Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Így épül az MX-5-öm (build thread)    »    Pali játszótere    |   << vissza

Pali játszótere

2023-05-30 12:41:28
Liszt

Liszt

Posztok: 1019
Velünk: 3575 napja

Válasz erre: @GPali #146473 

tok jo, hogy vettel a kinalat abszolut tetejebol egy elozoleg klubos patika NC-t es azota folyton szopsz vele

a motoros megallt? 

amugy nagy orom, hogy vannak akik mennek kulfoldre es hasznaljak az autot rendese es irnak is rola smile hajra tovabb! 

aláírás

Dani 

2023-05-30 12:30:56
GPali

GPali

Posztok: 739
Velünk: 2809 napja

A hosszú hétvégén nem hagytuk pihenni a kocsikat. A már megszokott hülyékkel, 7 autóval elmentünk egy három napos Tátra túrára. Egyet aludtunk Poprádon, egyet pedig Zakopane-ban. Spoiler alert: mindegyik autó saját lábon hazaért.

Az első nap nagyon jót kanyarogtunk a szlovák részen. Néhány útfelújítós szakaszon és pár lassú, ám elengedni nyilván nem akaró, kicsit oda odaszúró arcon kívül minden tökéletes volt. (Nem elengedő, oda odaszúrós arcok meg mindenhol vannak, szóval végül is hibátlannak mondhatom a napot.) Érdekes, hogy a szlovákoknál nem a jó magyar módi kátyúfoltozás van, hanem konkrétan szakaszokat szednek fel és az alaptól rakják újra az utat. Nagyon szimpatikus a hozzáállás.

Találtunk egy nagyon jó útszakaszt Turcsoknál. Azt oda-vissza megjártuk az első napon, annyira bejött. Egy óvatlan kanyarnál a szembe jövő motorostól megijedve egyikünk elrántotta a kormányt, majd az abs nélküli autó fékét taposva árokba csúszott. Épp én mentem mögötte, nagyon neccesen nézett ki az egész premier plánból. Hála az Égnek az autó néhány karcolással megúszta, a benne ülőknek pedig az ijedtségen kívül más baja nem esett. Végül egy nagyon nem erre tervezett kötéllel, nagyjából egy óra csesződést követően sikerült kihúzni az autót az árokból. 

Ott lent a bozótosban a fekete mx-et kell nézni... Elég aggasztó látvány volt.

A kalandot követően kicsit megráztuk magunkat és késő délutánra megérkeztünk a poprádi szálláshoz.

Imádom az Mx5+hegy/természet kombót:

A második nap reggeli után néhány kanyargós útszakaszt belőve Zakopane felé vettük az irányt. Ez a nap egészen "unalmas volt". Egy nagyon rövid szakaszt kivéve sehol sem tudtunk igazán jót menni. Cserébe az NC jobb hátulról elkezdett durván nyüszíteni. Sanszosan a "szezonra felkészítetten" megvásárolt autóm féke fogyott el... :D Hagyjuk, inkább nevetni próbálok rajta.

Délelőtti tornasor. Tök jó, hogy most már mindegyik generációból van legalább egy a csapatban!

Az "eseménytelen" második nap így inkább krúzolós, nem csapatós nap lett, de azért annyira nem voltunk szomorúak, hogy a gyereknapot gyönyörű helyeken autózással kellett töltenünk.

A harmadik nap már izgalmasabbra sikeredett.

Hazafele indultunk, de nyilván a Tátrán keresztül. Az egyik nb műszerfalán kigyulladt az akksi fesz visszajelző, hát megálltunk megnéztük. Túltöltött a cucc. Helyben nem sokat tudtunk csinálni, hát minden fogyasztót ráadtunk a kocsira és tovább indultunk. Ezt követően ugyan az a kocsi egyszer csak nagyon gyenge lett. Újra megálltunk. Motorháztető felnyit, kémlelődés. Kiderült, hogy két gyújtáskábel le van húzódva a trafóról. Visszadugtuk és újraéledt a kocsi. Mókás probléma, mehetünk tovább. Ezt követően volt egy kis eltévedés, lehajtó benézés, úgyhogy bevártuk egymást. Mínusz háromnegyed óra.
Közben az én drága autóm, aminek a jobb hátulja továbbra is nyikorgott/nyüszögött megajándékozott ezzel:

