Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Eladó MX-5, Miata    »    MX5 eladó    |   << vissza

MX5 eladó

2018-01-24 12:56:06
bagoly

bagoly

Posztok: 906
Velünk: 3274 napja

Alea iacta est!

Adásvétel aláírva. Olaj ellenőrizve, ok, alsó vizslatásnál egész kis kőnyom indifferens helyen, picit kopott a ki-be szálló oldal. Úgy fogom föl a 18500 km-t, hogy kapott 60-70000 km terhelést, sűrítve.

Alku nem nagyon volt, pedig nálam kötelező. Éves szerviz és az eredet vizsgálat azért sikerült. Viszek hozzá váltó és difi olajat, azt is cseréltetem.

Szóval ennyi. Mindenkinek köszönök mindent, nagyon jól esett!

Ne feledjétek: a legzűrösebb előéletű nőből lesz a legjobb feleség.

....És most kérem drukkoljunk Trevor hazaútjának!

aláírás

A túrázás fárasztó, de 60 felett jobb, mint a nő.

2018-01-24 12:10:02
BBBB

BBBB

Posztok: 473
Velünk: 4202 napja

Taishikan, 2018-01-24 11:50:08

BBBB, 2018-01-24 11:44:03

Szóban forgó autó hahu-s hirdetése, és mellette rögtön ennek az autónak a tesztje! A hirdetésben semmi sem szerepel, csak az alvázszám!

Mondjuk 9,5 helyett 7,2 millióért adják, ez elég jó engedménynek tűnik, ha a kocsi rendben van... De a világért sem akarok Bagoly zsebében turkálni. wink

Nyilván valamit valamiért, - a lényeg, és szerintem ez a legfontosabb, ahogy az előbb is írtam, - hogy tudja mit vesz! És ennek tudatában akarja megvenni! Nem esetlegesen azért mert az ajánlat maga nyilván vonzó, csak Ő nem rendelkezik elég információval, hogy miért is kerül ennyibe az autó. Ebbe zömmel fél év alatt ment bele közel 20K. Én úgy gondolom, hogy mivel márkaszerviz, simán bele lehet alkudni egy első szervizt, az nekik szintén nem annyiba kerül, mint a számlán kerül. Plusz esetleg egy új szett gumit.

2018-01-24 11:50:08
Taishikan

Taishikan

Posztok: 639
Velünk: 3335 napja

Szóban forgó autó hahu-s hirdetése, és mellette rögtön ennek az autónak a tesztje! A hirdetésben semmi sem szerepel, csak az alvázszám!

Mondjuk 9,5 helyett 7,2 millióért adják, ez elég jó engedménynek tűnik, ha a kocsi rendben van... De a világért sem akarok Bagoly zsebében turkálni. wink

aláírás

大使館

Történet:

Mondjuk 9,5 helyett 7,2 millióért adják, ez elég jó engedmény, ha a kocsi rendben van...

2018-01-24 11:44:03
BBBB

BBBB

2018-01-24 11:37:06
BBBB

BBBB

Válasz erre: @Taishikan #126995 

Nagyon ritkán hirdetik, hogy ez volt az újságírós autó. De egy kis utánajárással kiderül. Az sem elképzelhetetlen, hogy lekerül vidékre, ha van rá érdeklődés, és el tudják adni pont az az autót. Mert ugye a lényeg, hogy el legyenek adva.

A lényeg, és a legfontosabb, hogy a vevő tisztában legyen az előéletével az autónak, és ennek függvényében döntsön.

2018-01-24 11:35:26
BCapelluti

BCapelluti

Posztok: 371
Velünk: 2719 napja
Taishikan, 2018-01-24 11:05:42

BCapelluti, 2018-01-24 11:02:08

Válasz erre: @BBBB #126991 
Egyet biztosan tudok: a szóban forgó autó egy MMH-s autó volt, a mazdás dolgozó "alól vették ki", és került Kakasdra.

Ilyenkor nem az van, hogy az MMH-s tesztautót (nyilván kedvezményesen) megveszi egy másik Mazda szalon, ahol már nem annyira igyekeznek fennhangon hirdetni, hogy ez volt az újságírós-rendezvényes tesztautó? Jó, mondjuk a futott km-ből kiderül, ha valaki gyanakszik.
Nem így volt. Nem csináltak az előéletből titkot. (Családilag csak jó tapasztalataink vannak Hilczékkel.)
2018-01-24 11:37:13
Taishikan

Taishikan

BBBB, 2018-01-24 10:22:35

Válasz erre: @BCapelluti #126982 

Válasszuk külön a fogalmat, van a teszt autó, amit minden kereskedés forgalomba helyezhet, saját hatáskörén belül. És van az MMH-s tesztautó.

Az MMH által használt tesztautót, először mindig a MIRAI értékesíti. A Mirainak privilégium szerződése van ezen autók értékesítésre, bár általában csak a macera van velük, mert sokan fáznak az ilyen autóktól. Más egy MMH-s teszt autó előélete és más egy szalonban volt "csak" tesztautó életútja. Az MMH-s autó, céges autó egy ideig, van belső MMH munkatársa aki használja nap mint nap, amikor épp nem megy az összes újságnak, tv-nek, szalonok is kikérhetik. Sokkal többet fut, mint egy átlag szalon tesztautó. És sokkal többen vezetik.

A másik a bármilyen szalon által forgalomba helyezett tesztautó, - a szalon saját lehetősége a saját értékesítésének támogatására, - de annak az ára is más lesz, mert azt ő már megvette az MMH-tól. Ezeket ki lehet fogni, pár ezer km-rel, mert ezek soha nem kerülnek el az adott szalonból, és csak a környéken vannak teszt vezetve.

Kicsit OFF:

Szerintem a potenciális vásárlók szempontjából a legnagyobb szemtelenség, hogy az MMH-s dolgozók saját céges kocsiként kezelhetik a tesztautókat. Próbáltam egy 3-ast, amiben én éreztem magam kellemetlenül, hogy a Mirai munkatársának személyes terébe kerültem, a sminkkészlettől a lakáskulcson és a kedvenc CD-k tokjain keresztül az üres pet-palackokig minden a kocsiban volt, épp hogy megengedte, hogy a kocsin (kocsiján?!) magamra állítsam az ülést. Amúgy is rém kelletlen ott mindenki, akivel csak találkoztam. Plusz tájékozatlan, pl. nem tudták megmondani, hogy az adott kocsiban most végül pontosan melyik motor van. Szerintem túlságosan jól megy nekik, és ezért úgy érzik, hogy nem kell megerőltetniük magukat a potenciális vásárlókért. Mindezt úgy, hogy céges flottába választottam volna a feleségemnek a kocsit, szóval nem csak nézelődni mentem oda. Nem csak ezért, de Golf lett végül belőle.

aláírás

大使館

Történet:

BBBB, 2018-01-24 10:22:35

Válasszuk külön a fogalmat, van a teszt autó, amit minden kereskedés forgalomba helyezhet, saját hatáskörén belül. És van az MMH-s tesztautó.

Az MMH által használt tesztautót, először mindig a MIRAI értékesíti. A Mirainak privilégium szerződése van ezen autók értékesítésre, bár általában csak a macera van velük, mert sokan fáznak az ilyen autóktól. Más egy MMH-s teszt autó előélete és más egy szalonban volt "csak" tesztautó életútja. Az MMH-s autó, céges autó egy ideig, van belső MMH munkatársa aki használja nap mint nap, amikor épp nem megy az összes újságnak, tv-nek, szalonok is kikérhetik. Sokkal többet fut, mint egy átlag szalon tesztautó. És sokkal többen vezetik.

A másik a bármilyen szalon által forgalomba helyezett tesztautó, - a szalon saját lehetősége a saját értékesítésének támogatására, - de annak az ára is más lesz, mert azt ő már megvette az MMH-tól. Ezeket ki lehet fogni, pár ezer km-rel, mert ezek soha nem kerülnek el az adott szalonból, és csak a környéken vannak teszt vezetve.

Kicsit OFF:

Szerintem a potenciális vásárlók szempontjából a legnagyobb szemtelenség, hogy az MMH-s dolgozók saját céges kocsiként kezelhetik a tesztautókat. Próbáltam egy 3-ast, amiben én éreztem magam kellemetlenül, hogy a Mirai munkatársának személyes terébe kerültem, a sminkkészlettől a lakáskulcson és a kedvenc CD-k tokjain keresztül az üres pet-palackokig minden a kocsiban volt, épp hogy megengedte, hogy a kocsin (kocsiján?!) magamra álljtsam az ülést. Amúgy is rém kelletlen ott mindenki, akivel csak találkoztam. Plusz tájékozatlan, pl. nem tudták megmondani, hogy az adott kocsiban most végül pontosan melyik motor van. Szerintem túlságosan jól megy nekik, és ezért úgy érzik, hogy nem kell megerőltetniük magukat a potenciális vásárlókért. Mindezt úgy, hogy céges flottába választottam volna a feleségemnek a kocsit, szóval nem csak nézelődni mentem oda. Nem csak ezért, de Golf lett végül belőle.

2018-01-24 11:05:42
Taishikan

Taishikan

BCapelluti, 2018-01-24 11:02:08

Egyet biztosan tudok: a szóban forgó autó egy MMH-s autó volt, a mazdás dolgozó "alól vették ki", és került Kakasdra.

Ilyenkor nem az van, hogy az MMH-s tesztautót (nyilván kedvezményesen) megveszi egy másik Mazda szalon, ahol már nem annyira igyekeznek fennhangon hirdetni, hogy ez volt az újságírós-rendezvényes tesztautó? Jó, mondjuk a futott km-ből kiderül, ha valaki gyanakszik.

aláírás

大使館

2018-01-24 11:02:08
BCapelluti

BCapelluti

2018-01-24 10:38:10
Taishikan

Taishikan

Válasz erre: @bagoly #126973 

Remélem, az élcelődést is pozitív hozzáállásnak veszed! smile

Ha tényleg erről az autóról van szó, nem tudom, láttad-e a totalcaros tesztet vele: 

https://totalcar.hu/___86_ellen_tctvs10ep09

aláírás

大使館

Történet:

Remélem, az élcelődést is pozitív hozzáállásnak veszed! :)

Ha tényleg erről az autóról van szó, nem tudom, láttad-e a totalcaros tesztet vele: 

https://totalcar.hu/tv/2017/07/01/mazda_mx-5_a_toyota_gt86_ellen_tctvs10ep09/  

2018-01-24 10:22:35
BBBB

BBBB

2018-01-24 10:01:43
simkor

simkor

Posztok: 629
Velünk: 3627 napja

Ha az a gep, amirol en tudok es nem Bp-en van, akkor ez nem kerdes  igaz, hogy kell rakolteni mert jon az egy eves szervize stb, de ezert annyi amennyi. Innen mar csak matek kerdese, mit tudsz meg kialkudni az araban 

2018-01-24 9:11:25
BCapelluti

BCapelluti

Válasz erre: @BBBB #126977 

Nem mindig a Mirai az eladó, van, hogy egy vidéki kereskedés. Édesapám nézett egy hasonló előéletű 3-ast, csak azért nem vette meg, mert nem lépcsőshátút keresett. Azt Hilczék értékesítették Kakasdon.

2018-01-24 0:07:03
BBBB

BBBB

Válasz erre: @bagoly #126956 

Az első lökhárító műanyag, ott nem lesz nyoma semminek!! I

Az MMH 20K alatt adja el a kocsikat amiket használ! Náluk egy valaki kapja meg, de ez nem zárja ki, hogy 50 újságíró és 50 tesztvezető vezette a szalonokban! Azért tart ilyen autót demora, mert a szalonok nem tartják, és hétvégékre odaadja, egy egy szalonnak, h levezessék az ott felgyülemlett tesztvezetőket! Marketing, beetetés etc...mindig egy bizonyos érték vesztéssel adják el, amíg még vonzó, ezért nem lesz soha egy éves vagy 20K+ km-t futott!! 

