Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Így épül az MX-5-öm (build thread)    »    Plazmavágó NBFL-je    |   << vissza

Plazmavágó NBFL-je

2020-05-07 18:55:40
Plazmavago

Plazmavago

Posztok: 209
Velünk: 2031 napja

Komfort level +1. Nem tuning, nem csilli-villi-csitti-fitti akármi, csak egy fekete, használt, enyhén karcos, 20 éves japán műanyagdarab, benne némi elektronikával, ami a kocsi használatát százszor kényelmessebbé teszi.

Úgy vettem az autót, hogy „van benne központi zár, de nem távirányítós”. Magyarul minden bezárás-kinyitásnál kulcsozni kellett, de egyszerre vitte mindkét ajtót. Fura volt, de oké, a japánoknak ilyen téren szoktak fura megoldásaik lenni. Annyit használták már, hogy akadt a kulcs a zárban, megkentem még tavaly nyáron, az rengeteget javított rajta.

Ha már zárkenés, egy tipp… Sok embernél láttam már ezt, még a Totalcaron Csikós is rosszul mondta szerintem a múlkori autókonzerválós cikkében, pedig ő marha sok apró trükköt tud, ő is a zárolajozó spray-t javasolta. Egyszer egy zárlakatos fejtette ki, hogy miért nem jó az olaj, WD-40 stb. az autók zárjaihoz. Egyfelől csak a szépséget rontja, hogy utána sokáig akárhányszor bezárod, kinyitod a kocsit, olajos lesz a kulcs, amit hiába törölgetsz, sosem lesz olajmentes, ha zsebre teszted a kulcsot, csurom olaj lesz a zsebed. A nagyobbik baj, hogy az olajos felületbe beleragad minden kis szösz, amit utána beteszel a gyújtáskapcsolóba. Az telimegy olajos dzsuvával, végül tönkremegy. Akkor hogy kenjünk autózárat? Grafittal. Ha nincs otthon más, csiszolópapíron reszelj le egy grafitceruza hegyéből, a port kend rá a kulcsra, zárba be, bezár, kulcs kivesz. Kulcs újraken, betesz-kinyit-kivesz. Addig ismételd, amíg kellően könnyen nem jár. Utána egyszer kell letörölgetni a kulcsot, legközelebb már nem keni össze azt a zár, nem lesz grafitos a zsebed, nem teszed tönkre a gyújtáskapcsolót. Nekem előtte alig ment bele a zárba, ez után úgy járt, mintha vajban forgatnám. Ha nem szeretnél ceruzát reszelni, az Ebayen meg az Alin pár száz forintért lehet kapni grafitport direkt erre, de gondolom, itthon is beszerezhető.

A távirányító hiányával kapcsolatban azt gondoltam, kell majd venni egy távirányítós vezérlőmodult, meg majd valahogy beépíteni egy aktuátort a csomagtartóhoz, hogy azt is lehessen távirányítóról nyitni, ha már.

Keresgéltem, hogy milyen vezérlő kéne, hogy lenne a legjobb, legegyszerűbb. Aztán arra a teljesen kétes eredetű infóra bukkantam, hogy elvileg, állítólag, ha minden igaz 2001-től minden MX-5-öt gyárilag távirányítós központi zárral szereltek. Mivel az enyém 2004-es, már benne kéne lennie a rádiós modulnak.

(Off: Eddig nem igazán tudtam, mikor is gyártották a kocsimat. 2005-ösként vettem, az van a forgalmiban. Mazda EPC szerint 2003-as. Mondjuk az EPC szerint nem is klímás, és nagyon nem hinném, hogy valaki utólag mókolta volna bele, nagyon gyárinak néz ki minden része. Mikor a nyári felniket festettem, azok palástfelületére rá volt ütve a gyártási dátumuk: 2004.01.30. Persze elképzelhető, hogy utólag kerültek rá a felnik, de ha gyári, akkor a kocsi nem lehet 2003-as. Elvileg az EPC a modellévet írja ki, így az amiatt nem stimmelt. Végül az alvázszám 10. karaktere adta meg a megoldást, ami 4-es, 2004-es a kocsi, valamelyik alvázszámadatbázis szerint annak is februárja. /Off vége/)

Tehát már eleve távirányítós és csak elveszett a távirányító valamikor az autó élete során? Lecc csekk disz áut. Ha benne van a kis rádiós izé gyárilag, az a service manual szerint a kesztyűtartó mögött van. Így kivettem a kesztyűtartót, és tádáám, itt is van. A manual szerint kiméregettem, vajon működhet-e. Mindenhol folyt áram ahol kellett neki, akkor, amikor kellett neki, elvileg működik.

