Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Így épül az MX-5-öm (build thread)    »    Sztif 1.8 NA    |   << vissza

Sztif 1.8 NA

2021-01-05 8:53:45

Endrú

Posztok: 33
Velünk: 1891 napja

Válasz erre: @Sztif #143083 

Szia!

A toronymerevítő érdekelne. Mennyibe kerülne?

Köszi.

2021-01-02 16:38:33
Sztif

Sztif

Posztok: 353
Velünk: 2601 napja

Ugyan most már tavalyi történet :D de azért csak leírom

Ugye csinált nekem Rigó Ati egy szééép fekete nb 1.8 szelepfedelet piros betűkkel. Mivel tömítést is kellett cserélni ez nem gond. Csak hát az 1.8 NA és 1.8 NB fedél nem egyforma most már tudom. NB-n a motor elején van a vezérműtengely állás szenzor NA-nak ilyen nincs. Na akkor ez mégse került fel :/ De már ha lent van lefestem itthon ami van a szín maradt de azért a kivitelezés kicsit sem profi de gondoltam másra nem legalább látom a szín jó lesz-e. Amúgy szerintem az tök jó lenne szóval majd megoldjuk profibban kicsit ugyan ezt. smile

Ezt pont euroring előtt követtem el  így hát iparkodni kellett ,hogy megszáradjon és feltudjam rakni vissza. Viszont euroringen ugye leesett a szíjtárcsa de ez mellett még észre vettem ,hogy bizony a festék megsérült a toronymerevítő alatt. :O Mivel össze érnek ami azért van mert a motortartóbak nem tart smile

Rendeltem is hozzá másik bakot elvileg mazdaspeed ami kicsit keményebb gyakorlatilag úgy néz ki mint a gyári eredeti mazdás csomagolásban jött. Nem tudom de legalább olcsóbb volt mint a gyári így ha pont olyan is nekem jó smile

Az újat nem fényképeztem le csak a cikkszám van meg de nincs is semmi különös rajta.

Viszont a két régi hát igen a bal oldali ami az már 2 darabban jött ki teljesen szétszakadt a jobb oldali az jobban bírta az csak félig volt szétszakadva... Ideje volt cserélni már.

Azóta sokat nem mentem viszont ami feltűnt ,hogy jobban átadja a vibrációt a kaszninak a motor. Illetve ami rögtön ott feltűnt ,hogy most bizony magasabban van a motor. így a toronymerevítőt vissza sem tudtam rakni. Ami pedig direkt NA ra való szóval érdekes smile

így hát van egy NA toronymerevítőm piros színben illetve egy 1.8 szelepfadelem fekete szín/piros betűk kombóban ami eladó :D

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2020-11-09 23:44:15
Sztif

Sztif

Újabb bejegyzés újabb pálya nap :D lassan aki csak ezt olvassa azt hiszi verseny auó :D De amúgy nem szoktunk vele csak úgy autózni is de azt kevésbé publikálom smile

Szóval most egy régi nagy vágy az EURORING teljesült így az itthoni pályák közül a legismertebbek ki lettek pipálva smile Sokáig tanakodtam milyen gumival menjek. Mivel még nem voltam ott úgy gondoltam úgy sem a tapadás lesz a fő gond hanem a pálya ismeret. Ez részben igaz is volt de azért csak vittem 2 féle kereket. Az egyik a jól bevált yokohama a048 semi slick 195/50 ez a mindenes nálam még utcán oda lehet vele menni és jól tapad pályán is. Illetve van egy szett Pirelli RX7 rallycross gumim ez már tényleg versenygumi a közepes keménység elvileg a gyártó pont ilyen hőmérsékletre szánja így hát miért is ne vinném. Igaz már benne van vagy 2 világbajnokság :D de nekem még jó lesz :D ez 190/580 méret kicsit keskenyebb is mint a yoko. Végül ezzel a gumival sikerült a legjobb időt menni 1:28:3 sajnos erről nincs felvétel de van egy 1:28:4 amiről van. Ami még érdekes ,hogy csak felraktam és mentem vele megnézvén mennyire megy fel a nyomás és majd állítok ezért is nem videóztam mert hát úgy se lesz jó kör. Na ebben az etapban lett a legjobb kör pedig mikor lejöttem 2.6 -2.5 volt a nyomás a kerékben :O Utána már csak egyszer tudtam felmenni mert a kocsi úgy érezte elég volt. Sajnos a főtengely végén lévő szíjtárcsa csavarjai megadták magukat a kornak és elszakadtak így a tárcsa "lepottyant" Szerencsére pont lejöttem a pályáról mert elfogyott az üzemanyag és a boxba hűtés közben tette mindezt alapjáraton. így a nagyobb kár elmaradt. Viszont így is trélerrel mentem haza. :/ Nem baj a napot így is élveztem a pálya nagyon tetszett van még ugyan hova fejlődni persze. De akkor is imádom smile

