Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Technika    »    Motor swap    |   << vissza

Motor swap

2015-11-16 21:54:04
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6531 napja
radics1, 2015-11-15 20:09:32

Minek neked egy dögnehéz v8 a könnyű miata orrába? Ha nem elég a lóerő,te könnyedén tekerhetnél még rá.

"conversions that HAVE been done for the Rover/Buick aluminum engine have been bolted into the stock motormount locations, require only a rear transmission crossmember and use the Torsen Miata rear end. No KIT has been REQUIRED due to the lightweight and the small size; It is the engine choice that will keep you the closest to the factory weight distribution. " "The Miata engine fully loaded was 365#. The Rover engine equally loaded was 320#. " Szóval a Rover motor 45lbs-el könnyebb!!

aláírás DrasticPlastic Driver
2015-11-16 11:41:22
Gyéé

Gyéé

https://m.youtube.com/watch?v=Wt2DcRW6r-M

2015-11-16 9:49:39
Gyéé

Gyéé

jesszus! Na ilyet nem szeretnék. De a hang az őrült....

https://www.youtube.com/watch?v=zVNDGx8NNP4

2015-11-16 10:00:01
Gyéé

Gyéé

uno1, 2015-11-16 8:22:39

Én megértem Gyéét, az én fantáziámat is bizergatja a v8 gurgulázása és a kamionnyi nyomatéka, bár én maradnék az amcsi motoros változatnál, olyan kitt legalább van,  és egy v8 legyen ámerikai

azok a kitek marhajók csak ha azzal építesz sanszos hogy 5-6 millás NA-d lesz. Ráadásul 3-400 lóval tényleg elvész a Miatás móka, inkább bikarodeo lesz a használata. Ezért érzem jobbnak a rover V8 verziót 180 lóval miata erőátvitellel olcsón karbival. A negatív oldal: örök projekt marad, sose lesz kész, lesz vagy 2M a swap, fogyasztás duplázódik, illegális lesz a verda, nem nehéz ez a motor de csak nyom egy 30 kilót az első tengely terhelésés, megőrülsz mire megtalálod a megfelelő szakikat. És a végén a kocsi nem lesz igazán gyorsabb mint egy ügyes gyári miata kis tuninggal.

EDIT: most mindenhol azt találom, hogy nem lehet semmiképpen megtartani az mx5 erőátvitelt mégha bírná is és jól összehozható a rover blokkal. Egyszerűen nem megfelelő e végáttétel. Talán 195/70r15 gumival:-)

viszont fel lehet rá tenni egy ilyet:

Történet:

Én megértem Gyéét, az én fantáziámat is bizergatja a v8 gurgulázása és a kamionnyi nyomatéka, bár én maradnék az amcsi motoros változatnál, olyan kitt legalább van,  és egy v8 legyen ámerikai

azok a kitek marhajók csak ha azzal építesz sanszos hogy 5-6 millás NA-d lesz. Ráadásul 3-400 lóval tényleg elvész a Miatás móka, inkább bikarodeo lesz a használata. Ezélt érzem jobbnak a rover V8 verziót 180 lóval miata erőátvitellel olcsón karbival. A negatív oldal: örök projekt marad, sose lesz kész, lesz vagy 2M a swap, fogyasztás duplázódik, illegális lesz a verda, nem nehéz ez a motor de csak nyom egy 30 kilót az első tengely terhelésés, megőrülsz mire megtalálod a megfelelszakikat. És a végén a kocsi nem lesz igazán gyorsabb mint egy ügyes gyári miata kis tuninggal.

