Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Így épül az MX-5-öm (build thread)    »    Rattila-Lya nb 1.6 project    |   << vissza

Rattila-Lya nb 1.6 project

2016-03-30 11:23:27
tourist

tourist

Posztok: 403
Velünk: 3911 napja

Válasz erre: @Hunya #101290

Bammeg Hunya ez a fingelszívó nagyon üt, de ha tovább gondoljuk ugye a fing ég tehát valami utánégetőt is lehet belőle eszkábálni. Túrázáskor én nem megyek mögötte 

Történet:

Válasz erre: @Hunya #101290

Bammeg Hunya ez a fingelszívó nagyon üt, de ha tovább gondoljuk ugye a fing ég tehát valami utánégetőt is lehet belőle eszkábálni. Turáknál én nem megyek mögötte 

2016-03-30 9:23:39
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 6289 napja

rattila, 2016-03-29 20:29:39

Ma kiakasztottak a cégnél...muszáj volt levezetni a feszültséget smile nekiálltam az ülésprojektnek!

Patika NB ülésekről első lépésként "lehúztam" (40perc finomkodás) után szépen lejött!

Szépen sikerült semmi sem sérült ,így lesz egy pár kevesett futott kocsiból származó üléskárpitom eladó smile akit érdekel : attila kukac airgocar pont com

Na és vajon mi lehet a következő lépés? smile (nem még nem viszem a kárpitoshoz ) smile

Robák Robi utánajárt!

- Az ülés lapjának magassága lecsökken

- Beépül egy TT-ből származó fingelszívó, amit majd a motor hajt, egyelőre a vízpumpán, később a kompresszoron keresztül

- A kárpit is frissül, Győzike és Winkler után koppintva zebra mintás lesz, mert ez megunhatatlan

-Roli ezért is utazott el (állítólag Opátiába...ha ha ha), ő vadássza a zebrát

- A fejtámlába pedig egy hajszárító épül be, mint nyakfűtés

Semmi sem marad titokban! :-)

aláírás May the Fairy be with You!
2016-03-29 22:54:31
rattila

rattila

Posztok: 917
Velünk: 3811 napja

Válasz erre: @nmthz0lee #101277 

Semmi nem új!! smile bontott alkatrészek amiket ott látsz,Csabihal kocsijából van minden!összeszedtük  minden csavart és rögzítőt és elvitte Csabi mester kadiumozásra!10kg 3700ft áron van Győrben!Olyan lettek mintha most jöttek volna a gyárból!

Ülésről még nem beszélhetek(majd ha minden összejön hozzá) wink

aláírás Üdv, Ati
2016-03-29 22:36:02
nmthz0lee

nmthz0lee

Posztok: 196
Velünk: 4160 napja

Válasz erre: @rattila #101250 

Újat szerváltál mindenből? Nekem is meg kellene lépnem hamarosan ugyanezt. Honnan sikerült beszerezni, van esetleg rendelési listád?

Az ülés fűtést kap?

Jó munkát kívánok!

2016-03-29 20:29:39
rattila

rattila

Ma kiakasztottak a cégnél...muszáj volt levezetni a feszültséget smile nekiálltam az ülésprojektnek!

Patika NB ülésekről első lépésként "lehúztam" (40perc finomkodás) után szépen lejött!

Szépen sikerült semmi sem sérült ,így lesz egy pár kevesett futott kocsiból származó üléskárpitom eladó smile akit érdekel : attila kukac airgocar pont com

Na és vajon mi lehet a következő lépés? smile (nem még nem viszem a kárpitoshoz ) smile

aláírás Üdv, Ati
2016-03-29 17:08:55
rattila

rattila

jön egy egy: megint megőrültek poszt smile

Csabihal kollégával eldöntöttünk ,hogy nem leszünk ismét normálisak...

A kép magáért beszél:

LYA a szépülés útjára lép ismét!NAGY-NAGY köszönet Csabinak a segítségért!

Minden rozsdás csavar lemez rögzítő távozik a motortérből illetve a fékrendszerre is jut némi optikai tuning! smile

aláírás Üdv, Ati

Történet:

jön ez ezek megőrültek poszt :)

Csabihal kollégával eldöntöttünk ,hogy nem leszünk ismét normálisak...

A kép magáért beszél:

LYA a szépülés útjára lép ismét!NAGY-NAGY köszönet Csabinak a segítségért!

Minden rozsdás csavar lemez rögzítő távozik a motortérből illetve a fékrendszerre is jut némi optikai tuning! :)

2016-03-26 9:20:38
rattila

rattila

Válasz erre: @csabihal #100988 

Szerintem 6 "csavar" lesz /ülés smile

aláírás Üdv, Ati
2016-03-25 21:21:21
csabihal

csabihal

Posztok: 1902
Velünk: 4190 napja
rattila, 2016-03-25 21:12:01

Válasz erre: @nmthz0lee #100981 

Oda is fog majd menni smile de elotte lesz egy nagy csavar benne wink

nah, akkor elég lesz egy csavar is hozzá? wink

aláírás Ernő hozzám képest száguld ;)
2016-03-25 21:12:01
rattila

rattila

Válasz erre: @nmthz0lee #100981 

Oda is fog majd menni smile de elotte lesz egy nagy csavar benne wink

aláírás Üdv, Ati
2016-03-25 19:57:21
nmthz0lee

nmthz0lee

Válasz erre: @rattila #100974 

Ács Csaba művek kézbe veszik a sercet projectet smile

2016-03-25 19:12:04
rattila

rattila

Sziasztok!

