Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Így épül az MX-5-öm (build thread)    »    Sztif 1.8 NA    |   << vissza

Sztif 1.8 NA

2022-01-10 13:56:29
GPali

GPali

Posztok: 748
Velünk: 2903 napja

Enyém meg csak megalázottan pislog a garázsban és egyáltalán nem érti miért fosztottam meg a jobb oldali index búrájától. Pedig nemes a cél, egy nap majd meglátja a kocsid és örülni fog, hogy segíthetett egy társának újraéledni :D 

aláírás

Touge Runnerz

2022-01-10 9:33:29
Ordune

Ordune

Posztok: 7396
Velünk: 5730 napja

Válasz erre: @Nyiri #144819 

Hát igen...

Egy rendes Miata, az piros!

Pin by Hoonduh on Everything Automobiles | Mazda mx5, Miata, Mazda mx5 miata

Vagy BRG:

Featured Ride: Dean&#39;s 1991 Mazda Miata - Stance Is Everything

Vagy fekete:

Vagy kék:

Vagy tökmindegy... 

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2022-01-10 9:26:19
Nyiri

Nyiri

Posztok: 690
Velünk: 3015 napja

Na ez fasza hír. Szín marad?

2022-01-07 22:21:33
Sztif

Sztif

Posztok: 354
Velünk: 2779 napja

Viszonylag rég nem írtam ide semmit pedig viszonylag nagy átalakulásban van az autó smile

Sajnos még tavaly októberben kicsit hosszabb lett a féktávom mint kellett volna :/ 

Viszont ez meg is adta az a bizonyos lökést nekem is.... Már főleg a bal hátulja nagyon rosszul állt rozsda fronton így itt az alkalom akkor egy teljes lakatolásnak... Első körben persze szétszedtem az autót megnézni mi sérült.. Illetve ugye néztem mi az ami rozsdás és cserére szorul.... sajnos elég hosszú lett a lista :D

Ez után beszéltem a lakatossal szerencsére hozzá pont jókor mentem mert egy régi coupe mercit kezdett volna de még így az enyémet megcsinálta mert ha abba bele kezd akkor hónapokig nem lesz ideje mert ott full restaurálás lesz a cél. Mindegy enyém meglett igaz itt kicsit a Covid beszólt mert elsőnek én lettem az majd mire én felépültem a lakatos lett covidos :/ de csak megtörtént az átadás és boldogan gurultam haza zabszemmel a seggemben smile Ugyan is a szélvédő itt már ki volt vágva :/

Lakatolás egyébként főleg a küszöbök végeit illetve a két hátsó ívet érintették. De azért a belső doblemezt is kellett foltozni illetve az első sárvédő alatt is volt mit javítani

DE alapvetően azt mondta nem vészes az autó smile Ezt azért jó volt hallani smile Szévédőtől féltem mert alul már mozgott azt hittem rozsda lesz alatta de szerencsére nem. Csak valahogy nem sikerült a ragasztás mert az üveghez alig volt odaragadva. Érdekes mert szép egyenletes a ragasztó nem úgy néz ki mintha amatőr rakta volna be. Mindegy most jól beragasztjuk majd smile Illetve most felkerül a pótféklámpás csomagtér ajtó is.

Jelenleg az autó nagyrészt szétszedve van még az eleje nem teljesen mert az első lökhárítót kell javítani és megakarjuk nézni ha kész ,hogy mennyire áll jól vagy sem. Február elején megy fényezőhöz dabason kap egy teljes külső fényt. Remélem márciusban már újra benne ülök valami szerpentinen széles vigyorral az arcomon smile

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2021-10-01 15:35:24
Sztif

Sztif

Voltam Oszakon 18. án Kikunlacházán. Na az nagyon nem úgy sikerült ahogy gondoltam....

Első gond ,hogy én előtte este dolgoztam így alvás nélkül munkából a reptérre mentem ... Ez nagyjából rá is nyomta a napra és a teljesítményemre a bélyegét szerintem :/ Beálltam a gépátvételre ami egy szép hosszú sor volt... mire sorra kerültem és neveztem pont vége lett a pályabejárásnak... Na így indultunk neki az első edző körnek. Igyekeztem kicsit kivárni elsétáltam a pálya szélére nézni a többieket ki merre megy ,hogy nagyjából tudjam merre ,hogy kéne... Az első rész egészen meg is volt viszont hátul fogalmam nem volt így el is rontottam az edzésen :D