Már lassan egy éve kulcsozgatok vele, úgy, hogy végig benne volt a vevőmodul? Facepalm.  Mondjuk előttem minimum 7 évig így használták… Ebben a formában nem kell semmi más, csak egy távirányító, és akkor mégis minden gyári japán, nem valami kínai vacak.

Gyors keresés, típusszám után meg is lett a hozzá való távirányító típusa. A Visteon 41607-es modulhoz a Visteon 41703-as távirányító való. Ebből külalakra kétféle létezik, az egyiken a harmadik gomb a riasztót kapcsolja ki, a másik félén a csomagtérajtót nyitja. Arra nem találtam infót, hogy a riasztójelessel lehet-e csomagteret nyitni, de mivel nekem riasztó nincs a kocsiban, a vevőnek arra a pinjére nem volt kötve semmi, ellenben a csomagtérnyitó szál be van húzva, olyat kerestem, amin csomagteres jel van. Végül Evanséktól szerváltam egyet. Most persze minden külföldi csomagot megfognak két hétre, így mindennel együtt majdnem egy hónap alatt ért ide Angliából. 

Szétpattintottam, és a műanyagházat meg a gumis izét a vírustól függetlenül elsikáltam, elvégre józan feltételezés szerint is két évtized kosza van rajta.

Összerakás után a service manual zárakra vonatkozó része szerint összetanítottam őket. Ez kb. 2 percet vett igénybe. (Pl. itt a 16. oldal: http://www.mellens.net/mazda/Mazda-Miata-2005/door_locks.pdf)

Gyönyörűen működik, nyitja a csomagteret is, pont olyan, amilyennek szerettem volna.

2020-05-04 18:39:09
Sztif

Sztif

Posztok: 354
Velünk: 2716 napja

Válasz erre: @susu #141102 

Ha gondolod nekem meg van egy NA-m :D

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2020-05-04 16:59:23
Plazmavago

Plazmavago

Ja mondjuk egy váltó, difi az necces lehet. Van itthon egy nem 100-as váltóm, már gondolkodtam, belenézek, ha esetleg megtalálom a hibáját, megjavítom. Ha meg nem tudom összerakni nem vesztek vele semmit, vissza már úgyse raknám valszeg, el se adnám jó szívvel. Viszont a blokktól valamiért nem írtóznék ennyire. 

Te meg a turbó? Mikor látott orvos legutóbb? 

Történet:

Ja mondjuk egy váltó, difi az necces lehet. Van itthon egy nem 100-as váltóm, már gondolkodtam, belenézek, ha esetleg megtalálom a hibáját, megjavítom. Ha meg nem tudom összerakni nem vesztek vele semmit, vissza már úgyse raknám valszeg, el se adnám jó szívvel. Viszont a blokktól valamiért nem írtóznék ennyire. 

2020-05-04 16:46:24
susu

susu

Posztok: 493
Velünk: 2395 napja

Válasz erre: @Plazmavago #141100 

Nem vagy egyedül, én egy OKJ-s "karosszérialakatos" vagyok :D Szerintem annyit nem ért a tanfolyam, mint amennyibe került, de tanultam valamit ott is. (Meg most megcsináltam a nyúlványaimat, "csak" jópár  hétvégébe, némi CO2-be, kb. 6ezer forintnyi vasanyagba és kb. 10ezer forintnyi "bevonat"-ba került).