Végére egy kis képes videós anyag

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2020-10-08 14:27:56
Sztif

Sztif

Év vége felé be lett hozva a lemaradás smile

Amit a vírus eltörölt mint pálya nap év végén mindenki bepótolta smile Most már kb minden hétvégére jutott egy pálya nap valahol volt amikor kettő is :D Sajnos azért mindegyiken nem sikerült ott lenni de azért ismét sikerült két alkalommal kicsit kiautózni amit lehet smile

1.  HTM trackday kakucsring Szeptember 25.

Második alkalommal szervezte Pold Feri ezt a napot és hát ismét baromi jó volt smile Ilyenkor mindig alig várom a következőt smile Kis sok sok autózás időmérés egész nap bandázás most volt szimulátor is bár erről lecsúsztam mert későn kapcsoltam :D De akkor is a legjobb. Akkor és kb annyit mész amennyit csak akarsz szerintem senki nem ment úgy haza ,hogy nem tudott eleget menni smile Közben míg hül az autó miatásokkal jókat lehet bandázni tényleg csak jót tudok mondani smile Egyedüli negatívum az időjárás :D De ez sajnos ilyen. Az első alkaomra meg is érkezett az eső most csak riogatott minket és végül nem esett. így végül egész nap tökéletes volt az idő smile Viszont én nyuszi voltam és nem akartam kereket vinni. Nyitott csomival esőbe haza jönni azért nem a legjobb. A gumi amivel szoktam pályázni meg hát igen kopott szintén vizes úton haza felé inkább már nem vállaltam smile  

így hát azzal a gumival mentem amivel utcán is szoktam járkálni a nehéz bbs féle felniken legalább jól nézett ki a kocsi :D ez pályanapon nagyon fontos :D Szóval Yokohama AD08R 195/50 r15 ez volt az autón. Ami most ,hogy mentem vele pályán is amit ismerek csalódás kicsit :/ Elég hamar elmelegedett és alapból nem tapadt akkorát mint vártam. Ez időben is megmutatkozott 43:013 lett a legjobb idő. Annyira nem rossz talán de sikerült már 42:3-at is menni így szerettem volna ez alatt smile Kicsit ezért csaldott voltam de sebaj legközelebb smile így legalább van ezzel a gumival is tapasztalat smile A legjobb köröm pedig ez volt :

2. Hungaroring nyíltnap Október 4.

Ez már mint a nevéből is látszik hungaroringen volt. Nem sima nyíltnap hanem Ami kb valami hungaroring driving experience fantázia néven futó esemény volt. Ami kb úgy ment mint egy átlag nyíltnap annyi különbséggel ,hogy lehetett transpondert bérelni. smile így most megvolt az első hivatalosan mért köröm is itt smile Eddig ugye telefonnal mértem de ez most tuti pontos. Igazából az időmérés volt az egyik ok a másik ,hogy nem egyedül mentem smile Susu és Pali invitált ,hogy menjünk már ki smile Mit mondhatnék erre menjünk :D 1 futamot mentünk nap végén már száraz pályán ( délelőtt kicsit esett elvileg) Itt már yokohama A048-as gumit raktam fel ami azért egy szintel komolyabban tapad szerintem de még semi-slick ha bár már az új nem E jeles belőle. Illetve ha az is lenne mintát ez már éppen ,hogy tartalmaz :D 20 perces etap volt amire felmentünk ez alatt sikerült 7 kört menni. A 5. körben  már éreztem ,hogy a fék nagyon nem támogatja ezt a tempót így mentem egy lassabb kört majd utána a leggyorsabb körömet sikerült megfutni smile 2:24:175 Ami még érdekes ,hogy az összes szektorban itt sikerült a legjobbat menni így az optimum kör is ez. Valszeg vissza hült a gumi is fék is annyira ,hogy itt tapadt a legjobban. Illetve még érdekesség. Most már 10Hz-es külső GPS-t szoktam használni köridő mérésre most szép tiszta napos idő volt kevés felhő. így végig tized pontosságon belül mért a transponderhez képest. A legjobb körörm pedig századra ugyan az a racechrono szerint is. smile Ennek örülök azért nem volt felesleges beruházás :D

A hungaroringes legjobb körömet pedig itt találjátok smile

Öszzegezve van még hova fejlődni smile Kocsiban is van amit fejlesztenék de idén már szerintem nem. Viszont így is imádom végig tette a dolgát minden gond nélkül kimentem kitoltam a szemét hazajöttem ennyi smile Kell ennél több smile

Ha pedig valakit érdekel ilyesmi ajánlom neki ezeket az alkalmakat Kakucson lehetett sokat menni és bandázni egész nap Hungaroringen pedig olyan autókat látsz ami azért ritka le is fotóztunk a srácokkal egy szép porsche sort :D Tudom itt ez off de azért na ritkán lát ilyet az ember pláne úgy hogy itt rendesen vannak használva smile (sajnos a képen nincs rajta az összes GT3 mert volt még bocsi :D )

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2020-08-28 6:26:26
Sztif

Sztif

Közben 25. én Hungaroringen volt autósnyíltnap így végre kihasználtam az alkalmat és kimentem smile

Yokohama ad048 gumival mentem 195/50 15 már kicsit kopottas állapotban

A fék elég jól bírta végig toltam az egy etapot amit mentem nem melegedett el érzésre végig jól fogott smile

lett volna videó is illetve hát van is de mégse ugyan is valami lehet az SD kártyával mert volt már ,hogy csinált ilyet megvan a fájl megvan a mérete is de nem olvasható sad

Viszont a lényeg az idő most elsőnek mértem 10Hz es gps-el így ezt már pontosabbnak mondanám eddig ugye a telefon gyári gps ével mértem időt. 2:26:5 lett a legjobb  ami az utolsó kör volt pont. Jó lett volna menni még egy etapot legalább mert régen voltam itt és lehetett volna még javulni de azért így sem rossz smile az optimal egyibként pont 1 másodpercel lenne jobb ennél smile

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2020-07-30 22:50:45
Sztif

Sztif

Kicsit meging lemaradtam az írással de igyekszem pótolni smile

Ugye ott maradt abba a dolog ,hogy voltam kakucson de akkor már megvolt ,hogy júli 17.-én Pold Feri Szervezi a HTM track day-t kakucsra ahová én persze jelentkeztem is smile Nagyon jó volt nagyon élveztem alig várom a következőt smile DE ne szaladjunk előre :D

Jött pár dolog ami válltozott az autón közbe.

Elsőnek a kocsi elejéből már régebben lehetett hallan valami zörgést de nem tudtunk rájönni egyértelműen mi lehet. Aztán mikor levettem a kereket és néztem a fékbetétet mégis ,hogy állunk észre vettem ,hogy a bal oldali féknyereg eléggé mozog :O Sajnos a fék csúszkák már eléggé szar állapotban voltak szokásos rozsda jutott ide is :/ én ezt annó ledrótkeféztem megcsisszoltam és vissza raktuk mert nem tudtam venni újat sehol :/ Sajnos úgy néz ki ez nem lett jó megoldás. Így hát igyekeztem keresni IL-en persze van gyári is utángyártott is de hát az idő.... smile így nézni kellett itthon. Intercars-t hívtam van nekik másnapra hoppá :O Király másnap elmentem érte aha persze Van csak nem olyan :/ Nekem ugyan is NB nagyfékem van (270-es) és a kisfékes NB-hez van nekik csak :/ Szerencsére a pultba egy olyan embert fogtam ki aki nem adja fel könnyen így keresgélt tovább hátha és hát az NC-hez dobott ki egy képen hasonlót ami mint kiderült pont ugyna az mint ami nekem van smile Ezzel összerakva sokkal jobb lett a helyzet DE sajnos nem tökéletes :/ Valószínűleg a nyereg tartóból is kéne egy másik és az lenne az igazi megoldás sad

