Plazmavago
Velünk: 1936 napja
Na basszus, sajnálom. Hátha meglesz az a gennyláda, legalább a feljelentésre meg ilyenekre szánt idődnek lenne értelme...
Na basszus, sajnálom. Hátha meglesz az a gennyláda, legalább a feljelentésre meg ilyenekre szánt idődnek lenne értelme...
Részvétem. Eszembe juttattad mikor hasonló állapotban találtam rá a sajátomra a mélygarázsban.
Tényleg nem okoskodni akarok, de én azóta nyitva hagyom ott szinte mindenhol. Tegyenek bele a rohadékok amit akarnak.
Részvétem. Eszembe juttattad mikor hasonló állapotban találtam rá a sajátomra a mélygarázsban.
Tényleg nem okoskodni akarok, de én azóta nyitva hagyom ott szinte mindenhol. Tegyenek bele a rohadékok amit akarnak. ????
Ahogy mondani szokás a baj csőstül jön.
A csodálatosan sikerült hétfő esti fékpofa csere után az összetört kocsit leraktam a teremgarázsba. A fix, saját részre fenntartott teremgarázshelyre. A héten kárügyintézés, károsultakkal és biztosítóval való szopódás folyamata közben rá sem néztem a kocsira. Minek is tettem volna, hisz egy törött kocsival nem indulok el bevásárolni vagy krúzolni, ugyebár...
Szombat reggel 8 előtt azonban felmentem, mert a forgalmit bent hagytam a középboxban. (a teremgarázs mágneskártyájával együtt mindig ott pihen, kivéve ha utcán hagyom ott a kocsit.)
Ez a látvány fogadott:
"Hehe" valaki kurvára feltörte a kocsit. EGY ŐRZÖTT TEREMGARÁZS EGYIK FELSŐ SZINTÉJN!
A bejutáshoz egy csavarhúzóval cseszte szét a tetőt, illetve a csomagtérajtót.
Hát srácok, én nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek a nyomoromon, úgyhogy felváltva tettem mindkettőt...
Majd hívtam a teremgarázs üzemeltetőjét, hogy azonnal tessenek menteni az elmúlt szűk egy hét (Hétfő éjszakától szombat kora reggelig) kamerafelvételeit. Majd a rendőrséghez fordultam. Nyomozók jöttek helyszínelni. Ezt követően a kerületi rendőrkapitányságra kellett befáradnom feljelentést tenni. Reggel 7:50-től csupán délután 2-ig tartott az egész, szóval csak a fél szombatom ment rá...
Kárfelmérés:
Rongálási kár: tető szanaszét bszva (Még jó, hogy májusban raktam rá ezt a szakadásmentes puhatetőt. Abszolút megérte!), csomagtér ajtó zárját a csavarhúzóval szétbarmonta, majd miután így nem sikerült kinyitni, a csavarhúzóval szétfeszítette a csomagtartót. (Ez szintén azért különösen király, mert komplett zárszerkezetet vadásztam annó az autóhoz. Most vagy külön kulcs kell majd a csomagtérajtó nyitáshoz, vagy megint komplett zárszerkezetet kell cserélni.)
Lopási kár: némi készpénz, cd-k, apróságok, FORGALMI, teremgarázs belépőkártya, 2X5 liter motorolaj, EÜ csomag, egy hátizsáknyi szerszám ami mindig a kocsiban van és szerintem a gyári szervízkönyve is benne volt. Ezek azok amikről tudok...
Lehet számolgatni a keletkezett kárt.... Le sem merem írni a becsült összeget. Múlt héten ilyenkor még volt egy szépnek és egészségesnek mondható, korai NA-m...
Nem kicsit van tele a hócipőm az egésszel... Nagyon nagyon utálom ezt a hetet. (Mert az összetörés es az autófeltörés egy héten belül történt). Lehet, hogy az autó így akar üzenni, hogy ő márpedig maradna. Hát elég rossz taktikát választott, mert ha ez volt a célja, akkor üzenem neki, hogy csak az ellenkezőjét érte el. Nem szeretem, rühellem, egy púp a hátamon amivel nem akarok foglalkozni többé.
Honlap reggel az okmányirodában kezdek, ahol a rendőrségen kapott jegyzőkönyvvel igényelhetek új forgalmit. Majd a Teremgarázst üzemeltető céghez megyek néhány kérdést feltenni, új belépőkártyát igényelni meg ilyesmi.
Az a "jó" az egészben, hogy ha meg is lesz az elkövető, akkor sincs rá nagy esély, hogy a károm megtérül. Hiszen aki ilyenre vetemedik annak általában nem sok minden van a nevén, amire a kárigényem végrehajtható lenne. (bejelentett munkahely és így jövedelem, bankkártya, ingatlan esélyesen nincs).
