Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Így épül az MX-5-öm (build thread)    »    Plazmavágó NBFL-je    |   << vissza

Plazmavágó NBFL-je

2022-05-13 11:48:31

poteka

Posztok: 147
Velünk: 1834 napja

Válasz erre: @Plazmavago #145288 

Egyrészt gratulálunk, másrészt ne hangoztasd ezt a gyárilag nem világító szélességjelzőt, mert én meg megcsináltam világítósra házilag és én meg ezen nem szeretnék fennakadni smile .

2022-05-12 20:21:42
Plazmavago

Plazmavago

Posztok: 209
Velünk: 2031 napja

Az előző műszaki óta lejárt a 2 év, elvittem, leműszakiztattam teljesen hivatalos vizsgahelyen. Átment simán, egy dolgot írtak fel, hogy nem világítanak a szélességjelzők, de nem baj, nem jelent hibapontot. Hát ne is jelentsen, ha már egyszer nem világít gyárilag. 

A Covid-moratórium miatt ráért volna még egy hónapot, de nem kívánok az utolsó egy-két hétben a fél országgal egyszerre műszakiztatni.

fóliázott fényszóróim miatt féltem kicsit, kivágják-e, mint macskát, de nem törődtek vele szerencsére.

2022-04-16 7:50:52
Kalap

Kalap

Posztok: 1646
Velünk: 6431 napja

Tudom, off, de lazán kapcsolódik. :D 

https://coub.com/view/2o5e6q

Elnézést. :D

aláírás

Fun is not a straight line

2022-04-15 19:16:35
Plazmavago

Plazmavago

A dudámnak (szakszerűbben kürt) valamiért repedfazék-hangja lett.

A Hella gyárt(ott) olyat, ami plug&play, 3FH 012 010-131 lenne a cikkszáma, mindenhonnan el van fogyva. (Azóta AutoDocon megtaláltam, ott még árulják, de akkor már késő volt.) Ez egy szett, kétszólamú, egy 400 és egy 500 Hz-es, egyvezetékes kivitelben. Nemhogy szettben, de külön-külön se találtam ilyen frekvenciájú, egyvezetékest, így esett a választás a Hella 3FH 007 424-811-re, szintén szett, jó frekvenciában, de kétvezetékes, magyarán kellett hozzá készíteni egy-egy testkábelt, egyik fele szemes-, a másik tűzősaru.

A kivételhez nem kell levenni a lökhárítót, csak meglazítani a tetejét, és a hűtőnyíláson ki lehet játszani, legfeljebb ha van utólagos rácsunk, azt kell kiszedni hozzá.

A gyári megoldás:

Ami a helyére került:

Jobb lett volna nem piros (fekete), de nem baj, nem látszik úgysem.

Szép, határozott hangon szól, örültek a szomszédok a próbának. smile

2022-03-22 16:39:23
Plazmavago

Plazmavago

Megkértem egy autóklímás ismerősöm, nézzen rá a rendszerre, ugyanis már tavaly is, de még lehet, előtte is, ha ment a klíma, szürcsögő hangot adott. Ez elvileg akkor szokott bekövetkezni, ha kevés a gáz a rendszerben.

A gyanúm jogos volt, 20 dkg-ot rá kellett töltenie. 40 dkg a teljes töltet, szóval a fele már nem volt meg sad . A nyomást tartja, szóval nem arról van szó, hogy kendács módon csak megtöltötte, ami holnapra a légkör része lesz, a hiány a kor eredménye. A csávó szerint a kompresszor tengelyénél szoktak kicsit engedni ennyi idősen, nem para, valószínűleg jó pár évig jó lesz.

Már a folyamat végstádiumában sikerült egy képet lőnöm:

2022-03-18 10:43:51
mester

mester

Posztok: 885
Velünk: 5473 napja

Válasz erre: @poteka #145104 köszönöm,akkor nálam is ez lesz!

2022-03-18 10:42:37

poteka

Posztok: 147
Velünk: 1834 napja

Válasz erre: @mester #145103 

Addig tekered befelé, amíg a fékbetétek pont megérintik a tárcsát, majd onnan egyharmad fordulatnyit kifelé. Elvileg így rendben lesz.

Nekem a régi NBFL-emben ezzel a beállítással ettől függetlenül elég magasan és szarul fogott a kézifék  és a bovdenen sem tudtam állítani, így végül nekem negyed fordulat kifelé jött be igazán, mástól is olvastam ezt. Szóval egyharmad kifelé és ha nagyon feljön a kézifékkar és/vagy nem fogja rendesen az autót akkor próbáld meg egynegyed fordulattal.

2022-03-18 8:11:19
mester

mester

Válasz erre: @Plazmavago #145100 
kösz...angolom olyan mint tarzanné...igazából a kézifék beállítása érdekelne...ha jól értelmezem akkor addig tekerem amíg még nem fog.!?

2022-03-17 18:45:44
Plazmavago

Plazmavago

Válasz erre: @mester #145099 

Szia!

Lehet, nem teljesen értem a kérdést...

Disc Pad Installation Note

1. Turn the manual adjustment gear counterclockwise using an Allen wrench to pul lthe brake caliper piston back.
  2. Install the disc pads.
  3. Turn the manual adjustment gear clockwise until the brake pads just touch the disc plate.
  4. Return the manual adjustment gear counterclockwise 1/3 turn.
2022-03-17 18:30:07
mester

mester

Válasz erre: @Plazmavago #145098 

Szia, új  betétnél hová tekerjük  a kézifék állító  csavarját, ki vagy be -vagy? Köszi

2022-03-17 17:08:10
Plazmavago

Plazmavago

Egyéb okból le kellett vennem a hátsó féknyergeket, akkor láttam, hogy mindkét hátsó dugattyú karmantyúja ki van szakadva. Egyik jobban, mint a másik. Illetve a bal csúszkám úgy össze volt rohadva, hogy egy fél óra volt szétszedni. Valamit lépni kellett az ügyben.

Nem volt szép:

Szerencsére az állítócsavarok nem voltak berohadva, úgyhogy fel lehet újítani a nyergeket. Itt egy korrekt videó a folyamatról. Jó lenne gyári alkatrészekkel, mert az a legjobb minőség, ha minden jól megy, kibír tizen-huszonévet, főleg gumi alkatrész, abból kifejezetten nem szeretem az utángyártottat. Csak a gyári felújítókészletet olyan áron mérik, hogy seggre ül tőle az ember. Meglehetősen drága, mondjuk így. Pedig az kéne… Nagyon a határon voltam, hogy ez most utángyártott lesz, akármennyire nem akarom azt, tudom, hogy nem lesz olyan jó. Beszéltem Csabihallal, előadtam neki a nagy tervemet előre szabadkozva, hogy butaságot tervezek csinálni, ő meg persze lebeszélt róla. Csak kéne a gyári, az lesz, a fene vigye el. Mindeközben 400 lett az euró, még elérhetetlenebb lett, legalábbis az IL-ről rendelve, az ottani postával. Ellenben a magyar Mazda lassan tudja lekövetni az árak változását, a helyi márkakereskedőnél megrendelve olcsóbb lett, mint az IL-ről, sőt, még egy kis kedvezményt is kaptam tőlük. Ezzel nyugtattam magam, miközben egy Elon Muskot is megviselő összeget hagytam ott ezért a csomagért:

Lesznek új vezetők is, azokból Frenkit (812002), az csak egy darab fém, nem kéne, hogy lényeges különbség legyen a gyári-utángyártott között, illetve a felsőből gyári nem is létezik valamiért, csak nyeregtartóval együtt. Dugattyúból Autofren (D025522) lett, többen használták már ezt, panaszt még nem hallottam róla.

Kiteregettem a nyergek tartalmát:

Nem szeretem a festett féknyergeket, így csak letisztogattam őket. Az új alkatrészekkel:

A Brigéciol miatt lett ilyen fényes, majd lekopik róla ez a réteg. smile

Összeszerelés után:

Kopottak voltak a hátsó tárcsáim-betéteim amúgy is, nem húztam tovább a cserét, Jurid szettet kapott, új rögzítőkkel.

Megmérettem a fékhatást, a kézifékben van minimális eltérés, de tökéletes így is, műszaki vizsgára simán jó.

2022-03-03 20:36:29
Plazmavago

Plazmavago

Egy hosszabb téli álmodozás után elővettem a gépet. A télen töltögettem az akkut rendszeresen, úgy indult, mintha tegnap támasztottam volna le.

Közben  – az általam vélt gyártási idejével számolva – nagykorú lett, már elengedem egyedül bulizni.

Nem maradt el az ajándék sem. Tavaly a a kormány és a váltógomb bőrözésekor eszembe se jutott a kézifékkar. Mikor beraktam a szép kormányt, akkor tűnt fel, milyen csúnyácska szegényem, elüt a többitől. Emellé a váltószoknya sem tetszett nagyon, olyan kínai női retikül fílingje volt neki, hiába az volt a gyári.

Felkerestem a Kárpitost, aki először azt mondta, hogy majd 3 hét múlva hívjam, akkor tudja megmondani, mikor tudja vállalni, majd sok volt a munkája, így újabb 2 hét múlva kellett keressem. 1 hét múlva vihettem. Kiszereltem a kézifékkart meg a váltószoknyát, elvittem neki a cuccot, onnantól már egycsapásra megcsinálta másfél hét alatt. Imádom az embert, hatalmas figura, tényleg arany keze van, csak győzzem kivárni. Ismét nagyon szép munkát végzett jutányos áron.

2021-12-04 15:32:37
Sztif

Sztif

Posztok: 354
Velünk: 2716 napja

Válasz erre: @Nyiri #144721 
Autót kell építeni és szépen írni hozzá a story-t :D Fiatalabb korodban neked is jól ment ez :DDDD

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2021-12-03 16:16:57
Nyiri

Nyiri

Posztok: 690
Velünk: 2953 napja

Válasz erre: @Plazmavago #144442 

Ezért jó a fórum. Kár hogy kihalt már ez sad

2021-11-29 20:33:13
Plazmavago