Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Eladó MX-5, Miata    »    MX5 eladó    |   << vissza

MX5 eladó

2016-01-02 20:15:00
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6532 napja

Forgalombahelyezhető? Tudod hogy értem, ottani kivonás, adásvételi vagy szla....

aláírás DrasticPlastic Driver
2016-01-02 18:53:40

bandris11

Posztok: 260
Velünk: 4480 napja

Szia, nem az enyém az autó egy cimborám árulja.

200.000 mérföld alatt van azt mondja.

2016-01-02 14:01:02
rattila

rattila

Posztok: 917
Velünk: 3533 napja
bandris11, 2016-01-02 13:11:59

Sziasztok,

Eladó egy jobbkormányos 1.8 NB FL, 2004-es évjárat, 5 seb váltóval.
Àra: 550.000 Huf,- külföldi okmányokkal
Èrdeklödni: 20/416-5835  -  FERI

Figyelem: a kocsi jobbkormányos és nem rendelkezik magyar papírokkal!

Hany km van benne? Atti

aláírás Üdv, Ati
2016-01-02 13:11:59

bandris11

Posztok: 260
Velünk: 4480 napja

Sziasztok,

Eladó egy jobbkormányos 1.8 NB FL, 2004-es évjárat, 5 seb váltóval.
Àra: 550.000 Huf,- külföldi okmányokkal
Èrdeklödni: 20/416-5835  -  FERI

Figyelem: a kocsi jobbkormányos és nem rendelkezik magyar papírokkal!

2015-11-23 11:48:01
BBBB

BBBB

Posztok: 473
Velünk: 4108 napja

Sziasztok, 

• Ha szemügyre vesszük az hahu-n található 2.0 NC-t, - amit amúgy 2.3-ért hirdetnek, - biztos szép és jó autó, és még a 190 000 futott km se ijesztő, de majdnem közel 2x annyi, mint az alul emíltett 3.999 autóban.
  • Az autók között, nem csak a coupe kiadás a különbség, ami akkor közel fél millióval volt drágább listaáron. A mai napig egy kicsit többet kérnek és érnek a kemény tetős példányok.
  • A hahun lévő autó, abszolút nem revolution, nincs benne bőr, ülésfűtés, bose hifi, króm kiegészítők, ködlámpa sorolhatnám.
  • Ha valakinek számít az előélet, és a garantáltan ismert állapot, azaz ami nem volt törve az valóban nem volt törött, - ennek is lehet értéknövelő tényezője.
  • Szándékosan nem írtam az utólagosan beépített dolgokat, valakinek vagy tetszik vagy nem, egy nyomtávzélesítés, ízlés kérdése a festett felni, de akár szintén lehet értéknövelő tényező,  - ahogy a plusz kerékgarniúra, nyilván nem a megvetéli értékkel számolva, de egy ideig nem kell megvennie az új tulajnak.
  • "Ha eladnám", a sajátom, amiben kb 20 000 kevesebb km van, viszont "csak puha tetős", ugyanennyire áraznám be. Pont azért mert nincs belőle még egy, és aki ért hozzá, az tudja hogy miért ennyi. Nyilván van benne mozgástér, és alkuképes a tulajdonos, viszont ebbe az autóba bele lehet ülni rögtön, és akár évekig problémamentesen használni, akkor is ha 9 éves, - a 2.3 hirdetett példánynál ezt már nem venném ennyire biztosnak.

De ez csak szerény véleményem..én reálisnak érzem a két autó közti 1.5 millió különbséget a fent említett tényezők miatt...

2015-11-23 10:29:30
simkor

simkor

Posztok: 629
Velünk: 3533 napja

Ha megnézitek a külföldi felhozatalt, az ilyen állapotú és korú autók 9000EUR körül indulnak, arra még a szállítás, regadó ami pluszban jön 900-1000EUR.

Szvsz sok különbség nincs, viszont ez itthon van, ellenőrizhető ismert előéletű és lehet belőle alkudni Tongue out

2015-11-23 9:08:45
Gyéé

Gyéé

Meg hát alkudni kell arcátlanul :-)

2015-11-23 8:59:47
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 6011 napja

Gyerekek, egy használt autót (pláne MX-5 korút) nem megvenni kunszt!

