Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Így épül az MX-5-öm (build thread)    »    Rattila-Lya nb 1.6 project    |   << vissza

Rattila-Lya nb 1.6 project

2015-05-28 14:36:55
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 6289 napja
rattila, 2015-05-27 7:34:11

cabriosdoki, 2015-05-27 0:00:20

Sziasztok!

Egy kérdés merült fel bennem, hogy akkor ki csinálja végül?

Hajrá-hajrá!

De ez így nem őszinte teljesen, ha a szívemre hallgatok akkor igen mentsük meg minden kis Miata-t.  

De az eszem azt súgja kalkuláljuk ki mibe lesz, meddig tart (a 2 szakember véleményét is vegyük figyelembe) es mennyit ér ha majd elkeszült,de el kell adni mert megtetszik egy Na vagy egy Nc, vagy bármit dobhat az élet...

Mert a Miatázás genyó dolog wink nehéz ésszel csinálni. Most "csak" a kaszni, nyúlványok, lengőkarok szilentek, fényezés. Majd kocsikáztok, 1-2 pályanap, közösgurulások és  kéne kraft is, sperr is, meg gumi, meg hiperkönnyű felni, meg kagylóülés meg... Jááj- jáj. 

Node Ti tudjátok, hajrá!

Szia!

Győrben csinálják a karosszériát és fényezést!Mindjárt leirom bővebben is.

A kalkuláció megvolt már,megvételkor kitűztem egy célt ,ha ennyiből kijön akkor jó...nagyjából tartom a szintet!

Megszoktam 20x rágni a dolgokat remélem a végén is azt fogom mondani ,hogy jó döntés volt.

A hétvégén már megy rá a fény jövőhéten tető csere smile egyszóval haladok!

Köszönöm,hogy megirtad a véleményed!Remélem hamarosan összefutunk smile

Ati

Háhá, Győrben is nő az ápoltak száma! :-)

Hajráhajrá, ne számold, minden csak 100 EUR! :-)

Ha van kérdésed csörögj nyugodtan.

aláírás May the Fairy be with You!
2015-05-27 7:34:11
rattila

rattila

Posztok: 917
Velünk: 3811 napja
cabriosdoki, 2015-05-27 0:00:20

Sziasztok!

Hajrá-hajrá!

De ez így nem őszinte teljesen, ha a szívemre hallgatok akkor igen mentsük meg minden kis Miata-t.  

De az eszem azt súgja kalkuláljuk ki mibe lesz, meddig tart (a 2 szakember véleményét is vegyük figyelembe) es mennyit ér ha majd elkeszült,de el kell adni mert megtetszik egy Na vagy egy Nc, vagy bármit dobhat az élet...

Mert a Miatázás genyó dolog wink nehéz ésszel csinálni. Most "csak" a kaszni, nyúlványok, lengőkarok szilentek, fényezés. Majd kocsikáztok, 1-2 pályanap, közösgurulások és  kéne kraft is, sperr is, meg gumi, meg hiperkönnyű felni, meg kagylóülés meg... Jááj- jáj. 

Node Ti tudjátok, hajrá!

Szia!

Győrben csinálják a karosszériát és fényezést!Mindjárt leirom bővebben is.

A kalkuláció megvolt már,megvételkor kitűztem egy célt ,ha ennyiből kijön akkor jó...nagyjából tartom a szintet!

Megszoktam 20x rágni a dolgokat remélem a végén is azt fogom mondani ,hogy jó döntés volt.

A hétvégén már megy rá a fény jövőhéten tető csere smile egyszóval haladok!

Köszönöm,hogy megirtad a véleményed!Remélem hamarosan összefutunk smile

Ati

aláírás Üdv, Ati
2015-05-27 0:38:32
manson

manson

Posztok: 566
Velünk: 4885 napja
LaLeekirály, 2015-05-26 22:00:57

rattila, 2015-05-26 21:38:59

LaLeekirály, 2015-05-26 21:30:04

Sok sikert a projecthez! 

Azért azt ideírnám, mit szoktam mondani a hasonló állapotú kocsik esetén. "Mindent meg lehet javítani, de sosem lesz olyan, mint egy megkímélt kiskilométeres gyári kocsi, de kétszer annyiba lesz a végére."

Szóval nem fikázok, csak próbálok racionalitást csempészni az elvakult szerelmesek számításaiba. Smile

Köszi Lalee!

Nem feledtem szavaid!! Pontosan igy volt Innocent

Amúgy bort iszok és vizet prédikálok. 

az enyémnél csak nem volt rosszabb.. :D ezen van kupufogó.. 