Majd ki kell olvasni, hogy mit kér (lambdaszonda? katalizátor?). Megveszem neki, kicserélem és folytathatjuk a hülyülést. Nem probléma, csak kellemetlen.
A hazaút szlovák oldala jól sikerült, újra magunkra találtunk és a szerpentinen nagyon nagyon jót autózhattunk, kb teljesen tiszta, zavartalan szakaszokkal. Csodás volt, tényleg. Közben Marci az Anniversaryval is elfogyasztotta a fékbetéteket, úgyhogy ő is és én is óvatosabbra vettük a féktávokat, motorfékkel, rengeteg visszaváltással operáltunk hazafele.

Csodás szürkeségek. Csak kéne neki valami szín...

Volt még kényszermegállónk, a tultöltós generátoros nb vizslatása végett. Neki az akksija elkezdett belefáradni a túltöltésbe és mire hazaért már meg is púposodott kicsit, de végül is lábon hazaért, hála a jóégnek.

Csak, hogy az ND se maradjon ki a mókából, feldobott egy kerék nyomásra figyelmeztető jelzést. Így elmondható, hogy gyakorlatilag csak a legöregebb mx5 ért haza teljesen tökéletesen hiba nélkül a túráról. Ezen azért jót nevettünk :D

Végül mindenki hazaért, mindenki egyben maradt, ami siker!

Összességében nagyon boldog vagyok, hogy eljutottunk a túrára, az első és az utolsó nap nagyon nagyon jókat is tudtunk autózni.

Azért most majd újra foglalkozni kell a patika nc-m check engine hibájával és ugye át kell néznem a fékeket/akörül mindent, és kideríteni a jobb hátulról érkező nyikorgás okát. Meg nyilván orvosolni is a problémát.

aláírás

Touge Runnerz

Történet:

A hosszú hétvégén nem hagytuk pihenni a kocsikat. A már megszokott hülyékkel, 7 autóval elmentünk egy három napos Tátra túrára. Egyet aludtunk Poprádon, egyet pedig Zakopane-ban. Spoiler alert: mindegyik saját lábon hazaért.

Az első nap nagyon jót kanyarogtunk a szlovák részen. Néhány útfelújítós szakaszon és pár lassú, ám elengedni nyilván nem akaró, kicsit oda odaszúró arcon kívül minden tökéletes volt. (Nem elengedő, oda odaszúrós arcok meg mindenhol vannak, szóval végül is hibátlannak mondhatom a napot.) Érdekes, hogy a szlovákoknál nem a jó magyar módi kátyúfoltozás van, hanem konkrétan szakaszokat szednek fel és az alaptól rakják újra az utat. Nagyon szimpatikus a hozzáállás.

Találtunk egy nagyon jó útszakaszt Turcsoknál. Azt oda-vissza megjártuk az első napon, annyira bejött. Egy óvatlan kanyarnál a szembe jövő motorostól megijedve egyikünk elrántotta a kormányt, majd az abs nélküli autó fékét taposva árokba csúszott. Épp én mentem mögötte, nagyon neccesen nézett ki az egész premier plánból. Hála az Égnek az autó néhány karcolással megúszta, a benne ülőknek pedig az ijedtségen kívül más baja nem esett. Végül egy nagyon nem erre tervezett kötéllel, nagyjából egy óra csesződést követően sikerült kihúzni az autót az árokból. 

Ott lent a bozótosban a fekete mx-et kell nézni...

A kalandot követően kicsit megráztuk magunkat és késő délutánra megérkeztünk a poprádi szálláshoz.

Imádom az Mx5+hegy/természet kombót:

A második nap reggeli után néhány kanyargós útszakaszt belőve Zakopane felé vettük az irányt. Ez a nap egészen "unalmas volt", egy nagyon rövid szakaszt kivéve sehol sem tudtunk igazán jót menni. Cserébe az NC jobb hátulról elkezdett durván nyüszíteni. Sanszosan a "szezonra felkészítetten" megvásárolt autóm féke fogyott el... :D Hagyjuk, inkább nevetni próbálok rajta.

Délelőtti tornasor. Tök jó, hogy most már mindegyik generációból van legalább egy a csapatban!

Az "eseménytelen" második nap így inkább krúzolós, nem csapatós nap lett, de azért annyira nem voltunk szomorúak, hogy a gyereknapot gyönyörű helyeken autózással kellett töltenünk.

A harmadik nap már izgalmasabbra sikeredett.

Hazafele indultunk, de nyilván a Tátrán keresztül. Az egyik nb műszerfalán kigyulladt az akksi fesz visszajelző, hát megálltunk megnéztük. Túltöltött a cucc. Helyben nem sokat tudtunk csinálni, hát minden fogyasztót ráadtunk a kocsira és tovább indultunk. Ezt követően ugyan az a kocsi egyszer csak nagyon gyenge lett. Újra megálltunk. Motorháztető felnyit, kémlelődés. Kiderült, hogy két gyújtáskábel le van húzódva a trafóról. Visszadugtuk és újraéledt a kocsi. Mókás probléma, mehetünk tovább. Ezt követően volt egy kis eltévedés, lehajtó benézés, úgyhogy bevártuk egymást. Mínusz háromnegyed óra.
Közben az én drága autóm, aminek a jobb hátulja továbbra is nyikorgott/nyüszögött megajándékozott ezzel:

Majd ki kell olvasni, hogy mit kér (lambdaszonda? katalizátor?). Megveszem neki, kicserélem és folytathatjuk a hülyülést. Nem probléma, csak kellemetlen.
A hazaút szlovák oldala jól sikerült, újra magunkra találtunk és a szerpentinen nagyon nagyon jót autózhattunk, kb teljesen tiszta, zavartalan szakaszokkal. Csodás volt, tényleg. Közben Marci az Anniversaryval is elfogyasztotta a fékbetéteket, úgyhogy ő is és én is óvatosabbra vettük a féktávokat, motorfékkel, rengeteg visszaváltással operáltunk hazafele.

Csodás szürkeségek. Csak kéne neki valami szín...

Volt még kényszermegállónk, a tultöltós generátoros nb vizslatása végett. Neki az akksija elkezdett belefáradni a túltöltésbe és mire hazaért már meg is púposodott kicsit, de végül is lábon hazaért, hála a jóégnek.

Csak, hogy az ND se maradjon ki a mókából, feldobott egy kerék nyomásra figyelmeztető jelzést. Így elmondható, hogy gyakorlatilag csak a legöregebb mx5 ért haza teljesen tökéletesen hiba nélkül a túráról. Ezen azért jót nevettünk :D

Végül mindenki hazaért, mindenki egyben maradt, ami siker!

Összességében nagyon boldog vagyok, hogy eljutottunk a túrára, az első és az utolsó nap nagyon nagyon jókat is tudtunk autózni.

Azért most majd újra foglalkozni kell a patika nc-m check engine hibájával és ugye át kell néznem a fékeket/akörül mindent, és kideríteni a jobb hátulról érkező nyikorgás okát. Meg nyilván orvosolni is a problémát.

2023-05-05 9:28:43
Nyiri

Nyiri

Posztok: 690
Velünk: 2921 napja
GPali, 2023-05-05 9:18:42

Kipuff update:

Fordulaton, a hegyekben (vagy kishazánk esetében inkább dombok között) valami eszméletlen jó hangja van.

Illetve megkértem a dilettáns haverjaimat, hogy menjenek az autóval, hogy meghallgassam kívülről is a hangját. Nem kellett sokat győzködni őket. Kívülről nem is olyan hangos :D

Kíváncsi vagyok mit fog mutatni egy versenypályán. De ehhez első körben kéne szereznem egy pályaszettet.

Amúgy már csak egy értelmes leömlő kéne hozzá meg egy kis tune.

2023-05-05 9:18:42
GPali

GPali

Kipuff update:

Fordulaton, a hegyekben (vagy kishazánk esetében inkább dombok között) valami eszméletlen jó hangja van.

