WarLock, 2015-08-30 20:21:04
Nem tudom, hogy jó helyre írok-e ez ügyben, és előre látom, hogy nem lesz népszerű a posztom, de azért kiadom magamból
Most, hogy sűrűbben használtam a fórumot egy pár dolog hiánya nagyon belekerült a látterembe, amik a fórumot sokkal felhasználóbarátabbá és használhatóbbá tenné.
A posztolás utáni splash-screenen, ahonnan tovább lehet ugrani a bejegyzésre, elviselne egy 5 másodperces késleltetésű átirányítást, az ott generált linkre. Ez valószínűleg javítaná a multi-posztok statisztikáját. Nálam főleg a mobilról való használat alatt szokott problémát okozni, amikor rosszabb kapcsolat esetén a böngésző úgy dönt, hogy kétszer is betölti azt a splash screent, és ilyenkor kérdezés nélkül küldi újra az előző munkamenetben rögzített posztot a fórumra. (PC-ről ilyen esetben rá kell, hogy kérdezzen, mielőtt lefrissíti az oldalt).
A másik dolog pedig a Törlés gomb hiánya a posztok mellől. Ez is kissé kapcsolódik az előző témához, hogyha már picit szemeteltünk, akkor tudjuk javítani a témát. Mivel ez a fórum nagyrészt önmoderáló, egy picit csorbítja a működését az, hogy nem tudjuk a saját (törlendő) posztjainkat eltávolítani.
------------------------------------------------
Innentől már a "lényegtelenebb" rész következik:
Mobilos használat közben szembetűnő volt, hogy az oldal nagyrésze hibátlanul, szépen, szinte optimalizáltan jelenik meg a böngészőben. Viszont a posztolás nagyon sokszor problémákat okoz. Nekem egyszerűen nem jelenik meg sokszor a text box, csak a fölötte lévő ikonok, ezáltal nem tudok szöveget bevinni a szerkesztő-mezőbe (ekkor nem jelnik meg a [szereksztő off] gomb se, ami lehet, hogy helyrerakná a dolgokat). Van, hogy 6-7szer kell újra próbálkozni, mire megjelenik a felület használható formája. Illetve ez a felület álló tájolásnál lelóg a képernyőről, így eltűnik a "Mehet" gomb, és fekvő tájolásra állítással lehet csak elküldeni az üzenetet.
Ez utóbbira nem nagyon tudok ötletet adni, talán annyi, hogyha Mobil-böngészőben van megnyitva a posztolási felület, akkor a kikapcsolt szerkesztői állapotban jelenjen meg a felület, így szerintem a Textbox betöltésével nem igazán lehet baja.
Attól ne tarts, hogy nem leszel népszerű! A jó 5leteknek mindenki csak örül.
A közelmúltban/közeljövőben nem fog túl sok dolog alakulni, de a javaslatokat írom, és előbb-utóbb meg is fognak valósulni.