Egy NB-re mondjuk kb 1-1,5 év alatt ráköltöd amibe az egész kóceráj került.

Üzemanyag + szerviz, még pályanapok nélkül is.:-)

NC-nél, ez lehet, hogy akár 2-3 év. De akkor sincs pariban.

Szóval az, hogy emnnyiért vetted, az nem a legnagyobb tétel.

aláírás May the Fairy be with You!
2015-11-23 7:48:01
Gyéé

Gyéé

Szerencsére vagy sajnos a piac úgyis megmondja hogy egy adott pillanatban mit mennyiért lehet eladni úgyhogy tulajdonképpen a mennyit ér megközelítésnek nincs is értelme. Ami valamilyen szempontból más vagy jobb mint a többi az nyilván elmehet többért, hogy mennyivel azt a felbukkanó vevőjelöltek határozzák meg. Végülis az árindoklás meg volt.

2015-11-23 0:37:31
kakas19

kakas19

Posztok: 268
Velünk: 3667 napja
Bird, 2015-11-22 22:37:38

Az én meglátásom az, hogy a sok kintről behozott "hulladék" sajnos az egész mx-5 piac árát lenyomta.

Kezdődött azzal, hogy mintha ajándékba adták volna kint az NA-kat más autók mellé, ezzel itthon elárasztva a piacot rohadt, gyatra minőségű autókkal, amiknek igaz az áruk is olyan volt.

De itthon mindenkinek az ár számít, tehát hogy minél olcsóbban jusson hozzá leendő gépjárművéhez.

Lehet szar az autó , de sokan úgy gondolják, hogy majd felújítgatják egyben vagy apránként.

Ez részben jó is, mert legalább tudod, hogy milyen minőségű anyaggal javítod ki a hibáit, és nem utólag derül ki, hogy egy sufnituning az egész.

De van olyan is, aki viszont olyan autót akar, ami rendszeresen karban volt tartva/költve volt rá, megfelelő helyen szervizelve,  nem elfilléresedve az olaj és egyéb kopó eszközök cseréjét.

Igen , az ilyen állapotú autók drágábbak, és nem a hulladék áron fog megjelenni a piacon.

Persze mindenki azt szeretné, hogy egy jó vételbe csöppenjen.

Ritka, hogy olcsó valami és jó is és még magasan felszerelt is.

Én azt gondolom Gabeszpapa is felmérte a piacot, lévén, hogy már elég hosszú ideje tagja eme kis közösségnek.

És csak egy bölcsességgel tudnám zárni a gondolataim.

Mindenki addig nyújtózkodjon, ameddig a takarója ér! smile

Bird

Mindeki annyit ker az autojaert amenyire tartja az erteket. Es 
Es igen Birdnek most is igaza van. Sajnos en egyik peldanak sem vagyok jo, en eleg dragan vettem 3800 euro es mar reg tul vagyok 2000 euron ami a javitasokat illeti, ugyhogy lehet jobb lett volna 800 euroert venni es 5000 eurot rakoltenni felujitasra tutti jobb lenne mint most. 

2015-11-22 23:51:12

atomin

Posztok: 2354
Velünk: 4045 napja
Balage, 2015-11-22 21:14:45

Nem okoskodásképpen, de egyet kell értenem Dáviddal. Én is megnéztem kíváncsiságból az autót, mivel NC vásárláson töröm a fejem egy ideje, és azt kell mondjam, hogy először kb. 1 millióval alacsonyabb árra saccoltam, mint amennyiért meghirdetted, lévén egy mindjárt 9 éves kocsiról van szó. Tekintve, hogy 1-2 hónap múlva elárasztják az országot az ND-k, jócskán le fog esni az NC-k ára. Nyilván mindenki annyit kér a kocsijáért, amennyit akar, ez csak egy észrevétel volt.

