GPali
Velünk: 2840 napja
Nem tudom, hogy valaki csinált-e már hasonlóan értelmetlen "upgrade"-et, de nagyjából másfél-2 hete beakadt nálam, hogy kéne szerezni egy RX-8 öt sebis váltógombot. Mert, hogy az milyen menő. (Nagyjából pont annyira mint a 20D bmw-re M-es váltógombot rakni, de mindegy...)
Elkezdtem keresgélni az internet bugyraiban, de valahogy sehogy sem adta ki. Mazda bontókat is zaklattam, de sehol sem volt. Neten láttam párat, de vagy nagyon drágán árulták, vagy nem 5-ös, hanem 6-os volt, de leginkább nem is volt eladó darab.
Beléptem egy RX-es facebook csoportba, hogy kirakjak egy keresős posztot is. Teljesen eredménytelenül... De legalább felraktak egy motorhibás, 5-ös váltós rx8-ast eladásra!!! Itt a nagy lehetőség, Pali rá is repült mint légy a sz*rra! Emberünk pedig annyira jófej, hogy simán belement a váltógomb cserébe úgy, hogy még csak a felajánlott tízesemet sem fogadta el honoráriumként, mondván ő úgyis csak eladja az autót, neki tökmindegy.
Szóval ebből:
Lett ez:
Oltári változások kérem szépen!
Egyébként nehezebb az rx gombja mint az mx-é, szóval akár finomhangolásnak is mondhatnánk. Meg jóval keskenyebb/filigránabb is. De nem emiatt csináltam.
Érdekes meglepetésként ért, hogy maga a gomb nem szimmetrikusan háromszög alakú, hanem az egyik oldalról csapottabb. Ötletem szerint azért, mert így jobb érzés lehet vele a váltás.
Itt látni, hogy jobb oldalt csapott.
Kérdésként merül fel bennem, hogy akkor az RHD és a LHD rx-ekben más a váltógomb kialakítás?
Na mindegy, most van egy hasonlóan kopott bőr váltógombom mint eddig. De egyrészt nagyon tetszik, másrészt kicsit mégis más.
Touge Runnerz