m4n4
Velünk: 5477 napja
Kösz'
Készültem rá 890km-rel korábban és a merülőfélben levő fényképezőgép miatt majdnem lemaradtam róla.
Szeg!
Baromi jó lett a profil képed!
Nagyon ötletes!
.
hmm poen ez a chdk amugy, nem is tudtam, hogy van ilyen. az a baj, hogy az 5 ropis kamera kepe azert nem utne meg nalam a szintet, raw nelkul nem fotoznek bar egy ilyen kepre lehet eleg lenne...
Simán jó a képed, bár a vonatos jobban tetszik. D70 azért nem olyan régi, chdk-val (http://chdk.wikia.com/wiki/CHDK) viszont tényleg tudsz használni olyan kis gépeket, amik ma már használtan max.5eFt-ba kerülnek és lesz közel teljes manuális módod, valamint tudsz skripttel folyamatos elsütést parancsolni neki. Én egy régi Canon Ixus SD 400-zal (talán 5eFt-ot érhetett akkor) szórakoztam jó pár éve és már akkor is elég sokat tudott a chdk, bár az ekv. 28mm-mel nagylátó szempontjából nem leszel így sem beljebb.
hamar elkezdtunk fotozni.. egy ilyen kep is allat lenne, miatabol csomagterre rogzitett kameraval 10-12mm kornyeken, portre modban, nyitott tetovel, ugy h a fenyek mar a kocsi felett jonnenek..mondjuk andrassy uton jol is nezne ki, felezovonalon haladva hmm kene egy tokina 11-16. mert az epulet/tajkepeket meg kipanoramazom 18mm-en de ezt mar nem fogom..
masodikat svenknek hivjak, ha visszalapozol egyeten is probalkoztam ezzel, bar nem lett tul jo. azert nd szurovel mas autobol fotozva jobb lenne.
elsohoz valoban csak egy massziv tappancsos allvany kellene, ami elbir kb. 1kg-ot bemozdulas nelkul, mikozben forgatod a gepet mondjuk...bar ilyen kephez eleg gurulni is 10 km/h-val :D gepem az regi ertektelen d70, szoval nem feltem egyaltalan. van taviranyitom is..a nagyobb gond az, hogy ehhez nem artana vmi nagylatoszugu obi, legkisebb fokusztavom 18mm.
ilyesmi kepet akarok meg csinalni, csak kellene hozza tappancsos allvany, karral.
na meg ezek a rigshotok is jol neznek ki, ehhez igazandibol csak +2 ember kell, jo ut, meg egy nem raceland futomuves fotosauto
Kis szenvedéssel meg tudod magadnak csinálni az elsőt és a másodikhoz sem kell feltétlen másik autó, csak valaki, aki segít.
Első képnél kell egy jó tappancsos állvány (méginkább valami fix rögzítés) és egy manuálisan programozható/távirányítható kamera. Nyilván nem szívesen rak ki az ember egy dslr-t a kocsi végére, de ilyen célra idális egy használt és olcsó Canon amire rámegy a chdk firmware. Ezt be kell bugyolálni valamibe, hogy ha leesik akkor azért túlélje. Chdk-val tudsz úgy skriptelni, hogy a fentihez hasonló képeket csinálhass.
Második képnél be kell állítani valakit a sarokra géppel, záridőt kb. 1/100 környékén próbálgatni és szépen követni a kocsit miközben sorozatmódban fényképez a fotós. Ehhez persze minél inkább merőlegesben jó állni a kocsival, de lehet olyannal trükközni, hogy fényerős obit használ a fotós és így a kis mélységélesség miatt, már kis oldalirányú elmosás is megadja a sebesség érzetét. Ráadásul a kis oldalirányú mozdítás miatt a fókuszban lévő kocsi sem fog elmosódottnak látszani 1024-re átméretezve.
design otletek?
bele lehet jonni amugy, en is kb fel eve kezdtem, csak idot/energiat kell belefektetni, azert nem egy raketatudomany csinalok szivesen miatakrol kepet, meg fiadrol is, bar igy, hogy mar nem vagyok pesten mar problemasabb. szervezhetnetek vmi talalkozot delebbre is. fizetni nem kell, hobbibol csinalom sajat szorakoztatasomra. bar kompresszorosok elonyben, probakorert cserebe szivesen kattintgatnek
Háááát nagyon!!!!!
Kisebb összegért csinálhatnál nekem is hasonlókat (azt nem mondom, h taníts meg ilyesmire, lehetetlent nem kérek...), de az én PiNA-m, nameg a fél éves kisfiam is jó téma lehetne... Portfólió
Háááát nagyon!!!!!
Kisebb összegért csinálhatnál nekem is hasonlókat (azt nem mondom, h taníts meg ilyesmire, lehetetlent nem kérek...), de az én PiNA-m, nameg a fél éves kisfiam is jó téma lehetne... Portfólió