Gyéé
Velünk: 6532 napja
Forgalombahelyezhető? Tudod hogy értem, ottani kivonás, adásvételi vagy szla....
Forgalombahelyezhető? Tudod hogy értem, ottani kivonás, adásvételi vagy szla....
Sziasztok,
Eladó egy jobbkormányos 1.8 NB FL, 2004-es évjárat, 5 seb váltóval.
Àra: 550.000 Huf,- külföldi okmányokkal
Èrdeklödni: 20/416-5835 - FERI
Figyelem: a kocsi jobbkormányos és nem rendelkezik magyar papírokkal!
Sziasztok,
De ez csak szerény véleményem..én reálisnak érzem a két autó közti 1.5 millió különbséget a fent említett tényezők miatt...
Ha megnézitek a külföldi felhozatalt, az ilyen állapotú és korú autók 9000EUR körül indulnak, arra még a szállítás, regadó ami pluszban jön 900-1000EUR.
Szvsz sok különbség nincs, viszont ez itthon van, ellenőrizhető ismert előéletű és lehet belőle alkudni
Meg hát alkudni kell arcátlanul :-)
Gyerekek, egy használt autót (pláne MX-5 korút) nem megvenni kunszt!
Egy NB-re mondjuk kb 1-1,5 év alatt ráköltöd amibe az egész kóceráj került.
Üzemanyag + szerviz, még pályanapok nélkül is.:-)
NC-nél, ez lehet, hogy akár 2-3 év. De akkor sincs pariban.
Szóval az, hogy emnnyiért vetted, az nem a legnagyobb tétel.
Szerencsére vagy sajnos a piac úgyis megmondja hogy egy adott pillanatban mit mennyiért lehet eladni úgyhogy tulajdonképpen a mennyit ér megközelítésnek nincs is értelme. Ami valamilyen szempontból más vagy jobb mint a többi az nyilván elmehet többért, hogy mennyivel azt a felbukkanó vevőjelöltek határozzák meg. Végülis az árindoklás meg volt.
Az én meglátásom az, hogy a sok kintről behozott "hulladék" sajnos az egész mx-5 piac árát lenyomta.
Kezdődött azzal, hogy mintha ajándékba adták volna kint az NA-kat más autók mellé, ezzel itthon elárasztva a piacot rohadt, gyatra minőségű autókkal, amiknek igaz az áruk is olyan volt.
De itthon mindenkinek az ár számít, tehát hogy minél olcsóbban jusson hozzá leendő gépjárművéhez.
Lehet szar az autó , de sokan úgy gondolják, hogy majd felújítgatják egyben vagy apránként.
Ez részben jó is, mert legalább tudod, hogy milyen minőségű anyaggal javítod ki a hibáit, és nem utólag derül ki, hogy egy sufnituning az egész.
De van olyan is, aki viszont olyan autót akar, ami rendszeresen karban volt tartva/költve volt rá, megfelelő helyen szervizelve, nem elfilléresedve az olaj és egyéb kopó eszközök cseréjét.
Igen , az ilyen állapotú autók drágábbak, és nem a hulladék áron fog megjelenni a piacon.
Persze mindenki azt szeretné, hogy egy jó vételbe csöppenjen.
Ritka, hogy olcsó valami és jó is és még magasan felszerelt is.
Én azt gondolom Gabeszpapa is felmérte a piacot, lévén, hogy már elég hosszú ideje tagja eme kis közösségnek.
És csak egy bölcsességgel tudnám zárni a gondolataim.
Mindenki addig nyújtózkodjon, ameddig a takarója ér!
Bird
Mindeki annyit ker az autojaert amenyire tartja az erteket. Es
Es igen Birdnek most is igaza van. Sajnos en egyik peldanak sem vagyok jo, en eleg dragan vettem 3800 euro es mar reg tul vagyok 2000 euron ami a javitasokat illeti, ugyhogy lehet jobb lett volna 800 euroert venni es 5000 eurot rakoltenni felujitasra tutti jobb lenne mint most.
Nem okoskodásképpen, de egyet kell értenem Dáviddal. Én is megnéztem kíváncsiságból az autót, mivel NC vásárláson töröm a fejem egy ideje, és azt kell mondjam, hogy először kb. 1 millióval alacsonyabb árra saccoltam, mint amennyiért meghirdetted, lévén egy mindjárt 9 éves kocsiról van szó. Tekintve, hogy 1-2 hónap múlva elárasztják az országot az ND-k, jócskán le fog esni az NC-k ára. Nyilván mindenki annyit kér a kocsijáért, amennyit akar, ez csak egy észrevétel volt.
Vigyázat, olcsó NC eső várható, ugyanakkor extrás NA eladó 2M irányáron. De komolyan, 1.6 145 LE...keménytetős NC-t beszámitok.
Tekintve, hogy 1-2 hónap múlva elárasztják az országot az ND-k, jócskán le fog esni az NC-k ára.
Addig azért ne állj egyhelyben
Ezt a jövendőbeli kb. 10-15 ND tulaj nevében mondom, akiknek van ~8 misijük egy új autóra.
Vagy nem egy országban lakunk?
Az én meglátásom az, hogy a sok kintről behozott "hulladék" sajnos az egész mx-5 piac árát lenyomta.
Kezdődött azzal, hogy mintha ajándékba adták volna kint az NA-kat más autók mellé, ezzel itthon elárasztva a piacot rohadt, gyatra minőségű autókkal, amiknek igaz az áruk is olyan volt.
De itthon mindenkinek az ár számít, tehát hogy minél olcsóbban jusson hozzá leendő gépjárművéhez.
Lehet szar az autó , de sokan úgy gondolják, hogy majd felújítgatják egyben vagy apránként.
Ez részben jó is, mert legalább tudod, hogy milyen minőségű anyaggal javítod ki a hibáit, és nem utólag derül ki, hogy egy sufnituning az egész.
De van olyan is, aki viszont olyan autót akar, ami rendszeresen karban volt tartva/költve volt rá, megfelelő helyen szervizelve, nem elfilléresedve az olaj és egyéb kopó eszközök cseréjét.
Igen , az ilyen állapotú autók drágábbak, és nem a hulladék áron fog megjelenni a piacon.
Én azt gondolom Gabeszpapa is felmérte a piacot, lévén, hogy már elég hosszú ideje tagja eme kis közösségnek.
Bird
Bird
Nem okoskodásképpen, de egyet kell értenem Dáviddal. Én is megnéztem kíváncsiságból az autót, mivel NC vásárláson töröm a fejem egy ideje, és azt kell mondjam, hogy először kb. 1 millióval alacsonyabb árra saccoltam, mint amennyiért meghirdetted, lévén egy mindjárt 9 éves kocsiról van szó. Tekintve, hogy 1-2 hónap múlva elárasztják az országot az ND-k, jócskán le fog esni az NC-k ára. Nyilván mindenki annyit kér a kocsijáért, amennyit akar, ez csak egy észrevétel volt.
Nem okoskodásképpen, de egyet kell értenem Dáviddal. Én is megnéztem kíváncsiságból az autót, mivel NC vásárláson töröm a fejem egy ideje, és azt kell mondjam, hogy először kb. 1 millióval alacsonyabb árra saccoltam, mint amennyiért meghirdetted, lévén egy mindjárt 9 éves kocsiról van szó. Tekintve, hogy 1-2 hónap múlva elárasztják az országot az ND-k, jócskán le fog esni az NC-k ára.