Ezt nyilván az autónak ki kell bírnia! Nyilván ezért olcsóbb, mint a null km-es! Mindenki saját maga dönti el, mi mennyit ér meg neki!! Ezek azok az autók amikből keményen kell alkudni!!!!!!!!!! 

nagyon nem szoktak összetörve lenni az autóik, nem engedhetik meg maguknak h valótlant mondjanak! A Mirai adja el az autóikat, miután leszolgáltak!! A hirdetés kommunikálni szokta h demo auto volt!!!! Ha nem, az baj!! 

Alváz alapján csak a standard szervizek lesznek felvezetve, ha karosszéria sérülés volt, sose látnád a Mazda Elektronikus Szerviz könyvében, azt nem viszik oda fel, nem is kell!!! És amúgy meg egy márkaszervíz azt visz fel, amit szeretne!!! De ez az autó még se nem volt 1 year old, se nem futott 20K-t, szóval szervízt se kellett rajta csinálni! Ha kellett volna, azt biztos megcsinálják, ezzel sem játszanak!! 

amivel barátkozni kell, és innentől saját vélemény!!!!! Szigorúan!!! 

Szvsz: én nem vennék ilyet, azért mert 100 ember vezetthette, és vezette is, ez szinte biztos! “Jaj próbáljuk ki, nem az enyém, nyomjuk neki, én vagyok a király, nem baj kisfiam ha ráállsz az ülésre, nem a mienk” - stilus!! Ha nem kenyérre kell, plusz pár százezret megérhet egy null km-es, nem kell színben sem komprumisszumot kötni, nincs kétes előélet! 

biztos nem volt rommá törve, de ez egy újságíró teszt autó volt, vegyítve hétvégére kiadva, leadva az összes mazda dealerhez, ahol biztos h nem kímélték! Nyilván erre lett tervezve, és ez mindenki saját maga dönti el hogy mennyit ér meg neki!

sajnálom ha rossz szájízt kölcsönöztem, de valahol ez az igazság...ettől még az autó gyönyörű és csábító...

Történet:

Az első löjhárító műanyag, ott nem lesz nyoma semminek!! 

Az MMH 20K alatt adja el a kocsikat amiket használ! Náluk egy valaki kapja meg, de ez nem zárja ki, hogy 50 újságíró és 50 tesztvezető vezette a szalonokban! Azért tart ilyen autót demora, mert a szalonok nem tartják, és hétvégékre odaadja, egy egy szalonnak, h levezessék az ott felgyülemlett tesztvezetőket! Marketing, beetetés etc...

Ezt nyilván az autónak ki kell bírnia! Nyilván ezért okcsóbb, mint a null km-es! Mindenki saját maga dönti el, mi mennyit ér meg neki!! 

nagyon nem szoktak összetörve lenni az autóik, nem engedhetik meg maguknak h valótlant mondjanak! A Mirai adja el az autóikat, miután leszolgáltak!! 

Alváz alapján csak a standrad szervizek lesznek felvezetve, ha karosszéria sérülés volt, sose látnád a Mazda Elektronikus Szervi könyvébe, azt nem viszik oda fel! 

Az első lökhárító műanyag, ott nem lesz nyoma semminek!! 

Az MMH 20K alatt adja el a kocsikat amiket használ! Náluk egy valaki kapja meg, de ez nem zárja ki, hogy 50 újságíró és 50 tesztvezető vezette a szalonokban! Azért tart ilyen autót demora, mert a szalonok nem tartják, és hétvégékre odaadja, egy egy szalonnak, h levezessék az ott felgyülemlett tesztvezetőket! Marketing, beetetés etc...

Ezt nyilván az autónak ki kell bírnia! Nyilván ezért okcsóbb, mint a null km-es! Mindenki saját maga dönti el, mi mennyit ér meg neki!! 

nagyon nem szoktak összetörve lenni az autóik, nem engedhetik meg maguknak h valótlant mondjanak! A Mirai adja el az autóikat, miután leszolgáltak!! 

Alváz alapján csak a standrad szervizek lesznek felvezetve, ha karosszéria sérülés volt, sose látnád a Mazda Elektronikus Szervi könyvébe, azt nem viszik oda fel! 

Az MMH 20K alatt adja el a kocsikat amiket használ! Náluk egy valaki kapja meg, de ez nem zárja ki, hogy 50 újságíró és 50 tesztvezető vezette a szalonokban! Azért tart ilyen autót demora, mert a szalonok nem tartják, és hétvégékre odaadja, egy egy szalonnak, h levezessék az ott felgyülemlett tesztvezetőket! Marketing, beetetés etc...mindig egy bizonyos érték vesztéssel adják el, amíg még vonzó, ezért nem lesz soha egy éves vagy 20K+ km-t futott!! 

Ezt nyilván az autónak ki kell bírnia! Nyilván ezért okcsóbb, mint a null km-es! Mindenki saját maga dönti el, mi mennyit ér meg neki!! Ezek azok az autók amikből keményen kell alkudni!!!!!!!!!! 

nagyon nem szoktak összetörve lenni az autóik, nem engedhetik meg maguknak h valótlant mondjanak! A Mirai adja el az autóikat, miután leszolgáltak!! A hirdetés kommunikálni szokta h demo auto volt!!!! Ha nem, az baj!! 

Alváz alapján csak a standrad szervizek lesznek felvezetve, ha karosszéria sérülés volt, sose látnád a Mazda Elektronikus Szerviz könyvében, azt nem viszik oda fel! És amúgy meg egy márkaszervíz azt visz fel, amit szeretne!! De ez az autó még se nem volt 1 year old, se nem futott 20K-t, szóval szervízt se kellett rajta csinálni! 

Szvsz: én nem vennék ilyet, azért mert 100 ember vezetthette, és vezette is, ez szinte biztos! “Jaj próbáljuk ki, nem az enyém, nyomjuk neki, én vagyok a király” - stilus!! Ha nem kenyérre kell, plusz pár százezret megér egy null km-es, nem kell színben sem komprumisszumot kötni, nincs kétes előélet! 

biztos nem volt rommá törve, de ez egy újságíró teszt autó volt, vegyítve hétvégére kiadva, leadva az összes mazda dealerhez, ahol biztos h nem kímélték! Nyilván erre lett tervezve, és ez mindenki saját maga dönti el hogy mennyit ér meg neki!

sajnálom ha rossz szájízt kölcsönöztem, de valahol ez az igazság...

Ezt nyilván az autónak ki kell bírnia! Nyilván ezért okcsóbb, mint a null km-es! Mindenki saját maga dönti el, mi mennyit ér meg neki!! Ezek azok az autók amikből keményen kell alkudni!!!!!!!!!! 

Alváz alapján csak a standrad szervizek lesznek felvezetve, ha karosszéria sérülés volt, sose látnád a Mazda Elektronikus Szerviz könyvében, azt nem viszik oda fel! És amúgy meg egy márkaszervíz azt visz fel, amit szeretne!!! De ez az autó még se nem volt 1 year old, se nem futott 20K-t, szóval szervízt se kellett rajta csinálni! 

Szvsz: én nem vennék ilyet, azért mert 100 ember vezetthette, és vezette is, ez szinte biztos! “Jaj próbáljuk ki, nem az enyém, nyomjuk neki, én vagyok a király, nem baj kisfiam ha ráállsz az ülésre, nem a mienk” - stilus!! Ha nem kenyérre kell, plusz pár százezret megérhet egy null km-es, nem kell színben sem komprumisszumot kötni, nincs kétes előélet! 

sajnálom ha rossz szájízt kölcsönöztem, de valahol ez az igazság...ettől még az autó gyönyörű és csábító...

2018-01-23 22:03:45
bagoly

bagoly

Posztok: 906
Velünk: 3274 napja

Válasz erre: @simkor #126969 
A mazda az eladó. Már futom a kőröket. Minden segítséget köszönök, voltak sokan. Meglepett az az önzetlen hozzáállás, amit tapasztaltam. Pontosabban, mivel nem először tapasztalom, már nem annyira meglepő, de K...vára jól esett. És nem csak itt a Fórumon, telefon, email, minden volt. Holnap meglátjuk, mi lesz. 

aláírás

A túrázás fárasztó, de 60 felett jobb, mint a nő.