Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Így épül az MX-5-öm (build thread)    »    Rattila-Lya nb 1.6 project    |   << vissza

Rattila-Lya nb 1.6 project

2016-02-08 11:24:45
rattila

rattila

Posztok: 917
Velünk: 3811 napja
Cimbi, 2016-02-07 22:57:28

Nagyon szép! Gratula! wink

Legutóbbi beszélgetésünk alkalmával Lalee-val kitárgyaltuk az olajfolyás dolgot. Motor szét-össze, síkol, stb, elég drága lenne a vége és csak emiatt megbontani szerintem egyenlőre felesleges. Nálunk is megvan a probléma, egyenlőre marad a töltögetés, annyi nem fogy, hogy infúzióra kellene kötnöm, az alpin turbo 5liter olajat evett 100-on és 15liter benzint. :D 

Köszi smile

Sajnos én ilyenre tippeltem ,hogy nem egyszerű és olcsó móka! Kiderül majd!

aláírás Üdv, Ati
2016-02-07 22:57:28
Cimbi

Cimbi

Posztok: 1217
Velünk: 5438 napja

Nagyon szép! Gratula! wink

Legutóbbi beszélgetésünk alkalmával Lalee-val kitárgyaltuk az olajfolyás dolgot. Motor szét-össze, síkol, stb, elég drága lenne a vége és csak emiatt megbontani szerintem egyenlőre felesleges. Nálunk is megvan a probléma, egyenlőre marad a töltögetés, annyi nem fogy, hogy infúzióra kellene kötnöm, az alpin turbo 5liter olajat evett 100-on és 15liter benzint. :D 

aláírás

if in doubt, flat out.

2016-02-07 22:41:00
Ordune

Ordune

Posztok: 7396
Velünk: 5852 napja

Nagyon szép ez a BRG szín, nagyon szeretem! smile

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

Történet:

Nagyon szép ez a BRG szín, nagyon szeretem, de a fehér felninél szerintem lenne jobb választás hozzá...

Már elnézést, hogy kéretlenül kritizálok... Tudom, izlések és pofonok... Remélem nincs harag!

2016-02-07 20:22:57
rattila

rattila

Gyéé, 2016-02-07 17:58:14

Jó lesz az a 30 mili is. Azért közel három centi ! LOL

csak lenne már kész smile  

jó tudom soha nincsen kész ,ez az állapot legyen már kész!!

aláírás Üdv, Ati
2016-02-07 17:58:14
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6810 napja

Jó lesz az a 30 mili is. Azért közel három centi ! LOL

aláírás DrasticPlastic Driver
2016-02-07 17:41:42
rattila

rattila

Gyéé, 2016-02-07 17:36:26

Tök jó hogy komoly futóműved van mert van módod magasságot állítani. Ez a kocsi szerintem a képek alapján kér még egy 30-40mm ültetést hogy ezek az agresszív felnik ütősen álljanak.

smile max 30mm lehet csak (sajnos),mert nem megy be különben a garázsba!(Ezúton köszönet a győri zseniális járda illetve feljáró tervező - építő Z(ártosztály)RT nek!!

Ebben a hónapban épül be a Tein, egyenlőre a gyári van bent ,gyári futómű beállítással.

aláírás Üdv, Ati
2016-02-07 17:36:26
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6810 napja

Tök jó hogy komoly futóműved van mert van módod magasságot állítani. Ez a kocsi szerintem a képek alapján kér még egy 30-40mm ültetést hogy ezek az agresszív felnik ütősen álljanak.

aláírás DrasticPlastic Driver
2016-02-07 17:22:53
rattila

rattila

Nos pár gondolat a helyzet állásáról:

• Bekerült a középkonzol és a légbeömlők sokasága
  • Világítanak a gombok a rádión!!! smile
  • Ködlámpa bekötés még várat magára
  • Felkerültek a gumik(TOYO R1R 195/50 R15) a JR11re
  • Felkerült a keménytető (by Csahibal)
  • kicseréltük az A oszlopnál futó gumikédert( enyém elfáradt) sad

És ami ma lehangolt...:

Furcsán olajos részt vettem észre a moci alján..ezután néztem egy szintet L szinten áll (utoljára szept végén néztem akkor tökéletes volt a szint) hozzá teszem ,hogy azóta kb 500km mentem vele,összesen pedig 3000km körül .:

3 dl olajat után kellett tölteni..egyenlőre azt vettem észre ,hogy hátul a váltó felöli oldalon a hengerfej tömítésnél ereszthet, illetve nagyon nagyon minimálisana szelepfedélnél.

20.án megy Lalehoz majd akkor kiértékeltetem vele az öndiagnosztikát!

Na de vissza a pozítivumhoz!!Pár fotó smile

aláírás Üdv, Ati
2016-01-27 21:01:50
rattila

rattila

Kivűl már "kész" a járgány!Most jöhet a beltér jeligére neki is álltam beszerezni pár szépítő elemet amivel kicsit egyedivé tudom varázsolni a belteremet.

Kellékek a szépítéshez:

• 4db ezüst légbefúvó karika
  • középkonzol ezüst színben
  • "új" kézifék kar burkolat
  • "új" váltószoknya
  • Hunya mester sok km szlalommal átitatott Nardi fakormánya smile

Ezeken túl holnap este fogjuk befejezni a ködlámpa kábelezését (Ha kész irok róla egy hosszabb leírást NB tulajdonosok számára smile ) illetve kipipálom a rádió gomb megtápálását is (ma éjjel ezzel álmodtam már ,hogy nem akar működni és megsemmísitettem egy 20kg kalapács segítségével :D :D ) remélem ez nem fog bekövetkezni!

Ami kimarad az az ülések rendbetétele lehet ,hogy csak év végén fog sor kerülni!

Jaj egy fontosat majdnem kifelejtettem:

Megérkezett ma Dudás mester csomagai es mely ezt rejtette:

Csak jót tudok róla mondani.Kedves Úri ember,tökéletes termék, jó ár! Na jó nem fogok kampányolni ,de tényleg megéri vele felvenni vele a kapcsolatat aki szeretni bőrkesztyűt venni!

Hétvégén jelentkezem az eseményekkel!

Atti

aláírás Üdv, Ati
2016-01-25 20:26:23
rattila

rattila

rossi46, 2016-01-25 17:29:54

Én valamelyik fórumon (azt hiszem, hogy miata.net) múltkor belefutottam a megoldásba (nem ezt kerestem), de sajnos most nem találom.

Szerk.:

http://forum.miata.net/vb/showthread.php?t=157802

Igaz, hogy ez NA, de valami ilyesmi volt a megoldás ott is (19 és 21-es HSZ).

Szia!

Köszi!!!!!! Átnézem smile

aláírás Üdv, Ati
2016-01-25 17:29:54
rossi46

rossi46

Posztok: 88
Velünk: 4930 napja

Én valamelyik fórumon (azt hiszem, hogy miata.net) múltkor belefutottam a megoldásba (nem ezt kerestem), de sajnos most nem találom.

Szerk.:

Igaz, hogy ez NA, de valami ilyesmi volt a megoldás ott is (19 és 21-es HSZ).

Történet:

Szerk.: http://forum.miata.net/vb/showthread.php?t=157802

Valami ilyesmi volt a megoldás ott is (21-es HSZ).

Szerk.:

Valami ilyesmi volt a megoldás ott is (21-es HSZ).

Szerk.:

Igaz, hogy ez NA, de valami ilyesmi volt a megoldás ott is (21-es HSZ).

2016-01-25 13:21:54
rattila

rattila

ReichardtTamas, 2016-01-25 12:11:02

rattila, 2016-01-21 21:46:19

MA végre zöld lett a kocsike smile öröm é bodogság!!

Tökéletes lett az eredmény olyan amit vártam!!!

Ami történt:

• Sőtétített FL elsőlámpák nagyon szépek lettek (Kööszi Bird a segítségért!!)
  • Első ködlámpák
  • Első lökhárító fényezése
  • Hátsó lökhárító cseréje és fényezése (baleset miatt)
  • Hátsó alu lökös alatti profil cseréje (baleset miatt)
  • Hátsó sidemarker cseréje(kimarása csatlakozóhoz) pirosra by Boogie (kööszi Peti a segítséget) smile jaa és világít nyilván!

Ami most még folyamatban van:

• Dupla ködlámpa kapcsoló bekötése
  • ezüst középkonzol,legbeömlő beépítése
  • Rádió gombjai még mindig nem világítanak.. ez nagyon idegesít ennek az okát megkeresni és megoldani

A feladatok melett sikerült Smith barátommal megegyezni a JR11-es felni szettjéről igy hozzám került. Jelen pillanatban a gumi beszerzése folyamatban van.

A tervek szerint Yokohama AD08R vagy Federal 595 RS-R lesz a választás 195 /50 R15 méretben.

A folymatban lévő feldatok után febr 20.án megy Lalee mesterhez a kicsike:

• kormányműnél van egy kis sunyi olajfolyás ami valószínű egy komplett kormánymű cserével lesz orvosolva
  • fékrendszert kell még gatyóba rázni ,hogy ne kelljen kinyomni a pedált a padlólemezen smile
  • és a pont az i-n a Tein futómű beépítése

És a végére egy gyors kép miután kigurult a műhelyből ma :

Atii

Szia!

A rádióval nekem is hasonló problémám van. Én is egy NB-be tettem NBFL 2DIN-es rádiót, melynek gombjai nem világítanak a lámpa felkapcsolása után. Sőt a kijelző, amennyiben felkapcsolom a lámpát elhalványodik.

A bekötést Mazda-ISO és ISO-Mazda kábelköteggel sikerült megoldanom. (NB Mazda csatlakozó nem kompatibilis NBFL rádióval). A hiba engem is zavar, szerintem a kábelezésbn keresendő. Ha találsz rá megoldást, kérlek tudasd velem.

Köszönöm!

Üdv: Tamás

Szia Tamás!

Épp most nyomtatom a komplett NB kábelezést illetve az NBFL kábelezést és összehasonlítom a két verdát!

Az elhalványodásra az a megoldás (átmenetileg ami nincsen meg a megoldás) addig a dimmer kábelt ki kell húzni a csatiból és akkor nem fog elhalványodni lámpa felkapcsolása utána!

Amint megvan a megoldás megírom a megoldást smile terv szerint ezen a héten meglesz!

Ati

aláírás Üdv, Ati
2016-01-25 12:11:02
ReichardtTamas

ReichardtTamas

Posztok: 25
Velünk: 3585 napja
rattila, 2016-01-21 21:46:19

MA végre zöld lett a kocsike smile öröm é bodogság!!

Tökéletes lett az eredmény olyan amit vártam!!!

Ami történt:

• Sőtétített FL elsőlámpák nagyon szépek lettek (Kööszi Bird a segítségért!!)
  • Első ködlámpák
  • Első lökhárító fényezése
  • Hátsó lökhárító cseréje és fényezése (baleset miatt)
  • Hátsó alu lökös alatti profil cseréje (baleset miatt)
  • Hátsó sidemarker cseréje(kimarása csatlakozóhoz) pirosra by Boogie (kööszi Peti a segítséget) smile jaa és világít nyilván!

Ami most még folyamatban van:

• Dupla ködlámpa kapcsoló bekötése
  • ezüst középkonzol,legbeömlő beépítése
  • Rádió gombjai még mindig nem világítanak.. ez nagyon idegesít ennek az okát megkeresni és megoldani

A feladatok melett sikerült Smith barátommal megegyezni a JR11-es felni szettjéről igy hozzám került. Jelen pillanatban a gumi beszerzése folyamatban van.

A tervek szerint Yokohama AD08R vagy Federal 595 RS-R lesz a választás 195 /50 R15 méretben.

A folymatban lévő feldatok után febr 20.án megy Lalee mesterhez a kicsike:

• kormányműnél van egy kis sunyi olajfolyás ami valószínű egy komplett kormánymű cserével lesz orvosolva
  • fékrendszert kell még gatyóba rázni ,hogy ne kelljen kinyomni a pedált a padlólemezen smile
  • és a pont az i-n a Tein futómű beépítése

És a végére egy gyors kép miután kigurult a műhelyből ma :

Atii

Szia!

A rádióval nekem is hasonló problémám van. Én is egy NB-be tettem NBFL 2DIN-es rádiót, melynek gombjai nem világítanak a lámpa felkapcsolása után. Sőt a kijelző, amennyiben felkapcsolom a lámpát elhalványodik.

A bekötést Mazda-ISO és ISO-Mazda kábelköteggel sikerült megoldanom. (NB Mazda csatlakozó nem kompatibilis NBFL rádióval). A hiba engem is zavar, szerintem a kábelezésbn keresendő. Ha találsz rá megoldást, kérlek tudasd velem.

Köszönöm!

Üdv: Tamás

2016-01-23 17:18:16
rattila

rattila

aláírás Üdv, Ati
2016-01-22 22:16:51
rattila

rattila

Hunya, 2016-01-22 20:25:04

Attila, fel kéne akkor frissítened a profilképedet az új géppel! :-)

igen is smile holnap lövök róla pár mutatós képet smile

aláírás Üdv, Ati