Illetve megkértem a dilettáns haverjaimat, hogy menjenek az autóval, hogy meghallgassam kívülről is a hangját. Nem kellett sokat győzködni őket. Kívülről nem is olyan hangos :D

Kíváncsi vagyok mit fog mutatni egy versenypályán. De ehhez első körben kéne szereznem egy pályaszettet.

aláírás

Touge Runnerz

2023-05-04 17:15:04
GPali

GPali

Válasz erre: @Ordune #146397 

Nyiri, tök igazad van. Ha "hideg fejjel" vásároltam volna, akkor valószínűleg nem dobom be kosárba ezt a terméket.

Ordune: szerintem sem néz ki rosszul a két oldalra kivezetett megoldás, de nekem ahogy megláttam ezt az egy oldalra kivezetettet nagyon megtetszett.

Sajnos igen nehéz belőni, mert kb videók alapján kell eldöntenie az embernek, hogy teszik vagy sem. Van benne egy adag szerencse faktor. (Nyilván lehet úgy is csinálni, hogy más klubtagoknak már bevásárolt cuccait nézegeti meg az ember, de szerintem ilyen, vagy hasonló kipuffja senkinek nem volt itthon, amit meghallgathattam volna.) 

aláírás

Touge Runnerz

2023-05-04 10:18:19
Ordune

Ordune

Posztok: 7396
Velünk: 5635 napja

Nekem kifejezetten tetszik az NC kétoldalra kivezetett kipufogója, ebben az ND sima dupla végét esztétikai visszalépésnek is éreztem. De ugye izlések és pofonok. smile  

Nekem anno Cobalt volt fent, ami ár-érték arányban egy jó választás volt anno, de az meg pont a krúzolosan volt hangos, sztrádán hosszabb távon kifejezetten zavaró. 

Szóval nehéz ezt jól belőni. smile Talán az ultimate megoldás csak az állítható lenne, de az meg árban horror (ha egyáltalán van NC-hez).  

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

Történet:

Nekem kifejezetten tetszik az NC kétoldalra kivezetett kipufogója, ebben az NC sima dupla végét esztétikai visszalépésnek is éreztem. De ugye izlések és pofonok. :) 

Nekem anno Cobalt volt fent, ami ár-érték arányban egy jó választás volt anno, de az meg pont a krúzolosan volt hangos, sztrádán hosszabb távon kifejezetten zavaró. 

Szóval nehéz ezt jól belőni. :) Talán az ultimate megoldás csak az állítható lenne, de az meg árban horror (ha egyáltalán van NC-hez).  

2023-05-04 9:10:52
Nyiri

Nyiri

Posztok: 690
Velünk: 2921 napja
GPali, 2023-05-04 9:08:26

Ez a kipuff nem pihent sokat a lakásban. Tegnap este 8-ra foglaltam egy időpontot Szereldmagad-hoz és Ákossal fel is dobtuk a kocsira.

Cseréltem egy hűtőfolyadékot is, mert félő, hogy nagyjából 5 éve volt utoljára. Illetve piros színű volt benne, pedig a gyári Mazda az tuti, hogy zöld, úgyhogy kicsit ez is zavart. 195.250 km környékén cseréltem.

No de vissza az izgalmasabb feladathoz! A kipufogó! Tényleg pille könnyű az alkatrész. A csomagban adnak hozzá tömítést és új csavarokat, szóval tök jó! Az illesztések nagyon szépen vannak megmunkálva és úgy összességében az egész igényesnek látszik.

A méreteiről..... 

Gyári le, új fel. Szerencsére csavarokkal és egyebekkel sem szívtunk sokat, lévén, hogy ugye kb 2 hete volt visszaalakítva gyárira a kipufogó.

Kinézetre valami fantasztikusan néz ki vele a kocsi, imádom!

Ha földön van, akkor viszont nem látványos a módosítás, csak ha alá guggol az ember. Szép szolid.

Első próbakör. Hát mit mondjak.. A Youtube videókon szolidabbnak hangzott :D 

Valószínűleg fog még változni a hangja, de az már most elmondható, hogy krúzolós módban nekem sok a dörmögése. Sajnos. De vagy megszokom, vagy valamit kezdek vele. A teremgarázsba 1-esben pötyögve felfelé meg hagyjuk is... Igazi Hondás hülyegyerek :DDD

Tempósabb, magasabb fordulaton használva viszont nagyjából azt adja amit vártam, sőt! Szóval az meg kifejezetten tetszik. Sportos, kicsit érces, néha szolidan visszadurranós.

