Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    ND alkatrész    »    ND alkatrész csevegő    |   << vissza

ND alkatrész csevegő

2019-02-28 12:16:16
chass

chass

Posztok: 78
Velünk: 3340 napja

Válasz erre: @bagoly #135241 

Én azért megmérném a nyugalmi áramfelvételt és bevizsgáltatnám az akku állapotát, mielőtt elfogadnám ezt a helyzetet. Nem gondolom, hogy a gyári elektronikák nyugalmi áramfelvétele ilyen mértékű lenne. Persze változik a helyzet, ha kiegészítő elektronikák is vannak az autódban (GPS, nyest riasztó stb.), illetve nem volt teljesen feltöltve az akku, de talán nem volt annyira hideg mostanában, hogy azt is bele kellene kalkulálni a képletbe.

2019-02-28 11:56:56
bagoly

bagoly

Posztok: 906
Velünk: 3342 napja

Üdv minden ND-s társnak! Okos ember más kárán tanul, legyetek Ti az okosak.

Családi okokból az elmúlt 18 napban Rózsika nem mozdult, sajnos akkuőr nélkül állt a garázsban. Lustaság. Ma csodás idő, 10-től szabit vettem ki, irány a Balaton......Némi káromkodás után kulccsal tudtam kinyitni. Annyi erő sem volt az aksiban, hogy a csomagtér nyitható legyen. Első gondolatom az elég balfácánul bekötött csomagtér világítás volt, mint bűnös, de nem hagytam égve. Telefonos segítség egy villamosság-gurutól. Végkonklúzió: Hiába a teljes áramtalanítás a gyújtás levételével, a beépített sok elektronikus kütyü memóriája direktre van kötve. Amikor soroltam a cuccokat, kajánul emelte annak az égőnek a teljesítményét, amivel szerinte egyenértékű.

Ferivel NC 1,8) ilyen gond nem volt, sőt az unokaszállító Mazda 6-os off sem csinálta 10 év alatt, pedig ők is álltak 2-3-4 hétig.

Hát mindenki kezdjen az infóval azt amit akar, ne járjon úgy mint én.

aláírás

A túrázás fárasztó, de 60 felett jobb, mint a nő.

2019-01-14 22:17:55
Ordune

Ordune

Posztok: 7396
Velünk: 5737 napja

Válasz erre: @Fullgaseddye #134498 

Szia,

iPhone 8S-t használok, ami tudja a vezeték nélküli töltést. Ehhez a céges autómban ezt a tartót használom:

Ez baromi jó cucc, (általában is nagyon meg vagyok elégedve a Baseus termékekkel, ráadásul az AliExpress-en kb. egyharmad annyiba kerülnek, mint itthon). Azonban sajnos az NC szellőzőjébe ez nem kompatibilis, így oda vettem ugyanilyet, csak tapadókorongosat. 
Az ND-be viszont már olyan a szellőzője, hogy fel lehet rá tenni, azonban egy MX-5-t nem úgy használok, mint egy céges kombit, szóval többször is leesett sajnos. Ráadásul a CarPlay miatt nincs szükség a vezeték nélküli töltésre, mert az úgy is csak kábellel működik.

Mindegy, most rendeltem olyat ebből, ami nem tölt és tapadókorongos, - bár azt nem annyira szeretem, mert kitakar - meglátjuk hogy szuperál majd.

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2019-01-14 21:59:50

Fullgaseddye

Posztok: 14
Velünk: 2293 napja

Válasz erre: @Ordune #134469 

Sziasztok. 

Sok éves tapasztalatom, ha

folyamatosan megy a teló (pl. navi), akkor hűtés kell neki, főleg nyáron, de néha télen is (még a legújabb iPhone-oknak és nagy andriod gyártóknak is).

Ekkor két megoldás van

1, Olyan tartót veszel, amiben van ventilátor (drága, elromlik, hangos stb.)

2, Szellőző rácsra tartó - klímával hűtőd a telót - itt fontos, hogy a tartó rögzítője jó erősen kapaszkodjon a szellőző rácsba, ill. ezen rögzítő és holder kapcsolata is stabil legyen

Tartóknál külön előny lehet, ha telefon is tudja, QI vezeték nélküli töltést... Én ilyet használok:

https://www.vatera.h___olto-2712597956.html

Tudom javasolni ezt, vagy bármilyen hasonló társát.

Sokféle van, sok gyártótól, a lényeg, hogy jó erősen kapaszkodjon a rácsba (bedugós nem jó, rúgó összeszorítós, vagy hasonló elvű kell).

Ui.

Ha nem szükséges a hűtés, mert csak "tartani" kell a tartó, akkor sok megoldás van, de -nyáron akkor se a szélvédős megoldások közül válasszunk, mert nap+ töltés és máris lehet tojást sütni a telefonon...

Roland

aláírás

Fullgaseddye

2019-01-13 23:08:40
Ordune

Ordune

Válasz erre: @marci747 #134468 

Igen, ezt néztük. Esetleg GB? smile

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2019-01-13 21:57:40
marci747

marci747

Posztok: 326
Velünk: 3515 napja

https://store.mx5thi___ne-mount-for-mx-5-nd

Nincs ilyenem meg de egesz jo 5let

2019-01-13 20:28:38
Ordune

Ordune

Sziasztok,

érdeklődnék, hogy ki, hogyan tartja a telóját az autóba. Mi a legpraktikusabb megoldás?

Próbálkoztam a szellőzőre csíptethető verzióval, de az nem marad meg intenzív használat mellett sajnos:

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

Történet:

Sziasztok,

érdeklődnék, hogy ki, hogyan tartja a telóját az autóba. Mi a legpraktikusabb megoldás?

Próbálkoztam a szellőzőre csíptethető verzióval, de az nem marad meg intenzív használat mellett sajnos:

2018-11-25 20:16:30
budaiistvan

budaiistvan

Posztok: 147
Velünk: 3177 napja

Válasz erre: @bobcat #133716 

Tehát akkor ugyanúgy semmit, mint eddig. smile 1,5 hónapja vettünk át egy hatost, hát nem lett rajta több alvázvédelem, mint az mx5-ön van. 

2018-11-24 22:15:01
bobcat

bobcat

Posztok: 8
Velünk: 2313 napja

@budaiistvan
Én egész évben szeretném használni az autót. Egyébként egy értékesítő akivel ma beszéltem, azt mondta, hogy a TotalCaros rozsdálló Mazdás cikk óta ugyanazt az alvázvédelmet kapja meg alapból minden Mazda, mint amit Európa északi részein, pl. Svédországban. Hogy ez mit takar, azt nem tudom.

A Brembo fékek pedig jelenleg nem elérhetők, lehet, hogy majd valamikor az lesz. Csak hogy az ND alkatrészekről is essen szó :-)

2018-11-23 21:26:27
budaiistvan

budaiistvan

Válasz erre: @bobcat #133701 

Hali! 

Nem használom télen, még igazából alkalomszerűen sem. Tavaly volt egyszer azt hiszem 1 nap amikor nagyon kellett, de ennyi. smile Nem vagyok fűtött garázs hívő, szerintem még jobban árt, mint amennyit használ. Legyen száraz, szerintem ez fontosabb. 

2018-11-23 19:58:06
bobcat

bobcat

budaiistvan, 2018-11-23 14:45:23

Én teljesen fölöslegesnek tartom, főleg egy MX5-nél. smile Nem egy Mazdánk van/volt, de nem rozsdásodott egyik sem. A 3 éves ND-nek az alja pont olyan, mint ahogy kigurult a gyárból. A titok a törődés, meg a garázs. :D 

Ugyan nem fűtott, de jól hőszigetelt garázsban lenne tárolva. Télen is használod az ND-t? Napi szinten, vagy csak alkalomszerűen?

UI: nem akarom elkalózkodni a témát, látom van külön alvázvédelmes is

2018-11-23 14:45:23
budaiistvan

budaiistvan

Én teljesen fölöslegesnek tartom, főleg egy MX5-nél. smile Nem egy Mazdánk van/volt, de nem rozsdásodott egyik sem. A 3 éves ND-nek az alja pont olyan, mint ahogy kigurult a gyárból. A titok a törődés, meg a garázs. :D 

2018-11-23 12:04:42
bobcat

bobcat

Ezek így elég eltérő vélemények. Hajlok arra, hogy időjárástól függetlenül az első utam nekem is az üregvédelembe vezetne. Van valami pesti cím, aki kifejezetten ajánlott itt a csoportban?

2018-11-23 10:59:11

Flenegen

Posztok: 173
Velünk: 4940 napja

Nekem 2008 10 havi az off Mazda 3-am, ami sosem állt garázsban, utcán vagy zárt udvarban áll. normálisan tisztán van tartva, semmilyen extra védelem sincs az autón, de nem gondolom hogy több lenne a rozsda mint bármely ennyi idős autón.

Igaz nem volt törve, csak Mazda márkaszerviz ( Győr ) látta, és első tulaja vagyok. Gondolom én fogtam ki...

2018-11-23 10:48:02
csabihal

csabihal

Posztok: 1902
Velünk: 4074 napja

Válasz erre: @bobcat #133681 

Szia!

alvázvédelem egy kis túlzással:

ha ND korrózió-védelme hasonló mint mondjuk egy CX-3, akkor ha télen veszed, csak száraz időben vidd haza

addig nyirkos időben ne vidd ki, amíg nincs rajta alvázvédelem

sós víz még a közelébe se kerüljön amíg nincs üregvédve

az alvázvédelmet úgy tudják legkönnyebben, legjobban megcsinálni, a tiszta még vadiúj tiszta az alja - később már takarítani kell, az plusz macera, nyűg, és rontja a sikerességet is

példaként nyáron Győrben volt valaki akinek az első útja a szalonból az alvázvédőshöz vezetett, 20km volt a kocsiban, esélyes hogy komolyan gondolta a dolgot

aláírás Ernő hozzám képest száguld ;)