Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Így épül az MX-5-öm (build thread)    »    Rattila-Lya nb 1.6 project    |   << vissza

Rattila-Lya nb 1.6 project

2015-06-25 9:21:43
rattila

rattila

Posztok: 917
Velünk: 3811 napja
Dragunov66, 2015-06-24 23:29:45

Gratulálok,igen "szemrevaló" példány lett smile a festést illetően szerintem a legjobban döntöttél,nagyon adja ez a kombó a tetővel. Cool

Köszi!!Szerintem is nagyon jól áll neki ez a stílus smile

Atti

aláírás Üdv, Ati
2015-06-24 23:29:45
Dragunov66

Dragunov66

Posztok: 1612
Velünk: 3931 napja

Gratulálok,igen "szemrevaló" példány lett smile a festést illetően szerintem a legjobban döntöttél,nagyon adja ez a kombó a tetővel. Cool

aláírás "Gumid kopjon,ne a lelked!"
2015-06-24 23:29:39
Dragunov66

Dragunov66

Posztok: 1612
Velünk: 3931 napja

aláírás "Gumid kopjon,ne a lelked!"
2015-06-24 23:09:49
rattila

rattila

Marcello, 2015-06-24 22:51:51

rattila, 2015-06-03 21:17:06

Sziasztok!

Sajnos nem jutottam ki megnézni a szépséget,de küldött a mester róla két képet a rész verdáról.

1.5 hetet várnom kell hogy láthassam....

MA voltam egyeztetetni a tetőröl a kárbitos mester bácsival....elég érdekes figura.. (Sanyi a karosszériás mondta kicsit örült ,de hibátlanul dolgozik).. kiderül jövőhét hétvégén ez is.

Jun 15. hétfőre kész lesz tetővel összerakva az egész...

Tehát 15.én este  jelentkezem több részlettel!

Ati

Komplett tető 70 ezer Ft-ért? Most azonnal kérem a kontaktot, szép lett! smile

Ment a kontakt emailben smile köszi!!

Atti

aláírás Üdv, Ati
2015-06-24 22:51:51
Marcello

Marcello

Posztok: 659
Velünk: 4085 napja
rattila, 2015-06-03 21:17:06

Sziasztok!

Sajnos nem jutottam ki megnézni a szépséget,de küldött a mester róla két képet a rész verdáról.

MA voltam egyeztetetni a tetőröl a kárbitos mester bácsival....elég érdekes figura.. (Sanyi a karosszériás mondta kicsit örült ,de hibátlanul dolgozik).. kiderül jövőhét hétvégén ez is.

Ati

Komplett tető 70 ezer Ft-ért? Most azonnal kérem a kontaktot, szép lett! smile

2015-06-24 18:38:22
rattila

rattila

Sziasztok!

Ismét jelentkezem...bár kicsit késve köszönhetően a Kárpitos kollégának.. megcsúszott a kivitelezéssel(1.5hetet) ma kapta vissza karosszériás a kocsit.(repültem is megnézni)

Holnap visszakerül az autó belseje és a rendszámtábla tartó utána fényező átnézi mégegyszer és ezzel ez az ütem lezárul smile ..Kedden kezdődik is a következő ,de az már Lalee szentélyében smile

Nagyon szép lett a szín végül ebben nem variáltam nagyon tetszik ez a színösszeállítás smile

A tető:

Gyors szemrevételezés alapján nagyon szépen sikerült,de ezt majd itélje meg egy hozzáértő is!!(Anyag+munkadíj 70.000Ft)(csak az igért határidőt nem sikerült betartania...)

Pár gyors fotó(Sajnos poros szegény):

Gyári antenna is bekerült (by Casady smile )

Folytatom smile  

Atti

aláírás Üdv, Ati
2015-06-03 21:17:06
rattila

rattila

Sziasztok!

Ati

aláírás Üdv, Ati
2015-06-02 14:34:12
rattila

rattila

juhuuu smile kaptam két gyors képet a mestertől smile

Holnap délelőtt megyek megnézni közelebbről smile

Ati

aláírás Üdv, Ati
2015-06-02 11:58:55
rattila

rattila

Ma délután megzöldül végre az autó..Holnap délelőtt megyek szemlére !nyomok fel róla képeket!

Utána nekiugranak az összeszerelésnek és jövőhéten a tető is felkerül rá!

