Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Így épül az MX-5-öm (build thread)    »    Sztif 1.8 NA    |   << vissza

Sztif 1.8 NA

2022-03-24 17:50:54
Sztif

Sztif

Posztok: 354
Velünk: 2779 napja

Válasz erre: @Nyiri #145126 

Az utolsó mondat nagyon igaz. Pályán eddig lemosható dolgokat szedtem össze kis bólya csík gumi reszelék ilyesmi.... Szerpentinen a kavicságyú az szarabb :/ De valahol meg élmény autó... azért van ,hogy jó legyen menni vele így persze meg akarom őrizni ahogy tudom de alapvetően nekem ez nem garázsdísz akar lenni majd smile

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2022-03-24 17:42:22
Nyiri

Nyiri

Posztok: 690
Velünk: 3015 napja

Válasz erre: @Sztif #145125 

Fasza lesz. Gratula

A bódé szépségére való vigyázást hamar elengeded majd. Én mikor az első lököst fényeztettem és políroztattam az egész autót és 1000km után úgy nézett ki mintha golyószóróból tolták volna tele kaviccsal akkor úgy voltam vele hogy na akkor itt BELEVEREM A ...

Kb. te is így leszel. Aztán már a pályázás sem számít. Amúgy ott ha nem kottázod el kevesebbet kap a bódé mint utcán.

2022-03-24 17:04:53
Sztif

Sztif

Válasz erre: @GPali #145124 

elsőnek is nem ér spolerezni :D ami most így kétértelmű is kicsit :D

Én arra leszek kíváncsi mennyire könnyen törik mert ,hogy könnyű belerúgni azt hmm észre vettem már párszor :/ :D viszonylag gyakran volt útba mikor valamit csináltunk az autón smile

Hogy fogok pályázni meg veretni a hegyen a "kavicsesőben" mögöttetek na ez még számomra is rejtély most ,hogy még egy mx5 árát locsoltam el az autóra :/ ugyan akkor jövőhét hétvégén remélem megyünk egy kört valamerre :P Még jó ,hogy neked kettő van így tudsz jönni valamivel biztos :D

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2022-03-24 15:54:44
GPali

GPali

Posztok: 748
Velünk: 2903 napja

Ha már ilyen szép lenne a kocsim tuti tennék rá - a küszöbtoldathoz illő - ducktailt...

Egyébként mind neked, mind pedig a leendő utasaidnak szólok, hogy nagyon könnyű belerugdosni abba a küszöbbe. Cserébe eszméletlen jól néz ki! :D

De hogy fogsz vele ezek után ugyanúgy merni pályázni?! 

aláírás

Touge Runnerz

2022-03-24 14:39:05
Sztif

Sztif

Kicsit lassabban haladnak a dologok mint azt reméltem de azért már egész autó formája van smile

Tegnap este már a szélvédő is bekerült a helyére de erről már nincs képem sajnos :/ Viszont már kicsit járt is az autó sokat nem mert ügyesen fent hagytam pesten a fagyálló egy jó részét így amit beletöltöttünk az kevés volt a teljes rendszerbe. Viszont ha minden jól megy holnap végre haza hozom és itthon tudom folytatni az autót. smile

Még pár burkolatot helyére kell rakni elöl vissza kötni a "szélességjelző" prizma világítást. Két üllést berakni illetve szerintem otthon a nyári kereket is felrakom most már smile .

Kopinál mikor voltam hoztam tőle egy csatlakozót ,hogy az tört ripityára de sajnos nem az volt :/ így jobb oldalt a sárvédőben az index nem megy. Oda kell még szerezni egyet. Illetve  az utólagos központi zár nem megy valamiért azt majd jobban át kell néznem illetve van egy érdekes hiba amire még nem tudom a választ de majd itthon kicsit jobban neki ugrok. Az elektromos tükör nem megy csak felfelé és kifelé mind a két oldal a másik két irányban meg se nyekken :/.  De összességben elégedett vagyok az autó lassan üzemképes ezekre a kissebb dolgokra már otthon jobban tudok időt szánni. smile

Illetve ha már így megszépült a kocsi rendeltem magamnak pár autókozmetika cuccot mondjuk 56e-ret fájt kiadni érte :O De elvileg azért ez jó sokáig elég lesz illetve jó része eszköz ami meg megmarad smile

