Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    ide minden jöhet, amit a nyomdafesték bír...    »    Fórummal/oldallal kapcsolatos dolgok    |   << vissza

Fórummal/oldallal kapcsolatos dolgok

2015-08-30 20:21:04
WarLock

WarLock

Posztok: 1088
Velünk: 5179 napja

Nem tudom, hogy jó helyre írok-e ez ügyben, és előre látom, hogy nem lesz népszerű a posztom, de azért kiadom magamból smile

Most, hogy sűrűbben használtam a fórumot egy pár dolog hiánya nagyon belekerült a látterembe, amik a fórumot sokkal felhasználóbarátabbá és használhatóbbá tenné.

A posztolás utáni splash-screenen, ahonnan tovább lehet ugrani a bejegyzésre, elviselne egy 5 másodperces késleltetésű átirányítást, az ott generált linkre. Ez valószínűleg javítaná a multi-posztok statisztikáját. Nálam főleg a mobilról való használat alatt szokott problémát okozni, amikor rosszabb kapcsolat esetén a böngésző úgy dönt, hogy kétszer is betölti azt a splash screent, és ilyenkor kérdezés nélkül küldi újra az előző munkamenetben rögzített posztot a fórumra. (PC-ről ilyen esetben rá kell, hogy kérdezzen, mielőtt lefrissíti az oldalt).

A másik dolog pedig a Törlés gomb hiánya a posztok mellől. Ez is kissé kapcsolódik az előző témához, hogyha már picit szemeteltünk, akkor tudjuk javítani a témát. Mivel ez a fórum nagyrészt önmoderáló, egy picit csorbítja a működését az, hogy nem tudjuk a saját (törlendő) posztjainkat eltávolítani.

------------------------------------------------

Innentől már a "lényegtelenebb" rész következik:
Mobilos használat közben szembetűnő volt, hogy az oldal nagyrésze hibátlanul, szépen, szinte optimalizáltan jelenik meg a böngészőben. Viszont a posztolás nagyon sokszor problémákat okoz. Nekem egyszerűen nem jelenik meg sokszor a text box, csak a fölötte lévő ikonok, ezáltal nem tudok szöveget bevinni a szerkesztő-mezőbe (ekkor nem jelnik meg a [szereksztő off] gomb se, ami lehet, hogy helyrerakná a dolgokat). Van, hogy 6-7szer kell újra próbálkozni, mire megjelenik a felület használható formája. Illetve ez a felület álló tájolásnál lelóg a képernyőről, így eltűnik a "Mehet" gomb, és fekvő tájolásra állítással lehet csak elküldeni az üzenetet.

Ez utóbbira nem nagyon tudok ötletet adni, talán annyi, hogyha Mobil-böngészőben van megnyitva a posztolási felület, akkor a kikapcsolt szerkesztői állapotban jelenjen meg a felület, így szerintem a Textbox betöltésével nem igazán lehet baja.

Történet:

Nem tudom, hogy jó helyre írok-e ez ügyben, és előre látom, hogy nem lesz népszerű a posztom, de azért kiadom magamból :)

Most, hogy sűrűbben használtam a fórumot egy pár dolog hiánya nagyon belekerült a látterembe, amik a fórumot sokkal felhasználóbarátabbá és használhatóbbá tenné.

A posztolás utáni splash-screenen, ahonnan tovább lehet ugrani a bejegyzésre, elviselne egy 5 másodperces késleltetésű átirányítást, az ott generált linkre. Ez valószínűleg javítaná a multi-posztok statisztikáját. Nálam főleg a mobilról való használat alatt szokott problémát okozni, amikor rosszabb kapcsolat esetén a böngésző úgy dönt, hogy kétszer is betölti azt a splash screent, és ilyenkor kérdezés nélkül küldi újra az előző munkamenetben rögzített posztot a fórumra. (PC-ről ilyen esetben rá kell, hogy kérdezzen, mielőtt lefrissíti az oldalt).

A másik dolog pedig a Törlés gomb hiánya a posztok mellől. Ez is kissé kapcsolódik az előző témához, hogyha már picit szemeteltünk, akkor tudjuk javítani a témát. Mivel ez a fórum nagyrészt önmoderáló, egy picit csorbítja a működését az, hogy nem tudjuk a saját (törlendő) posztjainkat eltávolítani.

------------------------------------------------

Innentől már a "lényegtelenebb" rész következik:
Mobilos használat közben szembetűnő volt, hogy az oldal nagyrésze hibátlanul, szépen, szinte optimalizáltan jelenik meg a böngészőben. Viszont a posztolás nagyon sokszor problémákat okoz. Nekem egyszerűen nem jelenik meg sokszor a text box, csak a fölötte lévő ikonok, ezáltal nem tudok szöveget bevinni a szerkesztő-mezőbe (ekkor nem jelnik meg a [szereksztő off] gomb se, ami lehet, hogy helyrerakná a dolgokat). Van, hogy 6-7szer kell újra próbálkozni, mire megjelenik a felület használható formája. Illetve ez a felület álló tájolásnál lelóg a képernyőről, így eltűnik a "Mehet" gomb, és fekvő tájolásra állítással lehet csak elküldeni az üzenetet.

Ez utóbbira nem nagyon tudok ötletet adni, talán annyi, hogyha Mobil-böngészőben van megnyitva a posztolási felület, akkor a kikapcsolt szerkesztői állapotban jelenjen meg a felület, így szerintem a Textbox betöltésével nem igazán lehet baja.

2015-08-25 21:17:11
wolfblind

wolfblind

Posztok: 1825
Velünk: 4551 napja

Zsir ezeket is attenned: 

NA mazdaspeed projekt 
NBFL 1.8 turbo project b_ricsi

Meg van egy csomo projektkocsi ami ide kivankozik meg, atomin, turesz, fülee low budget stb...

2015-08-24 17:41:55
rattila

rattila

Posztok: 917
Velünk: 3686 napja
gram, 2015-08-24 17:35:40

Mr. FarkasVak ötlete nyomán készült így épül az autóm (build thread) szekció a fórumon. Lássad! Wink
Pár témát bele is költöztettem. Ki/mi szeretne még át/bekerülni? Sealed

(köszi, wolfblind)

Szia!

Jelentkezem smile

Atti

aláírás Üdv, Ati
2015-08-24 17:35:40
gram

gram

Posztok: 2281
Velünk: 7274 napja

Mr. FarkasVak ötlete nyomán készült így épül az autóm (build thread) szekció a fórumon. Lássad! Wink
Pár témát bele is költöztettem. Ki/mi szeretne még át/bekerülni? Sealed

(köszi, wolfblind)

Történet:

Mr. FarkasVak ötlete nyomán készült build thread section a fórumon. LássadWink
Pár témát bele is költöztettem. Ki/mi szeretne még bekerülni? Sealed

(köszi, wolfblind)

Mr. FarkasVak ötlete nyomán készült így épül az autóm (build thread) a fórumon. LássadWink
Pár témát bele is költöztettem. Ki/mi szeretne még bekerülni? Sealed

(köszi, wolfblind)

2015-05-13 14:30:27
Smith

Smith

Posztok: 356
Velünk: 3906 napja
tourist, 2015-05-12 22:21:50

A hiba az ön készülékében van!

És tényleg! Egy speciális karakter a felső aposztróf személyében megtréfált Yell

aláírás Speed... for those who cannot cruise with style
2015-05-12 22:21:50
tourist

tourist

Posztok: 403
Velünk: 3786 napja

A hiba az ön készülékében van! (nekem működik, android tablet+chrome)

Történet:

A hiba az ön készülékében van! (nekem működik android tablet+crome)

A hiba az ön készülékében van! (nekem működik android tablet+chrome)

2015-05-12 22:36:14
Smith

Smith

Posztok: 356
Velünk: 3906 napja

Sziasztok!

Csak én nem tudom változtatni a profilomat (pl. autó leírása) vagy ez másnál is probléma?

Kapok egy "Nem sikerült az adatok beillesztése" szöveget és minden marad a régiben Frown

Mod: a Tüzesróka és a varázslatos IE sem akarja az igazságot  Undecided

aláírás Speed... for those who cannot cruise with style

Történet:

Sziasztok!

Csak én nem tudom változtatni a profilomat (pl. autó leírása) vagy ez másnál is probléma?

Kapok egy "Nem sikerült az adatok beillesztése" szöveget és minden marad a régiben Frown

2015-05-12 7:15:23
Zefa

Zefa

Posztok: 300
Velünk: 4087 napja

Sziasztok!

Lassan két éve rendszeres olvasója vagyok a fórumnak, talán nem köveztek meg, ha teszek néhány javaslatot, hogy még élvezhetőbb legyen.

