Ordune
Velünk: 6130 napja
Ez a néni is túl nagyokat fékezett...
Te beteg vagy, ember!
MX-5 KLUB - elnök NA 1.6 1992
Te beteg vagy, ember!
Ki a f@szt érdekel, hogy jó-e a big brake kit, vagy sem, mikor tök jól néz ki a profilomban! 
Komolyra fordítva a szót, nekem az állórafékezéssel van problémám, ugyanis nyomom a féket, de a kocsi nem áll meg. Főleg a harmadik Hungaroring kör után. Így tök felesleges a kompresszor, mert a célegyenes utolsó harmadának elején már el kell kezdenem fékezni, hogy be tudjam venni a célegyenes utáni kanyart. Az első körben csak 180-nál kezdtem fékezni, míg a harmadiknál már 160-nál...
Nem jut hátra féknyomás a 94 előttiekben, akkor sem, ha hátul is nagy a fék.. amúgyis, elül van az össz fékteljesítmény 70%-a; Ergo, le kell szarni a hátsót.
Fun is not a straight line
nem szoltam..elolvastam a cikket
Szerintem EBBEN a FlyinMiata cikkben lehet Ordune problémájának a megoldása. A linken a szöveg rávilágít a dolgokra, de az látszik, hogy Ordune kocsijának fékerőszabályozója (sötétkék vonal) és mondjuk egy 2002 utáni ABS-es kocsié, amiből a bigbrake származhat (fűzöld vonal) nagyon markánsan másképp szabályozza a féknyomást.

Nekem elől és hátul is a big brake van, ezért az hülyeség, hogy elviszi a fékegyensúlyt. Ami viszont figyelemre méltó, hogy nem javult hatalmasat a fék teljesítménye.
"nem javult a fék teljesítménye" - úgy is fel lehet fogni a dolgot, hogy a fékút nem fog csökkenni a big brake-től, hiszen van a dolognak egy másik oldala: a gumi és az út közötti tapadás. Az pedig nem változik a nagyobb féktől.
Hát csak csatlakoztam a véleményedhez, miszerint végső soron egy adott fékezésnél a lassulást/féktávot (ha képes a fékrendszer blokkolóra fékezni) a gumi/aszfalt viszony fogja meghatározni, és megtoldottam még annyival, hogy ha az első fék nagyon nagy teljesítményű akkor az elsőkerekek megcsúszása lesz ami limitálja a fékerőt, míg lehet hogy a rossz hátsó fékekkel fékezett hátsó kerekek még vígan gurulnak, így valójában a két első gumi tapadása fog dönteni a fékhatásban.
hat igen, ez az mx5 fek ilyen, nekem is nyulik, elmelegedik (japanparts fektarcsa, textar betet, felujitott fek) de azert le tudja blokkolni a kerekeket 100-nal siman. nem voltam meg ezekkel a tarcsakkal palyan, de biztos nem fognak 3 kornel tobbet birni
bar lehet ez a japanparts tarcsa annyit er, mint a kuplungtarcsajuk...tobbet biztos nem veszek japanparts alkatreszt, semmit)
mi meg a brake boosteren is allitottunk, hogy kicsit "hamarabb harapjon". sztem jobb igy, de vezettem mostanaban egy kia ceedet, es hat eg es fold a fekhatas/fekut erzesre...
pedig auto tomeget, gumikat, fekmereteket figyelembe veve nem teljesen indokolt.
Nekem elől és hátul is a big brake van, ezért az hülyeség, hogy elviszi a fékegyensúlyt. Ami viszont figyelemre méltó, hogy nem javult hatalmasat a fék teljesítménye. Ez sok minden lehet, amiből a legegyszerűbb és legolcsóbb kicserélni a 23 éves fékcsöveket. Aztán meglátjuk.
Gond lehet még az is, hogy a 15 colos kerék mögött épp hogy elfér a nagy tárcsa, ami rontja a hűtést is. Lehet, hogy vissza kéne tennem a 17-es kerekeket.
"nem javult a fék teljesítménye" - úgy is fel lehet fogni a dolgot, hogy a fékút nem fog csökkenni a big brake-től, hiszen van a dolognak egy másik oldala: a gumi és az út közötti tapadás. Az pedig nem változik a nagyobb féktől. De az viszont megtörténhet, hogy ha csak elöl növeled meg a féket, akkor az első kerekek már csúszáshattárra vannak fékezve miközben a kisebb teljesítményű hátsók még lazán gurulnak, tehát a kocsi végül hosszabb úton áll meg. FM szerint nagyot lehet csökkenteni a féktávon ha a fékarányt eltolod az ellenkező irányba, mert gyárilag a kocsi eleve nagyon az elsőfékekre van hangolva, nehogy az úrvezetőket meglepje a féktávon blokkoló hátsókerék. Elég szar ügy amikor satuféken már megkezded a kanyarodást és a hátsó traktus elbeszti a tapadás. Gyorsabban keresztbe áll a kocsi mint a klasszikus túlsokgáz+vizesút helyzetben. Mivel smucig marha vagyok és gyakran használok hátul szar gumit elöl meg jót ezért volt alakalmam ezt párszor megszívni. Gonosz és meglepő jelenség.
Nekem elől és hátul is a big brake van, ezért az hülyeség, hogy elviszi a fékegyensúlyt. Ami viszont figyelemre méltó, hogy nem javult hatalmasat a fék teljesítménye. Ez sok minden lehet, amiből a legegyszerűbb és legolcsóbb kicserélni a 23 éves fékcsöveket. Aztán meglátjuk.
Gond lehet még az is, hogy a 15 colos kerék mögött épp hogy elfér a nagy tárcsa, ami rontja a hűtést is. Lehet, hogy vissza kéne tennem a 17-es kerekeket.
"nem javult a fék teljesítménye" - úgy is fel lehet fogni a dolgot, hogy a fékút nem fog csökkenni a big brake-től, hiszen van a dolognak egy másik oldala: a gumi és az út közötti tapadás. Az pedig nem változik a nagyobb féktől. De az viszont megtörténhet, hogy ha csak elöl növeled meg a féket, akkor az első kerekek már csúszáshattárra vannak fékezve miközben a kisebb teljesítményű hátsók még lazán gurulnak, tehát a kocsi végül hosszabb úton áll meg. FM szerint nagyot lehet csökkenteni a féktávon ha a fékarányt eltolod az ellenkező irányba, mert gyárilag a kocsi eleve nagyon az elsőfékekre van hangolva, nehogy az úrvezetőket meglepje a féktávon blokkoló hátsókerék. Elég szar ügy amikor satuféken már megkezded a kanyarodást és a hátsó traktus elbeszti a tapadás. Gyorsabban keresztbe áll a kocsi mint a klasszikus túlsokgáz+vizesút helyzetben. Mivel smucig marha vagyok és gyakran használok hátul szar gumit elöl meg jót ezért volt alakalmam ezt párszor megszívni. Gonosz és meglepő jelenség.
Ja! Aztán utólag megint kiderül hogy faszok voltunk ês vettünk egy mêter piros csövet huszonharmincezerêrt de semmi t nem segített.
Elmelegedés ellen nem is fog.
Na látod..
Erről beszéltem!
Nem tudom mi lenne a jó, de a céges bömösöm féke az valami csodálatos...
Hmm, de amúgy is ... Gázt Gázt Gázt....
Lehet csak az összehasonlítási alap a hétköznapi verdával, ami ezt az érzetet adja!
Most akkor fékút vagy nem fékút?
Fontos, mert én is felújítás előtt állok.