Köszi szépen! Úgy rémlik, hogy vki írt szívott a hűtősapkával. Csak az maradt meg bennem, hogy nem mindegy hány bar nyomásos sapkát veszünk. Meg tudnád mondani, milyen értékűt kell vagy rosszul emlékszem?
A hűtősapka is tud produkálni ilyeneket...
A hűtősapka is tud produkálni ilyeneket...
Sziasztok,
A segítségeteket kérném. Sikerült kijutom egy szerpentinesebb vidékre.
Egyik reggeli indulás után (16°C) mikor falvakon mentem át, 10-12 km után az utólagos hőmérőm azt mutatta, hogy csak ~85°C-os volt a vizem. Délután (~30-32°C) meglátogattam az egyik szerpentint. Kb 4 km-t űztem felfele (bemelegítettem előtte az autót, a víz ~95°C-os, az olaj ~85°C-os volt), de volt, hogy voltak előttem, szóval nem teljes tiprás volt a 4 km és az utólagos 110+ °C-ot mutatott és a műszerfalas is elkezdett felfele kúszni.
A kérdésem az, hogy ez így normális? Az alany egy 97-es 1.8-as NA. A hűtőjét 3,5 éve és 25.000 km-rel ezelőtt cseréltettem gyárira.
Ahogy én tudom, ha thermosztát baja lenne, akkor vagy sose lenne meleg a víz vagy pikk-pakk el kellene melegednie. Vagy mégis csak a thermosztáttal van a baj? A hűtő kupakját levéve szerencsére csak víz volt benne.
Merre induljak el, mit ellenőrizzek, mit cseréltessek? Vagy ilyen melegben ez "normális"?
Köszi előre is.