Itt látszik a régi és új csavar közti kis különbség smile

Illetve ha valakinek kéne még ilyesmi ez alapján tud rendelni wink

Ezek után a zörgés szinte teljesen eltűnt de sajnos a kattanás az azért nem marad el :/

Közben vettem egy frame rail szettet is igazából ennek a fő oka ,hogy kb minden MX5-nek a hossz nyúlványa meg van nyomkodva enyém is megvolt már bár egész jól nézett ki. így gondoltam ez nem árthat pláne ,hogy időnként azért leér az autó itt ott :/ Merevít is talán véd is illetve innentől itt könnyen meglehet emelni az autót ez nem roppan össze. 2mm-es rozsdamentesből van így bír mindent. igaz ez is egy kis plusz súly :/ de legalább a lehető leglentebb van :D Kicsit megszenvedtem a fékcsövek/ üzemanyag cső elvezetéssel rögzítéssel de azért elég hamar felkerült a heyére smile

Illetve talán számomra a legfontosabb amiről ugyan nincs kép úgy néz ki megoldottam a Cobalt kipufogó zörgést :D Tudnillik felrakásra plug and play a cobalt rendszer csak ha kicsit feszíted a tempót kanyarba sajnos bele ér a hátsó vonószembe és elég hangosan zörög :/ Ez már nagyon nagyon rég idegesített engem :/ De most úgy néz ki megoldottam 0ft-ból :D igaz nem a legtrandibb megoldás de úgy néz ki működik. Az elv az ,hogy ha a kis gumi bakokat elhúztam a legszélére akkor nem mozgott annyire a baj csak az ,hogy ez nem volt tartós megoldás így hát valahogy ki kéne hézagolni. Ehhez annyit tettem ,hogy elvágtam egy ilyen gumi bakot és felhúztam a másik mellé illetve gyorskötegelővel jól összepréseltem ,hogy ne tudjon véletlen se lecsúszni. Egyenlőre úgy néz ki működik a dolog smile

Ja és a Mishimoto vízhűtőnek a gyári sapkáját lecseréltem a gyárira. A mishimoto 1.3 bar-os küld a gyári 0.9-es. Ezt úgy tudom elég sokan megtették nem tudom pontosan miért de gyanítom azért mert sok az az 1.3 mert szerintem ezért is durrant el folyton valamelyik vízcső (meg persze mert 25 éves :D ) De jó lesz szerintem a gyári 0.9-es is meglátjuk 

na ezek után jöhetett a pálya nap smile Sajnos megint előtte való este dolgoztam így szóltam is én reggel biztos nem leszek ott ez miatt nem is vittem másik kereket a yokohama ad048 al voltam azzal is mentem le így megúsztam a szerelést pakolást stb. Ami szerencse is lett a végére mert esőbe nem kellett nyitott csomival haza jönnöm :D

Sajnos mire leértem már el is kezdett kicsit szitálni az eső így etapot tudtam menni száraz időbe utána már nedves volt a pálya. Így időre most kevésbé jót sikerült menni de végül is mindegy mert amiért mentem nevezetesen ,hogy jól érezzem magam maximálisan megvolt. Mentem egy kicsit gyorsan esőbe csúszkáltunk közbe eldumáltunk mindenkivel smile Én nagyon élveztem az egészet remélem nemsokára jön a következő addig pedig lehet még fejleszteni smile ki is találtam egy jó kis upgrade-et de egyenlőre próbálok ellen állni mert van pár karbantartás jellegű dolog is ami inkább fontosabb lenne. smile Meglátjuk mi sül ki belőle :D 

Végére azért leírom legjobb köröm most 42.541 lett megvan videón is de arra még várni kell kicsit megint :D (bocsi ,hogy levágtam a képből de talán így olvasható marad :/ )

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

Történet:

Kicsit meging lemaradtam az írással de igyekszem pótolni :)

Ugye ott maradt abba a dolog ,hogy voltam kakucson de akkor már megvolt ,hogy júli 17.-én Pold Feri Szervezi a HTM track day-t kakucsra ahová én persze jelentkeztem is :) Nagyon jó volt nagyon élveztem alig várom a következőt :) DE ne szaladjunk előre :D

Jött pár dolog ami válltozott az autón közbe.

Elsőnek a kocsi elejéből már régebben lehetett hallan valami zörgést de nem tudtunk rájönni egyértelműen mi lehet. Aztán mikor levettem a kereket és néztem a fékbetétet mégis ,hogy állunk észre vettem ,hogy a bal oldali féknyereg eléggé mozog :O Sajnos a fék csúszkák már eléggé szar állapotban voltak szokásos rozsda jutott ide is :/ én ezt annó ledrótkeféztem megcsisszoltam és vissza raktuk mert nem tudtam venni újat sehol :/ Sajnos úgy néz ki ez nem lett jó megoldás. Így hát igyekeztem keresni IL-en persze van gyári is utángyártott is de hát az idő.... :) így nézni kellett itthon. Intercars-t hívtam van nekik másnapra hoppá :O Király másnap elmentem érte aha persze Van csak nem olyan :/ Nekem ugyan is NB nagyfékem van (270-es) és a kisfékes NB-hez van nekik csak :/ Szerencsére a pultba egy olyan embert fogtam ki aki nem adja fel könnyen így keresgélt tovább hátha és hát az NC-hez dobott ki egy képen hasonlót ami mint kiderült pont ugyna az mint ami nekem van :) Ezzel összerakva sokkal jobb lett a helyzet DE sajnos nem tökéletes :/ Valószínűleg a nyereg tartóból is kéne egy másik és az lenne az igazi megoldás :(

Itt látszik a régi és új csavar közti kis különbség :)

Illetve ha valakinek kéne még ilyesmi ez alapján tud rendelni ;)

Ezek után a zörgés szinte teljesen eltűnt de sajnos a kattanás az azért nem marad el :/

Közben vettem egy frame rail szettet is igazából ennek a fő oka ,hogy kb minden MX5-nek a hossz nyúlványa meg van nyomkodva enyém is megvolt már bár egész jól nézett ki. így gondoltam ez nem árthat pláne ,hogy időnként azért leér az autó itt ott :/ Merevít is talán véd is illetve innentől itt könnyen meglehet emelni az autót ez nem roppan össze. 2mm-es rozsdamentesből van így bír mindent. igaz ez is egy kis plusz súly :/ de legalább a lehető leglentebb van :D Kicsit megszenvedtem a fékcsövek/ üzemanyag cső elvezetéssel rögzítéssel de azért elég hamar felkerült a heyére :)

Illetve talán számomra a legfontosabb amiről ugyan nincs kép úgy néz ki megoldottam a Cobalt kipufogó zörgést :D Tudnillik felrakásra plug and play a cobalt rendszer csak ha kicsit feszíted a tempót kanyarba sajnos bele ér a hátsó vonószembe és elég hangosan zörög :/ Ez már nagyon nagyon rég idegesített engem :/ De most úgy néz ki megoldottam 0ft-ból :D igaz nem a legtrandibb megoldás de úgy néz ki működik. Az elv az ,hogy ha a kis gumi bakokat elhúztam a legszélére akkor nem mozgott annyire a baj csak az ,hogy ez nem volt tartós megoldás így hát valahogy ki kéne hézagolni. Ehhez annyit tettem ,hogy elvágtam egy ilyen gumi bakot és felhúztam a másik mellé illetve gyorskötegelővel jól összepréseltem ,hogy ne tudjon véletlen se lecsúszni. Egyenlőre úgy néz ki működik a dolog :)

na ezek után jöhetett a pálya nap :) Sajnos megint előtte való este dolgoztam így szóltam is én reggel biztos nem leszek ott ez miatt nem is vittem másik kereket a yokohama ad048 al voltam azzal is mentem le így megúsztam a szerelést pakolást stb. Ami szerencse is lett a végére mert esőbe nem kellett nyitott csomival haza jönnöm :D

Sajnos mire leértem már el is kezdett kicsit szitálni az eső így etapot tudtam menni száraz időbe utána már nedves volt a pálya. Így időre most kevésbé jót sikerült menni de végül is mindegy mert amiért mentem nevezetesen ,hogy jól érezzem magam maximálisan megvolt. Mentem egy kicsit gyorsan esőbe csúszkáltunk közbe eldumáltunk mindenkivel :) Én nagyon élveztem az egészet remélem nemsokára jön a következő addig pedig lehet még fejleszteni :) ki is találtam egy jó kis upgrade-et de egyenlőre próbálok ellen állni mert van pár karbantartás jellegű dolog is ami inkább fontosabb lenne. :) Meglátjuk mi sül ki belőle :D 

Végére azért leírom legjobb köröm most 42.541 lett megvan videón is de arra még várni kell kicsit megint :D (bocsi ,hogy levágtam a képből de talán így olvasható marad :/ )

2020-06-29 16:29:16
Sztif

Sztif

Válasz erre: @Sztif #141775 

Na közbe kivágtam a videóból a 2 leggyorsabb körömet illetve egy hibát is smile

1. kör 42.537

2. kör 42.261

3 kör fail :D

Illetve itt a nap végi összesítés az időkből Jorpet eléggé űr időt ment :D

Illetve érdekesség a nap végére a gumim kicsit megadta magát :O Nem tudom mi lelte igazából 

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2020-06-27 0:31:34
Sztif

Sztif

Na közben megjöttek a szép új csövek remélem most már egy darabig nem kell szétszedni a vízkört mert már kezdem unni :D Biztos ami biztos raktam bele egy flakon motul Mocool nevű adalékot elvileg ez pár fokot leviszi még a hőfokot fene tudja...

Illetve ha már van új vízcső és lett hely 26.-án SSgti-re miért ne mennénk kakucsra :D csak délután tudtam leérni így 4x voltam pályán az autó végig tette szépen a dolgát smile Volt rendes transfonderes mérés is így elég pontosan tudom az időt is most már :D 42.306 lett a legjobb. Viszont pozitív csalódás a külső gps-el mért köridőm 42.261 szóval elég pontosan mér az is ezekszerint smile nap végére ugyan a jobb hátsó gumim kicsit megfáradt :O Nem is értem mi történt vele de így is nagyon jó volt smile 17.-én folyt köv smile

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2020-05-10 17:30:23
Sztif

Sztif

7.-én volt lehetőség kakucson autózni végre. Nagyon régen voltam már így eléggé vártam ,hogy lehessen menni pályán újra.

Elég jó csapat verődött össze régi mx5 tagokkal illetve volt egy két érdekes off autó is smile Viszont szerencsére sokan se voltunk így kb annyit mentünk amennyit csak akartunk :D Nekem kb 90km-ert sikerült menni a pályán így oda vissza útal 180km mentem és hát kicsit 1/4 ed felett maradt a tankba :D Viszont oldajam nem fogyott ennek örülök eléggé smile Viszont nap végén sajnos az egyik vízcsövem kilyukadt :/ Szerencse ,hogy pont lejöttem így nem sok víz folyt el és a depóba vettem észre a foltot. Viszont kis ducktapeel körbetekertem és kibírta hazáig smile Már régebben is volt cső ami kilyukadt a 25 év elég volt neki ,hogy elfáradjon :D Rendeltem is szilikon vízcsöveket csak lusta voltam kicserélni mindet. De most úgy éreztem itt az ideje. A fűtéscsövet ami a motor mögé megy azt elég cumi de azért sikerült smile Viszont persze a készletbe nem volt a 3 nagy cső ami a hűtő és motor között van... Nyílván ebből lyukadt ki az egyik alsó perszeeee :D Jorpet ismét rendes volt és adott egy bontottat smile Én meg megrendeltem a maradék 3 csövet ami így korona idején kitudja mikor jön meg.... Mindegy addig is megy az autó majd figyelgetem folyik-e azért.

Végül egy kis videó ahogy Kalapot vadul üldözöm :D a végén már eléggé elmelegedett a hátsó gumi és csúszkáltam  ennek meg is volt az eredménye egy beforgással de hát b..i aki elveszi na :D

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2020-05-05 21:30:26
Sztif

Sztif

Jorpet felajánlotta ,hogy ha kilátogatunk hozzá szívesen megméri az autónkat amíg nála a mérleg. smile

Engem már régebben is érdekelt volna egy ilyen így hát nagyon örültem mégegyszer köszi Peti smile

Na és az adatok :O Tank tele minden folyadék benne maxon sofőr nélkül így nézett ki ...

Aztán én is beleültem mivel igazából ugye magától nem megy az autó smile

Kicsit jobb lett a helyet viszont az 50-50 es súlyelosztás elment kicsit :/ Ami érdekes még,hogy kb minden autónak ami mérve lett a jobb hátulja lényegesen könnyebb pedig még az aksi is ott van. Illetve kiderült az is ,hogy az 1.8 NA-nál nem sokkal nehezebb az NB bár pontos számra nem emlékszem sajnos :/

Nap lezárásának mentünk még hárman egy Lepencét oda vissza smile Nagyon jó volt végre autózni egy jót smile

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2020-05-05 21:06:06
Sztif

Sztif

Válasz erre: @Brady917 #140931 
Uhh bocsi most néztem ,hogy ide írtál :O

Köszi még nem nagyon néztem utána mit ,hogy lehetne bár lassan ideje lenne ha nyitnak a pályák :P

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2020-04-17 18:41:15

Brady917

Posztok: 10
Velünk: 1655 napja

Válasz erre: @Sztif #140922 
Szendvics panel az olajszűrő alá, 1/8 npt menettel, pl: 
https://race-shop.hu___sehez-races-red.html

?

aláírás

Brady917

NB 1.8 - Orsi

2020-04-16 23:53:50
Sztif

Sztif

Olajhőfok téma smile

Mivel szeretek/szeretnék menni pályanapokra (ha végre lehetne már sad ) mindenképpen szerettem volna egy olajhőfok mérőt. Eddig a boldog tudatlanságban éltem mosmár viszont csak jó lenne tudni mennyire kínzom szegény autót smile

Egy jó ideig gondolkodtam mi legyen. Mivel ez NA beltere nem csiribiri nem annyira akartam valami moderd műszert berakni. Ezért végül egy VDO óra lett gondoltam azért ez nagyobb név talán már minőségibb cucc de a kinézete is elég retró. Helyileg középre gondoltam az egyik szellőző helyére berakni.

Igen ám de ez a műszer gyárilag szenzor nélkül jön. Jó akkor nézzük hová kéne tenni ahová egyszerű berakni de jól is tud mérni. Az IL-ről rendeltem egy szenzort amit direkt az olajleeresztő csavar helyére be lehet rakni. Király semmi + nem kell kitekerem a csavart szenzort be kábel öröm boldogság smile lenne ha...

HA gondoltam azért mégis megnézem mennyire pontos. Van egy multiméterem ami tud hőfokot mérni elég pontosnak tűnt meg amúgy is ez egy minőségibb cucc el is vártam tőle ,hogy pontos legyen. Pár dologhoz néztem már (másik hőmérők ,forrásban lévő víz stb) Na akkor tesztnek melegítettem étolajat szonda bele hőmérő nézzük.  Sajnos nem lehetett örülni. A skála alján és tetején 25 fokot is téved középen "csak" 10-et :/ Ergó ez így nem lesz jó

Ment a tanakodás mi legyen gondoltam mellé rakni ellenállást vagy műszert szétszedni.... eggyik sem tetszett nagyon. Gondoltam hátha a szonda vacak IL-ről hallottunk már rosszat elvileg a szonda VDO ez bele van ütve illetve egy szám amire a google bizony semmit nem talált. érdekes.

Jó raceshopból rendeltem egy másik szondát szintén vdo viszont ez már npt 1/8 menettel van. Teszt ugyan az itt sem pontos teljesen a műszer 10 fokkal kevesebbet mutat viszont itt már legalább lineárisan mindenhol mennyi a tévedés. Most már csak kéne egy konzol az olajszűrő alá ,hogy be tudjam szerelni.... smile

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2020-04-13 20:52:02
Sztif

Sztif

Még mikor a kormányművet csináltam láttam ,hogy a két stab pálca is eléggé oda van.  Első gondoltat cseréljük nem olyan drága. De utána kitaláltam miért ne csak a szilent legyen benne keményebb. így kicsit javítunk is ami ha másnak nem is a lelkemnek jót tesz :D placebo hatás smile

Megrendeltem raceshop-ból ami kellett powerflex lila szilent tök jó örülünk régit kivenni mivel nem rég volt már kint tök egyszerű kb 15p. Semmi gond. Szilent is simán kijött belőle ez se probléma annyira nem is roszdás öröm boldogság smile

Igen ám de az új szilent iszonyú nehezen ment a helyére. Gondoltam én ez ilyen ez van. ahhha csak ,hogy a perselyt ha beleraktam bizony sehogy se volt jó. Mivel kinyomta a szilentet körbe. Próbálkoztam mindenhogy semmi. Kézbe még tök jól helyére megy a persely de ha bent a szilent a helyén semmi.

Megmértem a szilentet 25mm megmértem a helyét 23mm hmm. Uána néztem ha berakom a szilentet kicsit össze is nyomja. Ez így nem jó. Viszont venni még sem akartam másikat újat csak azért ,hogy kipréseljem belőle a szilentet és vagy jó vagy nem. így gyorsba írtam a FB chat csoportba. Szerencsére pont volt más is aki ezzel küzdött és ő a régit szívesen felajánlotta nekem smile Ezúton is nagyon köszönöm Norbi smile Haza értem megmértem na ez már jónak tűnik viszont ezen már látszott a kor smile

így mégse kéne berakni. Szóval Drótkorong Korant 2 réteg hammerite 2 réteg és tádááám

Azért így jobban néz már ki. Illetve kiderült ,hogy ebbe sokkal könnyebben belemegy a szilent és a perselyt is bele lehet rakni. Ergó ha valaki ilyet csinál mindenképp mérje meg mert az utángyártott stabpálcába lehet nem fog belemenni a szilent legalábbis a MAPCO az biztos nem kompatibilis a powerflex szilentel :/

Ezek utána már gond nélkül összeraktam az autót. Ha már fel volt bakolva megmostam a kerékjáratokat amihez találtam egy elég jó szert Greenstar a neve 2000 körül lehet venni 1l ert amit hígítani kell én ehhez 5 az 1 hez arányba csináltam elvileg belső takarításhoz elég a 10/1 arányba is sima vízzel. Tehát az 1l elég sokáig elég lesz smile

Ezután lemostam az autót felraktam a nyári kerekeket és már nem is volt más dolgom csak hátradőlni és nézni ahogy megérkezik az eső viharos szél formájában ami kb homokvihart varácsolt az udvarból. Öröm boldogság de legalább újra közlekedőképes az autó (ami tök jó tekintve ,hogy nem lehet sehová menni :D )

DE nem baj nem csüggedek ha holnap jó idő lesz még akkor nekiállok és csinálok egy nagy belsőtakarítást kiveszem az ülléseket stb. smile

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2020-03-13 23:38:43
Sztif

Sztif

14.-én elvileg pálya nap lesz a hungaroringen ezért is meg hát amúgy is kormánymű szerelés után jó lenne egy futómű állítás bejelentkeztem Montihoz. Aki épp beteg de azt mondta ma 2 re már tudok menni gondoltam király akkor már leveszem a téli kereket. Fel is raktam a pályázós NB felniket yokohama advan 048 gumival smile Aztán ezt sikerült belőni smile Ami még érdekesség ,hogy szemre milyen jól összeraktam a kormánygömbfejet :D

Illetve ugyan km nem sok ment az autóba az utolsó olajcsere óta kb 6ekm de ez elég intenzív volt sok sok pálya nappal így úgy gondoltam itt az ideje a friss olajnak az IL-es közös rendelésnél rendeltem is egy gyári japán olajszűrőt smile Illetve olajon sokan gondolkodtam eddig 5w40 motul volt benne most mindenképp olyat akartam ami jobban tűri a meleget 5w50 és 10w60-on gondolkodtam végül utóbbi lett aztán majd kiderül smile Motul 8100 lett megint.

Végül még lemostam az autót ,hogy ki is nézzen valahogy smile

Ezek után a sors pikantériája ,hogy a pálya nap elmarad a koronavírus miatt elhaszaltják :/

Mindegy végül is a kereket kell vissza tenni max többit úgy is megcsináltam volna amúgy is. Csak már nagyon beleéltem magam ugyan is a fékekre nagyon kíváncsi lennék mit tudnak a ringen smile

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz