Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Így épül az MX-5-öm (build thread)    »    Rattila-Lya nb 1.6 project    |   << vissza

Rattila-Lya nb 1.6 project

2016-05-15 22:37:29
rattila

rattila

Posztok: 917
Velünk: 3811 napja

Egy dologra mindig szükségem lenne:

Ezüst színű fűtéspanel előlap!Aki tud segíteni kérem jelezze! smile

Szükségem van rá ,hogy teljes legyen a középkonzol:

aláírás Üdv, Ati
2016-05-15 17:33:37
rattila

rattila

Válasz erre: @mnattila #104026 

Itt csináltattuk Őket:

http://www.kozuleti.___V%C1N+KFT.&irsz=9027

aláírás Üdv, Ati
2016-05-14 10:52:44
mnattila

mnattila

Posztok: 211
Velünk: 3647 napja

Válasz erre: @rattila #104025 

Üdv, nagyon impozénsak lettek a csavarok, hol csináltattátok őket?

Nekem is tervben van a téma de miat maximálisan egyet értek az autó használatának van itt az ideje. :-) 

aláírás M-N. Attila
2016-05-14 10:34:53
rattila

rattila

Sziasztok,

Rég jelentkeztem már.. ez azt jelenti igazából ,hogy sok változás nem történt az autóban illetve mellettem sem smile Na ez hazugság mert történnek azért dolgok csak lassan most. 

Szép kadiumos csavarok profilok cseréje alakulgat :Amikor van 1 órám lemegyek a garázsba és amit meglátok rozsdás csavar az repül és megy az “új” helyette smile

Csabihal vezényletével alkul a fékfelújjítás: az ő autójából kiszedett fék lett atomjaira bontva kadiumoztatva majd össze lesz rakva gyári alkatrészekkel majd úgy kerül be LYA-ba smile Balázs (Hunya mester szerelője Május 23tól áll neki összerakni a rendszert).

Ülés.. hát ez érdekes téma egyenlőre elbizonytalanodtam a témában ..utánna olvastam illetve beszélgettünk SzRolival ,hogy lehet egészségügyi problémákat okozva a rendszer ,úgyhogy egyenlőre áll a projekt nem tudom hogyan tovább smile sad ..

NA de vezessük ezt a kocsit ne csak nézegessük és szépítgessük elvégre azért vettük ,hogy menjük vele… smile Az első igazán éles probája a kocsinak nemrég volt Ausztriában Flúgos almdudler túra kereti között.Sikerült feszegetnem a saját határiamat és meglepően a kocsi határai messze voltak még az enyémtől smile nagyon jól viselkedik a futómű és a gumipáros ,úgyhogy mosolyfaktor elég magasan volt smile Annamari viszont  jobb 1-en a halálfélel közeli állapotban került néha :D.. 

aláírás Üdv, Ati

Történet:

Sziasztok,

Rég jelentkeztem már.. ez azt jelenti igazából ,hogy sok változás nem történt az autóban illetve mellettem sem :) Na ez hazugság mert történnek azért dolgok csak lassan most. 

Szép kadiumos csavarok profilok cseréje alakulgat :Amikor van 1 órám lemegyek a garázsba és amit meglátok rozsdás csavar az repül és megy az “új” helyette :)

Csabihal vezényletével alkul a fékfelújjítás: az ő autójából kiszedett fék lett atomjaira bontva kadiumoztatva majd össze lesz rakva gyári alkatrészekkel majd úgy kerül be LYA-ba :) Balázs (Hunya mester szerelője Május 23tól áll neki összerakni a rendszert).

Ülés.. hát ez érdekes téma egyenlőre elbizonytalanodtam a témában ..utánna olvastam illetve beszélgettünk SzRolival ,hogy lehet egészségügyi problémákat okozva a rendszer ,úgyhogy egyenlőre áll a projekt nem tudom hogyan tovább :) :(..

NA de vezettük ezt a kocsit ne csak nézegessük és szépítgessük elvégre azért vettük ,hogy menjük vele… :) Az első igazán éles probája a kocsinak nemrég volt Ausztriában Flúgos almdudler túra kereti között.Sikerült feszegetnem a saját határiamat és meglepően a kocsi határai messze voltak még az enyémtől :) nagyon jól viselkedik a futómű és a gumipáros ,úgyhogy mosolyfaktor elég magasan volt :) Annamari viszont  jobb 1-en a halálfélel közeli állapotban került néha :D.. 

2016-05-06 15:53:07
rattila

rattila

hááát ez b.szarás :D :D köszi a Bog_Josi.. :D

Katt: smile

http://i.giphy.com/26FxvznrHR9TsgwP6.gif

aláírás Üdv, Ati
2016-04-20 14:59:49
rattila

rattila

nagy tesóval.. smile

aláírás Üdv, Ati
2016-04-03 22:48:15
rattila

rattila

Válasz erre: @Liszt #101542 

háát egyenlőre lassan haladok smile vezetőülést szétszedtem, alsó üléslemezen volt némi rozsda ugyhogy homokfuvás után kap egy kis ezüst porfestét( rozsdát nem rakok vissza a kocsiba) 

Amúgy IGEN üléshűtés lesz belőle.

Egyenlőre több varriáció is a a fejemben van,nem tudom még pontosan merre mozdul a mérleg.Jövőhét után kimegyek a kárpitoshoz konzultálni az anyagokról színekről.illetve kérek tőle perforált mintát a bőr áteresztő képesség tesztelésére...egyszóval el fog húzodni még egy hónapig tuti smile

Amint van fejlemény őtlet,terv,kivitelezés megosztom smile

Hunya ötletét is tovább gondolom ( nyakra történő meleglevegő juttatás terve) smile

aláírás Üdv, Ati
2016-04-03 12:04:02
Liszt

Liszt

Posztok: 1019
Velünk: 3792 napja
rattila, 2016-03-30 19:41:15

Válasz erre: @Balage76 #101309 

Srácok :D :D ma mindenki megörült???? :D Akivel ma mindenki beszéltem csak örültségeket beszélt! smile smile

Fingelszállító berendezések megérkeztek ma :D

Mi ujsag ezzel az uj projecttel? nagyon kivancsi vagyok ra, hogy fogod megoldani. Nalam is var ket ules, de en kis csovekben gondolkoztam kilyuggatva, mar ha jol tippelek, hogy mit tervezel smile  

aláírás

Dani 

2016-03-30 19:41:15
rattila

rattila

Válasz erre: @Balage76 #101309 

Srácok :D :D ma mindenki megörült???? :D Akivel ma mindenki beszéltem csak örültségeket beszélt! smile smile

Fingelszállító berendezések megérkeztek ma :D

aláírás Üdv, Ati
2016-03-30 13:45:29
Balage76

Balage76

Posztok: 253
Velünk: 3717 napja

Hunya, 2016-03-30 12:18:12

rattila, 2016-03-30 11:46:55

Válasz erre: @Hunya #101298 

háháh smile tudtam,hogy rád számíthatok Hunya mester smile

A fingóméter mérőórára várok éppen :D bevallom emiatt áll a projekt a puffer tartályok és a visszacsapó szelepek már megvannak a tárolásra  smile smile

Te még hülyébb vagy mint én, lassan Gyéé magasságába emelkedsz.

Egyébként psi vagy bar? Milyen órát akarsz?

Ezt egyetlen műszerrel nem lehet megoldani, lássátok be! Ide komplex rendszer kell!

Először is kell egy haskörfogatmérő és kijelző berendezés. -> Natural boost time prediction sensor
Másodszor kell egy sofőr fej vörösödést mérő berendezés -> Actual charge sensor
Nyilván kell egy hihhetetlenül pontos átfolyásmérő, ami min USB 2.0 de inkább 3.1 csatolón kapcsolódik az ECU-hoz -> Flow sensor
Biztonsági tartály és ahhoz kapcsolódó nyomásmérő. -> Pressure meter
Itt jegyzem meg, hogy esetleg a (potya)utastól is lehetne input! -> Input direction status LED
Flexfuel feedback meter a keverési arány pontos jelzésére.
stb, stb, stb...

Hunya, szerintem ennyit még a Te kínai csodarádiód se biztos hogy ki tud rajzolni. smile

Beszélni kellene Robák Bobival, hogy valahogy hozza el a Honda/Ferrari/Mercedes ERS rendszerének forráskódját. Azt talán át lehet alakítani (természetesen szorgos japán mérnökök éjszakákon át tartó fejlesztésével), hogy kezelje ezt a rendszert.

Történet:

háháh :) tudtam,hogy rád számíthatok Hunya mester :)

A fingóméter mérőórára várok éppen :D bevallom emiatt áll a projekt a puffer tartályok és a visszacsapó szelepek már megvannak a tárolásra  :) :)

Ezt egyetlen műszerrel nem lehet megoldani, lássátok be! Ide komplex rendszer kell!

Először is kell egy haskörfogatmérő és kijelző berendezés. -> Natural boost time prediction sensor
Másodszor kell egy sofőr fej vörösödést mérő berendezés -> Actual charge sensor
Nyilván kell egy hihhetetlenül pontos átfolyásmérő, ami min USB 2.0 de inkább 3.1 csatolón kapcsolódik az ECU-hoz -> Flow sensor
Biztonsági tartály és ahhoz kapcsolódó nyomásmérő. -> Pressure meter
Itt jegyzem meg, hogy esetleg a (potya)utastól is lehetne input! -> Input direction status LED
Flexfuel feedback meter a keverési arány pontos jelzésére.

Hunya, szerintem ennyit még a Te kínai csodarádiód se biztos hogy ki tud rajzolni. :)

2016-03-30 12:32:10
Nitzer

Nitzer

Posztok: 1508
Velünk: 5391 napja

A fingóméter mérőórára várok éppen :D bevallom emiatt áll a projekt a puffer tartályok és a visszacsapó szelepek már megvannak a tárolásra  smile smile

A www.fartwach.com  -on lehet válogatni az órák között. 

aláírás

.

2016-03-30 12:21:31
nmthz0lee

nmthz0lee

Posztok: 196
Velünk: 4160 napja

Válasz erre: @rattila #101279 

Mindig gyarapodik vmivel a felújítási listám smile Ha egyszer eljutok Győrbe a kárpitoshoz, beütemezem a kadmiumozást is. Tetszik az eredmény!

2016-03-30 12:18:12
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 6289 napja

aláírás May the Fairy be with You!
2016-03-30 11:46:55
rattila

rattila

aláírás Üdv, Ati
2016-03-30 11:35:00
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 6289 napja
tourist, 2016-03-30 11:23:27

Válasz erre: @Hunya #101290

Bammeg Hunya ez a fingelszívó nagyon üt, de ha tovább gondoljuk ugye a fing ég tehát valami utánégetőt is lehet belőle eszkábálni. Túrázáskor én nem megyek mögötte 

Rávezeti a turbó lapátokra...vazze akkor nem is kompresszor kell! Igaz, lökésszerű a terhelés, de majd kikormányozza! :-)

aláírás May the Fairy be with You!