Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Így épül az MX-5-öm (build thread)    »    Sztif 1.8 NA    |   << vissza

Sztif 1.8 NA

2021-05-11 23:08:29
Marcello

Marcello

Posztok: 659
Velünk: 3785 napja

Válasz erre: @Matt #143845 

Én is teljesen újoncként vágtam bele az idei szezonba, ráadasul egy nem annyira gyengus autóval, így talán még nehezebb tanulni és szokni, de nagyon élvezem. A metnális részéről annyit, hogy én voltam az egyetlen, aki elsőre mente a legjobb körét az utolsó verseny, utána semmit nem bírtam javítani, ami nyilván nem azért van, mert elsőre olyan szuper jót mentem, hanem mert képtelen vagyok délutánra ébren maradni :D Nekem ez a hajnali kelés, majd még délután 4-kor is menet rendszer kb olyan, mint valami középkori kínzókamra,  Ricsivel meg is szavaztuk, hogy jó lenne nekünk egy délutános futam :D

Amúgy nagyon megjött a kedvem nekem is, csak kéne, hogy több feltöltött autó jöjjön smile

2021-05-07 13:27:21
Sztif

Sztif

Posztok: 353
Velünk: 2601 napja

Válasz erre: @Matt #143845 
Igen ezen még fejlődni kell illetve ha hibázok is nem szétesni hanem menni tovább mert ugye más is hibázhat pláne ha ilyen szoros az eredmény smile

De sebaj jó lesz ez. Egyenlőre nagyon élvezem ,hogy sokan vagyunk szoros a verseny jót bandázunk szóval tök jó. 

Pont ezért gyertek ti is te is mégiscsak menő megverni egy bajnokot ne vedd el a lehetőséget :P :DDDDD

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2021-05-07 13:24:50
Sztif

Sztif

Válasz erre: @GPali #143844 

Én most is hívtalak :D De amúgy tök jó olyan mint kakucskupa csak nem fagysz meg :D Szóval gyere asszem a kövi június 6. lesz dunaújvárosban smile

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2021-05-07 13:14:46
Matt

Matt

Posztok: 2769
Velünk: 6135 napja

Válasz erre: @Sztif #143841 

A leírásod alapján akkor már az első alkalommal sikerült megérezni ennek az egész szlalom versenyzésnek az esszenciáját. Ez legalább annyira mentális sport, mint technikai. Nagyon sokszor a koncentrációs képességen múlik egy-egy futam eredménye és nem az autók közötti technikai nüanszokon. 

Rohadt nehéz fejben elrendezni ha volt egy bója döntésed az egyik futamon akkor ne stresszeld szét magad a következőn, mert akkor tuti lesz ott is egy stb. Nekem ezen úszott el a címvédésem 2016-ban. Sorra húztam be a versenyeket a szezon elején, aztán a végére szétestem és mindent elrontottam amit lehetett.

Nekem nagyon tetszett hogy újra ekkora tábor alakult ki az MX5 kategóriában és ennyire nagy harc ment a tizedekért, mert korábban sokszor hallottam azt a kritikát hogy azért nincs utánpótlás, mert úgysem lehet labdába rúgni az évek óta versenyzők mellett.

Most az utóbbiakon a sor, hogy visszatérjenek és megmutassák az újaknak. Én tervezem hogy egy-egy versenyre kibicnek elnézek.

Videókat tegyetek majd fel, hogy milyen pályákat raknak ki mostanság Csabiék.

2021-05-07 12:28:43
GPali

GPali

Posztok: 731
Velünk: 2725 napja

Válasz erre: @Sztif #143841 

Te fakezű, lassú, cone killer.... :D 

Szólj, és a kövire jövök, hogy legyen még egy ember akit megelőzhetsz :D 

aláírás

Touge Runnerz

2021-05-06 13:22:51
Sztif

Sztif

Oszak 2. forduló kakucsring.

Ez a hajnali kelés ez nem lesz a barátom ez már biztos :D De most nem késtem el ez már valami smile

Időjárás izgalmas volt... Leégtem de picit meg is áztam utána meg szétfagytam ezen igazodj ki smile

Az autó kibírta bár valami ropog hátul :O Nem tudom mi lehet féltengely talán fura ennek utána kell járni. Illetve olajat kell cserélni lassan. Egyébként kb ennyi smile

Maga a verseny első futam kicsit óvatos lett de ez nagyjából jellemző rám :/ a második futam már elég jól sikerült itt mentem egy 2. helyet. De végig nagyon szoros volt. Beni az első helyen messze volt tőlünk de a 2-6 hely között nagyon kevés döntött. Ebéd után gondoltam ,hogy most nem szabad óvatoskodni jól kell menni na ebből egy bója döntés lett... ami igencsak zavart :/ mindegy a 4 futamból egyet lehet dobni bíztam benne ,hogy az első óvatos lesz az de így akkor ez a 3. lenne... Ezek után bestresszeltem a 4. futamra és peeeersze ott is útban volt egy bója :D sebaj... így 6. lettem smile

Viszont nagyon jó volt sokan voltunk jót csatáztunk tényleg nagyon kevésen múlt ez a pár hely. Azt hiszem 12 mx5 jött el. Szóval kezd megint népes tábor lenni szóval aki eddig csak gondolkodott rajta az ne tegye smile Napközben jót bandáztunk szóval baromi jó volt na smile Gyertek sokan smile

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2021-04-30 22:48:51
Sztif

Sztif

Egy apró kis változás történt ami egy ülés csere smile Eddig egy bride copy ülés volt bent de most bekerült egy lejárt homológ sparco sprint.

Ami előny: Jobban hátra lehet tolni illetve még így is marad hely az ülés mögött ahová lehet pakolni. Kicsit szerintem jobban is tart. Illetve szerintem talán egy kicsit még lentebb ülök így most.

Ami hátrány: Még nehezebb a ki/be szállás viszont ha már bent vagyok kényelmes smile talán még jobban rendőrmágnes :/

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2021-04-13 14:40:29
Sztif

Sztif

Válasz erre: @pszentk #143699 
Sajnos erre nem tudok választ adni mert én ezt sosem éreztem igazán illetve ugye nekem csak az öv miatt került ez be. Az 1.8 NA ba már több merevítő van alul is illetve ahova a harnessbar került ott is volt gyárilag is merevítő. + nekem a nyúlványon is megy hosszába egy. De amúgy biztos hozzá ad a merevséghez ez is mert elég stabil cucc smile Csak még le kéne festeni csak a lelkesedés akkor volt ,hogy úgy ahogy van bedobtam :D

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2021-04-13 13:41:16

pszentk

Posztok: 59
Velünk: 1564 napja

Válasz erre: @Sztif #143698 

Fasza az a merevítő cső. Van érezhető hatása karosszéria-merevség terén? (Magyarul: Reduce-olja a scuttle shake-et a harness bar?)

2021-04-13 12:52:25
Sztif

Sztif

Euroring jó volt az idei kezdésnek viszont idén úgy tervezem végig fogom tolni az OSZAK sorozatot smile

Elsőnek is ,hogy a kocsi megfeleljen kellett egy 4 pontos öv. Ez amúgy sem ártott már mert ugye ülés rég óta másik volt. Bár lehet ez is most cserélve lesz ismét de az majd egy másik poszt smile Szóval öv. Nekem van egy másik projekt ami hosszú évek óta áll egy s13 személyében abban voltak takata övek. Ezt gondoltam berakni a kis mazdába is viszont ugye nincs hova rögzíteni kéne egy cső vagy harness bar. Szerencsére Reményi Tomi felajánlotta ,hogy ha megvannak a méretek szívesen csinál egyet. Ez el is készült szóval ha valakinek ilyen gondja van keresse őt bizalommal smile Ez bekerült az autóba ráfűztem az övet alul szerencsére NA ba van hely csak a két szemes csavart kell betekerni és kész is. Szélterelő is elfér öröm boldogság. Nagyjából mert viszont az ülés így egy kattanással elölrébb kell húzni mert a szemes csavar kicsit bele akad. Ezen még kicsit kell dolgozni.

Na ezek megvoltak jöhet is a verseny.

Az első OSZAK forduló idén kiskunlacházán volt. Nekem teljesen új sosem voltam ilyenen azt se tudtam mi van ott tanultam meg melyik bólyát honnan kerüljük és stb :D így aztán volt minden az első futamomban sikerült el is rontani így az +20másodperc bünti lett. Nem baj a másik kettőn a pályát már nem rontottam csak ugyan azt a féktávot néztem el mind 2x de így is sikerült egy 3. helyet összehozni elég szoros volt de a második hiba miatt a 2. helyről lecsúsztam smile

Viszont ha valakinek van némi affinitása azt gondolom jöjjön el jó társaság bandázás és autózás. smile Szerintem elég jó program most is elég jó kis csapat jött össze. Direkt van mx5 kategóra külön szívó és feltöltött szóval még az autókban is akkora eltérés.

Következő forduló Május 2. Kakucson lesz. Az már ismertebb helyszín legalább remélem ott már könnyebben körbe találok :D

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2021-04-08 19:21:19
Sztif

Sztif

Na megvolt a pályanap végül 34 kört sikerült menni így oda vissza úttal sikerült 39.25l elfogyasztani benzinből és ez 17.92 es fogyasztást ért :D

Az autó probléma mentesen ment egész nap nagyon jól éreztem magam Gajdos Mercédes csinált pár profi képet az autóról amit nagyon köszönök smile

Egyszer kicsit sok lett a célegyenes után de nem történt dráma smile

A pálya szerintem most jobban csúszott mint legutóbb pedig a gumim ugyan az volt végül javítani nem sikerült 1:29:0 lett a legjobb kör utassal mondjuk most egyedül nem is mentem smile

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2021-03-26 17:28:46
Sztif

Sztif

Holnap ismét bevetés! smile

Euroring 2.0

Legutóbb elszenvedtem az életem első mx5 ös pálya napját ahonnan tréler vitt haza innen. Szóval most nekifutunk még nagyobb bátorsággal smile Itthon átkerekeztem az autót és minimál szerszámmal útra kész az autó. Még valami közelebbi kúton teletankolom mert itt azért jobban fogyott múltkor a nafta mint Kakucson smile Aztán mehet a móka

Legutóbb 1:28:31 volt a legjobb kör most szeretnék stabilan 28 alá menni meglátjuk smile

Kicsit belülről is kitakarítottam hátha nyerek egy kis súlyt vele :D De amúgy már ráfért nagyon és élveztem is ebben a napsütésben smile

Más végre előkészítettem az NB hengerfejet most már jövőhét elején tényleg elviszem a gépműhelybe és akkor elkezdek ráfeküdni jobban erre a projektre smile

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2021-02-08 17:42:23
Sztif

Sztif

Tegnap volt Kakucson a kakucs kupa 5. fordulója smile Sajnos idén így vírus meg minden miatt én nem indultam de most már nagyon hiányzott a menés smile Szerencsére pont elég jó mezőnybe csöppentem 10  en indultunk mx5 kategóriában. + Jorpet a szörnyel smile de ő hagyott minket versenyezni így inkább protoban ment :D

Az elején a gumi nagyon koszos volt illetve a pálya sem volt a legjobb ezért csúszott rendesen. Illetve én is éreztem ,hogy elég régen nem mentem igazából az autóval is alig pályán meg a HTM euroring volt az utolsó menet :/

Még az edzésen a sikánhoz sikerült keresztbe megérkezni az azért kis óvatosságra intett :D

később kezdtem ráérezni és minden futamban javultam 3 másodpercet. így végül 5. tudtem lenni de végül is mindegy is mert ami jobban mozgatott ,hogy végig gyorsultam és nagyon jól éreztem magam ismét smile Autó gond nélkül tűrte a nyektetést imádom smile Én sem fagytam meg pedig baromi hideg volt :/ szóval sikeres napnak tudom le smile

Ez pedig a 3. futamom ami nekem a leggyorsabb lett 2:28:281

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2021-01-06 7:17:14

Endrú

Posztok: 33
Velünk: 1891 napja

Válasz erre: @Sztif #143099 

Köszi! wink

2021-01-05 15:03:31
Sztif

Sztif

Válasz erre: @Endrú #143098 

Szia még nem áraztam be smile

Igazából még meg sem hirdettem mert közbe Csabihal rám írt ,hogy érdemes lenne jobban megvizsgálni miért nem megy vissza a helyére.

Ami végül is igaz szóval most próbálok utána járni miért van emelkedett hangulatban a motorom :D De ha aktuális jelzem smile

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz