radics1
Velünk: 4272 napja
A 217 és 230 mérés között csak a helyszín változott?
A 217 és 230 mérés között csak a helyszín változott?
A kocsimról teljesen gyári formájában még az Autokorbelnél készült mérés, mely szerint 135 lovat tudott. Tegnap ugyanitt 230 lett eredmény 247 Nm-es nyomatékkal.
Az IAT 60 fokos volt és 5. fokozatban történt a:
A kocsimról teljesen gyári formájában még az Autokorbelnél készült mérés, mely szerint 135 lovat tudott. Tegnap ugyanitt 230 lett eredmény 247 Nm-es nyomatékkal.
Az IAT 60 fokos volt és 5. fokozatban történt a mérés:
Az IAT 60 fokos volt és 5. fokozatban történt a mérés:
A Canistert egy szelepen keresztül vezérli az ECU. Ha ECU-t cserélsz és nem vezérled tovább, akkor csak sima ballaszt az a kis tartály. Én is kivettem. Helyette van a catch can.
A Canistert egy szelepen keresztül vezérli az ECU. Ha ECU-t cserélsz és nem vezérled tovább, akkor csak sima ballaszt az a kis tartály. Én is kivettem. Helyette vna a catch can.
Eltelt 2500 gondtalan kilométer és ideje volt revíziót csinálni a kitten: Főleg csöveket ellenőriztem és végül csak pár bilincset kellett utána húzni és egy olajvezetéket vezettem át máshogyan mert dörzsölődés jelei voltak rajtuk. A lefújó szelep elé raktam hosszabb csövet mert az utána jövő visszavezető cső beleért a kompi konzolba.
Utólagos ablakmosótartály:
Megvettem Gyéé univerzális ablakmosó tartályát már több hete, de a mostani hosszú hétvégén jutottam el a beépítéshez. Először ki kellett venni a szénszűrőt. Hunyának benzin szag lett utána és visszarakta, de gondoltam teszek egy próbát, nem nagy meló:
Kb. 10 perc eltüntetni a bödönt és az egyik csöve pont jól fekszik a helyére. Aki nem tudná: ez az üzemanyag tank szellőztetést hivatott szagmentesíteni, szóval nem folyik ki belőle semmi, nem kell tőle félni. A kiegyenlítő tartály alsó lábához csiszoltam egy konzolt - maradék bútorszerelvényből.
Hátul pedig a kivett szenes bödön konzolját használtam újra, egy hosszabb csavarral még állítási lehetőségem is maradt.
Alulról egy sima kábelkötöző fogja a szellőző levezetéshez, így már minimálisan billeg csak.
Tök gyári lett! Az áramellátás egyszerű meló, de a vízvezeték rövid lett volna a gyári formájában, ezért levettem az egészet és visszaraktam fordítva. Tökéletesen kiadta, ugyanis volt a patentoknak helye a géptető túloldalán is, tűzfalon luk is. Egyedül a csővel kellett legózni, hogy hogyan nem törik meg ha lecsukom a géptetőt.
Hát ez is kész. Már csak a második ventilátor külön - klímavonali - vezérlése egy relével és az olajnyomás figyelmeztető lámpa bekötése van hátra. Azt hiszem legalábbis...
Ez fasza lett, gratulálok! Autóhoz is TA szerepléshez is!
RWD: MX5 NB2 BP-Z3 CS <> FWD: ITR DC2
Újabb hét veretés, bőven túl a 2000 kilométeren és egy timeattackon.
Mindenki a 0-100-at kérdi tőlem, meg a 60-120-at és a válaszom, hogy fingom sincs mennyi. Nem érdekel, mert nem egyenesen szeretek menni. Az, hogy mit tud Kakucson vagy a Hungaroringen már sokkal inkább izgat...
Face-n szembejött a Magyar Time Attack bajnokság és a borsos nevezés díj ellenében a lehetőség, hogy hiteles köridőm szülessen Mogyoródon. Az eddigi nem hiteles, de tized pontos mérésem 2:22,8 volt gyári motorral. Megközelíteni a 2:15-öt volt a cél, végül 2:13,7 lett, sebaj, maradhat. A gumi a szlalomon jól bevált szuperlágy 2013-as Dunlop CR311 rally tarmac, 215/45R15 méretben, ami sokat adott a pálya elején, de el is vett a végére sajnos. Nem ide való, azt sejtettem, viszont így már tudom, hogy egy pálya slickkel a 2:10-et lehetne célozni! Háromszor volt 30 percem próbálkozni, ami valójában háromszor egy kört jelentett, abból is rögtön a pályán töltött másodikat. Utána hiába próbáltam "hűteni" a gumikat két három körön keresztül, már a harmadik kanyarban éreztem, hogy nincs bal hátul tapadás, vége volt, elvérzett.
Videón ilyen az első nekifutás:
A másodiknál (2:14,1) betelt a kártya, a harmadik egyben leggyorsabb pedig nem is lett rögzítve.
Ahhoz képest, hogy ezzel a setuppal nem voltam sehol autózni ez elég jó eredmény. Fülig ér a szám.
A beégett videóért cserébe:
Eltelt egy hét és sok boldog kilométer: fogyasztás 17liter/100km
Radics úr kiszedte a gyorsító dúsításból fakadó torpanást én pedig helyreraktam a melegindítás utáni üzemet. Kaptam egy új mapot is tőle, miután a lefújót átkötve másik vákuumra, tök más map értékekkel számolt már a rendszer... Egyre gyáriasodik az autó.
A héten átléptük az építéstől számolt ezer kilométert, így alkalom nyílt egy kínzásra a Pilisben. A motor olaj hő és nyomás szenzor test hibáját orvosolva ismét látok mindent és örömmel konstatáltam, hogy többszöri 10 perc hegyi nyaszatás (5000-7200) után is max 105-110 fokig ment fel az olajam és ott megállt. A víz most kényesebb téma, mert hamar felszökik 97-98 fokig, de nem tudni mi lesz nyári 30+ban majd. Ablakmosó telepítés és olajcserék várnak rám a héten, mert hétfőn Timeattack!
Mai témához klipp is jár:
Radics úr kiszedte a gyorsító dúsításból fakadó torpanást én pedig helyreraktam a melegindítás utáni üzemet. Kaptam egy új mapot is tőle, miután a lefújót átkötve másik vákuumra, tök más map értékekkel számolt már a rendszer... Egyre gyáriasodik az autó.
A héten átléptük az építéstől számolt ezer kilométert, így alkalom nyílt egy kínzásra a Pilisben. A motor olaj hő és nyomás szenzor test hibáját orvosolva ismét látok mindent és örömmel konstatáltam, hogy többszöri 10 perc hegyi nyaszatás (5000-7200) után is max 105-110 fokig ment fel az olajam és ott megállt.. A víz most kényesebb téma, mert hamar felszökik 97-98 fokig, de nem tudni mi lesz nyári 30+ban majd. Ablakmosó telepítés és olajcserék várnak rám a héten, mert hétfőn Timeattack várható!
A héten átléptük az építéstől számolt ezer kilométert, így alkalom nyílt egy kínzásra a Pilisben. A motor olaj hő és nyomás szenzor test hibáját orvosolva ismét látok mindent és örömmel konstatáltam, hogy többszöri 10 perc hegyi nyaszatás (5000-7200) után is max 105-110 fokig ment fel az olajam és ott megállt. A víz most kényesebb téma, mert hamar felszökik 97-98 fokig, de nem tudni mi lesz nyári 30+ban majd. Ablakmosó telepítés és olajcserék várnak rám a héten, mert hétfőn Timeattack várható!
Gyéé is jól mondta: most kell lecsukni a motorháztetőt.
Igen, többek szerint a gyári katalizátor és kipufogó túl keskeny keresztmetszet kétszer annyi kikívánkozó gáznak, aminek hangot is ad a rendszer erőteljes süvítéssel.
Egyre felszabadultabban használom és egyre jobban tetszik. Egy jó darabig így marad, talán a tél folyamán rakok bele egy nagyobb katalizátort és ennyi, de méregetni nem fogom már: Ez ennyit tud.
Gyéé is jól mondta: most kell lecsukni a motorháztetőt.
... és mehet vissza a laptiming-ba
.
... és mehet vissza a laptimeing-ba
Gratula! Jo olvasni a torteneseket es a sok sok kep nagyon ertekelve van. (mert azert eleg macera mindig elokaparni a telefont es fotozgatni)
Van ra tipped, hogy a maradek beigert ero hol tunhet el? Nem olvastam rotrex temaban sose, sajnos erdemben nem tudok hozzaszolni (kipufogo?)