De a lényeg alig várom ,hogy holnap haza induljak vele már :P

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2022-03-17 21:20:16
Sztif

Sztif

Időközben elkészült a fényezés smile Kicsit figyelmesen nézve ott van egy Bird Bird autó is a képen :D Én is megéepődtem ,hogy pont most hozta ide a kocsit ő is smile

Ezek után nem volt más dolog mint nekünk is megtartani az évnyitó gurulást ha már a többiek a bükkben nyomják éppen :O

Az összeszerelés viszont sajnos elég lassan halad sok kis apróság pl hézagok rendes beállítása új nem rozsdaboglya csavarok keresése cseréje, összes gumi kédert átmostam kiskefével,müanyagokat szintén átsikáltam kívül belül ha már lent van ne legyen mocskosan felrakva ... smile és persze kitalálni mit honnan vettünk le :D elég sok időt elfogyaszt :/ Jelenleg így néz ki az autó smile Még messze a vége de már lassan jön a fény azért smile

Jó lenne minnél hamarabb legálisabb körülmények között is saját erőből útra jutni vele smile Csak sajnos az idő most elég szűk keresztmeccet sad

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2022-03-07 0:47:59
Sztif

Sztif

Mint mondtam amíg nincs autó igyekszem olyat megcsinálni amihez nem kell ,hogy itt legyen. ????

Fűtés boksz

Nos ha már kint van a műszerfal gondoltam kihasználom és kiveszem a fűtésmotort dobozostól meg a fűtésboxot is. Csak benne van a 30 év retke illetve a szivacsok kb málnak szét ami benne van. Többen mondták ,hogy idővel gyengül a fűtés és elvileg ez az egyik fő oka így gondoltam mindenképp neki esek ennek. Fűtésmotorhoz lehet rendelni IL.-ről új szivacs szettet ezt én meg is tettem. Azzal megcsináltam ott igazából 1 „lap” van illetve a tetején a szivacs csík ezt nagyon nem dokumentáltam mert ott még nem éreztem a csít :D

így maradjunk inkább a boxnál csak.

Első körben kivettem belőle a fűtés radiátort. Ennek a szivacsa és maga a radiátor is jó állapotban volt. Azért én beleöntöttem kis ecetes forró vizet hagytam benne állni aztán jól átöblítettem de egyébként semmit se szedett ki kb. Ereszteni nem ereszt így félre raktam és jónak ítéltem meg.

Aztán szétszedtem a boxot.

Itt már látszik a tömény kosz illetve itt már több lap kapcsolódik egymáshoz amiből van ami a hideg meleg levegőért van ami azért felelős ,hogy merre menjen a levegő. Ezeket szépen kivettem mindet. Ez után jól átmostam az üres házat nem is gondolná az ember milyen kosz jön ki belőle illetve vagy 4x átmostam mire tisztának nyilvánítottam.

Itt látszik ,hogy a szivacsok már nagyon nincsenek toppon.

Van mi kicsit hiányos van ami mállik le porlad stb. Ez már csak azért is buli mert ha fújod magadra a levegőt ez a finom szivacs morzsalék jön vele gondolom…

Amennyire kivettem ezeken a lapokon 2 féle szivacs van. Amire azt gondoltam ááá kb bárhol is kapható… hát nagyon nem széttúrtam a netet kb minden féle névvel kerestem mire megtaláltam a szerintem megfelelőt. Első körben Tomi adott egy ilyet. Ez vékonyabb olyan 2-3mm vastag nem olyan puha kb 5cm széles szivacs csíkot. Majdnem úgy volt ebből lesz végül az egész. De nem hagyott nyugodni ,hogy van ahol vastagabb volt gyárilag és puhább is. Ezért keresgéltem még és megtaláltam ezt. Ez kb pont az ami kell 1 tábla elég is belőle.

Ezek után megvolt minden csak meg kellett csinálni. Miután leszedtem a régi szivacsot ami nem volt nagy mutatvány kb magától jött le…

Jött a kellemetlen része mivel ilyen elég undorító réteg maradt utána ami ilyen nyúlós ragasztó… ezt nitrohígító és hőlégfúvó puhább drótkefe kombóval kb 30-40p /lapnyi idő alatt ilyen lett.