Nos Hunya: 2hétig birtam tevékenység nélkül :D folytatom:

Köszönöm az ajánlatokat az ülésekre!

Ma sikerült beszerezni egy szép nb üléspárt smile Úgyhogy  indult az "új"titkos projekt a kocsiba smile

Egyenlőre többet nem is mondhatok.. smile na jóóóó: annyit elmondok ,hogy nem ilyen állapotban fog belekerülni a kocsiba!

aláírás Üdv, Ati

Történet:

Sziasztok!

Köszönöm az ajánlatokat!

Ma sikerült beszerezni egy szép nb üléspárt:)Úgyhogy  indult az "új"titkos projekt a kocsiba :)

Egyenlőre többet nem is mondhatok..:)na jóóóó: annyit elmondok ,hogy nem ilyen állapotban fog belekerülni a kocsiba!

2016-03-09 16:10:04
nmthz0lee

nmthz0lee

Köszönöm az ajánlatot, meglátom merre visz az utam smile

simkor, 2016-03-09 13:11:22

A borozesre ajanlom Delegyhazan Vas Zolit is nagyon szepen es elfogadhato aron dolgozik.

hetven-518-2287

2016-03-09 13:11:22
simkor

simkor

Posztok: 629

A borozesre ajanlom Delegyhazan Vas Zolit is nagyon szepen es elfogadhato aron dolgozik.

hetven-518-2287

2016-03-09 12:21:59
mnattila

mnattila

Posztok: 211
Velünk: 3647 napja

Ha minden úgy alakul ahogy tervezem szombat délelőtt veszem át. Egyeztetünk még, már én is nagyon várom, hogy kész legyen....

aláírás M-N. Attila
2016-03-09 11:34:47
nmthz0lee

nmthz0lee

Köszönöm az elérhetőséget! Amint lesz lehetőségem letenni az autót huzamosabb ideig, már viszem is hozzá smile Szeretném lebőröztetni az egész műszerfalat, a kardán alagút feletti konzolt, sebváltót, amire új szoknya is kell, kéziféket és talán a kormányra is ráférne. Régi vágyam teljesülne, remélem idén meg is valósul smile Érdekelne a gyári szilent szett ára is, nekem sem célom a nagyon kemény futómű. Még egész jó állapotban vannak a lengőkarjaim is, gondoltam most kéne nekiessek, hogy meg is maradjon legalább ebben az állapotában, hisz meghálálja. A szilentjeim nekem is mind egytől-egyig siralmas állapotban vannak, mondjuk a futómű nem zörög, kopog, de nem is akarom megvárni, míg rákezd. A tetővel szerencsém lesz, kaptam az autóhoz egy új fűthető üveg szélvédőt. Alig várom, hogy a jelenlegi vinyl+plexi kombó átváltozzon szövet+fűthető üvegre. Bocsi, hogy ömlesztve van a szöveg, de a nyamvadt tabletről nem megy a szerkesztés, még az új bekezdés sem...

rattila, 2016-03-08 23:13:20

nmthz0lee, 2016-03-08 22:44:30

Jó volt egyben, a kezdetektől a végéig átolvasni, remélem még lesz mit ezután is smile Remekül fest az összkép, gratulálok hozzá! Igyekszem a nyomdokaidba lépni! Szeretném a tanácsod kérni pár dologban. Aktuális téma: lengőkarok felújítása, Powerflex silentek rendelése, hova-milyent vettél, hogy váltak be, és mennyit kóstált a komplett csere? Jah, és a tetőkészítő mesterember elérhetőségét is szeretném elkérni. Nagyon jutányos áron ténykedik a jóember. Saját alapanyagokkal dolgozott? Értem ezalatt a szélvédő beszerzését, beépítését? Vagy azt a régiből tette át? Jól rémlik, hogy szövet? Szerkezetre is szerelte vagy azt már te végezted? Összességében elégedett vagy a tetővel? Köszönöm! Üdv! Zoli

Szia!

Köszönöm szépen smile Örülök ,hogy másoknak is tetszik az összkép!!
Nos smile A lengőkarok homokfúvás (szerencsére csak felületei rozsda volt mindenhol amit sikerült homokfúvással eltávolítani) után kaptak egy feketeporfestés amitől olyan lettek mintha újak lennéknek.

Powerflexek nekem csak a Difiben vannak ott lilák,a beszerzést Turesz kollégával intéztem (turcsanyi.peter kukac tupex pont hu) keresd őt nyugodtan segíteni fog a beszerzésben szállításban egyaránt!