Dani
Tegnap meglátogattam a Dynoprojectet, ahol referenciaként megvan a kocsim utolsó szívós eredménye:
Két mérés alapján a 217 lovat jelenthetem ki eredményként. Ez elsőre akár csalódás is lehet, mert 240-et ígértek és azt is keréken. Egy pillanatra sem bánkódom, mert ez a teljesítmény még arányos az autó futóművével, fékével és az én seggemmel. Jó vele menni, a motor belseje is (várhatóan) bírni fogja és kulturáltan dolgozik.
Gyéétől megvettem az ablakmosót, rendelem éppen a hátsó fékhez a motyókat és logolom a torpanásokat, mert október 8.-án timeattackra akarok menni...
Nekem van egy felesleges ablakmosó relocation kittem....tartály valami konzollal, benne a motor.
Egy vmit én is megtanultam az építés során. Nincs olyan h plug&play.
Azért jók a bejáratós körök mert kijönnek a gyerekbetegségek.
Ablakmosó tartálynak tök jó egy Suzuki Cappucino tartály:
Vagy ebay univerzális...
Szombaton átmentem Radics úrhoz reggel és bele került 100+ kilométer a kompiba közép terhelésen ami a bejáratás része. Kis programozgatás után készen álltunk a padlógázra. Hozta a mosolyt, míg el nem szakadt a szíj. Eddig is láttam, hogy nem teljesen egyenesen fut, de gondoltam ha a TDR így adja ki, akkor ez biztos ilyen, merthátugye plugnplay vagy mi... Megvettük a készleten lévő 2 centivel hosszabb szíjat a Bárdiban és UNIXban, felraktuk, annyit sem bírt. Vissza műhelybe hézagolni:
Körülbelül 2-3 milliméter volt az eltérés és pont volt egy akkora alátét is készleten hosszabb csavarokkal a garázsban:
Egy óra reszelés után nem szakadt el az utolsó szíj és elkészült a progim is, írány a miata talira.
660 kilométeres utat tettem meg vele két nap alatt. Sok nyüstölésre melegszik kicsit, sajnos az olajhőfok kábelem megszakadt így azt nem tudtam nézni, viszont legalább nem is fogyott, még. Az erő pedig végre pont jó országúti menéshez, nem szabadul el a pokol, csak jön és jön a fordulattal. Tök más mint egy csavarkompi vagy turbó. Második végén elcsavaraja a 205ös ad08akat, harmadik végén is észnél kell lenni kanyarban, főleg a jó kis hazai utakon.
Ami maradt az egy 4PK 1195 szíj és pár picit hosszabb a csomiba egy 17-es és egy 10 vilással, ha elveszne a motorról útközben, új vezetékek az olajhoz, váltó és motorolaj csere, ja meg két hátsó fék szett. Ha fogyna az olaj akkor egy 323GTX PCV szelep is.
Bakker még az ablakmosót is ki kell találni... mert az sincs.
Szombaton átmentem Radics úrhoz reggel és bele került 100+ kilométer a kompiba közép terhelésen ami a bejáratás része. Kis programozgatás után készen álltunk a padlógázra. Hozta a mosolyt, míg el nem szakadt a szíj. Eddig is láttam, hogy nem teljesen egyenesen fut, de gondoltam ha a TDR így adja ki, akkor ez biztos ilyen, merthátugye plugnplay vagy mi... Megvettük a készleten lévő 2 centivel hosszabb szíjat a Bárdiban és UNIXban, felraktuk, annyit sem bírt. Vissza műhelybe hézagolni:
Körülbelül 2-3 milliméter volt az eltérés és pont volt egy akkora alátét is készleten hosszabb csavarokkal a garázsban:
Egy óra reszelés után nem szakadt el az utolsó szíj és elkészült a progim is, írány a miata talira.
660 kilométeres utat tettem meg vele két nap alatt. Sok nyüstölésre melegszik kicsit, sajnos az olajhőfok kábelem megszakadt így azt nem tudtam nézni, viszont legalább nem is fogyott, még. Az erő pedig végre pont jó országúti menéshez, nem szabadul el a pokol, csak jön és jön az erő. Tök más mint egy csavarkompi vagy turbó. Második végén elcsavaraja a 205ös ad08akat, harmadik végén is észnél kell lenni kanyarban, főleg a jó kis hazai utakon.
Ami maradt az egy 4PK 1195 szíj és pár picit hosszabb a csomiba egy 17-es és egy 10 vilással, ha elveszne a motorról útközben, új vezetékek az olajhoz, váltó és motorolaj csere, ja meg két hátsó fék szett. Ha fogyna az olaj akkor egy 323GTX PCV szelep is.
Bakker még az ablakmosót is ki kell találni... mert az sincs.