Én mondjuk egy váltó, difi, motorblokk szétszedésnek (dugattyúk, hajtókarok, csapágyak, stb.) nem merek nekiállni. De szívesen megtanulnám, ha valaki megtanítana :D (Lenne is egy 1.8-as NB (BP4W) alapom rá. Valami jó turbós setup, aztán belepattintani egy NA-ba :D).

Amúgy a szerelés mégjobb, ha szintén autóbuzi haverral csinálod :D

aláírás

Touge Runnerz

2020-05-04 14:41:18
Plazmavago

Plazmavago

susu, 2020-05-04 11:41:11

Válasz erre: @GPali #141094 

ui: ez az autóértés nem feketemágia, lehet tanulni. Pl. én nagyon sokat tanultam, amikor a "mit dobhatok még ki a motortérből?" kérdés volt napirendben.

Aztán ahogy tanulod, jössz rá egyre jobban, hogy mennyire nem értesz hozzá :D

Így-így. smile Amikor már azt gondolnám, hogy legalább van hozzá valami közöm, bírok mondani olyan szakmaiatlan hülyeségeket, hogy mindenkiben felmerül a kérdés, tényleg fodrász vagyok-e. (nem) 
Viccet félre téve tényleg tanulható. Egy éve pl. nem álltam volna neki vezérlést cserélni, ezért is vittem szerelőhöz. Most simán nekiállnék. A kuplungcserénél is erős opció volt a szerelő, nagyon örülök neki, hogy mégis én csináltam, nálam az volt, ahol eddig a legtöbbet tanultam, legtöbb önbizalmat szereztem. Igazából nem tudom, van-e olyan munka a kocsin, aminek most nem mernék nekiállni. Max. ami tényleg skillt igényel, mondjuk lakatolás, annak nem, de ha csak csavarozni kell, az szerintem bármi jöhet.

Az már lehet a túltolás jele, hogy elgondolkoztam egy autószerelő vagy karosszérialakatos, esetleg fényező OKJ-n... 

2020-05-04 11:41:11
susu

susu

Válasz erre: @GPali #141094 

Same here. Amikor legelőször találkoztam veletek, akkor még mutogattam is a gyári Anniversary prospektust :D Az első lépés a lejtőn egy nagyobb vízhűtő volt, ami "kellett". Aztán Kunmadarason az ülésem esett szét, meg én is kifelé belőle, igazából ott láttam, hogy persze, elég jól össze van rakva gyárilag, de van olyan "rendeltetésszerű használat", amihez a gyári technika nem elég smile Vagy lehet, hogy az átalakítások is a rendeltetésszerű használatnak minősülnek? 

ui: ez az autóértés nem feketemágia, lehet tanulni. Pl. én nagyon sokat tanultam, amikor a "mit dobhatok még ki a motortérből?" kérdés volt napirendben.
Aztán ahogy tanulod, jössz rá egyre jobban, hogy mennyire nem értesz hozzá :D

aláírás

Touge Runnerz

2020-05-04 10:05:42
GPali

GPali

Posztok: 742
Velünk: 2840 napja

Válasz erre: @Plazmavago #141068 

"Ugye a gyárias állapot volt a cél eredetileg, khm..."

Mintha csak magamat hallanám. bő 3 évvel ezelőtt úgy álltam neki az egész mx5-nek, hogy ez gyárilag tökéletes, nem szabad hozzányúlni. Ami módosítás volt a enyémen azt mind vissza akartam alakítani gyárira.

Ez tartott kb az első mx5 specifikus gurulásig. Körbecsodáltam a csilivili, szeretegetett, kicsit módosított autókat... A gyárilag tökéletes részt még mindig így gondolom. A nem szabad hozzányúlni részt már kevésbé. :D

Pl a sperr után - ami ugye gyári, szóval nem is igazi módosítás - az egyik legviccesebb személyre szabás a futómű. És ha már amúgy is cserélnél akkor miért ne valami kicsit izgalmasabbra?!

u.i.: Bárcsak fele annyira értenék az autókhoz mint te. Rendesen csodállak titeket autó értő embereket (Phoenix reborn, Slip angel, Sztif és a többiek.)

aláírás

Touge Runnerz

2020-04-30 17:05:40
Plazmavago

Plazmavago

Elvittem műszakira, átment hiba nélkül. Nagyon jó fejek voltak, tök pozitív tapasztalat, meg is dícsérték a kocsit, hogy nagyon szép állapotban van. smile

Legalább már tudom, hogy a gátlóim mindegyike 49-52%-os állapotban van (elől 30, hátul 20% a határérték). A fickó szerint ezzel még nagyon sokáig jó, de hát az ördög nem alszik, az 50% már nem túl fényes szerintem (habár érzésre teljesen rendebn vannak), ezzel eggyel indokoltabb a távoli jövőben egy szett Tein, de majd csak a sperr után. Ugye a gyárias állapot volt a cél eredetileg, khm... 

Side note: nem túl jó dolog ez a nagy karanténosdi,  fejben már egy ötöslottónyi tuningot beletettem a kocsiba.

A sikeres műszaki örömére megpróbáltam lefóliázni a fényszórókat teljesen átlátszó fóliával, szintén gram egyik videója (https://www.youtube.com/watch?v=LsZdROe64U8) alapján. Sajnos az aliról rendelt fóliámat összetekercselt állapotban úgy tették be a borítékba, hogy félbehajtották, így hozzávetőleg hatmillió helyen tört meg. Ennek ellenére az alján volt egy sáv, ami akár alkalmas is lehetett volna a használatra, el is kezdtem feltenni, de sehogy nem sikerült belőle minden törést kiszednem. Mire elég sima lett, akkor meg víz maradt alatta. Próbálkoztam vele sokat, de nem nézett ki jól, így leszedtem. Jövő héten megkérdezek egy fóliást, mennyiért csinálná meg, valószínűleg nekik gyorsabban és szebben megy. Ha meg elvetemült árat mondanak, megpróbálok még egy alis rendelést.

2020-04-27 18:58:58
Plazmavago

Plazmavago

Ma felhívtam a szélvédőst, aki tavaly nyáron javította a kőfelverődést, vállal-e polírozást. Egyrészt nem vállal, másrészt azt mondta, még ha találok is rá embert, jól gondoljam meg, akarom-e políroztatni. Azon felül, hogy elég drága lenne, az a tapasztalata, hogy inkább csak ront a helyzeten, mert bizonyos fényviszonyok között máshogy töri majd a fényt, és baromi idegesítő lesz. Van, hogy csak napsütésben; van, hogy napsütésben nem, de árnyékban igen; de olyan is van, hogy csak este, lámpafénynél. Aham. Nem részleteztem, hogy én már megpróbáltam…  Még nem mentem vele, azóta, majd meglátjuk, mennyire tettem tönkre.  Azt mondta, azt szokta javasolni, hogy ha együtt tudok vele élni, nem erőltessem, majd ha kapok esetleg egy nagyobb kavicsot, és reped a szélvédő, akkor cseréltessem.

-----

Felpolíroztam viszont a fényszórókat. A tetejük, főleg a jobb oldalinak elég sárgás volt. Ezt direkt így műszaki elé időzítettem.

Teljes egészében gram videója (https://www.youtube.com/watch?v=A-N38SVGSG8) alapján csináltam, annyi különbséggel, hogy géppel políroztam. Picit maradt egy sárgás árnyalata, de nem mertem jobban megcsiszolni. Egyelőre csak lewaxoltam, az egy kis időre simán megvédi.

Előtte-utána:

2020-04-25 22:16:54
Plazmavago

Plazmavago

A közelgő műszakira való tekintettel elővettem két dolgot.

1, Akkulefogató

Az előző tulaj cserélte az akkut, nem egészen gyári méretre, így ki kellett valamivel ékelnie. Ezt ő egy slim CD-tokkal oldotta meg. Fogta stabilan, de nem volt egy szép megoldás, meg elvileg műszakin megnézik, hogy jól le van-e fogatva az akku. Nehogy emiatt problémázzanak, vágtam egy darab farostlemezt, ez talán egy fokkal jobban mutat. A dolog hátránya, hogy egy pár grammal  megint nehezebb lett a kocsi. 

2, Szélvédő

Elvileg még az eredeti osztrák tulaj „hagyatéka”, hogy kopott/hiányzó ablaktörlőlapátokkal próbáltak ablakot törölni, aminek az eredménye két karc az ablaktörlőlapátok végeinél. Pontosabban az anyós oldalán csak egy kicsi, a sofőroldalon nagyobb. A kilátást nem befolyásolja – csak OCD-vel megáldottaknak zavaró a jelenléte.   Ha igaz, hogy még az első tulajnál lett ilyen, minimum mind a három magyar műszakin így ment át, az előző tulaj szerint nem szóltak miatta.

Megnéztem, hogy pontozzák a hibákat műszakin, ha az ablaktörlő törlési tartományán kívül lévő hiba, ami jelentősen befolyásolja a kilátást (ez nem az), az kis hibának számít, nem ok a bukásra. Azonban ha az ablaktörlő törlési tartományán belül van (nem megnevezett nagyságú) hiba, az instant bukás, forgalmi elvesz. Gondolom, nem fognak neki ürülni, nyilván bentről látszik jobban, de nem hinném, hogy bármilyen rosszindulatú vizsgabiztos ezért bevonná a forgalmit.

Egyszer már megpróbáltam kipolírozni kézzel, az nem hozott eredményt, így most szereztem kölcsönbe egy polírozógépet egy filckoronggal, megpróbáltam ezzel javítani a helyzetet. Volt itthon Turtle Wax Clear Vue Glass Polish polírozó folyadék, ezzel mentem neki. Egy óra polírozás hozott ugyan eredményt, de sokat nem. Valamennyivel halványabb lett a karc, de közel sem szűnt meg. Mikor tavaly nyár elején kőfelverődést javíttattam, elfelejtettem rákérdezni, de most lehet bepróbálkozok egy szélvédősnél – jó lenne még a műszaki előtt – hátha van erre jó megoldásuk. Biztos létezik jobb korong vagy jobb polírfolyadék.

A vászontetőt szerencsére letakartam egy pléddel. Pár csepp aláment, de javarészt megvédte (nehéz letakarítani), még a csomagtartón is voltak pöttyök utána…

Nem egy könnyű dolog üveget fotózni, talán látszik azért. Előtte-utána képek:

-    

3, Fojtószeleptisztítás

Nem, ez már nem a műszaki miatt, ez már csak a just for fun része. smile A tavalyi szezonban egy-kétszer előfordult, hogy beesett az alapjárat, majd egyből korrigált. Lehet, ez normális, ha csak ilyen ritkán fordul elő, de gondoltam ránézek a pillangószelepre, mennyire dzsuvás. (Az is lehet, hogy a benzinszűrő miatt csinálta, de azt ugye a múltkor cseréltem.)

Mivel van rajta egy vékony teflonréteg, ami elvileg elég könnyen sérül, nem is tettem rá semmilyen vegyszert (pl. féktisztítót), csak puha papírtörlővel meg fültisztítópálcikával finoman letörölgettem róla, amit tudtam. Elég sok lejött azért. Lecsavaroztam az alapjárati motort, de az újnak néz ki, olyan tiszta, nem is bántottam. Ezen kívül olvastam egy gate-et, hogy ha minden igaz, szeretnek kilazulni, kitekeredni a szelep tengelyéből a csavarok, és utána a hengerekben rosszalkodni (de lehet, hogy ez inkább feltöltött motorokra jellemző), így rápróbáltam, meg vannak-e húzva rendesen, meg voltak.

Ilyen lett a „tisztítás” után:

Plusz tettem egy felfedezést, hogy a szívócsövem elég koszos. Tök homályos lett a kép, de azért látszik. Most ennek már nem álltam neki, lehet, megérné levenni az egészet, és kitakarítani alaposan, azért itt elbújhatott pár lovacska.

2020-04-16 18:31:37
Plazmavago

Plazmavago

Régóta halogatom a benzinszűrő cseréjét. Tudom, ezt a vásárlást követően egyből meg kellett volna csinálni… Hogy egy kicsit azért tisztára mossam magam, elmondom, ennek már egyszer nekiálltam valamikor tavaly ősszel, de nem tudtam szétszedni a szűrő műanyag csatlakozóját, időm se volt rá akkor épp nagyon sok, kedvem se, hagytam inkább az egészet. A télen valahányszor a kocsi alatt voltam, vagy elfelejtettem, vagy nem jutott rá sor.

A szűrőt még tavaly nyáron vettem az MX5partsról, ami így utólag nem volt egy túl nagy ötlet. Tök fölösleges volt Angliából rendelni ilyet, ez bármelyik itthoni alkatrészboltban lett volna... Az MX5parts árul Genuine Mazda szűrőt (ami elvileg Mahle), az biztos jó, de közelebb visz a €100-hoz  , I.L. motorsportos, ami lehet, hogy jó, de inkább nem, és Quality aftermarket. A Quality aftermarket választottam, ami már a képen is látszik, hogy Crosland márka. Erről nekem annyi volt meg, hogy ez egy igen jó minőségű angol márka, szóval tök nyugodtan megvettem. Aztán kiderült, hogy már egy pár éve eladták a márkanevet, azóta jobbára kínai szűrőket dobozolnak, ezeket árulják ugyanazon név alatt. Gondolkodtam, hogy betegyem-e, de ránézésre nem tűnt nagyon szarnak, sőt, ha ráütöttek volna egy UK logót, simán elhiszem (semmi eredetmegjelölés nem volt rajta). Igen-igen, nem szép dolog mindenféle kínai vackot beépíteni a kocsinkba, de most ezt dobta a gép (meg a hülyeség), így végül nem rendelgettem másikat.

Na szóval egyszer már nem sikerült kiszednem a műanyag klipszeket, majd most, most nem fog kifogni rajtam. Megnéztem a szerelési utasítást, hát persze, de hülye vagyok, hisz rosszul csináltam, ezért nem jött. Én a piros nyilaknál próbáltam összenyomni, de nem ott kellett volna.

Néztem azért róla youtube-on is videót, itt 1:32-nél jön a mi részünk: https://www.youtube.com/watch?v=zfuYTjftkDo&t=92s

Na, akkor ezzel a tudással alámásztam a kocsinak, ééés továbbra sem jött ki a klipsz. Csak arra tudok gondolni, hogy idő közben Mazdáék megváltoztatták a kis műanyag vackot, elvileg ilyennek kellene lennie (netes kép):

Amit meg az MX5partstól kaptam, és a kocsin is ez volt, az ilyen:

Ez a fajta nincs hosszában bevágva, hiába nyomom bárhogy, kézzel, fogóval, csavarhúzóval stb. csak nem jött ki.

Youtube-on, mondták, hogy létezik hozzá célszerszám, amit be kell csúsztatni a fülek alá, az szétnyomja a füleket, és szét lehet húzni. Ilyenem nem volt, így megpróbáltam két szegből hjlítani és köszörülni hozzá céleszközt, sikertelenül. Végül úgy jött szét, hogy ketten négy kézzel kiscsavarhúzóval próbáltuk kifelé húzni a füleket, és egyszerre szétfelé húzni a csöveket. Így sem volt egyszerű. de sikerült. Miután megfürödtünk benzinben, sikerült szétszedni őket. Legalább már azt is tudom, hogy a kézfejem tök jól bírja a benyát, de az alkarom nem, azt marja. 

Nem törtek el, de ha már vettem helyette, kicseréltem a szürke műanyag fittingeket új, gyárira. Meglepő erővel kellett összenyomni a csöveket, de szépen összepattantak. Már csak attól féltem, hogy folyni fog, de szerencsére indítást követően nem folyt sehol. Azért a következő pár út után figyelgetem még.

Értem én, hogy az ilyen műanyag izékkel könnyebb, gyorsabb, olcsóbb a gyárban összerakni, de elég undorítóak szerintem, nem ez lesz a kedvenc műszaki megoldásom kocsin. Jó, én is fakezű vagyok, elismerem. Off autómon van egy gumicső meg egy fém bilincs azt csókolom. Könnyű szétszedni, amit nem mellesleg végtelenszer meg lehet csinálni, anélkül, hogy eltörne. Ha meg folyik, max. teszek rá egy második bilincset. De ha ez folyik, mit csinálok vele? Ha pár év múlva cserélnem kell a szűrőt, inkább veszek hozzá egy olyan speckó szétszedőeszközt, mert ez elég szenvedés volt így.

Amúgy a Crosland szűrő a bent lévővel összenézve teljesen ugyanolyan, illettek rá szépen a szürke műanyag klipszek, szóval eddig jónak tűnik. Azt persze nem tudom, hogy szűrési képességben milyen, de talán annyira nem rossz.

Bent a nyavalyás:

Előzőleg azt hittem, hogy ezt a szűrőt még soha senki nem cserélte előttem, de amit kivettem, azon semmiféle márka- vagy típusjelzés nem volt, a gyári eredetin meg legalább a cikkszámnak (de talán egy Mahle feliratnak is) rajta kellett volna lennie, tehát szerintem cserélte ezt már valaki, ami jó hír.

Kíváncsi voltam, milyen állapotban van belül, így szétvágtam.

Hozzáteszem, fogalmam sincs, hogy milyen színűnek vagy állagúnak kéne lennie, ezt tényleg csak kíváncsiságból néztem meg.  Viszont így benzinszűrőlaikusként abból ítélve, ami benzinmaradékot a szűrőházból kiöntöttem, ráfért a csere.

2020-04-07 18:54:21
susu

susu

Válasz erre: @Plazmavago #140807 

Jól áll ez a felni rajta, kinézetre az egyik kedvenc gyári felnim az Unplugged. Kár, hogy bazi nehéz :D 

(Megsúgom, bár ez csak személyes vélemény, de minden NB gyári magassággal bokorugrónak néz ki :P Talán a Bilstein futóművesek és az MSM jobbak egy fokkal).

aláírás

Touge Runnerz

2020-04-07 18:32:28
Plazmavago

Plazmavago

Beszéltem a gumissal, dolgozik, így munkába menet beadtam a felniket és gumikat egy házasságkötésre. Miután hazaértem, installáltam őket a gépjárműre.

Picit másra számítottam, nem rosszak, de árnyékban elég sötétek, majdnem feketének hatnak, a fekete felni meg nekem nem bejövős. sad Lehet jobb lett volna egy árnyalattal világossab színt választani. Mikor a festéket vettem, abból a megfontolásból választottam ezt, nem pedig világosabbat, nehogy úgy nézzen ki, mintha a kocsi színére akartam volna fényezni, csak elrontottam volna a színválasztást. 

Amúgy megjöttek a krómszínű Mazda-logós matricák a felnikupakra, fel is ragasztottam őket.

Ha már éri egy kis napfény, szerintem azért jól mutat összességében. Megfordult már a fejemben, lehet, hogy ehhez a sötétebb felnihez túl magas a kocsi? 

2020-03-31 17:47:55
MarcielloNBFL

MarcielloNBFL

Posztok: 54
Velünk: 2230 napja

Válasz erre: @Plazmavago #140697 

Akkor valami a nyomtatóval vagy a nyomtatási paraméterekkel nem klappol.

Történet:

Válasz erre: @Plazmavago #140697 
Akkor valami a nyomtatóval vagy a nyomtatási paraméterekkel nem klappol.

2020-03-30 11:38:34
Plazmavago

Plazmavago

Válasz erre: @MarcielloNBFL #140696 

Borzasztó sorjás lesz, amit le se nagyon lehet róla szedni utólag, plusz vannak sorok, amit nem tud kinyomtatni valamiért, lyukacsos lesz a műanyag ott. A konkrét okát nem tudom. A lekerekítések meg szögletesek lesznek a végére, sok-sok próbálkozás után is, ez tapasztalat, jobb a letörés.