Holnap jönnek a gyors képek fényezésről... viszont 1.5 hétig hírcsend lesz (nyaralok)!Összerakott állapotról jun 15.én este olvashattok smile

Ati

aláírás Üdv, Ati
2015-06-01 11:13:08
rattila

rattila

Hunya, 2015-06-01 8:45:03

Gyűjtsed csak szépen a kontaktokat, meg a tapasztalatot, jó lesz az még másnak is! :-)

Gyüjtöm gyüjtöm smile címlistát irok majd a végén smile

Ati

aláírás Üdv, Ati
2015-06-01 11:12:38
rattila

rattila

Bird, 2015-06-01 0:02:05

rattila, 2015-05-31 22:19:05

3. Karosszéria - Fényezés

Szerencsés helyzetben vagyok ,mivel a cégnél ahol dolgozom ,olyan termék gyártunk amihez fényezett elemek kellenek, emiatt kapcsolatban állok több fényezővel is országszerte. Mivel én győri vagyok és szerencsémre a legjobb beszállítóm is itt van, plusz vele vagyok a legjobb kapcsolatba is, ezért egyértelmű volt a választás ,hogy ő fogja csinálni a kocsi fényezését.Viszont a legjobb párosítás az,hogy veteránautókat csinál testvérével aki karosszérialakatos. Tehát meg is volt a csapat aki gatyába rázza a kicsi miatám smile

Ki is vittem szemlére az autót karosszéráshoz nevezzük nevén :Sanyihoz smile … jött a válasz a rozsdást mutatva neki: ez rozdás? Te még nem láttál rozsdás autót :D ..nyilán romhalmazokat nézegeket nap mint nap…mondtam is neki ,hogy nekem ez pont eléggé rozsdás...

Az udaron körbenézve megnyugodtam ,hogy jó kezekben lesz az autó.Azért mivel mustangok és porschék voltak az udvaron.Nyilván ez nem bizonyíték semmire ,de a végeredmények nagyon szépek amiket csinálnak.Várom már nagyon,hogy véleményt tudjak mondani ,hogy az enyém milyen lett smile

Röviden: kezdődjék a projekt.(2015.ápr 15.)

Karosszéria munkára 2hetet mondtak a srácok,a fényezés viszont nem tudta megmondani kolléga mivel sokban függött attól ,hogy mennyi alapanyagot rendelek én a céghez..Jó sokat kellett rendelnem, ugyhogy emiatt csúszik a projekt most...,de már finish hez közeli az állapot

Karosszéria:

•  Full rozsdátlanítás (első nyúlványok,hátsó ívek,vezető oldali köszöb,vezető oldali ajtó,meg ahol vmég előbújik rozsda rajta smile )
  •  Full teljes fényezés (kivéve a motorteret)
  •  Szélvédő csere (festés miatt ugrania kellett plus volt rajta két kavics felverődés)
  •  Tetőcsere (a ajtóknál a perem kiszakadt, illetve egy helyen javítva volt igy mennie kell)Győrben csinálja az új tetőt egy kabrió tető készítő szaki(Sanyi kontaktja, ő csinálja neki az összes tetőt), olyan árat kaptam rá amit majd akkor hiszek el ,ha kész lesz,de ha annyiért megcsinálja és szép lesz akkor lesz egy jó kontaktunk tetőgyártásra smile )
  •  Új Rendszámtáblatartó előre (színre fújva)
  •  Új emblémák előre-hátra

Pár fotó:

Alakul..jövőhéten megkapja már a színt is!

Folyt köv... smile

Ati

Szia!

Minden elismerésem!

Nehéz kivárni a végkifejlett állapotot, én már csak tudom, de hidd el megéri! smile

Én visszakaptam pénteken az autóm ,és előtte már ezerszer elmondtam,hogy soha többet, meg nem vágnék bele még egyszer stb.. de igen! smile

Az az élmény amikor megkapod és mintha egy új autóba ülnél bele, az az érzést felbecsülhetetlen.

Nálam még az is játszott,hogy egy elképzelés is megvalósult!

Amikro rádöbbensz arra, hogy bármi más autót is ha vennél helyette , nem nyújtana ilyen vezetési élményt akkor pláne rájössz hogy megérte az egész!

Szóval kitartás!

Hosszú még a nyár! smile

Bird

Szia!

Csoda szép lett a kocsid smile nyomon követtem a fejleményeidet.

Nagyon várom már én is ,hogy visszakerüljön hozzám és érezzem a felbecsülhetetlen érzést...!

Ati

aláírás Üdv, Ati
2015-06-01 8:45:03
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 6289 napja

Gyűjtsed csak szépen a kontaktokat, meg a tapasztalatot, jó lesz az még másnak is! :-)

aláírás May the Fairy be with You!
2015-06-01 0:02:05
Bird

Bird

Posztok: 3821
Velünk: 7086 napja
rattila, 2015-05-31 22:19:05

Szerencsés helyzetben vagyok ,mivel a cégnél ahol dolgozom ,olyan termék gyártunk amihez fényezett elemek kellenek, emiatt kapcsolatban állok több fényezővel is országszerte. Mivel én győri vagyok és szerencsémre a legjobb beszállítóm is itt van, plusz vele vagyok a legjobb kapcsolatba is, ezért egyértelmű volt a választás ,hogy ő fogja csinálni a kocsi fényezését.Viszont a legjobb párosítás az,hogy veteránautókat csinál testvérével aki karosszérialakatos. Tehát meg is volt a csapat aki gatyába rázza a kicsi miatám smile

Ki is vittem szemlére az autót karosszéráshoz nevezzük nevén :Sanyihoz smile … jött a válasz a rozsdást mutatva neki: ez rozdás? Te még nem láttál rozsdás autót :D ..nyilán romhalmazokat nézegeket nap mint nap…mondtam is neki ,hogy nekem ez pont eléggé rozsdás...

Az udaron körbenézve megnyugodtam ,hogy jó kezekben lesz az autó.Azért mivel mustangok és porschék voltak az udvaron.Nyilván ez nem bizonyíték semmire ,de a végeredmények nagyon szépek amiket csinálnak.Várom már nagyon,hogy véleményt tudjak mondani ,hogy az enyém milyen lett smile

Karosszéria munkára 2hetet mondtak a srácok,a fényezés viszont nem tudta megmondani kolléga mivel sokban függött attól ,hogy mennyi alapanyagot rendelek én a céghez..Jó sokat kellett rendelnem, ugyhogy emiatt csúszik a projekt most...,de már finish hez közeli az állapot

Karosszéria:

•  Full rozsdátlanítás (első nyúlványok,hátsó ívek,vezető oldali köszöb,vezető oldali ajtó,meg ahol vmég előbújik rozsda rajta smile )
  •  Szélvédő csere (festés miatt ugrania kellett plus volt rajta két kavics felverődés)
  •  Tetőcsere (a ajtóknál a perem kiszakadt, illetve egy helyen javítva volt igy mennie kell)Győrben csinálja az új tetőt egy kabrió tető készítő szaki(Sanyi kontaktja, ő csinálja neki az összes tetőt), olyan árat kaptam rá amit majd akkor hiszek el ,ha kész lesz,de ha annyiért megcsinálja és szép lesz akkor lesz egy jó kontaktunk tetőgyártásra smile )

Pár fotó:

Folyt köv... smile

Ati

Szia!

Minden elismerésem!

Nehéz kivárni a végkifejlett állapotot, én már csak tudom, de hidd el megéri! smile

Én visszakaptam pénteken az autóm ,és előtte már ezerszer elmondtam,hogy soha többet, meg nem vágnék bele még egyszer stb.. de igen! smile

Az az élmény amikor megkapod és mintha egy új autóba ülnél bele, az az érzést felbecsülhetetlen.

Nálam még az is játszott,hogy egy elképzelés is megvalósult!

Amikro rádöbbensz arra, hogy bármi más autót is ha vennél helyette , nem nyújtana ilyen vezetési élményt akkor pláne rájössz hogy megérte az egész!

Szóval kitartás!

Hosszú még a nyár! smile

Bird

aláírás Kilinccsel elöre:)
2015-05-31 22:19:05
rattila

rattila

Karosszéria:

Pár fotó:

Folyt köv... smile

Ati

aláírás Üdv, Ati
2015-05-29 10:43:42
rattila

rattila

Hunya, 2015-05-28 14:36:55

rattila, 2015-05-27 7:34:11

cabriosdoki, 2015-05-27 0:00:20

Sziasztok!

Egy kérdés merült fel bennem, hogy akkor ki csinálja végül?

Hajrá-hajrá!

De ez így nem őszinte teljesen, ha a szívemre hallgatok akkor igen mentsük meg minden kis Miata-t.  

De az eszem azt súgja kalkuláljuk ki mibe lesz, meddig tart (a 2 szakember véleményét is vegyük figyelembe) es mennyit ér ha majd elkeszült,de el kell adni mert megtetszik egy Na vagy egy Nc, vagy bármit dobhat az élet...

Mert a Miatázás genyó dolog wink nehéz ésszel csinálni. Most "csak" a kaszni, nyúlványok, lengőkarok szilentek, fényezés. Majd kocsikáztok, 1-2 pályanap, közösgurulások és  kéne kraft is, sperr is, meg gumi, meg hiperkönnyű felni, meg kagylóülés meg... Jááj- jáj. 

Node Ti tudjátok, hajrá!

Szia!

Győrben csinálják a karosszériát és fényezést!Mindjárt leirom bővebben is.

A kalkuláció megvolt már,megvételkor kitűztem egy célt ,ha ennyiből kijön akkor jó...nagyjából tartom a szintet!

Megszoktam 20x rágni a dolgokat remélem a végén is azt fogom mondani ,hogy jó döntés volt.

A hétvégén már megy rá a fény jövőhéten tető csere smile egyszóval haladok!

Köszönöm,hogy megirtad a véleményed!Remélem hamarosan összefutunk smile

Ati

Háhá, Győrben is nő az ápoltak száma! :-)

Hajráhajrá, ne számold, minden csak 100 EUR! :-)

Ha van kérdésed csörögj nyugodtan.

köszi a jótanácsot smile
Igykeszem majd erősíteni a győri csapatot!

Köszi a felajánlást, szeirntem élni fogok majd vele!

Ati

aláírás Üdv, Ati