Sebaj tapadást meg ilyesmit nem de legelább a pálya nyomvonalát kb memorizáltam smile Aztán jött 2 éles kört ahol mind a kettőben hiábáztam valahogy a gumit nem tudtam jól megkerülni mindig túlcsúsztam rajta mert annyira eröltettem ,hogy jó legyen :/ Elvileg 4 futam lett volna de hamar kiderült ,hogy a csúszás miatt csak 3 lesz... A 3. ra meg is jött a szakadó eső ott még kicsit vártam végignéztem ahogy Jorpet elrajtol a teli slicen ablaktörlő és fűtés nélkül a verseny autóval :D (le a kalappal :D) De igazából éreztem ,hogy nekem itt már mindegy így haza is mentem mivel este ismét mentem dolgozni... így legalább tudtam aludni kb 1 órát az is valami smile

Viszont már itt kiderült ,hogy valami nem jó a baloldali gátlómmal mert nem lehet állítani vagy csak nehezen a keménységet. A tetején a kis állító nem akar átfordulni szorul/akad Végül sikerült keményíteni de ,hogy milyen állásban volt amúgy passz :/ Ez is eléggé felbosszantott tartottam tőle ,hogy az annyira szerettett futómű most egy renoválást kér :/ Szerencsre egy kis apróság megoldotta a gondot smile Megnéztem videóban ,hogy lehet ezt kitekerni a helyéről kivettem alatta egy kis hernyó csavar van azt is kitekertem. Kicsit rozsdás volt és nem szép. Megdrótkeféltem kifújtam a helyét féktisztítóval kis zsír és összeraktam szerencsére ez meg is oldotta a gondot most szépen kattan végig és lehet tekergetni ahogy szeretném smile

Közben volt még egy kakucsringes pályanap. Ez sima nyíltnap volt csütörtök amikor többen úgy gondoltuk ez lesz a mi napunk és menjünk autózni. smile Én 9 re terveztem az érkezést ebből lett 10 :D Sebaj fizetés kerekezés indu.... nincs rohanás mert lejött a pályáról egy autó füstölve szaladtunk poroltóval szerencsére nagyon nem gyulladt ki így sikerült eloltani mielőtt leégett volna. Mint kiderült a hajtókar nézett ki :/ így a forró olaj begyulladt ami kijött. Utána átkerekeztem és vártuk a pályatakarítást.... Kb olyan 12 felé fel tudtam menni és onnantól amennyit csak tudtam mentem körbe körbe smile Egy full kopott A048 al mentem gondoltam ez most élményről szól arra meg jó lesz teljesen smile Végig utassal mentem és így 42.8-42.9 körök voltak a legjobbak mikor tisztán tudtam menni. Nem tudom mennyit mentem mert nem néztem de oda felé tankoltam és épp haza értem de már eléggé az E betűn volt a mutató :D Ha a nap elején nincs állás szerintem nem is lett volna elég a tank :O Viszont jól éreztem magam és ez a lényeg nekem smile

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2021-09-11 16:10:57
Sztif

Sztif

Miután hazajöttem a túráról már sokat nem mentem az autóval igazából nem volt rá alkalom jártam a napi járós off autóval.... Viszont mikor a hengerfejet csináltam nem raktam fel a motorkiemeléshez szánt kis kampókat. Gondoltam most megteszem sose tudni mikor kelhet aztán addig elkavarom.... legyen csak fent. Ezzel nem is volt gond viszont közbe feltűnt ,hogy a fékfolyadék minimum alatt van. Ami azért fura mert mikor haza értem átnéztem a szinteket és nomrmális volt minden... jó gyorsan körbenéztem az autót jobb hátsó kerék olajos :/ Gyorsan levettem a kereket legalább a felni fényezése ne sérüljön... Ami egyébként nem volt egyszerű mert az emelőm megadta magát :/ nem tudom mi lehet vele hiába pumpálom nem emel pedig olaj nem szivárog belőle na mindegy :/

Rendeltem nyereg felújító készletet levettem a hátsó nyerget darabokra szedtem... Persze erről kb semmit nem dokumentáltam. A lényeg ,hogy szétszedtem teljesen hidegzsíroldóval beáztattam lemostam lecsiszoltam.

Utána vettem hozzá féknyereg festéket ,hogy lefessem. Itt sokat gondolkodtam mert a többi piros már így logikus ,hogy miért ne legyen újra az... De igazából már nagyon rég gondoltam rá ,hogy mennyivel menőbb a porschenak az a uv sárga nyerge :D De végül lustaság nyert ... ugya akkor mind a 4 et szedhettem volna szét... így maradt piros ez is. Szépen lefújtam pirosra. Amire érdemes figyelni relatív sokáig szárad ez a festék így türelmesnek kell lenni 24 órát ír a doboz ez kb a minimum szerintem. Hiába száraznak tűnik nagyon sérülékeny a felület. De ha rendesen "megkeményedik" már eléggé ellenálló lesz. Utána szépen összeraktam nekem egyébként valószínű a kézifék állítónál lévő O-gyűrű fáradt meg és azért folyt belőle a fékfolyadék.

