Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Összes többi    »    100% off: TVR CHIMAERA / Gyéé    |   << vissza

100% off: TVR CHIMAERA / Gyéé

2020-08-31 10:54:33
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 6011 napja
Matt, 2020-08-31 10:32:40

Én ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy egyáltalán nem emlékszem rá, hogy valaha is kritizáltam volna a fényszóród erősségét/minőségét, sőt így jobban visszaemlékezve kifejezetten kellemesen, pontosan világított fényes nappal. Nem lehet, hogy a hátsókat kritizáltam?  smile

De azért jó, hogy kicserélted.

Üdv. Mettyú Degecről

Az baj, mert állítólag a hátsókat is csak elölről, a légszűrőn keresztül lehet cserélni...

aláírás May the Fairy be with You!
2020-08-31 10:32:40
Matt

Matt

Posztok: 2769
Velünk: 6157 napja

Én ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy egyáltalán nem emlékszem rá, hogy valaha is kritizáltam volna a fényszóród erősségét/minőségét, sőt így jobban visszaemlékezve kifejezetten kellemesen, pontosan világított fényes nappal. Nem lehet, hogy a hátsókat kritizáltam?  smile

Üdv. Mettyú Degecről

Történet:

Én ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy egyáltalán nem emlékszem rá, hogy valaha is kritizáltam volna a fényszóród erősségét/minőségét, sőt így jobban visszaemlékezve kifejezetten kellemesen, pontosan világított. Nem lehet, hogy a hátsókat kritizáltam?  :)

Üdv. Mettyú Degecről

Én ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy egyáltalán nem emlékszem rá, hogy valaha is kritizáltam volna a fényszóród erősségét/minőségét, sőt így jobban visszaemlékezve kifejezetten kellemesen, pontosan világított. Nem lehet, hogy a hátsókat kritizáltam?  :)

Üdv. Mettyú Degecről

2020-08-31 7:40:16
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6533 napja

A két hűséges olvasóm! Köszi srácok az együttérzést, az ölelés meg jól fog esni de nem kell megvárni a covid végét, ha lesz vizsgám most már tényleg gurulhatnánk egyet Tomi. 

aláírás DrasticPlastic Driver
2020-08-31 7:18:02
Ordune

Ordune

Posztok: 7396
Velünk: 5574 napja

Sírok a röhögéstől... 

Amúgy nagyon sajnállak is egyszerre. Amint vége lesz a COVID-nak, kapsz egy ölelést.

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2020-08-31 6:48:48
Hunya

Hunya

Akkor ezek alapján 36 órára felmentést kapsz a kipróbálásból.

Én viszont most ettől felébredtem. Brrrr.

Gyéé, vagy Loretta, szokj le a drogokról! :-)

2020-08-31 13:16:27
Gyéé

Gyéé

Szóval hogy a majom nem bírja kihuzni a kezét a termeszvár üregéböl mert markolja a neki kirakott csalit és nincs annyi esze, hogy elengedje.

Nahát nekem is kellet az a spéci szárnyas anya, viszont amig fogtam képtelen volt  kijjeb jönni a kezem.

Nem akarok senkit untatni, természetesen sikerült kijuttatni az anyát, minden oké de szerintem az aláírásom már nem lesz ugyanolyan és lehet, hogy bonyolultabb hímzéseket se fogok ezentúl csinálni és gitár helyett átnyergelek valami lábbal működtethető hangszerre.

Erre a menetre innom kellett egy sört, de érdemes volt, mert kipihenten meglepően gyorsan és gördülékenyen tudtam beejteni azt az anyát ismét ugyanoda. 

Másodszorra olajozottan mentek a dolgok, egyből a káromkodással kezdtem, ez felgyorsította folyamatot. Kicsit zavaró volt, hogy ezúttal a kutya is beszállt a jelenetbe, egyenesen az ivótáljától jött, a szája sarkából vidáman csörgedezett a friss vízzel felhabosított nyál és úgy godolta, hogy talán azért van lejjebb a fejem mint az övé, mert azt szeretném ha jó alaposan kinyalná a fülem.

Talán a sör, a kialakult rutin vagy a megsokszorozódott motiváció okozhatta, mindenesetre gyorsan lezavartam a szárnyasanyaeltávolítást, gyorsan el is kezdhettem ugyanezt a másik oldalon.

