matzuda
Velünk: 5103 napja
Szia !
Én itt inkább csak megosztom gondolat meneteimet és esetleges történéseket .......
Az összes autóm kompromisszum mentes volt amikor kész volt mindenki szerette !!! de még készült mindenki ezt mondta az előzőre is ÁÁÁÁ NEM SZABAD NE CSINÁLD ÚRISTEN NEM LESZ JÓ STB STB ...
A másik magamnak építem nem másnak vagy nem egy általános elvárásnak elvárásoknak ..
Ez nekem, az életformám mellett (sport) a kocsi a másik életem ,ide illik egy kedvenc idézetem amit most megosztanék veled veletek .
"Nem az a lényeg, hogy erősebb e, hangosabb e, hanem az, hogy mikor meglátod, elgondolkozz azon, hogy miként lehet egy autónak a lelkét a külső megjelenésbe burkolni, megértsd és elfogadd, hogy az e fajta szenvedély már túlmúlik az ép emberi elmén... "
az előző autóim formavilágukat tekintve jellegtelenek voltak és még is büszke vagyok rá h úgy tudtam belőlük kihozni egy olyan egyedi formát ami biztos h nem jön velem szembe az úton ,úgy h nem ment az esztétika rovására és nem lett ízléstelen spoiler szörnyeteg műanyag szökevény .
Ennek tudatában az mx 5 gyönyörű formáját próbálnám kihangsúlyozni és "megfogni" illetve fényező szemmel nézve ( éllek ívek formák ).... nem is bírok neki ellenállni h megépítsem .
aggódnod nem kell semmi olyat nem teszek a kocsival ami visszafordíthatatlan ,ha valamit változtatok rajta veszek újat ... a gyári megmarad .......
Furcsa h még nem is találkoztunk de még is ilyen jól eltaláltad a kis buta agyam gondolatvilágát ...
" Kicsit olyan érzésem van azonban, hogy ebben az autóban, Te csak egy sportosan szép formatervű kabriót látsz. Olyanra gondolok, amibe beül az ember és hátradőlve krúzolgat, vagy nyitott tetővel suhan a Balatonparto
És pont ezért nem tudom h mikor és hogyan .... oldom meg de kíváncsian hallgatnám végig tapasztalnám azokat a dolgokat amit esetleg te vagy a többi klub tag gondol .Úgy h amiért a vesémbe láttál ... ezt összehozzuk !
NEM ÉRTETTEM FÉLRE ÉS RENDKÍVÜL ÉPÍTŐ JELLEGŰNEK ÉREZTEM HOZZÁSZÓLÁSODAT
És örülök h ezt így leírtad mert kíváncsivá tettél !!!!!
ui : de egy dolog ellened szól persze " jelben" mióta megvettem a vasat kb 6db mx5 lett vásárolva szerény kis városomban ..... xd
és nem szeretném ha összehasonlítanának velük
az előzőt az egész város HAG MAZDÁNAK HÍVTA ..... JÓ VOLT " EGYEDÜL LENNI"... (REMÉLEM NEM ÉRTED FÉLRE NEM EGÓZOK CSAK TÉNYLEG EZ AZ ÉLETEM EGYIK RÉSZE H BÜTYKÖLÖM ÉS SZÉPÍTGETTEM ÉS ÉN VAGYOK AZ AUTÓÉRT NEM FORDÍTVA ..... XD
Szerintem baromi jól néz ki a matt-fekete, 3M fólyából lehet értelmesen megcsinálni, csak egy kicsit olcsó. Ez az egyik ügyfelem műve, ott-topic, 800k huf+tréfa volt.
Ja, a felni 23 col, 315/25 gummával. Csak szerényen.
Kövezzetek meg, de nekem egy ideje marhára tetszik ez a Bird képein látható matt-fekete festés, (vagy matricázás) az autón... komolyan mondom, nagyon tetszik... csak nehogy következményei legyenek... most akkor én vagyok a hülye..?
... TANKOLNI IS ELÉG NEM VERSENY AUTÓ AZ A 110 LÓ .... INKÁBB MEGYEK AZ OPTIKÁRA ÉS GOKART LEGYEN MEG KANYARBA FŰLIG ÉRJEN A SZÁM .
