Egyéb okból le kellett vennem a hátsó féknyergeket, akkor láttam, hogy mindkét hátsó dugattyú karmantyúja ki van szakadva. Egyik jobban, mint a másik. Illetve a bal csúszkám úgy össze volt rohadva, hogy egy fél óra volt szétszedni. Valamit lépni kellett az ügyben.
Nem volt szép:
Szerencsére az állítócsavarok nem voltak berohadva, úgyhogy fel lehet újítani a nyergeket. Itt egy korrekt videó a folyamatról. Jó lenne gyári alkatrészekkel, mert az a legjobb minőség, ha minden jól megy, kibír tizen-huszonévet, főleg gumi alkatrész, abból kifejezetten nem szeretem az utángyártottat. Csak a gyári felújítókészletet olyan áron mérik, hogy seggre ül tőle az ember. Meglehetősen drága, mondjuk így. Pedig az kéne… Nagyon a határon voltam, hogy ez most utángyártott lesz, akármennyire nem akarom azt, tudom, hogy nem lesz olyan jó. Beszéltem Csabihallal, előadtam neki a nagy tervemet előre szabadkozva, hogy butaságot tervezek csinálni, ő meg persze lebeszélt róla. Csak kéne a gyári, az lesz, a fene vigye el. Mindeközben 400 lett az euró, még elérhetetlenebb lett, legalábbis az IL-ről rendelve, az ottani postával. Ellenben a magyar Mazda lassan tudja lekövetni az árak változását, a helyi márkakereskedőnél megrendelve olcsóbb lett, mint az IL-ről, sőt, még egy kis kedvezményt is kaptam tőlük. Ezzel nyugtattam magam, miközben egy Elon Muskot is megviselő összeget hagytam ott ezért a csomagért:
Lesznek új vezetők is, azokból Frenkit (812002), az csak egy darab fém, nem kéne, hogy lényeges különbség legyen a gyári-utángyártott között, illetve a felsőből gyári nem is létezik valamiért, csak nyeregtartóval együtt. Dugattyúból Autofren (D025522) lett, többen használták már ezt, panaszt még nem hallottam róla.
Kiteregettem a nyergek tartalmát:
Nem szeretem a festett féknyergeket, így csak letisztogattam őket. Az új alkatrészekkel:
A Brigéciol miatt lett ilyen fényes, majd lekopik róla ez a réteg.
Összeszerelés után:
Kopottak voltak a hátsó tárcsáim-betéteim amúgy is, nem húztam tovább a cserét, Jurid szettet kapott, új rögzítőkkel.
Megmérettem a fékhatást, a kézifékben van minimális eltérés, de tökéletes így is, műszaki vizsgára simán jó.