Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Így épül az MX-5-öm (build thread)    »    kresun emiksze    |   << vissza

kresun emiksze

2018-04-18 14:22:22
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 6258 napja

kreszan, 2018-04-18 14:15:37

Válasz erre: @Marcello #129813 

0,7 volt felül és 0,6-0,64 4000 körül.

Maradjunk annyiban hogy egy jó semislicket fellehet vele fújni egy meleg kakucsi reggelen :D 

0,55-0.6-al járok régóta. Nekem a motor szétszedésekor a hajtókar csapágyakon látszott kopás. 

Szerintem ez nem boost probléma. 

Csak önállóan a 0.7 miatt nem jöhetett volna ez elő. 

aláírás May the Fairy be with You!
2018-04-18 14:15:37
kreszan

kreszan

Posztok: 329
Velünk: 4119 napja

Maradjunk annyiban hogy egy jó semislicket fellehet vele fújni egy meleg kakucsi reggelen :D 

aláírás

INSTA

Történet:

2018-04-17 22:21:20
Marcello

Marcello

Posztok: 659
Velünk: 4054 napja

basszus, milyen töltőnyomásod volt? 

2018-04-17 16:00:27
kreszan

kreszan

Elég dízelesen betöltött alul. 100as benzin volt. Olajat nem ette. Egészségesen élte eddigi 230eKM-ét. 

Majd a boncolás után talán több kiderül. 

aláírás

INSTA

2018-04-17 14:53:56
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6780 napja

Au. Nemá.

aláírás DrasticPlastic Driver
2018-04-17 14:22:53
kreszan

kreszan

Jól sikerült. Túl sok log nincs. Egy este veretés után a hármas henger hajtókara úgy gondolta napfényre vágyik. Na most akkor bontott motor keresés és visszalépek egy szinttel :P

aláírás

INSTA

2018-04-05 17:49:52
kreszan

kreszan

Legutolsó bejegyzésem óta csak ablakmosó folyadék illetve folyadékszint ellenőrzés miatt nyílt ki a motorháztető. A múlthéten viszont visszakerült Jorpet mesterhez mert Boogie kompresszorosításán felbuzdulva rendeltem egy péni főtárcsanagyobbítót amivel a reklámígéretek szerinte AKÁR 20 LE-t is nyerhetek. Ezzel az áttétellel még mindig nem lesz Hunyai értelemben véve teljesen kihasználva a kompresszor maximális fordulaton de azért még így is baba lesz. Képek, technikai információk a programozás után (elvileg szombat) várható. 

aláírás

INSTA

2017-11-28 13:48:10
kreszan

kreszan

Külső tényezőknek köszönhetően kétszer is járt a kocsi Jorpet Szentendrei műhelyében.

Olajcsere az először Robi&Ricsi által ajánlott, most már bevált Mobil 1 5w50-re.

A kompresszor szíj mindig megcsúszott és onnantól megégett és hidegindításnál nyikorgott.

Többek tanácsára Continental szíjra lett cserélve. Azóta max 10% TPS-en közlekedek az időjárás miatt szóval ez kb 4 hónap múlva derül ki hogy ért-e valamit. Pluszban még be lett jobban lőve egy vonalba a szíjtárcsa, lett esztergálva egy új távtartó hogy a feszítőgörgők tengelyei ne csak éppen-hogy álljanak egymással párhuzamba.

Lista amivel beküldtem:

Első kör:

- fékfolyadás folyik
- bal lámpa nem megy
- hatso rsz tabla vilagitas
- hatso csomagtarto jobboldali kitartoja letort / kiesett ezert nem marad fennt a csomagtarto es fejbevag mikor pakolnek
- távirányító nem megy(elemet cseréltem, nem sikerült beprogtamozni )
- a motortér alá  burkolat -> gyari
- ablaktörlő nem megy - 
- IC csövezésből vágni kellene hogy a légszűrő beférjen

Minden pipa. 

Ezek közül is végül mind meglett csinálva. Angliából rendeltem szín azonos elemeket és azoknak a rozsdás részeit passziválni majd felszerelni.

Második kör:
- olaj, szűrőcsere ( Mobil 1 Peak Life 5W-50 mondjuk)
- sebességszenzor nem jó (Amikor nyomva van neki egyszer csak elromlik, legközelebb jó lesz. Kontaktos a váltónál ?)
- kasztni elemek cseréje (csomagtartó, első lökhárító, első sárvédők)- ablaktorlo lapát 
- bal hátsó kerék műanyag közepét bekellene ragasztani
- elektromos ablak lassú
- Konzol a legszurohoz mert allandoan rezonal
- kompi szintbeallitas Conti szíj

Pár kép az eseményeket alátámasztandó:

Koszosan, megfáradva de készen  köszi Péter !