Majd ha lesz egy rx7 fd3 s akkor azt tuti nem fogm porba térdeltetni mert annak mennie is kell !!!!
az mx meg nem arra való h veresssssük én legalább is úgy vagyok vele
Matzuda, ne hagyd magad meggyőzni, csináld meg úgy ahogy megálmodtad. Annó említetted, hogy minden negatívumot elfogadsz, ha az optika ilyen lesz, csak ez legtöbbünknek nagyon szokatlan. Én már nagyon kíváncsi lennék, milyen is lesz élőben, úgyhogy ne tartson vissza semmi és senki.
Kicsit olyan érzésem van azonban, hogy ebben az autóban, Te csak egy sportosan szép formatervű kabriót látsz. Olyanra gondolok, amibe beül az ember és hátradőlve krúzolgat, vagy nyitott tetővel suhan a Balatonparton. Az autóban valóban benne van ez is, lehet így is tekinteni rá, és így használni.
A fentebb idézett pár mondatodban azonban, alapvető félreértéseket, és félreértelmezéseket látok. Pár hónapja talán már említettem Neked, hogy gyere el egy Miatás gurulásra. Mielőtt teljesen szétkapod a járgányt, érdemes lenne egy ilyet megejteni. Gyakorlati demonstrációját is látni fogod annak, hogy miért sokkal több ennél egy olyan autó, amit eleve nyitottnak(az élményre) terveztek, és csak egyféle kivitel készült belőle. Utána is bátran szétfaraghatod a vasat, de nem dobtál el magadtól egy olyan élményt, amit ilyen radikálisan egyedi átépítés után, már nem biztos, hogy át fogsz tudni élni.
Remélem nem értettél félre, egyáltalán nem akarlak lebeszélni az ötletedről, sőőőt, nagyon is kíváncsi vagyok már a végeredményre pro/kontra. Úgy gondolom azonban, hogy így (talán) még jobb lehetne
Bird ! Neked sikerült már eladni a kocsit ?
Én értem és elfogadom h van egy ilyen tuning irányzat, hogy "mindenből az extrémet mert én vagyok a nem normális ti meg az igen" de szándékosan tönkrevágni a világ egyik legjobb sportkocsiját hmmm nem is tudom.
lehet a -10cm-el meg a 4barral gokartos lesz az autó csak a gokartok általában sík versenyaszfalton mennek. nem vita meg semmi kötözködés csak egyszer csüccenj bele egy olyan mx5-be ami igényesen lett továbbtuningolva, lehet hogy megváltozik a véleményed, hogy krúzolásra elég az a 110+ paci és bőven van benne potenciál.
te kesz vagy 4.5 bar
DE BIZTOS IGAZ H GYILKOLJA A FUTÓMŰVET NEM FÍRTATOM GYÉÉÉ NEK IGAZA VAN !!
IYLEN ÁRAL MELLETT TANKOLNI IS ELÉG NEM VERSENY AUTÓ AZ A 110 LÓ .... INKÁBB MEGYEK AZ OPTIKÁRA ÉS GOKART LEGYEN MEG KANYARBA FŰLIG ÉRJEN A SZÁM .
Majd ha lesz egy rx7 fd3 s akkor azt tuti nem fogm porba térdeltetni mert annak mennie is kell !!!!
az mx meg nem arra való h veresssssük én legalább is úgy vagyok vele
Ezek nem használnak nyomtávot ... 15 16 * 8 9 10 j et től is függ persze ... igen a gumi horror drága ... de nem feltétlen mert ha végképp eszetlenül csinálják ... akkor nem sokkal térnek el a gyári gumi mérettől és rárobbantják 3 4 .... bárral feszített feeliiingbe de ez már más kat ...... ŐRÜLTEKNEK VALÓ
Nem tudom mennyire fogja enni a futómű alkatrészeket a 323 ba kutyacsont a legszarabb mínőségből kb 8 10 hónapot bírt ilyen utakon és figyelembe véve a -15 centit plusz a 165 40 r17 es gumi 4 4,5 bárral szerintem jól bírta a machbox .... soha semmi mást nem cseréltme rajta gyári volt még a szilent is ..... VÉGÜLIS CSAK MAZDA
Kérdésedre a válasz nem akaorm hanem ennyire lent lesz ,az előző lentebb volt ....