2015-05-27 0:00:20
cabriosdoki

cabriosdoki

Posztok: 392
Velünk: 4409 napja

Sziasztok!

Hajrá-hajrá!

Node Ti tudjátok, hajrá!

2015-05-26 23:03:45
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6811 napja

Sok sikert a projecthez! 

Azért azt ideírnám, mit szoktam mondani a hasonló állapotú kocsik esetén. "Mindent meg lehet javítani, de sosem lesz olyan, mint egy megkímélt kiskilométeres gyári kocsi, de kétszer annyiba lesz a végére."

Szóval nem fikázok, csak próbálok racionalitást csempészni az elvakult szerelmesek számításaiba. Smile

Köszi Lalee!

ilyen közösségnek ilyen király dukál! Egy közülünk LOL

aláírás DrasticPlastic Driver

Történet:

Sok sikert a projecthez! 

Köszi Lalee!

ilen közösségnek ilyen király dukál! LOL
2015-05-26 22:00:57
LaLeekirály

LaLeekirály

Posztok: 1488
Velünk: 5705 napja

Sok sikert a projecthez! 

Köszi Lalee!

2015-05-26 21:38:59
rattila

rattila

Sok sikert a projecthez! 

Köszi Lalee!

aláírás Üdv, Ati
2015-05-26 21:30:04
LaLeekirály

LaLeekirály

Posztok: 1488
Velünk: 5705 napja

Sok sikert a projecthez! 

2015-05-26 21:29:07

atomin

Posztok: 2354
Velünk: 4323 napja

Ezzel óvatosan, néha már túlcsordul a kedvessége, titokban valahol csak elűzi a gonoszt, de mivel... viszont téma:

Hajrá, kitartást, ha marad, adhatsz nekem is. Én már tudok ezt azt a kocsidról, igy más helyzetben vagyok, de tény, hogy az idő .. és némi pénz, mindent megold.

A másik, ilyen 'mia' társat midenkinek, aki képes felbujtani efféle dogokra is! /ugyanitt keresem életem párját, "mi a társát" jeligére lehet jelentkezni/

Egy tanács, sose ird le majd azt hogy: akkor most kész vagyok...

Történet:

Ezzel óvatosan, néha már túlcsordul a kedvessége, titokban valahol csak eluzni a gonoszt, de mivel... na de téma:

Hajrá, kitartást, ha marad, adhatsz nekem is. Én már tudok ezt azt, igy más helyzetben vagyok, de tény, hogy az idő .. és némi pénz, mindent megold.

A másik ilyen 'mia' társat midenkinek, aki képes felbujtani efféle dogokra is! /ugyanitt keresem életem párját, "mi a társát" jeligére lehet jelentkezni/

Egy tanács, sose ird le majd azt, hogy: akkor most kész vagyok...

2015-05-26 20:48:14
rattila

rattila

Nyafy, 2015-05-26 20:28:24

Jaj ez nagyon jó... egyik szemem sír a másik nevetLaughingCry. Egyrészt örülök hogy belevágsz és töröd az utat adod az erőt azoknak akik ezen az úton akarnak elindulni, másrészt kicsit félek hogy az én autóm is ilyen állapotban van. Én július vége augusztus elején akarok belevágni (december óta garázsban a kocsi nem is láttam) és minden nap azon agyalok mi van ha Lallee azt mondja "KUKA"Yell Szóval sok sikert és írj minél több részletet. És nagyon sok türelmet

Megpróbálom a lehető legrészletesebb leirni a történteket és élményeket smile A holnapi napon következi a karosszéria kifejtése!Taposom az utat..remélem az én utam addigra amire te elkezded már annyira ki lesz taposva ,hogy lehessen már aszfaltozni is smile
ne félj Laleetól nem bánt smile

Ati

aláírás Üdv, Ati
2015-05-26 20:46:42
rattila

rattila

Gyéé, 2015-05-26 19:36:19

Kemény vagy! Várom a kibontakozást, a hősies küzdelmet és a boldog befejezést!