azok a kitek marhajók csak ha azzal építesz sanszos hogy 5-6 millás NA-d lesz. Ráadásul 3-400 lóval tényleg elvész a Miatás móka, inkább bikarodeo lesz a használata. Ezért érzem jobbnak a rover V8 verziót 180 lóval miata erőátvitellel olcsón karbival. A negatív oldal: örök projekt marad, sose lesz kész, lesz vagy 2M a swap, fogyasztás duplázódik, illegális lesz a verda, nem nehéz ez a motor de csak nyom egy 30 kilót az első tengely terhelésés, megőrülsz mire megtalálod a megfelelő szakikat. És a végén a kocsi nem lesz igazán gyorsabb mint egy ügyes gyári miata kis tuninggal.

viszont fel lehet rá tenni egy ilyet:

2015-11-16 8:23:48
uno1

uno1

Posztok: 1083
Velünk: 4119 napja

Tripla

Történet:

2015-11-16 8:24:32
uno1

uno1

Dupla

Történet:

2015-11-16 8:25:53
uno1

uno1

Bocsi dupla

Történet:

2015-11-16 8:26:57
uno1

uno1

Sokadik véletlenül

Történet:

2015-11-16 8:22:39
uno1

uno1

2015-11-16 7:13:32
Gyéé

Gyéé

A szent BBR-t nem szabad bántani. Bármilyen projekt úgy kezdődik,hogy alap NA-ért +cash BBR-t adok cserébe. De ahhoz hogy ilyet tegyek valami nagyon jó projektet kell kitalálnom. Ez egyelőre csak az MP62 lehetne ha egy kit kerülne a birtokomba. Az meg nem fog megtörténni mert sok pénz kéne hozzá de főleg mert NA-hoz gyakorlatilag nincs. Szóval az egész csak agytorna/játék/álmodozás/elmebetegség stb.

Történet:

A szent BBR-t nem szabad bántani. Bármilyen orojekt úgy kezdődik,hogy alap NA-ért +cash BBR-t adok cserébe. De ahhoz hogy ilyet tegyek valami nagyon jó projektet kell kitalálnom. Ez egyelőre csak az MP62 lehetne ha egy kit kerúlne a biirtokomba.

A szent BBR-t nem szabad bántani. Bármilyen projekt úgy kezdődik,hogy alap NA-ért +cash BBR-t adok cserébe. De ahhoz hogy ilyet tegyek valami nagyon jó projektet kell kitalálnom. Ez egyelőre csak az MP62 lehetne ha egy kit kerülne a birtokomba. Az meg nem fog megtörténni mert sok pénz kéne hozzá de főleg mert NA-hoz gyakorlatilag nincs. Szóval az egész csak agytorna/álmodozás/elmebetegség stb.
2015-11-15 23:53:40
WarLock

WarLock

Posztok: 1088
Velünk: 5024 napja

Ugye erre egy teljesen másik NA-t akarsz venni és nem a BBR-nek nekiesni láncfűrésszel?

2015-11-15 23:16:07
Gyéé

Gyéé

Igazad van, én is ezt gondolom. De ahhoz illik ahogy közlekedni szeretnék meg amit hallani szeretnek közben. Ki kéne próbálni mennyire hat természetesnek egy ilyen használat közben. De mindegy is mert annyira illegál lenne hogy az válalhatazlan.

2015-11-15 20:30:43
radics1

radics1

Posztok: 421
Velünk: 4178 napja

Hát igen,egy nyomatékos szívó azért más,de szvsz egy v8 nem illik annyira egy miatához.

aláírás e-mail:radics1@freemail.hu
2015-11-15 20:22:45
Gyéé

Gyéé

Ez igaz, nem kell. Csak néha eszembe jut milyen volt a VTR1000-rel krúzolni a fordulatszámskála alsó negyedén tartott fordulatszámmal és néha csuklóból előzni egyet. Csengett a fülem mikor haza értem...

2015-11-15 20:09:32
radics1

radics1

Posztok: 421
Velünk: 4178 napja

Minek neked egy dögnehéz v8 a könnyű miata orrába? Ha nem elég a lóerő,te könnyedén tekerhetnél még rá.

aláírás e-mail:radics1@freemail.hu