Touge Runnerz
Basszus! Sajnálom!
Ui. most jöttem el Jorpettől - fékbetét csere volt (bár OFF autón)...
MX-5 KLUB - elnök NA 1.6 1992
Basszus! :( Sajnálom!
Köszi Mester
szűk egy hónapja fizettem be a biztosítás az na-ra. Most egy évig maradás van. De a váltás jó ötlet.
Bayay köszi! Géptetőt éppen már tudok szerezni itthonról is. A néhányat ráalvás nem rossz, számot is vetettem magamban.
Fejben szedegetem össze az alkatrészeket. Néhány dolgot már találtam is. Közben van egy srác aki érdeklődött a kocsi iránt így törötten is. Ha valóban eljön megnézni és mond egy számomra elfogadható összeget akkor viheti Isten hírével.
Ha marad, akkor összevásárolom a kellő cuccot, keresek egy karosszéria lakatost és nekiugrok a helyreállításnak.
Elég szar ez a hét….
Touge Runnerz
Ó bazz..
Géptető, de hátha van lökős is nekik:
https://www.willhabe___mazda-mx5-579236051/
Piacra is épp most került fel egy vágandó NA karosszéria, onnan lehet zárhíd és hossztartó.
De igazából aludj rá párat, lehet csak maradni akart az autó
U.i.: ha elbontod, akkor stipstopp a vezérműtengelyekre
Ó bazz..
Géptető, de hátha van lökős is nekik:
https://www.willhaben.at/iad/kaufen-und-verkaufen/d/motorhaube-mazda-mx5-579236051/
Piacra is épp most került fel egy vágandó NA karosszéria, onnan lehet zárhíd és hossztartó.
De igazából aludj rá párat, lehet csak maradni akart az autó ;)
Volt egy komolyabb jelentkező az NA-ra. Gondoltam még cserélek egy fékbetétet eladás előtt, mert nagyon kopottak voltak. Tegnap munka után Ákossal behuppantunk a kocsiba és elindultunk a műhely felé. Leszakadt az ég, amolyan nyári zápor... Nem baj, egy kis eső nem szegheti kedvünket!
A városban munka utáni araszolgatások közepette 30-as tempóval mentünk amikor egy sárga jelzésű lámpára 2-vel előttem határozottan megálltak. Amivel az a baj, hogy mivel közvetlen előttem egy Chrysler Voyager volt, ezért nem láttam. Hirtelen fékezve az előttem levő is megállt, majd én is satuztam. Ákos az anyósról csak ennyit mondott: "Ez meglesz". Meg is lett.. Esőben, régi téli kerekeken, abs nélkül. Kb 20-sszal csúszhattunk a Chrysler kisbusz hátsójába. "Szerencsére" ő is elég közel tudott csak 0-ra fékezni az előtte állótól, így ahogy belecsúsztam az előttem levőbe, ő még tovább biccentette a következő kocsit. Szóval satuzva, álló kerekekkel beleszánkóztam az előttem satuzóba. Próbáltam kicsit jobbra húzni a kormányt, ennek az lett az eredménye, hogy a kocsi bal fele kapta a nagyobbat. 2 kocsiban tettem közepes kárt. És ugye a sajátomban.Piff neked eladás előtti fékbetétcsere!
Kapott az első lökös, a motorháztető, a bal index/helyzetjelző, a bal sárvédő és a zárhíd, amit kicsit lekövetett a bal nyúlvány.
Nesze neked...
Vörös vére is előbuggyant.
Még jó, hogy 2 héttel ezelőtt beállítottam a hézagokat a bal első lámpánál! :D
A helyzetjelző/indexen kívül a lámpák csodával határos módon nem sérültek, fel-le csukódnak, működnek, a hűtő és minden egyéb létfontosságú elem is megúszta. Járóképes maradt a kocsi.
Szóval van baj, de lehetne nagyobb is...
Most fontolgatom, hogy mi legyen a következő lépés. Adjam el így, nyilván nyomott áron? Rakjam rendbe? Valaki megveszi ezt így? Mennyiért? Mennyi lenne a helyrerakás? Egyáltalán akarok én szívni a helyrepofozással?
Első blikkre nem olyan óriási a baj, de azért lehet vele szívni.