Igyekszem smile Látom a fényt az alagút végén!!

aláírás Üdv, Ati
2015-05-26 20:28:24
Nyafy

Nyafy

Posztok: 216
Velünk: 4286 napja

Jaj ez nagyon jó... egyik szemem sír a másik nevetLaughingCry. Egyrészt örülök hogy belevágsz és töröd az utat adod az erőt azoknak akik ezen az úton akarnak elindulni, másrészt kicsit félek hogy az én autóm is ilyen állapotban van. Én július vége augusztus elején akarok belevágni (december óta garázsban a kocsi nem is láttam) és minden nap azon agyalok mi van ha Lallee azt mondja "KUKA"Yell Szóval sok sikert és írj minél több részletet. És nagyon sok türelmet

2015-05-26 19:36:19
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6811 napja

Kemény vagy! Várom a kibontakozást, a hősies küzdelmet és a boldog befejezést!

aláírás DrasticPlastic Driver
2015-05-26 19:31:21
rattila

rattila

2. Hibák feltárása

Autó garázsban mindenki örül smile Tudtam ,hogy még nincsen minden rendben mivel látszott ,hogy érik a verda a szokott helyeken:

Viszont bejelentkeztem az autószerelemhőz ,hogy nézze meg mit kell csinálni azonnal rajta.

Meg is kaptam a választ : hív ATTILA azonnal gyere ide ezt meg kell nézed szólt a telefon…Levert a víz na mondom mi lehet ..Kicsit megrettent az autó alját meglátva minden szilent berohadva stb..rozsda itt ott áá úúú ezt nem lehet megcsinálni smile  

képek:

Egyből mondta ,hogy ő nem tudja megcsinálni és nem is mer nekiállni,de tud egy Kollégát akinek ilyen autói vannak beszéljek vele ő mint mond.Ő volt cabriosdoki kolléga mint később kiderült számomra forumról smile .Beszéltem vele egy kis lelket önött belém,hogy ne aggodjak mind ilyen és stb stb. szó szót követett és ő navigált el Laleehoz. smile Mozgalmas nap volt ez elég ingadozó idegállapottal :D

Hazaérek kinyitom forgalmit mik vannak benne..Mit látok?? Lalee névjegykártyáját!Öröm és boldogság nagy baj nem lehet Lalee szervizelte az autót itt jött egy kis pozítiv érzés ,hogy ez lehet a nap csúcspontja! Azonnal irtam is Laleenak egy levelet ,hogy mit tud a zöld szőrnyröl.Jött a válasz: Sajnos volt baja … itt volt a negatív mélypont ismét a napban. smile

Aztán végül arra jutottunk ,hogy megbeszéltünk egy időpontot  átvizsgálásra.

Felvittem ,megnézete a mester és arra jutottunk ,hogy keressek másikat!Ettől sem lettem jobban feldobva ,de nem vagyok ez a feladós fajta, tudom nem mindig pozítivum,de most úgy döntöttem nem kevés gondolkozás után, hogy NEM adom tovább, visszahozom a sírból a kisautót…

aláírás Üdv, Ati
2015-05-26 18:51:16
rattila

rattila

Sziasztok!

Bátorkodom nyitni egy új topicot az autómnak smile

Ide szeretném magamból az örömöt és bánatot melyet a Miatám okoz.Emellett sok kérdés is megfog születni bennem melyeket ide nyomok be és nem offolom szét a többi topcikot a hülye kérdéseimmel smile Remélem ,nem fogok senkit kiidegelni a kérdésekkel smile

Ahol kezdődött a történet:

Ahogy sokan mások mi is rabjai lettünk ennek az autónak smile …!A királyi többes a feleségem miatt van, mivel bármi furcsa ő volt a felbújtó!Nekem is már régóta tetszett a formavilág, életérzés stb..,de nem volt akkor még megfelelő a pillanat,viszont idén januárban döntöttem belevágunk a projektbe.Tehát az igény megszületett már csak teljesíteni kellett…Sok autó közül sikerült kiválasztanom egy olyat ami nagyon tetszett összeállításban éreztem ez az ami kell nekem viszont láttam rajta,hogy van mit javítani ,de majd megcsinálgattatom alapon megvettem,mint kiderült nem csak csinálgatni kell,de erről majd később irok bővebben. smile (hisz erről fog szolni a topic smile )

Az autó (megvételkor) (2015.02.28):

1999 NB  zöld-mogyoró színű belsővel(bőr üléssel) Nardi fakormány,váltó,kézifék ,mogyoró színű tetővel (sajnos azonnal beleszerettem a színösszeállításba)

1.6 -os motorral 

Gyári nb15 ös szett új téligumival szerelve

Alessio F1 16 os szett új nyári umikkal szerelve -ezt már ekkor tudtam ,hogy mennie kell smile

Folyt köv. smile

Ati

aláírás Üdv, Ati