlítgatni rajta, de szerintem adamantiumból lehet az a lemez, mert alig mozdult. Talán valamivel jobb lett, de nem tökéletes. Viszont a következő hétvégén kell az autó, úgyhogy összeraktam így. Mégis csak jobb egy picit szorulósan működő tető, mint egy kivágott.
Képekkel illusztrálnám a szorulás okát eredményező hibát. Azt kell nézni, hogy a kis fém lemez egyik oldalt távolabb van/el van válna:
A jó oldal:
És a rossz oldal:
Szóval tökre minimális az eltérés, de ez pont elég ahhoz, hogy ne működjön úgy, ahogyan kellene neki...
Érdekességként mutatom, hogy mennyire sok hely lenne a kocsi kalaptartóján, ha nem egy műanyagtengerrel lenne borítva:
Apropó műanyag: minden egyes szerelésnél rácsodálkozom, hogy az NC mennyire sokkal műanyagabb, mint az na-nb. Ennél az autónál mindent abból oldottak meg. Kivéve ezt a "rollbar" dolgot. Azt néztem, hogy rendesen sok anyag van benne. Alkalom adtán még el is hinném, hogy ez talán megvéd egy borulás esetén. Erről tudunk valamit? Valóban meg tudna védeni, vagy csak hiú ábránd, amit itt beképzelek magamnak?
Egy extra dolog is van, amit a szétszedés közben megoldottam. A kézifékemnél a szoknyája zavaróan feszült valami alatta levő dologhoz. Most megnéztem, és gyakorlatilag fejjel lefelé volt berakva egy műanyag darab.. Valószínűleg a bőrös mester rakhatta vissza rosszul. Most már újra a helyén van. És láss csodát, nem is szorul! :D
Elkészült beltér:
Egyelőre nem hoztam vissza a teremgarázsba, ahol tárolni tudnám...
Viszont valami lemez zörögni kezdett alul. Ezt majd meg kell keresnem. Ezt leszámítva most talán egy időre készen vagyunk. (No jó, egy fék tárcsa-betét szett vár a polcon beépítésre, de az nem nagy dolog.)