Red Sun Service
Velünk: 4435 napja
Garantálni nem szeretnék semmit, de GT-R-eken, 350-370Z-ken régóta nagy megelégedéssel használunk HAWK betéteket. Most a sajátomra is azt vettem.
Garantálni nem szeretnék semmit, de GT-R-eken, 350-370Z-ken régóta nagy megelégedéssel használunk HAWK betéteket. Most a sajátomra is azt vettem.
És garantálod, hogy ez megoldja a problémát? Egyébként 315-ös fékről beszélünk...nem NB...
Forgalmazzuk a Hawk betétet, jelenleg NB nagyobbik fékhez HP+ van polcon. Attól a HPS kicsit még barátságosabb betét és nem drága.
Elméleti fizikáról lenne szó
Van egy off autó, ami jó nehéz és van rajta egy újszerű EBC Turbo Groove - Yellowstuff tárcsa-betét páros, ami brutálisat képes fékezni.
Sajnos ebből a brutális fékezésből csak néhányat képest egymás után bemutatni, mert utána iszonyatosan rázni kezd a fék, egészen addig, amíg vissza nem hűl.
A Yellowstuffnak elég nagy a súrlódási együtthatója, amellett a legnagyobb hőmérsékleten is üzemelni képes betétek közé tartozik. Arra gondolok, hogy talán pont emiatt túlságosan gyorsan felmelegíti a tárcsát abba a tartományba, ahol már vetemedni kezd. Talán jobb lenne egy hagyományos, "csúszósabb" fékbetét, ami nem csinálna ilyen meleget? Mit gondoltok erről az egészről?
Helló.
2006os NC-mben levegősödik a fék. Olajszint nem változik, csepegést sem találtam.
Egy éve kb, először levegős lett. Légtelenitették meg átnézték, de ezzel meg is oldódott. Aztán most mrgint levegős lett. Olajcseppek nincsenek, tartályban sem vettem észre szintváltozást.
Van ötletetek mitől lehet, merrefelé induljak?
Köszi
Köszi, akkor beszerzek egy bb szettet
Bármilyen 15" felmegy,max a centír súly nem fér el hátul,bele ér a nyeregbe,amúgy eddig bármit feltudtam rakni.
Köszi
Az exip talán jó lehet. A gyári NB Enkei szintén biztosan felmegy a nagyfékre. (Legalábbis Brankónál látva)
Az exip talán jó lehet. A gyári NB Enkei tuti nem megy fel a nagyfékre.
Én úgy tudom 15" a minimum.
A sportive fék mekkora belső átmérőjű felnit enged? A turbó elbírna egy nagyobb féket is, de van 6 garnitúra felnim ebből 2 gyári NB enkei 15" és egy exip 15". Maradnék 15"-nál de jó lenne tudni a minimális belső átmérőt.
Köszi
Sok fejtörés EBC - álmodozás után /30/gar vs 5-6/gar betet tengelyenként/ nekem is Japanparts - Nipparts kombó került fel - kivéve hátsó tárcsa az maradt. Illetve most igy nem tudom melyik a betét és melyik a tárcsa. De eddig bevált. Nem melegszik el. Igaz eleinte félve használtam kicsit intenzivebben - de szerpentinen se melegszik el.
Nr3.: ND 1,5 Blue Reflex 2017
Nr2.: 2.0 NC FL 2010
Nr1.: NB 1,6 Klíma 1998
Értem, tehát a legolcsóbban egy nipparts+ferodo kombóval úszhatom meg. Köszi a segítséget mindenkinek!
Az EBC-rol megoszlanak a velemenyek, nekem OFF auton egyaltalan nem valt be. Ha nem jarsz sokat palyazni, akkor szerintem egy Zimmermann vagy ATE tarcsa (tele) es egy jobb betet pl ATE, Zimmermann, gyari Mazda, ha meg tuning akkor Cosworth, Hawke tokeletes lesz.
Bar, van aki szerint gyari fek boven eleg es jo
Ha tuningban gondolkodsz, erdemes megnezni a MOSS oldalat, ott is vannak jo dolgok es remelhetoleg lesz akcio is januar/februarban.
Teljesen fölösleges. A tárcsa legalábbis mindenképp... Egy Nipparts vagy gyári tárcsa teljesen elegendő. Inkább a betétre menj rá, hogy jó puha legyen. Ferodót ajánlom, vagy ha ott dőzsölhetünk, akkor az EBC-ből a yellowstuffot.
Ha tárcsában ragaszkodsz az EBC-hez, akkor örömmel hallgatnám majd a normál tárcsáról szóló beszámolódat. Én tárcsából a turbo groove-ot, betétből a yellow-t vettem más autóra és a betét tetszett, de a tárcsa kevés lett.
Nem kell elhinni a reklámokat...