Cleanest engine bay - industrial style 2017 győztese :

Az teló objektíve torzít. Itt minden egy vonalban van a valóságban. 

aláírás

INSTA

Történet:

Külső tényezőknek köszönhetően kétszer is járt a kocsi Jorpet Szentendrei műhelyében.

Olajcsere az először Robi&Ricsi által ajánlott, most már bevált Mobil 1 5w50-re.

A kompresszor szíj mindig megcsúszott és onnantól megégett és hidegindításnál nyikorgott.

Többek tanácsára Continental szíjra lett cserélve. Azóta max 10% TPS-en közlekedek az időjárás miatt szóval ez kb 4 hónap múlva derül ki hogy ért-e valamit. Pluszban még be lett jobban lőve egy vonalba a szíjtárcsa, lett esztergálva egy új távtartó hogy a feszítőgörgők tengelyei ne csak éppen-hogy álljanak egymással párhuzamba.

Lista amivel beküldtem:

Első kör:

- fékfolyadás folyik
- bal lámpa nem megy
- hatso rsz tabla vilagitas
- hatso csomagtarto jobboldali kitartoja letort / kiesett ezert nem marad fennt a csomagtarto es fejbevag mikor pakolnek
- távirányító nem megy(elemet cseréltem, nem sikerült beprogtamozni )
- a motortér alá  burkolat -> gyari
- ablaktörlő nem megy - ✅
- IC csövezésből vágni kellene hogy a légszűrő beférjen
- kerék kozep bal hatul
- elso futomuellenorzes

Ezek közül is végül mind meglett csinálva. Angliából rendeltem szín azonos elemeket és azoknak a rozsdás részeit passziválni majd felszerelni.

Második kör:
- olaj, szűrőcsere ( Mobil 1 Peak Life 5W-50 mondjuk)
- sebességszenzor nem jó (Amikor nyomva van neki egyszer csak elromlik, legközelebb jó lesz. Kontaktos a váltónál ?)
- kasztni elemek cseréje (csomagtartó, első lökhárító, első sárvédők)- ablaktorlo lapát 
- bal hátsó kerék műanyag közepét bekellene ragasztani
- elektromos ablak lassú
- Konzol a legszurohoz mert allandoan rezonal
- kompi szintbeallitas Conti szíj

Pár kép az eseményeket alátámasztandó:

Koszosan, megfáradva de készen 

Cleanest engine bay - industrial style 2017 győztese :

Az teló objektíve torzít. Itt minden egy vonalban van a valóságban. 

2017-10-02 22:35:35
kreszan

kreszan

legyen itt valami kevésbé gusztustalan is

aláírás

INSTA

Történet:

csak hogy ne mindig a rondaságokat mutassak

2017-05-08 17:14:31
kreszan

kreszan

IC piping vesion 2

aláírás

INSTA

2016-10-05 20:05:17
kreszan

kreszan

Fényszóró polír, fólia:

Nem rossz egy 15 éves kocsitól.

aláírás

INSTA

Történet:

Fényszóró polír, fólia:

3 év garancia. 

2016-10-05 19:55:19
kreszan

kreszan

2 és fél éve megcsináltattam a vezetőoldali küszöböt/hátsó sárvédőívet. Sajnos akkor kifutottam a keretből és nem csináltattam meg a másik oldalt. Most a munka második feléhez is elértem.

Egyszóval: felvágódtunk megint

Az eredmény: tökéletes. A 2,5 éve megcsinált oldal még mindig szép és ezt is ugyanott csináltattam Debrecenben.

aláírás

INSTA

2016-07-18 10:54:21
kreszan

kreszan

Hunya ajánlása alapján Liszttel rászántunk egy hétvégét és mindent szétszedtünk és amennyire lehetséges összeraktuk az egészet precízen, megszüntettünk minden felesleges kontaktot az új alkatrészek között. Belekerült nagyjából 1000 km fele autópálya fele munkábajárás és pár tíz km 0-170 padlón kiengedve 7ezerig.  Az AFR nem tökéletes, arra kellene egy pár óra hogy minden tartományban belőjem de nagy általánosságban elégedett vagyok.

Az összkép:

Matt ajánlotta egy másik topikba ezt a mosót:

aláírás

INSTA

2016-05-07 15:46:47
kreszan

kreszan

Félgáznál nagyobb gáz esetén kicsit dadogósan lassulós állapotba került. Bárdiból vettem Tesla gyújtáskábeleket mert csak ez volt olyan dolog amit itthon kitudok cserélni és lehet hozzá köze. Most mentem vele egy kört és úgy látszik hogy megszűnt a probléma.

aláírás

INSTA

2016-04-19 23:20:22
kreszan

kreszan

Sziasztok!

A kezdet szerintem eléggé sablonos, leírom azért hátha valaki még nem olvasott ilyet, de azért megpróbálom rövidre fogni. Magamról: jelenleg 24 éves, Debrecen kertvárosi srác. Budapesten dolgozom.Villáskulcsot csak a tévében láttam (ez később fontos lesz)

Az autó: 2001-es 1.6 NBFL. 178864 KM az órában mikor a nepper átadta nekem a kulcsot. Nekem pedig kikellett állni vele az udvarról, tolatva. DEHÁT EBBŐL KISE LEHET LÁTNI ! MINEK VETTEM EZT MEG ? ? ? Na valahogy csak sikerült. És még lese fulladtam !

Ismerkedési fázis. 8 liter körüli fogyasztás. Utána rájöttem, hogy imádom 4-5 ezer felé pörgetni és kanyarodni. Azóta nem 8 liter.

Első utam a MazdaMesterhez vezetett. Cserélt vezérlést, fékbetétet, féktárcsát, pár tömítést a motorba és a folyadékokat. Utána kis rozsdátlanítás a kerékjárati íveken, alvázvédelem pár apróság hogy felnőttnek tűnjek pedig egyikről se tudtam hogy mi mit jelent. 

Gyári 2 DINes 6 CDs csodát kicseréltem egy Blaupunkt bluetooth rádióra. USből rendeltem 2 DINes keretet és harnesst. Kértem kölcsön forrasztót és összehoztam. Működött és szép is volt. Itt valami eltört bennem és azóta csak módosítgatni akarom szegényt :D Persze nem merek semmibe belevágni.

Első upgrade: Nyári utcai gumik. Michelin PilotSport3. Aki hosszútávra tervez annak ez tökéletes. Nyáron bemelegítve elfogadható volt a tapadása. És a 15ezer kilóméter alatt amíg rajta volt semmit sem kopott.

Megvétel után 6000 kilométerrel egy sietős nap közben sikerült rosszul váltani, addig sem volt valami szuper a váltóérzet mert mintha a kuplungot többször kellett volna megnyomni különböző szögekből és nyomással hogy finoman lehessen váltani. Egy nem finomkodást követően kettesben maradt. Kuplungfőhenger/munkahengert vagy valami ilyesmit cseréltek.Azóta jó. Nem kérdezek ilyenkor vissza. Bosch szervíz Gyömrői. Innen üdv ! Megvagyok velük elégedve.

4500 kilóméterrel később check engine. Töröltünk. Két hétre rá megint check engine. Lambdaszonda elszállt. Lalee gyorsan oldotta.

Amikor vettem sem volt jó az elektromos antenna. 197ezernél egy klubtársnál maradt egy felesbe és beszerelte nekem gyorsan. A Spotify még mindig tart de az RC autó kinézet tovább erősödött.

198ezernél az IL váltókar felújító szettel és Liszt polcán talált random olajjal felújítottuk a váltókar körüli gumírozást. A fémes-karcos érzés megszűnt, a kar visszapattan a helyére. Szép munka!

16" Mazda unplugged felnire cseréltem a gyári 15"ost. Legalább már a barátnőmnek is tetszik a kocsi. Kényelemből a keskenyebb gumi miatt azért kellett áldozni.

Nemrég került bele egy Eibach ültető rugó szett amit Lalee épített be. Amihez hozzányúlt az arannyá változott eltört, végső soron ki lett cserélve a futómű 60-70%-a ha jól értettem.

Amikor használom átlagban 10 napból 9en elég volt az ereje. Na de ott az az utolsó 10% ami mindig a legdrágább. És ha olcsó akkor is drága.

A következő nagy lépés számomra a turbó / kompresszor, hogy kipótoljam azt a 10%-os hiányt. Minden óva intésre fittyethányva beleugrottunk egy kínálkozó lehetőségben Liszt (Dani) miatárssal. Amik ezek után jöttek a Mighty Car Mods 0. évadából kivágott jeleneteihez lehetne hasonlítani. Folytatás köv.

aláírás

INSTA