Ekkor jelent meg Dorka, az 5 éves lányom pórázon vezetve egy nagyon riadt macskát aki amikor a kocsihoz értek a menekülés egyetlen útját abban látta, hogy bízva pengeéles karmaiban felkatapultálja magát a kocsi tetejére. Ezt meg is tette, meglepően hatékonyan semmisítve meg ezzel az ajtó fényezését.

Tudnék még mesélni de késő van es fáj a könyököm meg a csuklóm, meg a macskakarmolások is úgyhogy jó éjt mindenkinek, most tartok egy kis night break-et.

(Egyáltalán elolvas egy ilyen elmebajt valaki? Mindegy, nekem jól esett leírni...)

Történet:

Szóval hogy a majom nem bírja kihuzni a kezét a termeszvár üregéböl mert markolja a neki kirakott csalit és nincs annyi esze, hogy elengedje.

Nahát nekem is kellet az a spéci szárnyas anya, viszont amig fogtam képtelen volt  kijjeb huzni a kezem.

Nem akarok senkit untatni, természetesen sikerült kijuttatni az anyát, minden oké de szerintem az aláírásom már nem lesz ugyanolyan és lehet, hogy bonyolultabb hímzéseket se fogok ezentúl csinálni és gitár helyett átnyergelek valami lábbal működtethető hangszerre.

Erre a menetre innom kellett egy sört, de érdemes volt, mert kipihenten meglepően gyorsan és gördülékenyen tudtam beejteni azt az anyát ismét ugyanoda. 

Másodszorra olajozottan mentek a dolgok, egyből a káromkodással kezdtem, ez felgyorsította folyamatot. Kicsit zavaró volt, hogy ezúttal a kutya is beszállt a jelenetbe, egyenesen az ivótáljától jött, a szája sarkából vidáman csörgedezett a friss vízzel felhabosított nyál és úgy godolta, hogy talán azért van lejjebb a fejem mint az övé, mert azt szeretném ha jó alaposan kinyalná a fülem.

Talán a sör, a kialakult rutin vagy a megsokszorozódott motiváció okozhatta, mindenesetre gyorsan lezavartam a szárnyasanyaeltávolítást, gyorsan el is kezdhettem ugyanezt a másik oldalon.

Ekkor jelent meg Dorka, az 5 éves lányom pórázon vezetve egy nagyon riadt macskát aki amikor a kocsihoz értek a menekülés egyetlen útját abban látta, hogy bízva pengeéles karmaiban felkatapultálja magát a kocsi tetejére. Ezt meg is tette, meglepően hatékonyan semmisítve meg ezzel az ajtó fényezését.

Tudnék még mesélni de késő van es fáj a könyököm meg a csuklóm, meg a macskakarmolások is úgyhogy jó éjt mindenkinek, most tartok egy kis night break-et.

(Egyáltalán elolvas egy ilyen elmebajt valaki? Mindegy, nekem jól esett leírni...)

2020-08-30 22:59:18
Gyéé

Gyéé

Üldögéltem ott kicsit meglepetten, hogy milyen közel vannak a kocsi orrára száradt döglött legyek az arcomhoz, de nem volt kellemetlen így összebújni kedvenc gépsárkányommal...

Szóval pihengettünk így kicsit, gondoltam is, hogy milyen hülyén nézhet ez ki a járókelök számára - egy tőből amputált karú ember szeretettel odabújik egy kocsi orrához - úgyhogy aktivizáltam magam és megpróbáltam némi húzóerő alkalmazásával visszanyerni a felső végtagomat.

Húztam, nem jött. 

A problémát a könyököm jelentette, amiben úgy látszik újra összeálltak a beeröltetéskor  szétfasírozott csontok és meglepően makacs akadályt jelentettek karom számára a sokszögű alagút elhagyása szempontjából.

Hónaljamat kicsit vágni kezdte az első lökhárítódudor  valamelyik éle, meg kicsit meleg is volt úgyhogy erőszakosabban kezdtem feszengeni. 

Úgy éreztem, hogy a problémát elsősorban a könyököm bőre jelenti, ami valahogy feltorlódott a kifelémozdulás során. Ismerem én ezt a jelenséget ( egy teljesen másik testrész és egy esti úszómedencézés összefüggésében szerzett kellemetlen élmenyek, nem akarok róla beszélni ) egyből rájöttem, hogy most tényleg a bőrömre megy a dolog.

Egy röpke pillanatra megfordult a fejemben az is, hogy talán könnyebb lenne teljes testtel bemászni abba az üregbe, végülis félig már bent vagyok, és fütyürészve körbesétálgatni a kocsi belső üregrendszereiben, majd válasznai egy szimpatikus nyílás amin kenőmájas módjára mint egy kiméraszéklet letekeredhetnék a térköre.

Miután ezt a lehetőséget gyorsan elvetettem elkezdtem minden találékonyságomat és küzdősportban szerzett földharc repertoáromat bevetve ennek a karfeszítésnek a testem összevissza tekergetésével és hisztérikus rángatásával történő felszámolását.

Dobáltam magam, nyögtem káromkodtam ( lehet, hogy kicsit sírtam is ) és erőfeszítésem eredmenyeként a könyököm átjutott az akadályon. A feltorlódott bőrterület sorsával kapcsolatban már nem mertem volna határozottan állást foglalni, valamennyi biztosan maradt belőle ami alapjan a plasztikai sebeszek majd rekonstruálják az eredeti állapotot.

Elgyötörten készúltem feltápászkodni megelőlegezve a végtagom szabad további kicsusszanását de hamar rá kellett jönnöm, hogy a klasszikus majomcsapda helyzet állt elő.

2020-08-30 22:16:18
Gyéé

Gyéé

Válasz erre: @Hunya #142350 

Lejárt a műszaki.......nem merek éjszakát tördelni így.

Meg még be kell állítani ami meglepően nagy kunszt ugyanis kerékdob oldalán lévô ablakon keresztül kell három csavart csavargatni könyékig benyúlva, ha kész körbe kell szigetelni és úgy visszaragasztani az ablakot. 

No comment

volt egy pont a fenyszóróberhelésben mikor azt hittem hogy az oroszlán a kígyó és a kecske mellé még én is örök része leszek ennek a kimérának.

kiesett a kezemből a szárnyas anya, amit a kocsi elött ülve a kiszerelt fenyszóró helyén benyúlva próbáltam installálni és beesett valahova. Mélyebbre nyúltam, ehhez rettentően furcsa szögben kellett 2x90 fokban visszahajlítanom a csuklómat. Kiderült, hogy az anya egy további üregben van, ami ismét 90 fokos fordulót jelentett ami nem tünt lehetségesnek. Nem adtam fel, teljes testtel belefeszülve - majdenem lelöktem a kocsit az emelőről - sikerült áteröltetnem a könyökömet egy olyan fordulón ami valójában csak a csontvázam részleges feláldozásával volt teljesíthető.  

További előrenyomulásra nyílt így lehetőség aminek következtében zsibbadó ujjaim megkaparinthatták végre a szökevény anyát, örültem is kicsit, fejemet szeretettel támasztottam a fenyszóróüreg peremén és ez egy kicsit elgondolkodtatott....

Történet:

Válasz erre: @Hunya #142350 

Lejárt a műszaki.......nem merek éjszakát tördelni így.

Meg még be kell állítani ami meglepően nagy kunszt ugyanis kerékdob oldalán lévô ablakon keresztül kell három csavart csavargatni könyékig benyúlva, ha kész körbe kell szigetelni és úgy visszaragasztani az ablakot. 

No comment

volt egy pont a fenyszóróberhelésben mikor azt hittem hogy az oroszlán a kíhyó és a kecske mellé még én is örök része leszek ennek a kimérának.

kiesett a kezem ből a szárnyas anya, amit a kocsi elött ülve a kiszerelt fenyszóró helyén benyúlva próbáltam installálni és beesett valahova. Melyebbre nyúltam, ehhez rettentően furcsa szögben kellett 2x90 fokban visszahajlítanom a csuklómat. Kiderült, hogy az anya egy további üregben van, ami ismét 90 fokos fordulót jelentett ami nem tünt lehetségesnek. Nem adtam fel, teljes testtel belefeszülve - majdenem lelöktem a kocsit az emelőről - sikerült áteröltetnem a könyökömet egy olyan fordulón ami valójában csak a csontvázam részleges feláldozásával volt teljesíthető.  

További előrenyomulásra nyílt így lehetőség aminek következtében zsibbadó ujjaim megkaparinthatták végre a szökevény anyát, örültem is kicsit, fejemet szeretettel támasztottam a fenyszóróüreg peremén és ez egy kicsit elgondolkodtatott....

2020-08-30 20:51:48
Hunya

Hunya

Gyéé, 2020-08-30 20:20:07

Kész, végre mehetek nightbreakelni.

Kipróbáltad és széttörte az éjszakát, vagy mi lett?

2020-08-30 20:15:39
Gyéé

Gyéé

A normál szervízmunkákon kívül ezek voltak eddig a projektek:

- összes gátló csereje Tuscan spec Bilsteinre

- 2 féltengely csukló cseréje

- gumik cseréje - Rainsport

- hűtő cseréje aluminiumra

- első és hátsó lámpák teljes felújítása/krómozás

- hibás gömbfejek és szilentek cseréje

- kormányosszekötő csere

- stabszilent csere

Köcetkező projekt a motor lesz tavasszal:

- vezérműtengely csere kicsit sportosabbra

http://www.v8develop___haft_kit/index.shtml

- szervopumpa csere

- karbon szívótölcsérek (ezen még agyalok...$$$

https://www.actprodu___e-trumpets-3-9-4-5l/

- vezérmű csere

Ez nem lesz olcsó menet de a kicsit kocka kormányzás remélem kisimul illetve nyerek 20-25 lovat.

Terv az mindig születik a hosszú téli / covidterhes estéken....

2020-08-30 20:20:07
Gyéé

Gyéé

Történet:

2020-08-29 19:27:55
Gyéé

Gyéé

Új foncsor, lámpa nagyon nem egyszerű szülési folyamat eredményeként a helyén. Az egyik. Csak a tükör. Tortúrás a dolog egy cseppet.

Azután az üveg külön ragasztva, a fényezett keret egyelőre csak provizórikusan oda rakva  hogy tartsa az üveget amíg köt a ragasztó.

Ha már szerelek csináltam egy csinos “power bulge”-ot a géptetőre.

Hát persze hogy fejjel lefelé....

2020-08-27 13:54:31
Gyéé

Gyéé

Lejàrt a műszaki, ismét vizsga, olyenkor mindig előtérbe kerül az RHD lámpa problémája....

Mivel Matt egyszer hangot adott a véleményének, miszerint nem túl acélosak a fényszóróim (Te Gyéé, az miért van, hogy ha mögöttem jössz és belenézek a visszapillantóba olyan mintha mécsesek lennének a fényszóróid helyén??) úgy döntöttem leütök egy rakás legyet egy csapással és

- lecserélem az RHD lampaüvegeimet LHD-ra

- rakok be rendes izzókat (Osram Nightbreaker)

- rendezem a fényszórókeretek körüli szolíd gányt

- kicserélem a 6db lámpállító izécskét amik vasoxiddá lettek az idők folyamán

- kicserélem/foncsoroztatom a lámpa tükrét

- kenceficével szigetelem a lámpa környékét hogy ne jusson be nyirok

Meglehetősen komplex szopó lett ebből, meglepő mennyiségű cucc kell hozzá de a hétvégén remélem a végére jutok.....foncsor már nem volt a tükrökön ellenben éldegélt egy csiga a fényszóróban...

Néhány fotó vicces (@&€!?@@!) forgatásban.0

2020-08-03 20:42:25
Hunya

Hunya

Örülök, hogy ha bevált a gumi!

Hűtőt mikor teszteled? Feri holnap megy Kakucsra...csak szólok időben. :-)

2020-08-03 13:28:44
Gyéé

Gyéé

Válasz erre: @GPali #142001 

Igen, ahogy írod, nekem is szimpi, biztonságosabbnak tűnik közúton mint a sportgumik.

Arra gondoltam h pályanapra meg kell egy szett olcsó felni valami játszós tapadós gumival és akkor tényleg minden teljesül. Sokkal jobb mint egy pályanapra szuper gumival menni hideg meg vizes aszfalton, ezt én ezzel a kocsival nem akarom megreszkírozni.