Ez után már csak össze kellett rakni.

Itt látszik a két féle szivacs közti különbség valamennyire.

ez a vékonyabb keményebb

Ez pedig egy kicsit vastagabb de jobban összenyomható

ahogy volt újra bezsíroztam ahol csúsznak a felületek egymáson már csak a helyére kell rakni ????

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2022-02-24 20:00:26
Toma

Toma

Posztok: 103
Velünk: 3216 napja

Válasz erre: @Sztif #144984 

Klímához használunk hasonló szivacsot hőszigetelni:

Valami ilyesmi: Szigetelés

Ebből tudok adni, viszonylag jól vágható

2022-02-24 16:09:09
Sztif

Sztif

Viszonylag keveset írok ide de azért haladnak az események a kocsit áthúztuk a fényezőhöz smile

Elméletileg március 2. hetére elkészül és lehet össze rakni az autót smile Közben megjöttek az indexek is amit rendeltem meg pár apróság.

Illetve amíg nincs autó elekzdtem olyan dolgokkal foglalkozni amivel tudok ,hogy ne akkor kelljen mikor már visszajött a fényezésből a kocsi.

Szétszedtem a fűtésmotor dobozát kitakarítottam (hihetetlen milyen mennyiségű kosz tud benne lenni) Ehhez vettem IL-ről új szivacsot így újra ragasztottam a már bomló régit.

Ebből kiindulva még mielőtt elvittük a kocsit kivettem a fűtésboxot is. Gondoltam megnézem a fűtésradiátort milyen esetleg ereszt-e valahol vagy bármi... Szerencsére semmi baja de azért ecettel átmostam kicsit végül is nem árt. Iletve szétszedtem a boxot.

Gondoltam ezt is kitakaírótom meg itt is a szivacsok bomlanak le már mindenhonnan. A csúszó részeket szilikon zsírral kenem meg mert ez van :D A vékony szigetelésre körben vettem az ablak köré való TESA szigetelést ezt lehet venni több vastagságban is.

Viszont a lapokra még nem tudom mit rakok esetleg valaki csinált már ilyet? ilyen 5mm vastag szivacs lap kéne rá de eddig sehol se kaptam ilyen méretben :/ a legnagyobb az a TESA ablakszigetelésből találtam 25mm széles. Valakinek valami ötlet hol milyen néven lehet ezt kapni?

Egyébként jövő héten még kárpit tisztítóval kitakarítom az összes szőnyeget amiket  szintén kivettünk az autóból.

Aztán a többi már ha visszatért az autó smile

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2022-01-13 4:11:00
Sztif

Sztif

Válasz erre: @poteka #144833 

Az már megvolt :D Azzal lett visszarakva a szélvédő ideiglenesen mikor a lakatostól hoztam a kocsit el :D

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2022-01-12 15:17:49

poteka

Posztok: 147
Velünk: 1897 napja

Válasz erre: @rattila #144828 

Vagy csak Ducktape-et, úgyis ezüst marad a kocsi :D

2022-01-12 14:21:00
Sztif

Sztif

Válasz erre: @rattila #144828 

Valamit amúgy tervezek de még nincs meg pontosan smile

Illetve még viszonylag sok dolog hiányzik amit be kéne szerezni smile Most abban reménykedek ,hogy március elejére az autó már közlekedni fog tudni de még nem lesz kész teljesen.

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2022-01-11 11:11:45
rattila

rattila

Posztok: 917
Velünk: 3688 napja

Válasz erre: @Sztif #144814 

Most kell rádobni egy Ducktailt is :P 

aláírás Üdv, Ati
2022-01-10 17:40:37
Sztif

Sztif

Válasz erre: @GPali #144822 

Igen igen nagyon is köszöni a segítséget :D így még ha hiányosan is de még tudott egy picit közlekedni :D

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2022-01-10 17:38:45
Sztif

Sztif

Válasz erre: @Nyiri #144819 

Marad igen smile Egyszer már átfényeztem autót más színre és nekem az aránytalanul sok munka ha tényleg jól akarod smile így marad ezüst bár nem a kedvenc színem :/

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz