Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Így épül az MX-5-öm (build thread)    »    Pali játszótere    |   << vissza

Pali játszótere

2022-08-22 10:10:50
GPali

GPali

Posztok: 748
Velünk: 2903 napja

Válasz erre: @mester #145580 

Ez az amit én nem tudtam ilyen egyszerűen megtenni. A lámpafedél kis fülein kellett hajlítgatnom picit jobbra-balra, hogy a hézagok jobbak legyenek. Amúgy a magasságbeli eltérésre tényleg jó a tipp, amit mondasz. Legközelebb alkalmazni is fogom, szóval köszi smile )

aláírás

Touge Runnerz

2022-08-22 9:45:32
Ordune

Ordune

Posztok: 7396
Velünk: 5730 napja

Válasz erre: @mx5fan #145574 

OFF

Az FL-ben upgradelt kovácsolt hajtókar kicsit több lelki nyugalmat biztosít talán. 

ON

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

Történet:

Válasz erre: @mx5fan #145574 

Az FL-ben upgradelt kovácsolt hajtókar kicsit több lelki nyugalmat biztosít talán. 

2022-08-22 9:41:34
mester

mester

Posztok: 888
Velünk: 5536 napja

Válasz erre: @GPali #145578 
Ami nekem bevált lámpafedél állitgatásra: csavarok csak ép hogy meg húzva ,lámpafedél max fent, majd lecsukom és utána egy léc darabbal lenyomom motorháztető sárvédő szintig. Majd kinyìtom, és meghuzom a csavarokat.

2022-08-22 9:49:31

bayay

Posztok: 87
Velünk: 3364 napja

Jaj, de érdekes topik lett, mint vallásosan NA tulaj kicsit mindenkivel egyet kell értenem.

Annyit vettem észre a magam példájából, hogy nem csak a kocsi felett múlik az idő, hanem felettem is. 3 éve még simán elmentünk vele  nagy külföldi túrákra, iden már csak 100-200km-es körben használom, mert ha őszinte vagyok magammal, nem esik jól messzire menni vele, autópályán pedig egyenesen félek a forgalmtól, mert a többi résztvevő egyszerűen nem látja, vagy nincs tisztában vele, hogy nem megy úgy és NEM ÚGY ÁLL MEG mint egy modern autó és nem hagynak nekem helyet. Nem néz ki még elég oldtimernek, hogy tartsák a távolságot, de már nem tud lépést tartani semmivel sem.

Következésképpen egyre jobban vágyom egy valamilyen GT-re. Abból is van bukólámpás wink  

Szerk.: Lámpafedelet meg húz meg kézzel nyugodtan felfelé, sokszor görbe a lemez már, ahogy rátámaszkodnak a szerelők. 

Történet:

Jaj, de érdekes topik lett, mint vallásosan NA tulaj kicsit mindenkivel egyet kell értenem.

Annyit vettem észre a magam példájából, hogy nem csak a kocsi felett múlik az idő, hanem felettem is. 3 éve még simán elmentünk vele  nagy külföldi túrákra, iden már csak 100-200km-es körben használom, mert ha őszinte vagyok magammal, nem esik jól messzire menni vele, autópályán pedig egyenesen félek a forgalmtól, mert a többi résztvevő egyszerűen nem látja, vagy nincs tisztában vele, hogy nem megy úgy és NEM ÚGY ÁLL MEG mint egy modern autó és nem hagynak nekem helyet. Nem néz ki még elég oldtimernek, hogy tartsák a távolságot, de már nem tud lépést tartani semmivel sem.

Következésképpen egyre jobban vágyom egy valamilyen GT-re. Abból is van bukólámpás ;) 

2022-08-22 8:48:21
GPali

GPali

Így már értem a választásodat Ordune. És igen, valóban több a hely az nc-kben. Meg nekem olyan bunkerosabb is az egész, jobban körülölel a kocsi.

mx5fan-nak tökre igaza van az időmúlás hatásával kapcsolatosan. Én ha nc vásárlás közelében állnék, már csak a kinézet miatt is inkább az fl-ek felé hajlanék. Bár mostanában egyre több épített nc1-et követek a instagramon és meg kell mondanom, hogy azok is tudnak tetszeni. :D 

Marcello, értem amit írsz. Nyilván nem lehetetlen dailyzni egy na-t. A szüleink is megoldották a mindennapokat központi zár, elektromos ablak, távirányítós nyitás-zárás-, rádió és egyéb kényelmi- illetve három betűs biztonsági funkciók nélkül is az autózást, de tény, hogy nagyon megkönnyítik ezek az életet. Neked megéri az na körüli rajongás ezt a kompromisszumot és ez tök jó. Az na-ba "átpakolom" a turbót, futóművet és mindent nem fog megtörténni, a szememben valahogy ez már nem az a szanaszét faragandó, rugós kocsi, hanem sokkal inkább egy hétvégi örömforrás úgy ahogy van. Nem kell neki semmiből sem több. Kiöregedett már a huszonéves hülyeségekből. :D

Amúgy csak annyira vagyok gyökér tulaj, hogy épp meg van hirdetve az na, én a vasárnap délelőttömet mégis na bukólámpa hézagigazítással töltöttem... Kalap mesélte nekem, hogy ezzel órákat el lehet szarakodni és ráadásul sosem lesz tökéletes. Jelentem igazat beszélt. :D Nem bonyolult a feladat, csak iszonyatosan pepecselős, amolyan türelmi játék. Nekem a jobb első horizontálisan és vertikálisan is tökre máshogy állt mint ahogy kellene neki.

Már erősen ebédidő volt, úgyhogy amikor már kb hatodjára hallottam a "gyere már ebédelni" felszólítást, akkor abbahagytam az áldásos tevékenységem. Nem lett tökéletes, de legalább már nem ér bele a motorháztetőbe csukott állapotban és valamivel jobban belesimul az összképbe mint eddig.... :D

A gurulások és apró szerelések után azért mindig bennem van a csakNemKéneEladni érzés. Szóval nem fogok akkor sem sírni ha véletlenül megmarad... 

aláírás

Touge Runnerz

2022-08-20 23:53:27
Marcello

Marcello

Posztok: 659
Velünk: 3962 napja

Válasz erre: @GPali #145547 

Majndem mindennel egyetértek, viszont hozzá kell tenni, hogy ha tudod, hogy mire veszed, akkor az erősen árnyalja a képet.

Én az első NA-mat vettem vissza, amiről tudtam, hogy műszakilag patika, bárhova el mernék vele indulni és soha nem is volt vele semmi parám. Azt is hozzá kell tenni, hogy a tető kuka, ráférne némi lakatos munka, de semmi olyan dráma nincs vele, ami maitt ne merném használni, pont most néztem a km órát és március óta beletekertem laza 8 ezer km-t, a motorháztetőt pedig csak Jorpetnek kellett kinytni az olajcserekor, ja egyszer töltöttem bele ablakmosót :D, szóval egy jó  NA tökéletes napi használatra is.

És hát az nem is kérdés, hogy mennyivel jobb ebből kiszállni, mint az NB-ből, nem csak a kisgyerekek, bármilyen petrolhead arcok néznek rá mosolyogva, de én is minden nap ugyanazzal a gyermeki vigyorral szállok be, hogy de jó bukólámpa és kilóra meg is vett az autó. Az NB belőlem külsőre semmit nem vált ki.

Vezetési élményre nekem nincs valós összehasonlításom, mert csak feltöltött NB/NBFL-em volt, ami teljesen más mozi, az élmény, ez nem :D, röviden így tudnám összefoglalni.

Persze tök jól mozog, sőt egészen meglepődtem, hogy milyen jól lehet terelgetni a full gyári autót, itt van egy rövid kis M-ringes felvételem:

https://www.youtube.com/watch?v=vZvdYCczawY

Ami biztos viszont, hogy NA-ban sokkal nagyobb szórás, életemben talán 2-3 jó NA-t vezettem, és nagyon más egy csörgő-zörgő, végtelen km-t futott, összelegózott autót feltámasztani, az sajnos tény. 

Btw, én a helyedben az NA-t tartanám meg, csak átpakolnám a turbót, FLEX Z-t, és az összes tuning holmit, hogy utána izgulhassak, hogy  megy át a következő műszakin :D

Nekem az ultimate setup egy brutálisan feltűnő szinű, 1.8 turbó NA lenne, rendesen lepapírozva, hogy nyugodtan driftelhessek durrogova a körforgalmakban, az önjelölt rendőrök legnagyobb örömére :D 

2022-08-20 16:41:03
mx5fan

mx5fan

Posztok: 1451
Velünk: 6351 napja

Ordune, 2022-08-19 14:27:23

FL meg azért, mert nagyon utáltam az NC-ben folyton olajszintet ellenőrizni, meg utántölteni. Az NCFL-ben már nincs ilyen probléma.

nehéz így NC1 / NC2 -re szétválasztani az olajfogyasztást
nagyban függ attól, hogy új korától milyen olajjal és hogyan bántak vele
NC1-ek mára már idösebbek, több km -el ami szintén árnyalja a képet

viszont igaz, hogy aki NC-ben gondolkozik annak érdemes NC2 vagy NC3 -at vennie! 

...bocs az OFF-ért

Történet:

FL meg azért, mert nagyon utáltam az NC-ben folyton olajszintet ellenőrizni, meg utántölteni. Az NCFL-ben már nincs ilyen probléma.

nagyban függ attól, hogy újkorától milyen olajjal és hogyan bántak vele

viszont igaz, hogy aki NC-ben gondolkozik annak érdemes NC2 vagy NC3 -at vennie! 

...bocs az OFF-ért

nagyban függ attól, hogy új korától milyen olajjal és hogyan bántak vele

...bocs az OFF-ért

2022-08-19 14:27:23
Ordune

Ordune

Válasz erre: @GPali #145560 

A válasz igencsak prózai, nekem kicsit kicsi volt az ND. Jobban szerettem az NC-ben utazni, mint az ND-ben. 

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

Történet:

Válasz erre: @GPali #145560 

A válasz igencsak prózai, nekem kicsit kicsi volt az ND. Jobban szerettem az NC-ben utazni, mint az ND-ben. 

2022-08-19 8:21:40
GPali

GPali

Válasz erre: @mester #145556 

Ezt egyébként már most látom, hogy így lesz, igen.

Ordune: Miért NCFL és nem ND?

aláírás

Touge Runnerz

2022-08-18 15:13:11
Ordune

Ordune

Válasz erre: @GPali #145555 

Megértelek. Ha nem lenne a porke az NA mellett, akkor tuti NCFL-em lenne. 

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2022-08-18 13:50:44
mester

mester

Posztok: 888
Velünk: 5536 napja

Válasz erre: @GPali #145555 
az na -t vissza fogod sírni,csak idő kérdése... smile

2022-08-18 10:36:24
GPali

GPali

Válasz erre: @Ordune #145554 

Jó neked smile  

Nekem ahhoz most kicsit luxus, hogy csak tárolgassam. Meg hát nem is azé' teremtetett szegény, hogy álljon egy teremgarázs beállóhelyén.

Amúgy az is megfordult az elborult fejemben, hogy mindkét kocsit elküldöm a háztól és beleugrok egy normálisabb nc-be... Csak akkor megint kezdhetem előről az egész ismerkedős, hibák helyrepozozós, akatrészbeszerzős hercehurcát. Az nd sajnos kicsit nagy ugrás lenne, plusz azt már lehet félteném annyira, hogy ne merjem úgy használni mint ahogy ezeket a kocsikat "kell".

Szóval kicsit csapongok. Milyen boldog, gondtalan és kiegyensúlyozott voltam én a régi jó nbfl-emmel... :D 

aláírás

Touge Runnerz

2022-08-18 9:28:05
Ordune

Ordune

Amúgy szinte teljesen ugyanúgy látjuk az NA-t. Pont ezért sem visz rá a lélek, hogy eladjam az enyémet.  

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2022-08-17 18:54:13
Plazmavago

Plazmavago

Posztok: 210
Velünk: 2093 napja

Válasz erre: @GPali #145547 

Bőven túl is mentél azon, amit gondoltam, köszönöm smile

Így tökre értem az NA meghirdetését.

2022-08-17 13:37:33