-          Jó lenne, ha csak tagok nyithatnának új topikot, mert elég idegesítő, hogy sokan köszönés helyett nyitnak egy újat ahol rendszeresen ugyanazokat a kérdéseket teszik fel ki szebb ki bicskanyitogató stílusban. (egyhat vagy egynyóc; NA vagy NB; tetszik az autó, de nagyon kevés a ló, mit kellene csinálni? , nincsen pénzem, de autót szeretnék stb. ezeket szerintem néha unatkozó tagok dobják be egy új regisztrációval  Sealed
Talán jobb lenne, ha ezeket simán beírnák egy meglévő topicba nem?

-          Az előzőhöz kapcsolódva jó lenne egy kis leírás, amit a fenti menüsorban meg lehet találni és megválaszolja ezeket a kérdéseket. Erre nemrég nyitott is valaki egy topicot csak sajnos nem találják meg az újonnan érkezők.

-          Ami még jó lenne, ha idézés nélkül látszódna, hogy kinek a posztjára válaszolunk. Vagy csak Én nem találom ezt?

Mindezek ellenére jó kis klub ez és jó az oldal is, ezek tényleg csak javaslatok, amit esetleg megfontolhatnak az oldal üzemeltetői.

Üdv:
Laci

aláírás

91 1.6 NA
93 2.0 Accord
59 1.0 Anglia 105E Építés alatt

2015-03-10 15:09:16
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6686 napja

Azta milyen gyönyörű, selymesenbársonyosan sima csillogású nyálcsordítóan üde door bar! 

aláírás DrasticPlastic Driver
2015-03-10 13:05:47
gram

gram

Helló helló. Jutalom azoknak, akik kivárták az átállást az új szerverre. smile

2014-09-12 18:05:43
gram

gram

Két rövid bejelentés:

1. A fórum bővült két funkciócskával
    1. a módosított bejegyzéseknél megjelenik egy történet gombocska a bejegyzés alatt, ahol az előzmények megtekinthetőek
    2. A hosszú idézetek túllógó tartalma elrejtődik, klikkel lehet kinyitni őket. A 2., 3., 10. idézet után már kezelhetetlen volt.
  2. A további félreértések elkerülése végett a fórum felhasználó-felfüggesztést végző rutint közzéteszem. Így talán már Chef/kitiltottfelhasznalo/PublicEnemy sem lesz többé kénytelen a továbbiakban a rendszer szót idézőjelbe tenni, és talán meggyőzhető arról, hogy nem a kedvenc mókám ülni a monitor előtt, és figyelni, kit lehet kisuhintani végre. Ugyanitt szeretném elmondani, hogy a fórum attitűdjét, a negatívval való "dobálódzást" elég jól jellemzi, hogy jelenleg 11.964 pozitív jelzés mellé 647 negatív társul. Látszik a trend: ha értelmes/tartalmas a hozzászólás, nem születnek "csak úgy" negatívok.

$limit = 100 + round(200 / ($numOfPosts * $numOfPosts ) * 40);
    $summa = round(($neg * 6) / $numOfPosts * 30) - round(($pos * 2) / $numOfPosts * 30);

$numOfPosts: hozzászólások száma
    $neg: negatívok száma
    $pos: pozitívok száma
    Ha $summa nagyobb, mint $limit, fiók felfüggesztés.
2013-05-03 13:38:59
Flame

Flame

Posztok: 328
Velünk: 4522 napja

Szia!
Gondoltam ide írom, nem tudunk témát indítani. Kiírja hogy sikertelen, de a topikok listájában látszik (Technika - NA NB csereszabatosság)
wolfblind is próbálta, hasonló sikertelenséggel :/

2013-04-24 13:53:35
Ordune

Ordune

Posztok: 7396
Velünk: 5728 napja
gram, 2013-04-24 13:36:13

Megint van pár bújtatott upgrade, auto-link, link-rövidítés, stb. Ha ezekkel kapcsolatban van bug, kéretik jelezni. Kösszer. smile

autolink YES!!!!! smile

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2013-04-24 13:36:13
gram

gram

Megint van pár bújtatott upgrade, auto-link, link-rövidítés, stb. Ha ezekkel kapcsolatban van bug, kéretik jelezni. Kösszer. smile

2013-04-24 13:35:05
gram

gram

szroli, 2013-04-08 17:00:36
Az össznépiben az utolsó hozzászólást nem tölti be, mechanikusan kell beírni a page számot 1-el növelve:

http://www.miata.hu/forum/?tid=2854&page=168

Volt olyan hozzászólás, amit azóta törölt felhasználó ejtett, ez okozta az offset-et. Javítva, köszi.