Szóval összességében kicsit több a kipufogó hang mint amit szerettem volna, de üsse kő, egy ideig marad így. Aztán meglátom, hogy fogok-e foglalkozni vele érdemben.

Mondtam neked hogy hangos lesz. Én nem ezt választottam volna. Ez pályára való. 

2023-05-04 9:08:26
GPali

GPali

Ez a kipuff nem pihent sokat a lakásban. Tegnap este 8-ra foglaltam egy időpontot Szereldmagad-hoz és Ákossal fel is dobtuk a kocsira.

Cseréltem egy hűtőfolyadékot is, mert félő, hogy nagyjából 5 éve volt utoljára. Illetve piros színű volt benne, pedig a gyári Mazda az tuti, hogy zöld, úgyhogy kicsit ez is zavart. 195.250 km környékén cseréltem.

No de vissza az izgalmasabb feladathoz! A kipufogó! Tényleg pille könnyű az alkatrész. A csomagban adnak hozzá tömítést és új csavarokat, szóval tök jó! Az illesztések nagyon szépen vannak megmunkálva és úgy összességében az egész igényesnek látszik.

A méreteiről..... 

Gyári le, új fel. Szerencsére csavarokkal és egyebekkel sem szívtunk sokat, lévén, hogy ugye kb 2 hete volt visszaalakítva gyárira a kipufogó.

Kinézetre valami fantasztikusan néz ki vele a kocsi, imádom!

Ha földön van, akkor viszont nem látványos a módosítás, csak ha alá guggol az ember. Szép szolid.

Első próbakör. Hát mit mondjak.. A Youtube videókon szolidabbnak hangzott :D 

Valószínűleg fog még változni a hangja, de az már most elmondható, hogy krúzolós módban nekem sok a dörmögése. Sajnos. De vagy megszokom, vagy valamit kezdek vele. A teremgarázsba 1-esben pötyögve felfelé meg hagyjuk is... Igazi Hondás hülyegyerek :DDD

Tempósabb, magasabb fordulaton használva viszont nagyjából azt adja amit vártam, sőt! Szóval az meg kifejezetten tetszik. Sportos, kicsit érces, néha szolidan visszadurranós.

Szóval összességében kicsit több a kipufogó hang mint amit szerettem volna, de üsse kő, egy ideig marad így. Aztán meglátom, hogy fogok-e foglalkozni vele érdemben.

aláírás

Touge Runnerz

2023-05-03 18:51:11
mester

mester

Posztok: 885
Velünk: 5442 napja

Válasz erre: @GPali #146391 majd kíváncsi leszek a hangjára,bár van itt a világhálón is róla videó,asszem you tube

2023-05-03 17:57:36
GPali

GPali

Válasz erre: @mester #146390 

Semmi sem titok nálam. Amerikából jött, így dollárban volt az ára.

A márka: Good Win Racing
A típus: RoadsterSport Race

Vételára: 300,- usd
Szállítás: 89,77,- usd
Vám: 10.600,- Ft

Aktuális árfolyamon váltva nekem forintban 148.158,- Ft lett a vége tokkal-vonóval.

aláírás

Touge Runnerz

2023-05-03 17:30:25
mester

mester

Válasz erre: @GPali #146389 akkor nem csak tízzel.. smile és ha nem titok mennyi szép Magyar Forin t a cucc? Ránézésre is kívánatos .

2023-05-03 16:39:43
GPali

GPali

Ezzel viszont lényegesen könnyebb lesz a kocsi.

A gyártó ígérete szerint 8lbs, azaz átszámolva kevesebb mint 4 kiló az egész. Csak aztán nehogy durván felboruljon az az 50-50 súlyelosztás! :D

aláírás

Touge Runnerz

2023-04-27 9:19:02
mester

mester

Nehezebb lett az autó, de 10 zel többel megy smile

2023-04-27 3:20:09
Ordune

Ordune

Posztok: 7396