wolfblind
Velünk: 4591 napja
Az a kérdés, hogy miért lenne olcsóbb egy ilyen gépet létrehozni mint egy hasonlóan felkészített eredeti Mx5-öst. Gondolom műszakilag ugyanazok a dolgok kellene hogy rendben legyenek és ütőképesek legyenek mind a két esetben (sperr, kagylóülés, coilover, szervizelt állapot stb) csak nem fontos a kasztni, a beltér és a papír. De ez nem teszi sokkal olcsóbbá a dolgot. Szerintem ezt sem lehet olcsón megúszni ha elvezetes jól működő gép a cél, az meg lehet hogy fájdalmas lenne ha létre jönne valami fazsa dolog amivel nem lehet kimenni közútra. Pont ezért találták ki a rendszámos kitcar dolgot, csak ez nálunk nem megy, kivéve ha készen veszed EU országból. Szóval szerintem mek kell venni az Exocet-et UK-ből de csak ha olyanok a papírjai amivel itthon közúton vezethető. Így a fúrósfaragós élmény elvész de közúton vezethető lesz a cucc.
Olvasgattam tegnap a témában. Alapvetően mindenki egyet ért azzal, hogy az Exocet ezen a kitcar területen belül a létező legalapabb. Kb. 700 kiló környékére lehet kihozni egy menetkész változatot, ami sokak szerint egyszerűen nem kitcar szint. A Lotus-Caterham replikák 600 kiló alatt vannak. MX5 alapra a legnépszerűbb a Road Runner SR2-es: http://www.roadrunnerracing.net/
Egy MX5 kasztni nagyon hardcore módon kb. 800 kiló környékére csupaszítható le. Ebben vannak már itt tapasztaltabbak: pitesy, time attckben versenyző srác.
100 kiló nem a világ és ennyiért kérdéses, hogy megéri-e egy 3-4.000 fontos kit car kasztni, meg a használhatatlanság ami vele jár. Az persze tény, hogy kasztni merevségben csak egy nagyon durván becsövezett versenyautó hasonlíthat egy acélhálós kitcarhoz. És ez pályán kurva sokat számít.
Pontosan, kulonben 800kg-ra nehez levinni az NA-t nekunk a teljesen kipakolt NA versenyauto full-csovel 840kg, az Exocet meg ~690kg, de a merevsege eg es fold, az NA egy tonna bukocsovel se lesz olyan merev, mint az Exocet, de sztem elmenyben az Exocet azert valszeg sokkal jobb, mint egy kipakolt csovezett NA, ugyanazzal a motorral. 2700fontert meg lehet venni a kitet(vmi torott NA-t vagy NB-t donornak hozza). Engem mondjuk az erdekelne, hogy biztonsagtechnikailag mit tudhat egy ilyen, ha megcsukod. Hasznalhatosag nyilvan mas kerdes, esoben nem kellemes az biztos. Egy ilyen klubbos auto jo lenne.