Ha szabad hozzászólni:
Off autón én is végigjátszottam egy fékhistóriát. Könnyű autó, kicsi fék. Taposni kellett nagyon, hogy lassuljon de ha meg nagyon beleléptem blokkolt. Nem lehetett vele rövid féktávot csinálni. Emellett egymás után 6db 80-0 fékezés után nem lehetett megblokkolni.
Műszakilag hibátlan állapotban volt a fék, viszont gagyi alkatrészek voltak benne (Dot 3 fékolaj, Nipparts betét, utángyári tárcsa)
Utána került rá gyári tárcsa textar betéttel és márkás Dot4 fékolaj, így a melegedés probléma sokat javult. Nem mondom, hogy lehetne vele pályázni, de utcán bőven jó.
Az első említett probléma még mindig fennállt. Szóba került nagy fék szett is, meg minden, de végül csak megkapta egy nagytestvér szervodobját (Brake Booster). Innentől kezdve olyan fék lett rajta, amilyet álmaimban sem mertem reméli. Az előző 6-os Mazdáéhoz tudnám hasonlítani az élményt. Azóta harapós és lehet vele szépen csúszáshatáron fékezni.
Nekem az MX-re is csak egy NBFL ABS-es duplakamrás szervodob van tervben. Tud valaki eladót?