Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Így épül az MX-5-öm (build thread)    »    Plazmavágó NBFL-je    |   << vissza

Plazmavágó NBFL-je

2020-08-26 22:21:11
gzugzu

gzugzu

Posztok: 977
Velünk: 4676 napja

Válasz erre: @Plazmavago #142242 

Köszi!

2020-08-26 20:24:30
Plazmavago

Plazmavago

Posztok: 209
Velünk: 2031 napja

Válasz erre: @gzugzu #142241 

https://toprepair.hu/

Győrben és Budapesten is dolgoznak, abszolút korrektnek tűnnek. Hosszú, kampószerű eszközzel a panel mögé nyúlnak, azzal nyomják kifelé a horpadást, amíg meg nem szűnik, majd a végén műanyagkalapáccsal kívülről megegyengetik. Nem tűnik agysebészetnek, de az biztos, hogy a szép végeredmény gyakorlatot kíván.

Találsz az oldalon árlistát is, tényleg abból dolgoznak, annyira érdemes viszont figyelni, hogy ahogy az árlistán lent szerepel, függőleges panel esetén (szóval a motorház- meg a csomagtérfedél kivételével szerintem minden) +15%. De nem hinném, hogy ennél létezne olcsőbb cég vagy megoldás, máramennyiben el tudja érni bentről a horpadást.

Történet:

Válasz erre: @gzugzu #142241 

https://toprepair.hu/

Győrben és Budapesten is dolgoznak, abszolút korrektnek tűnnek. Hosszú, kapószerű eszközzel a panel mögé nyúlnak, azzal nyomják kifelé a horpadást, amíg meg nem szűnik, majd a végén műanyagkalapáccsal kívülről megegyengetik. Nem tűnik agysebészetnek, de az biztos, hogy a szép végeredmény gyakorlatot kíván.

Találsz az oldalon árlistát is, tényleg abból dolgoznak, annyira érdemes viszont figyelni, hogy ahogy az árlistán lent szerepel, függőleges panel esetén (szóval a motorház- meg a csomagtérfedél kivételével szerintem minden) +15%. De nem hinném, hogy ennél létezne olcsőbb cég vagy megoldás, máramennyiben el tudja érni bentről a horpadást.

2020-08-26 18:21:22
gzugzu

gzugzu

Posztok: 977
Velünk: 4676 napja

Válasz erre: @Plazmavago #142240 
A cég nevét is le tudnád írni?

Eddig egyszer voltam horpadásjavítónál, de az volt a válasz, hogy lakatolás+fényezés X-be kerülne. Akkor kicsit elment a kedvem tőlük.

2020-08-26 18:13:50
Plazmavago

Plazmavago

Elvittem ma horpadásjavítóhoz, mert az elmúlt 16 év, amiből 7 Pest volt, nem múlt el nyom nélkül sajnos...

A legnagyobb és legszembetűnőbb a fenti, ott valaki igen-igen rányitotta egyszer az ajtót (már így vettem). Nem tudom, miért, sehogy sem tudtam úgy lefotózni, hogy jól látszódjanak, pedig élőben eléggé virítottak. Ezen kívül van még a bal oldalán is egy, kicsit előrébb, de az a fotón egyáltalán nem látszik.

Találtam egy nagyon korrekt céget, kvázi nyom nélkül eltüntették a horpadást a jobb oldalról, a balhoz viszont sajnos nem fért oda a srác, túlságosan bent van. Azt mondta, azt lehetne, hogy megfúrjuk a doblemezt, és azon benyúl (kösz, nem), vagy ráragaszt egy pöcköt, aminél fogva ki lehet húzni, csak ott meg, mivel már nem gyári a fény, félő, hogy letépi a lakkot. Tapasztalat alapján 50-50% a siker, így ezt is hanyagoltuk.

A jobb oldalon gyakorlatilag teljesen megszűnt, egyedül a picit lepattant festék árulkodó (a tükröződő oszlopban kell keresni), a lentiek meg abszolút észrevehetetlenek.

Ilyen lett:

2020-07-28 17:38:07
Plazmavago

Plazmavago

Válasz erre: @Purplehays #141974 

A dolognak azt a technikai részét nem ismerem, egy ismerősöm tud nyomtatni, nála szoktam kuncsorogni néha 

2020-07-28 17:37:14
Plazmavago

Plazmavago

Válasz erre: @rattila #141973 

Szuper, köszi, észben tartom smile

2020-07-28 15:46:26

Purplehays

Posztok: 52
Velünk: 1859 napja

Válasz erre: @Plazmavago #141944 

Hogyan rögzítetted?Illetve csak magadnak nyomtatsz ilyet?:D

2020-07-28 15:16:32
rattila

rattila

Posztok: 917
Velünk: 3626 napja

Válasz erre: @Plazmavago #139700 

Ha legközelebb szükséged van kardánszerelésre szólj.. lett volna hátszél, ha előbb látom ezt a posztod smile Édesapám a szervizvezető Eurokardánban smile Csabinak is azért volt kevesebb anno smile  

aláírás Üdv, Ati

Történet:

Válasz erre: @Plazmavago #139700 

Ha legközelebb szükséged van kardánszerelésre szólj.. lett volna hátszél, ha előbb látom ezt a posztod :) Édesapám a szervizvezető Eurokardában :) Csabinak is azért volt kevesebb anno :) 

2020-07-28 15:09:39
rattila

rattila

Posztok: 917
Velünk: 3626 napja

Válasz erre: @GmajaG #141964 

Tudok neked adni bontott jót Győrben smile

aláírás Üdv, Ati
2020-07-27 20:32:54
Plazmavago

Plazmavago

Válasz erre: @GmajaG #141964 

https://www.mx5parts___ip-mk1-25-p-711.html

2020-07-27 13:51:40
GmajaG

GmajaG

Posztok: 148
Velünk: 2988 napja

Válasz erre: @Plazmavago #141944 

Bolhát hol vettél újat?

aláírás

Mazda MX-5 1.6i NBFL - Open Air - 

2020-07-25 21:47:04

pszentk

Posztok: 59
Velünk: 1679 napja

Nagyon szép lett. Én is épp MA vettem RO55-öt, és ha már volt a polcon, a Hammerite ecsetelős rozsdagátlót. Micsoda véletlen! Az RO55-ben króm poggyásztartó csavarjait áztattam. Hammerite-tal pont az ilyesmi ronda rozsdás alkatrészeket akarom passziválni a motortérben, és az ülések talpán a csavarok melletti részt.

Történet:

Nagyon szép lett. Én is épp MA vettem RO55-öt, és ha már volt a polcon, a Hammerite rozsdagátlót. Micsoda véletlen! Az RO55-ben króm poggyásztartó csavarjait áztattam. Hammerite-tal pont az ilyesmi ronda rozsdás alkatrészeket akarom passziválni a motortérben, és az ülések talpán a csavarok melletti részt.

2020-07-25 16:41:23
Plazmavago

Plazmavago

Egy kis motortérkozmetika / termékteszt.

A hűtő támasztóvasai és a motorháztető-kitámasztó alsó vasa nem voltak túl szépek, valamint a hűtőfolyadék-tartály alsó anyája valamiért iszonyat rozsdás volt, valahányszor felnyitottam a géptetőt, egyből magára vonta a figyelmet.

Mivel ezekről alapjaiban kellene lemarni a rozsdát, meg a csavarokat-anyákat is jó lenne szebbé tenni, a menetes részek miatt sem az általam nagyra tartott Korant, sem a szintén nagyra tartott Hammerite Rozsdagátló alapozó – sima Hammerite nem jöhetett szóba. Régen sokat használtam az RO-55-öt mindenféle célra (pl.: kerítésvas), de úgy tűnt, egyszer csak megváltoztatták, azt hiszem, a színe is más lett (világoskékből átlátszó), és már nem volt olyan jó, emiatt jött a Korantmánia. Ettől függetlenül RO-55-öt indultam el venni a festékboltba, aminek újra más lett a színe, most egész erős kék, lehet megint jó lett, nem tudom. Körbenéztem még a polcon, találtam egy érdekesnek tűnő szert, amit eddig még nem ismertem, a Ferropassitot. Ugyanúgy a Ferrokémia gyártja, mint a Korantot, már meg is volt a bizalom, valamint jó vegyszerhangulatú, sötétbarna színe van (lehet csak színezék, a pszichológia nálam mindenesetre működött). Nem is volt nagyon drága, vettem hát egy flakonnal.

Így néztek ki az említett alkatrészek:

A kitámasztópöcök kipattintása után jöhetett a fürdetés.

A nagyobb vasak 10-15 perc után szépek lettek, a csavarokat-anyákat hagytam még ázni.

Ronggyal való törölgetés után kaptak két réteg matt fekete Maestro akrilfestéket. Ezen kívül a megsárgult kitámasztó-rögzítő bolha helyett kapott egy gyári újat. Nem tudom, meddig marad ilyen szép fehér, de legalább most jól mutat.

A Ferropassit nagyon jó munkát végzett, egyértelműen megéri az árát. Amiben fürdettem őket, egy külön flakonba eltettem, szerintem simán használható többször is. Ilyen kis alkatrészek kezelésére mindenképp ajánlom.

Ezen kívül kapott egy 3D-nyomtatott nívópálcafület, mert MX-5…  Sajnos sárga anyag nem volt, így maradt a piros.

2020-07-09 15:36:54
Gyula

Gyula

Posztok: 421
Velünk: 2847 napja

Válasz erre: @Plazmavago #141826 

A kicsi sztorikat is meg kell becsülni ezekben az ínséges időkben !  Köszi ! 

2020-07-09 11:04:09
Plazmavago

Plazmavago

Amikor a kocsit behozták az országba, cseréltek rajta tetőt, mert ráfolyt valami gyantás izé. Vételkor elmondta az előző tulaj, hogy nem működik a hátsó ablak fűtése, valószínűleg a tetőcserekor nem sikerült valami, de mivel ő télen nem használta, nem izgatta a dolog. Én sem használtam télen (meg nem is fogom), de szerettem volna ennek utánajárni. Tavaly november vége felé mentem vele utoljára, ott azért már egy-egy reggelen jól jött volna a párátlanítás, de inkább csak letörölgettem egy ronggyal.

Na végre elszántam rá magam. Szerintem két dolog okozhatja a nem működést. Az egyik, hogy maga a fűtőszál sérült, de ha egy-két szál meg is sérül, a többinek attól még mennie kéne, meg nem is láttam rajta semmi különlegeset. A másik, hogy nem jut el a delej a fűtőszálig, esetleg az üvegen lévő csatlakozás sérült, de az úgy tűnt, a helyén van. Maga a fűtés kapcsolója jónak tűnt, ha bekapcsolom világít, hallom, hogy meghúz a relé, szóval ezeket kizártam.

Első lépésként megmértem a két saruszerűséget az üvegen, nincs közte feszültség ha bekapcsolom, aha. Jött a biztosíték ötlete, megkerestem a bal térdnél lévő dobozban a megfelelőt, kihúztam, volt ugyan egy barnás elszíneződés az érintkezőin, de nem szakadt. Ez a barnás dolog nem tudom, mennyire normális, de kiszedtem egy másikat is, azon is volt, talán nem nagy baj.

Akkor tényleg a tetőcserekor ment félre valami, lehet, csak egy csatlakozót nem dugtak össze? Van egy nagy szürke csatlakozó a sofőrülés mögött a polcon, ezt széthúztam, már be sem kapcsolt a fűtés, összedugva meg igen, szóval ez jó. Azt gondoltam, ez lehet az utolsó csatlakozó a tető előtt, szóval beljebb lesz a baj. Majdnem nekiálltam bontani a sofőrülés mögötti műanyagokat, de szerencsére megtaláltam - elsőre csak tapintva -, hogy van egy (pontosabban a két vezetéknek kettő külön) a tető anyagával bevarrt csőszerű részben közvetlen az ablak mellett. Kicsit kijjebb húztam őket a csőből, és nini.

Asszem megvan a heba:

Pára hiányában nem tudom kipróbálni, de összedugva már mérek feszültséget az üvegen lévő saruk között, szerintem ez már működni fog. Ez most nem volt egy nagy sztori, bocsi srácok