Azért végül csak kimentünk a műhelyig. Körbe jártuk, felmértük a helyzetet. Majd nekiálltam és csak azért is kicseréltem a fékbetéteket! Hogy rohadjon meg :D
Touge Runnerz
Sziasztok! Annak idején NB-t kerestem, még pedig egy vidékről Bp-en keresztül való utazás alkalmával a Hungárián pár elég alacsony, durrogó, csattogó NB látványa miatt - beégett rendesen ))) Aztán az élet úgy hozta, hogy egy sérült 1.8 NA lett belőle (erre volt csak keret) - most már fura ezt így leírni, mert elszálltak az árak. De nem bántam meg az NA-t sőt örülök neki, mert mondjuk a hétköznapok során olyan örömöt tudsz vele okozni pl. egy kisgyereknek aki eleve megnézi, hogy mi ez a kis alacsony "szar" és Te meg kacsintasz egyet a lámpákkal majd látod azt a meglepődést és ujjongást )))) Amikor jól beszippantott már az MX5 életérzés hála a kis NA-nak és jártam pályanapon, szlalomon (imádom) is eldöntöttem kell egy igazi játszós is mellé. Találtam is egyet szintén kissé sérült, hiányos, keveset futott, rohadt is, de a célnak pont megfelelt volna.......mikor a mélygarázsban üzletkötéskor kérdezem faterom, hogy akkor papírok nélkül visszük azt mondja nem! Na így lett szüleimnek egy 1.6 fapad NB-je :D
De a lényeg az összehasonlítás sokat olvastam én is, de miután megtapasztaltam tényleg merevebb az NB és talán így pontosabban autózható, ha tizedekre megyünk. Szeretem, hogy az NA karakteresebb, közvetlenebb, jobban érzel mindent - persze nem a szar magyar utakra gondolok :D
Szerintem van az a magasság és kerékszett + kipufogó hanghatás amitől bármelyik MX5 tud nagyon tetszeni!
NA 1.8 1995 és
NB 1.6 1999
Szerintem meg ha van egy mx5 ös öd,már boldogabb ember lehetsz mint az átlag, bármilyen tipus is érdekes hogy az NB nálam sose jött be,nem tudom miért,pedig volt, meg sokszor megkívántam másét, az NC ket meg most nézegetem nagyon. Az NA -m biztos marad nyugdíj tartaléknak, a Minim en agyalok hogy elcserélem valami másra, bár őt is szeretem, de 3 autó sok. De azért vennék még valamit...
Lehet, hogy 1.8-asban ABS-el, a te vezetési tudásoddal én sem félnék. Sajnos nekem se a kocsi, se én nem vagyunk ott tudásban.
Lehet, hogy 1.8-asban ABS-el, a te vezetési tudásoddal én sem félnék. Sajnos nekem se a kocsi, se én nem vagyunk ott tudásban. ????
hmm nekem ugyan upgradelve van a kocsi de valahogy ezeket sosem éreztem Jó azt ,hogy kicsi és lent vagyok ezt igen :D De ezt pont szeretem is nagyon benne De azt ,hogy nem tudnám tartani a tempót vagy para lenne ,hogy nem tudok megállni ahol más igen azt nem. Max esőben de az meg inkább a semmi slick és a megszokottnál erősebb kerékdőlés miatt van
94 NA 1.8 130Le
Touge Runnerz
hmm nekem ugyan upgradelve van a kocsi de valahogy ezeket sosem éreztem :) Jó azt ,hogy kicsi és lent vagyok ezt igen :D De ezt pont szeretem is nagyon benne :) De azt ,hogy nem tudnám tartani a tempót vagy para lenne ,hogy nem tudok megállni ahol más igen azt nem. Max esőben de az meg inkább a semmi slick és az erősebb erékdőlés miatt van :)
Egyébként én is utaztam most többször is NC-ben, és egy rendes futoművel, kicsit morcibb hanggal remek autó.
Külsőre nekem mindig is az NA lesz a szerelem, egy ND-ben még el tudom magam képzelni, viszont utazni tényleg rohadt jó az NC.
Sokkal nagyobb autós érzés, felnőttesebb, nincs halálfélmed autópályán és ebben már tényleg normálisan és értelmesen működik a klíma. Az NA-val a balatoni utakat most úgy tudtam abszolálni, hogy reggel 9 előtt (ez nekem kiesik :D ), este 7 után, vagy napközben és akkor utána egy nap fekvés a napszúrás miatt.
Ha értelmes áron akarnék MX5-öt, amit a legkevesebb komprumisszummal tudok használni, akkor vennék egy 1.8 NC1-et, belefargnék egy sperrt és kész is vagyunk. Az 1.8/1.6 NB árkülönbség sajnos az NC esetében is megvan a kétliteres és az 1.8 között, pedig valójában szerintem itt a sperr, ami a sokkal fontosabb extra.