Ez lett belőle smile

Kapott új dogattyút is akkor már illetve minden gumi alkatrészt cseréltem. A csúszkák maradtak a régiek jó állapotban voltak kicsit felcsiszoltam 1000 es papírral és kész. Akartam amúgy abból is újat de az IC nem tudott adni és mivel amúgy szépek voltak akkor úgy voltam maradhat. Ezután már csak össze kell rakni légteleníteni és kész is smile  

Ha már így szétlett szedve fékfolyadékot is cseréltem tudom ezt elég sokan elhanyagolják de mivel én gyakran járok pályázni illetve elég lendületesen használom már így is nagyon ideje volt a cserének.

Motul RBF660 került bele eddig ez is volt benne ennek magasabb a forráspontja is direkt versenycélra van. Igaz ezt még gyakrabban kéne cserélni nagyjából fél max 1 évente. Amit amúgy érdemes is mert a 2 éves folyadék így néz ki és ez csalóka mert a tartályba szép átlátszó ami van de a nyergekben már nem....

Ha már volt segítség és ott voltam persze a kuplungban is kicseréltem a folyadékot ugyan úgy ment bele a Motul ha már azt vettem jó lesz oda is smile Ha valaki szeretné elkövetni ezt akkor érdemes 1l-ert venni összesen annyival meglehet csinálni a kuplungot és féket is szépen.

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2021-09-08 15:44:07
Sztif

Sztif

Válasz erre: @susu #144440 
Igen ez pont lezárja az a levegőt ami betudna menni a lámpafedélen lévő lyukon így. smile  

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2021-09-08 15:18:16
susu

susu

Posztok: 493
Velünk: 2458 napja

Válasz erre: @Blaise #144439 

Ha jól tudom erről:

aláírás

Touge Runnerz

2021-09-08 12:07:18
Blaise

Blaise

Posztok: 64
Velünk: 2687 napja

Válasz erre: @Matt #144386 Szia! Melyik műanyagról beszéltek? smile

aláírás

NA  1.8  1995   és 

NB  1.6  1999

2021-09-06 15:40:03
Sztif

Sztif

Én még nem vágtam ki amúgy de most ezeket olvasva már nem is merem :D

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2021-08-29 11:13:40
Matt

Matt

Posztok: 2769
Velünk: 6313 napja

Válasz erre: @Padam #144383 

Nekem is csak kivágva lett de próbáltam hogy teljesen kiszedem. Na az tényleg para volt.

2021-08-29 7:38:11
Padam

Padam

Posztok: 117
Velünk: 3325 napja

Válasz erre: @Matt #144381 

Nekem az a műanyag ki van vágva és 140nél úgy libeg a motorháztető, mint ami bármelyik pillanatban felcsapódik. 

aláírás

Tiszakécske

2021-08-29 7:14:12
Sztif

Sztif

Válasz erre: @Matt #144381 

Na ezt még nem próbáltam mert amióta rajta van még be sem indítottam :D

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2021-08-28 22:02:45
Matt

Matt

Posztok: 2769
Velünk: 6313 napja

Válasz erre: @Sztif #144376 

A legjobb ha a mögötte lévő műanyagot nem veszed ki akkor semmit nem ér. Ha leveszed akkor meg hozzá kell szokni h a motorháztető 100 felett 2 centivel a megszokott pozíciója felett lebeg. ????

2021-08-28 16:50:45
Sztif

Sztif

Ugyan most sok újdonság nincs de azért csak megosztom smile

Már egy jó ideje megvan egy baloldali lámpa takakó amit még régebben vettem. Mindig halogattam ,hogy majd felkerül smile Most vettem rá magam kevertettem ki színt vettem lakkot és nekiálltam :D Szerintem egész jó lett még én is megvagyok lepve. Viszont maga az elem azért látszik ,hogy nem egy gyári valami kicsit az íve nem olyan mint gyárilag. Mindegy most ilyen egynelőre tetszik. A gyárit szépen elmostam becsomagoltam így bármikor kb 15p vissza tenni.

Hogy van-e haszna? Elvileg ott a légszűrő így a menetszél a maga hűvösebb levegőjével pont oda megy. Elméletben ez tökjó gyakorlatban szerintem lehet akár 0.3 le is ez + ban :D mindegy is szerintem jól néz ki azt ennyi smile

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz