rattila
Velünk: 3811 napja
Atti,
Ha köd lesz, akkor hogy lesz ?
Nem fogom télen használni téliálmot alszik amikor köd van/lesz
Atti,
Nem fogom télen használni téliálmot alszik amikor köd van/lesz
Rendeltunk olyan "kodlampat" amilyen Don Juliusnak is van. Az lesz nalam bekotve az eredeti helyett.
Rendeltunk olyan "kodlampat" amilyen Don Juliusnak is van. Az lesz nalam bekotve az eredeti helyere.
SMD LED-es izzó T20-as foglalattal piros. ( ...és akkor nincs a pirosra festett izzó ami ronthatja az öszképet megint, ja, hogy drága, a szépségért szenvedni kell)
SMD LED-es izzó T20-as foglalattal piros. ( ja, hogy drága, a szépségért szenvedni kell)
SMD LED-es izzó T20-as foglalattal piros. ( ...és akkor nincs a pirosra festett izzó ami ronthatja az öszképet megint, ja, hogy drága, a szépségért szenvedni kell)
Atti,
de hát az csapadék!
és akkor ő ki nem viszi a garázsból a kocsit!!!!
Atti,
Ámerikái nbfl lesz ez kerem szepen. Es traubit iszunk!
Neked is az lesz...
Ámerikái nbfl lesz ez kerem szepen. Es traubit iszunk!
Halloooooo,
Miután rájöttem ,hogy hogyan lehet gyorsan tolatólámpát csinálni ködlámpából neki is ugrottam az "új" Fl hátsólámpáknak... (tudom kicsit örült vagyok ,de ez van...)
Fl hátsólámpa átalakítás lecke:
Innen indulunk:
0. Lámpa kiszerelése
0. nyilván kivesszük lámpát (bal hátsó(ködlámpás))
0.1kárpit levesz
0.2két anya levesz ((10-es kulcs))
0.3 kereszthornyú csavar kicsavar
0.4 stekker széthúz (nem eltörni )
0.5 Lámpát finoman kinyomjuk hátra felé,műnyag illesztőkúpra vigyázni (kompinált fogóval segítünk neki kicsit ,ha nem jön.
0.6 Izzókat kivesszük
0.7 Örülünk ,hogy kijött épségben(sör,pálinka,csatosbambi )
Kezdődik a lényegi rész:
1. Lámpa szétszedése
1.1 A búra tartó csavarokat kivesszük
A lámpabúrát 3db torxnak látszó csavar fogja (bocsi nem tudom hogy hívják),nekem pont olyan egyenes csavarhúzóm ami belement ezzel kitekerem.
1.2 Felmelegítjük a ragasztót
Hőlégfuvó segítségével felmelegítjük a lámpát összetartó ragaszotót (NE a bura felöl melegítsük,mert akkor anyagi kér jelentős lesz!!! )
Mi 350fokos hőmérsékeleten kb 5-7percig melegítettük egyenletes körbe körbe.
1.3 Búra levétele
A bontáshoz erősen javasolt szerszám: Műanyag kárpit leszedő szerszám ezzel a jelentős anyagi kár elkerülhető pl nem pattan el a széle a búrának!!
A bontást a lámpa alsó részén érdemes elkezdni mivel ott van 3db "pöcök" ami tartja a burát illetve van még "pöcök az oldalán a ködlámpa felöli részen.
1.3.1 Ovatosan benyomjuk a műanyag szerszámot a pöcököknél elöször alul ,ha kipattantak akkor egyik szerszámot hagyjuk ebben majd pattintsuk ki a ködlámpa mellettit ,eközben a könnyebb eltávolítás érdekében egy segítő kéz jól jön aki melegíti a lámpát ,hogy ovadjon a ragasztó,igy igazából feszítés nékül szétjön a lámpa.Vigyázzunk a feszítéssel mindig ovasan haladjunk körbe,törkedjünk,hogy ne feszüljön a búra.
1.3.2 amint körbeérünk a melegítéssel és a széthúzással a búra lejön és ismét boldogság van félúton vagyok a siker felé!!
1.4 Ködlámpa foncsor eltávolítása
1.4.1 Ködlámpa foncsort 2db kereszthornyú csavar tartja ezeket csavarjuk ki:
1.4.2 Foncsor eltávolítása:
1.4.3 Csavarhely tömítése:
Én ezt melegragasztóval oldottam meg(belenyomtam két pöttyöt ezzel meggátolva a por bejutását)igy nem látszik a lyuk és tömít is.
Maradékot nyilván levesszük
1.5 Összeszerelés
1.5.1 Ismét hőlégfuvóval felmelegítjük a ragasztót.Figyeljünk arra ,hogy ne égjen el semmi.Óvatosan körbe körbe melegítjük (5-6perc 350 fok)
1.5.2 Felmelegítés után összenyomjuk a lámpatestet a búrával. mindenhol nyomjuk össze amennyire csak lehet.A "pöcököknél" figyeljünk ,hogy bepattanjanak rendesen!!
1.5.3 Visszacsavarozzuk a 3db csavart!
Összeszerelés ezzel kész.Következik a kábelezés
2.Kábelezés
Holnap folyt köv pár fotó kimaradt holnap pótolom és befejezem
Halloooooo,
Miután rájöttem ,hogy hogyan lehet gyorsan tolatólámpát csinálni ködlámpából neki is ugrottam az "új" Fl hátsólámpáknak...:) (tudom kicsit örült vagyok ,de ez van...:) :)
Fl hátsólámpa átalakítás lecke:
Innen indulunk:
0. Lámpa kiszerelése
0. nyilván kivesszük lámpát (bal hátsó(ködlámpás))
0.1kárpit levesz
0.2két anya levesz ((10-es kulcs))
0.3 kereszthornyú csavar kicsavar
0.4 stekker széthúz (nem eltörni :) )
0.5 Lámpát finoman kinyomjuk hátra felé,műnyag illesztőkúpra vigyázni (kompinált fogóval segítünk neki kicsit ,ha nem jön.
0.6 Izzókat kivesszük
0.7 Örülünk ,hogy kijött épségben(sör,pálinka,csatosbambi:))
Kezdődik a lényegi rész:
1. Lámpa szétszedése
1.1 A búra tartó csavarokat kivesszük
A lámpabúrát 3db torxnak látszó csavar fogja (bocsi nem tudom hogy hívják),nekem pont olyan egyenes csavarhúzóm ami belement ezzel kitekerem.
1.2 Felmelegítjük a ragasztót
Hőlégfuvó segítségével felmelegítjük a lámpát összetartó ragaszotót (NE a bura felöl melegítsük,mert akkor anyagi kér jelentős lesz!!!:) )
Mi 350fokos hőmérsékeleten kb 5-7percig melegítettük egyenletes körbe körbe.
1.3 Búra levétele
A bontáshoz erősen javasolt szerszám: Műanyag kárpit leszedő szerszám ezzel a jelentős anyagi kár elkerülhető pl nem pattan el a széle a búrának!!
A bontást a lámpa alsó részén érdemes elkezdni mivel ott van 3db "pöcök" ami tartja a burát illetve van még "pöcök az oldalán a ködlámpa felöli részen.
1.3.1 Ovatosan benyomjuk a műanyag szerszámot a pöcököknél elöször alul ,ha kipattantak akkor egyik szerszámot hagyjuk ebben majd pattintsuk ki a ködlámpa mellettit ,eközben a könnyebb eltávolítás érdekében egy segítő kéz jól jön aki melegíti a lámpát ,hogy ovadjon a ragasztó,igy igazából feszítés nékül szétjön a lámpa.Vigyázzunk a feszítéssel mindig ovasan haladjunk körbe,törkedjünk,hogy ne feszüljön a búra.
1.3.2 amint körbeérünk a melegítéssel és a széthúzással a búra lejön és ismét boldogság van :) félúton vagyok a siker felé!!
1.4 Ködlámpa foncsor eltávolítása
1.4.1 Ködlámpa foncsort 2db kereszthornyú csavar tartja ezeket csavarjuk ki:
1.4.2 Foncsor eltávolítása:
1.4.3 Csavarhely tömítése:
Én ezt melegragasztóval oldottam meg(belenyomtam két pöttyöt ezzel meggátolva a por bejutását)igy nem látszik a lyuk és tömít is.
Maradékot nyilván levesszük :)
1.5 Összeszerelés
1.5.1 Ismét hőlégfuvóval felmelegítjük a ragasztót.Figyeljünk arra ,hogy ne égjen el semmi.Óvatosan körbe körbe melegítjük (5-6perc 350 fok)
1.5.2 Felmelegítés után összenyomjuk a lámpatestet a búrával. mindenhol nyomjuk össze amennyire csak lehet.A "pöcököknél" figyeljünk ,hogy bepattanjanak rendesen!!
1.5.3 Visszacsavarozzuk a 3db csavart!
Összeszerelés ezzel kész.Következik a kábelezés :)
2.Kábelezés
Holnap folyt köv :) pár fotó kimaradt holnap pótolom és befejezem :)
Mai napon megint kicsit tovább lépett az Nb-»NBFL projekt.
Boogie segítsége nélkül nem sikerült volna!!!!Köszönöm szépen a segítéget!!
Napi nap csúcspontja:
Akkor ez egyszerű lesz : pirosat a feketére a zöldet a fehérre szürkét a pirosra és kész .. :D :D :D
A héten beszereztem szükséges kellékeket ,hogy végre legyen fény is a lámpatestekben.
1. 2db HB4-es csati
2. 2db HB3-as csat
3. Mivel nem lehet kapni sehol gyári helyzetjelző csatlakozó ellendarabat ezért vettem járműipari csatit IP67-es amivel kiváltom a gyárit.
RS Componentstől szereztem be velük vagyok jó kapcsolatban ,akinek szükséges lenne rá a cikkszámok:
Apa
Csati 3141198
Pin: 6802063
Anya
Csati 3141255
Pin 6805176
Minkettőhöz
Dugó 3141176
Akinek kell és szeretne haszálni az szóljon ,mert krimpen meg dugóm van
Az átalakításhoz használt eszközök,kellékek:
zöld,fekete,fehér 0.5mm2 -es vezeték (kb 0.5m minden méretből)
4.8mm-es ragasztós zsugorcső 0.5m
Csípőfogó
Kombinált fogó
Blankoló fogó
Forrasztó páka/állomás
Hőlégfúvó(öngyujtó is megteszi )
Forrasztó ón
2óra és 4kéz
kép bal alsó részén látszik a csati amitt vettem:
Hátra van még az állító motor ...ehhez még nem sikerült szereznem csatikat.
Illetve megérkeztek a hátsók is ,ezek majd fényezés után mennek a helyükre
Atti
Mai napon megint kicsit tovább lépett az Nb-»NBFL projekt.
Boogie segítsége nélkül nem sikerült volna!!!!Köszönöm szépen a segítéget!!
Napi nap csúcspontja:
Akkor ez egyszerű lesz : pirosat a feketére a zöldet a fehérre szürkét a pirosra és kész .. :D :D :D
A héten beszereztem szükséges kellékeket ,hogy végre legyen fény is a lámpatestekben.
1. 2db HB4-es csati
2. 2db HB3-as csat
3. Mivel nem lehet kapni sehol gyári helyzetjelző csatlakozó ellendarabat ezért vettem járműipari csatit IP67-es amivel kiváltom a gyárit.
RS Componentstől szereztem be velük vagyok jó kapcsolatban ,akinek szükséges lenne rá a cikkszámok:
Apa
Csati 3141198
Pin: 6802063
Anya
Csati 3141255
Pin 6805176
Minkettőhöz
Dugó 3141176
Akinek kell és szeretne haszálni az szóljon ,mert krimpen meg dugóm van :)
Az átalakításhoz használt eszközök,kellékek:
zöld,fekete,fehér 0.5mm2 -es vezeték (kb 0.5m minden méretből)
4.8mm-es ragasztós zsugorcső 0.5m
Csípőfogó
Kombinált fogó
Blankoló fogó
Forrasztó páka/állomás
Hőlégfúvó(öngyujtó is megteszi:))
Forrasztó ón
2óra :) és 4kéz
kép bal alsó részén látszik a csati amitt vettem:
Hátra van még az állító motor ...ehhez még nem sikerült szereznem csatikat.
Atti
nem birtam magammal...
Before
After
jelentem nem törtem el semmit
Holnap csatlakozók beszerzésével és beépítésével folytatóid a projekt.
Kedden reggel pedig megy a lakatos-fényező duóhoz
Atti
ma alkatrész begyüjtésen voltam...
Jövőhéten indul a munka...izgalom a tetőfokon
Mai termés:
MInden nem látszik... ,de ami késik nem múlik a szemfülesek látják mi van itt készülőben!
Én cipőfűzővel szedtem ki , bedug, at fűz, ki húz
Lehet az lesz mert idáig mínusz egy db Ikea kártya az arány :D
Én cipőfűzővel szedtem ki , bedug, at fűz, ki húz
Sziasztok!
Gondolkozom egy kis "optikai tuningban" ,emiatt nagy kérdésem van ...hogyan lehet kiszedni a szellőzőket a műszerfalból?Nyilván a roncsolásmentes megoldások érdekelnek!
Köszi előre a segítséget!
Atti
Meg is van a válasz! Köszi WarLock
https://www.youtube.com/watch?v=DZUrH4C7EL4
Eredményről beszámolok majd :P
Sziasztok!
Gondolkozom egy kis "optikai tuningban" ,emiatt nagy kérdésem van :)...hogyan lehet kiszedni a szellőzőket a műszerfalból?Nyilván a roncsolásmentes megoldások érdekelnek!
Atti
Sziasztok!
Gondolkozom egy kis "optikai tuningban" ,emiatt nagy kérdésem van :)...hogyan lehet kiszedni a szellőzőket a műszerfalból?Nyilván a roncsolásmentes megoldások érdekelnek!
Atti
Meg is van a válasz! Köszi WarLock :)
Eredményről beszámolok majd :P
Ezzel a barna belsővel és narancs beltérvilágítással nagyon el lett találva az összhang Csak így tovább.
Szerk: Ja és irigylem az NB-ben jól elhelyezett elektromos ablak kapcsolókat...
köszi!! Pontosabban a legjobb az FL-nek
mert ott meg előbbre van helyezve mint az NB-ben!