Vigyázat, olcsó NC eső várható, ugyanakkor extrás NA eladó 2M irányáron. De komolyan, 1.6 145 LE...keménytetős NC-t beszámitok.

2015-11-22 23:19:29
Smith

Smith

Posztok: 356
Velünk: 3753 napja
Balage, 2015-11-22 21:14:45

Tekintve, hogy 1-2 hónap múlva elárasztják az országot az ND-k, jócskán le fog esni az NC-k ára.

Addig azért ne állj egyhelyben Wink

Ezt a jövendőbeli kb. 10-15 ND tulaj nevében mondom, akiknek van ~8 misijük egy új autóra.

Vagy nem egy országban lakunk?

aláírás Speed... for those who cannot cruise with style
2015-11-22 23:10:51

edavid

Posztok: 11
Velünk: 3298 napja
Bird, 2015-11-22 22:37:38

Az én meglátásom az, hogy a sok kintről behozott "hulladék" sajnos az egész mx-5 piac árát lenyomta.

Kezdődött azzal, hogy mintha ajándékba adták volna kint az NA-kat más autók mellé, ezzel itthon elárasztva a piacot rohadt, gyatra minőségű autókkal, amiknek igaz az áruk is olyan volt.

De itthon mindenkinek az ár számít, tehát hogy minél olcsóbban jusson hozzá leendő gépjárművéhez.

Lehet szar az autó , de sokan úgy gondolják, hogy majd felújítgatják egyben vagy apránként.

Ez részben jó is, mert legalább tudod, hogy milyen minőségű anyaggal javítod ki a hibáit, és nem utólag derül ki, hogy egy sufnituning az egész.

De van olyan is, aki viszont olyan autót akar, ami rendszeresen karban volt tartva/költve volt rá, megfelelő helyen szervizelve,  nem elfilléresedve az olaj és egyéb kopó eszközök cseréjét.

Igen , az ilyen állapotú autók drágábbak, és nem a hulladék áron fog megjelenni a piacon.

Én azt gondolom Gabeszpapa is felmérte a piacot, lévén, hogy már elég hosszú ideje tagja eme kis közösségnek.

Bird

Maximálisan megértem h a jó állapotú drágább mint a elhanyagolt gép. Ezt figyelembevéve írtam azt hogy kissé tulzónak tartom. Érthető hogy nem 2,5 ért teszi fel, pedig annyiért már van 2.0-s NC a hahun. De ehhez képest azért elég jelentős a különbség... Sajnos tény hogy ennyit én pl nem tudnék rászánni a hobbyautó projektre, de ettől még kiváncsi voltam mik azok az okok amiért ezt az árat tartja reálisnak az eladó. Nem támadás,csupán kiváncsiság! wink
2015-11-22 22:37:38
Bird

Bird

Posztok: 3820
Velünk: 6808 napja

Bird

aláírás Kilinccsel elöre:)
2015-11-22 21:14:45

Balage

Posztok: 102
Velünk: 3734 napja

Nem okoskodásképpen, de egyet kell értenem Dáviddal. Én is megnéztem kíváncsiságból az autót, mivel NC vásárláson töröm a fejem egy ideje, és azt kell mondjam, hogy először kb. 1 millióval alacsonyabb árra saccoltam, mint amennyiért meghirdetted, lévén egy mindjárt 9 éves kocsiról van szó. Tekintve, hogy 1-2 hónap múlva elárasztják az országot az ND-k, jócskán le fog esni az NC-k ára. Nyilván mindenki annyit kér a kocsijáért, amennyit akar, ez csak egy észrevétel volt.

Történet:

Nem okoskodásképpen, de egyet kell értenem Dáviddal. Én is megnéztem kíváncsiságból az autót, mivel NC vásárláson töröm a fejem egy ideje, és azt kell mondjam, hogy először kb. 1 millióval alacsonyabb árra saccoltam, mint amennyiért meghirdetted, lévén egy mindjárt 9 éves kocsiról van szó. Tekintve, hogy 1-2 hónap múlva elárasztják az országot az ND-k, jócskán le fog esni az NC-k ára.