Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Összes többi    »    100% off: TVR CHIMAERA / Gyéé    |   << vissza

100% off: TVR CHIMAERA / Gyéé

2024-11-22 12:27:57
GPali

GPali

Posztok: 739
Velünk: 2808 napja

Magyarázatot követelek!

aláírás

Touge Runnerz

2023-06-05 10:45:56
Sztif

Sztif

Posztok: 354
Velünk: 2684 napja

Válasz erre: @Gyéé #146498 

Oés nyugodtan wink  

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2023-06-04 22:35:12
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6593 napja

Válasz erre: @Sztif #146497 

Szuper!

abszolút nem a kocsimra való de nem baj!

kereslek telefonon a hétvégén, most sajnos elutazom.

köszi!!

aláírás DrasticPlastic Driver
2023-06-04 20:28:18
Sztif

Sztif

Válasz erre: @Gyéé #146486 

195/50 15 igazi mx5 méret :D 

Yokohama a048 az biztos van de tényleg jó kopott 

De talán van 2 pirelli rally slick is smile

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2023-06-01 21:30:35
Gyéé

Gyéé

Válasz erre: @Sztif #146484 

Persze, érdekel.

Milyen méret? Milyen gumi?

2023-06-01 14:52:36
Sztif

Sztif

Válasz erre: @Gyéé #146465 

Szia 

Ha még kell akkor van pár 15 ös itthon nekem amiből tudsz vinni. Itt lakom a 3. Ba nem is messze wink  

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2023-05-23 17:57:40
Gyéé

Gyéé

Ha valakinek van esetleg 15 vagy 16-os méretben valami gumija ami egy 1 órás pálya bohóckodást még kibír és tapad valamennyire az légyszi jelezze.

egy alkalomra kellene úgyhogy szinte minden jó ami nem nagyon takony.

köszi!

2023-05-23 7:03:42
Gyéé

Gyéé

Több évnyi fantáziálás és vergődés után végül vettem felniket. Ez nagyon nem egyszerű ezzel a kocsival mert a gyári méretek ezek:

elöl 15x7 et25

hátul 16x7,5 et33

Ha ettől nagyon eltérőt vettem volna - ami valószínű hiszen használtan senki nem árul ilyen szettet de újonan se igazán lehet összeválogatni - akkor lehet, hogy gumi csere is kell meg ki tudja hogy változnak a menettulajdonságok szóval ez dilemma volt.

Meg a gyáriak eladásával is bajban voltam, oda lesz a kocsi eredetisége ha valami nekem tetsző de idegen cucc kerül fel és a gyáriakat eladom…

Végül szerencsére kibírható pénzért - Hunyának köszönhetően, aki segített az importban - lecsaptam a tökéletes szettre: OZ Vega gyári TVR, azaz korrekt méret és offset háromrészes felni patinás de nekem megfelelő állapotban.

Féltem a súlytól, hát nem pillék de legalább nem nehezebbek a mostani 9-10 kilósaknál.

Első 8,77, hátsó 9 kg.

Nemsoká felkerülnek, kíváncsi vagyok hogy mutatnak mert ezek a Griffith top opciói voltak eredetileg.

A legjobb, hogy mivel szerelhető a hátsókat tudom szélesíteni…

Ilyen amikor kicsit szélesebb a perem:

Ezek az enyémek:

Történet:

Több évnyi fantáziálás és vergődés után végül vettem felniket. Ez nagyon nem egyszerű ezzel a kocsival mert a gyári méretek ezek:

elöl 15x7 et25

hátul 16x7,5 et33

Ha ettől nagyon eltérőt vettem volna - ami valószínű hiszen használtan senki nem árul ilyen szettet de újonan se igazán lehet összeválogatni - akkor lehet, hogy gumi csere is kell meg ki tudja hogy változnak a menettulajdonságok szóval ez dilemma volt.

Meg a gyáriak eladásával is bajban voltam, oda lesz a kocsi eredetisége ha valami nekem tetsző de idegen cucc kerül fel és a gyáriakat eladom…

Végül szerencsére kibírható pénzért - Hunyának köszönhetően, aki segített az importban - lecsaptam a tökéletes szettre: OZ Vega gyári TVR, azaz korrekt méret és offset háromrészes felni patinás de nekem megfelelő állapotban.

Féltem a súlytól, hát nem pillék de legalább nem nehezebbek a mostani 9-10 kilósaknál.

Első 8,77, hátsó 9 kg.

Nemsoká felkerülnek, kíváncsi vagyok hogy mutatnak mert ezek a Griffith top opciói voltak eredetileg.

elöl 15x7 et25

hátul 16x7,5 et33

Első 8,77, hátsó 9 kg.

Ilyen amikor kicsit szélesebb a perem:

2023-02-01 19:59:06
Gyéé

Gyéé

Összeírtam hogy mi új a verdán:

Fènyszórók

fényszóró lencsék

hűtő

1 kormányösszekötő

kormányoszlop csuklói

kormánymű gumiharangok

Termosztát

Stabpálca szilentek

1 gömbfej

lengécsillapítók

rugók

szilentek (50%)

gyújtáselosztó

gyertyakábelek

motortartó bakok

kupplungfőhenger

kuplung

féltengelycsuklók

kézifèkbowden

gumik

akku

motorfelújítás+olajpumpa+vezérlés+vezérműtengely

váltófelújítás teljes

kipufogó függesztők

2023-01-29 13:48:55
Gyéé

Gyéé

Utánfutás helyzet jelenleg:

Bal 4.44” ezt kellene megemelni 5-re

Jobb 5.08” ezt állítottam korábban mert 7,5 volt!

gyári érték 4.75”

Nem kicsi a különbsèg oldalanként, ez okozhatja azt az érzést hogy olyan koncentrálós a kormànyzás rosszabb mellékutakon. Kicsit keresgéltem, hogy mi az elfogadható oldalankénti különbség, hézagoló lapocskák rakosgatásával lehet állítani az autómon, nem nagy sztori, ezért gondoltam, hogy nyomozok:

Történet:

Utánfutás helyzet jelenleg:

Bal 4.44”

Jobb 5.08”

gyári érték 4.75”

Nem kicsi a különbsèg oldalanként, ez okozhatja azt az érzést hogy olyan koncentrálós a kormànyzás rosszabb mellékutakon. Kicsit keresgéltem, hogy mi az elfogadható oldalankénti különbség, hézagoló lapocskák rakosgatásával lehet állítani az autómon, nem nagy sztori, ezért gondoltam, hogy nyomozok:

2023-01-24 12:57:19
Ordune

Ordune

Posztok: 7396
Velünk: 5635 napja

Válasz erre: @Gyéé #146012 

Bocs, de minidg is az voltál... 

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2023-01-23 11:43:57
Gyéé

Gyéé

Válasz erre: @Ordune #146011 

Egyébként imádok egyedül autózni. Nekem az a tökéletes. Antiszoc lettem.

2023-01-23 10:44:49
Ordune

Ordune

Válasz erre: @Gyéé #146010 

Oks. Majd számolj be róla, mert kíváncsi vagyok.

Én a helydben Timivel mennék mindenhova. Vagy Mimivel. Vagy Dorkával.  

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

Történet:

Válasz erre: @Gyéé #146010 

Oks. Majd számolj be róla, mert kíváncsi vagyok.

2023-01-23 10:14:28
Gyéé

Gyéé

Ordune, 2023-01-23 8:59:12

Aszzem a múlt hétvégi autókázásunk most ülpedett le bennem annyira, hogy értelmes módon is meg tudjam fogalmazni a gondolataimat.

Nagyon tetszett az autó. Sokkal inkább egyben van, mint ahogy ezt egy egyedi készítésű angol autótól vártam volna. Nyilván sztereótipia, de akkor is azt hittem, hogy nyekleni-nyaklani fog maga az autó is és belül is. Ehelyett egy tök szépen, igényesen összerakott belső térben ültem, ahol semmire sem lehetett panaszom, talán kivéve a helyet (amibe azért a majd' 130 kilóm is belejátszik azért).

Őszintén szólva a Rover V8-tól sem vártam valami sokat, hiszen az is "csak" egy angol motor, de a menet minden rossz érzésemre rácáfolt. Motorerőre, karakterisztikára és hangra is abszolút hozta azt, amit egy igazi benzinvérű vár egy V8-tól.

Az nagyon érdekes volt, hogy a plusz súlyomnak köszönhetően az autó stabilitása - állításod szerint - érezhetően romlott. Mondjuk én ebből nem sokat éreztem a bal egyben. 

Konklúzió:

Örülök, hogy végre sort kerítettünk erre a gurulásra, mert rájöttem arra, hogy bár egy V8, az V8, de az én lelkemhez a flat6 - V8-hoz képest már-már nyugdíjhoz közelítő középosztálybeli német visszafogottsága - közelebb áll. 

Várom a tavaszt és az első rendes közös gurulást! 

Pont ez a jó, én különben lelkem mélyén még mindig vonzódom egy kicsiszolt szívó négyhengereshez is szóval hiába telitalálat a v8 vagy pont ez a V8 nekem, azért sok minden van még. És a flatsix is izgi….

Egyébként tényleg nagyon furán kígyózott a kocsi a súlytól, nekem zavaró volt. Ugye gyári utasítás szerint 1,6 bar kell a kerekekbe ami nagyon furcsa de millió helyen meg van erősítve hogy ennyi és ennek ellenére még ki is próbáltam hogy milyen 2bar felett de nagyon rossz.

Szóval 50 kilós szőke nőket vihetek csak :-( vagy barnát.

A másik, hogy rajtoltunk egy nem nagyon agresszívet, elhúzatva gyors váltással elkapcsolva hármasig, de  a hármast nem vette be. Vagyis a váltókart nem lehetett gyorsan abba a síkba lökni.

Azt hittem kuplung probléma de nem, fullon van az olaj, selymesek a váltások. Aztán eszembe jutott, hogy mikor vissza jött a váltófelújításból úgy éreztem hogy nem is lett annyira jó és addig szaglásztam a váltókar környékén míg a szoknya alá nézve kiderült, hogy picit más fizikai pozícióban van a váltó mint korábban, az üvegszálas test és a kar között olyan kicsi a hely, hogy a váltószoknya odatüremkedése már akadályozza a kart a 3-4 síkba mozgásban. Akkor kicsit odébb rángattam a váltószoknya keretét és tök jó lett minden, most lehet, hogy a nagyobb utas súly meg az agresszív váltás miatt mozdult akkorát az új bakokon a rendszer, hogy megint ez az akadályoztatás kialakuljon. Meg fogom nézni.

2023-01-23 8:59:12
Ordune

Ordune

Aszzem a múlt hétvégi autókázásunk most ülpedett le bennem annyira, hogy értelmes módon is meg tudjam fogalmazni a gondolataimat.

Nagyon tetszett az autó. Sokkal inkább egyben van, mint ahogy ezt egy egyedi készítésű angol autótól vártam volna. Nyilván sztereótipia, de akkor is azt hittem, hogy nyekleni-nyaklani fog maga az autó is és belül is. Ehelyett egy tök szépen, igényesen összerakott belső térben ültem, ahol semmire sem lehetett panaszom, talán kivéve a helyet (amibe azért a majd' 130 kilóm is belejátszik azért).

Őszintén szólva a Rover V8-tól sem vártam valami sokat, hiszen az is "csak" egy angol motor, de a menet minden rossz érzésemre rácáfolt. Motorerőre, karakterisztikára és hangra is abszolút hozta azt, amit egy igazi benzinvérű vár egy V8-tól.

Az nagyon érdekes volt, hogy a plusz súlyomnak köszönhetően az autó stabilitása - állításod szerint - érezhetően romlott. Mondjuk én ebből nem sokat éreztem a bal egyben. 

Konklúzió:

Örülök, hogy végre sort kerítettünk erre a gurulásra, mert rájöttem arra, hogy bár egy V8, az V8, de az én lelkemhez a flat6 - V8-hoz képest már-már nyugdíjhoz közelítő középosztálybeli német visszafogottsága - közelebb áll. 

Várom a tavaszt és az első rendes közös gurulást! 

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992