Az összes lengőkarban gyári szilentek kerültek be.Alapvetően nem akartam nagyon keményet.Teljesen hozza azt az elményt amit vártam,de Turesz nyilván tud neked árat a komplett szettre is smile ,ha a gyári is érdekel szivesen kiszámolom neked a szettet!Az elmény felbecsülhetetlen( nagyon összevoltak rohadva plána difitartó ami kb megsemmisült ..)csere  után nem volt rázkódás zaj és nem recsegett a futómű smile

A tetőkészítő mester smile igen ő ténylegesen ennyiért csínálja a tetőt és nagyon szépen dolgozik (szerintem) a kontakt a lakatostól jött mivel ők veteránoznak nagyon sok tetőt csináltat vele elég nagyértékű vasakara is! Ő egyedileg készíti el a tetőt az autódra:azaz lerakod nála a kocsit és megcsinálja készre a tetőt,az ablakot nekem kivágta a régiből és áthelyezte emiatt nem tudom ,hogy tud-e beszerezni üveget!Amúgy teljesen megvagyok elégedve vele! smile

Az elérhetősége: Ács Csaba http://www.acscsabakarpitos.hu

Bármi kérdésed van nyugodtan keress smile

Ati

Történet:

Köszönöm az elérhetőséget! Amint lesz lehetőségem letenni az autót huzamosabb ideig, már viszem is hozzá :) Szeretném lebőröztetni az egész műszerfalat, a kardán alagút feletti konzolt, sebváltót, amire új szoknya is kell, kéziféket és talán a kormányra is ráférne. Régi vágyam teljesülne, remélem idén meg is valósul :) Érdekelne a gyári szilent szett ára is, nekem sem célom a nagyon kemény futómű. Még egész jó állapotban vannak a lengőkarjaim is, gondoltam most kéne nekiessek, hogy meg is maradjon legalább ebben az állapotában, hisz meghálálja. A szilentjeim nekem is mind egytől-egyig siralmas állapotban vannak, mondjuk a futómű nem zörög, kopog, de nem is akarom megvárni, míg rákezd. Bocsi, hogy ömlesztve van a szöveg, de a nyamvadt tabletről nem megy a szerkesztés, még az új bekezdés sem...
rattila, 2016-03-08 23:13:20

nmthz0lee, 2016-03-08 22:44:30

Jó volt egyben, a kezdetektől a végéig átolvasni, remélem még lesz mit ezután is :) Remekül fest az összkép, gratulálok hozzá! Igyekszem a nyomdokaidba lépni! Szeretném a tanácsod kérni pár dologban. Aktuális téma: lengőkarok felújítása, Powerflex silentek rendelése, hova-milyent vettél, hogy váltak be, és mennyit kóstált a komplett csere? Jah, és a tetőkészítő mesterember elérhetőségét is szeretném elkérni. Nagyon jutányos áron ténykedik a jóember. Saját alapanyagokkal dolgozott? Értem ezalatt a szélvédő beszerzését, beépítését? Vagy azt a régiből tette át? Jól rémlik, hogy szövet? Szerkezetre is szerelte vagy azt már te végezted? Összességében elégedett vagy a tetővel? Köszönöm! Üdv! Zoli

Szia!

Köszönöm szépen:) Örülök ,hogy másoknak is tetszik az összkép!!
Nos :) A lengőkarok homokfúvás (szerencsére csak felületei rozsda volt mindenhol amit sikerült homokfúvással eltávolítani) után kaptak egy feketeporfestés amitől olyan lettek mintha újak lennéknek.

Powerflexek nekem csak a Difiben vannak ott lilák,a beszerzést Turesz kollégával intéztem (turcsanyi.peter kukac tupex pont hu) keresd őt nyugodtan segíteni fog a beszerzésben szállításban egyaránt!

Az összes lengőkarban gyári szilentek kerültek be.Alapvetően nem akartam nagyon keményet.Teljesen hozza azt az elményt amit vártam,de Turesz nyilván tud neked árat a komplett szettre is :) ,ha a gyári is érdekel szivesen kiszámolom neked a szettet!Az elmény felbecsülhetetlen( nagyon összevoltak rohadva plána difitartó ami kb megsemmisült ..)csere  után nem volt rázkódás zaj és nem recsegett a futómű :)

A tetőkészítő mester :) igen ő ténylegesen ennyiért csínálja a tetőt és nagyon szépen dolgozik (szerintem) a kontakt a lakatostól jött mivel ők veteránoznak nagyon sok tetőt csináltat vele elég nagyértékű vasakara is! Ő egyedileg készíti el a tetőt az autódra:azaz lerakod nála a kocsit és megcsinálja készre a tetőt,az ablakot nekem kivágta a régiből és áthelyezte emiatt nem tudom ,hogy tud-e beszerezni üveget!Amúgy teljesen megvagyok elégedve vele!:)

Az elérhetősége: Ács Csaba http://www.acscsabakarpitos.hu

Bármi kérdésed van nyugodtan keress :)

Ati