gzugzu
Velünk: 5139 napja
Berohadt fékcsúszkára tippelnék. Főleg ha a belső oldala nincs ennyire lekopva. Esetleg a betét szorul a helyén.
Berohadt fékcsúszkára tippelnék. Főleg ha a belső oldala nincs ennyire lekopva. Esetleg a betét szorul a helyén.
Ez akkor egy rossz ómen, ha az ember épp bejelentkezett műszakira és jövő héten kéne vinni a kocsit? :

A bal hátsó (meg a többi is) ilyen:

Ami most a fejemben kering (azon kívül, hogy a b*dös k**va any*d teg*ci mosteztmé'):
A) a fékmunkahenger berohadt, vagy valamiért "nem megy vissza" --> ábeli kérdés: de miééért?
B) az előző tulaj a gyári betétek cseréjét (nem tudom, hogy voltak-e cserélve, ez az én saram, hogy amikor megvettem nem cseréltettem) kókány módon kivitelezte --> nem kéne itt még valami rugónak lennie, ami a helyén tartja a betéteket (mondjuk soha nem kotyogtak, adtak rendellenes hangot, stb.)?
C) kézifék defekt, fatál error, nem tom --> okozhat ilyet?
Nektek van ötletetek, hogy mi okozta azt, hogy kizárólag a jobb hátsó betét kopott f*ssá a többi nem?
Most mit kéne cserélni, betétet oszt' jó napot, vagy a tárcsát is (egyáltalán menthető, kb. 3 km-t tettem meg hogy full hozzáért...), vagy a munkahengert kell "megigazítani"?
Előre is köszönöm!
Üdv.:
G.
igen,tudom...de ez nekem már elég...nekem még az aprocska kicsi volt! Van valakinek két csavarja amúgy, ami a fékdugattyú házhoz rögziti a fékbetét kengyelt!? Az egyik 14,a másik 17 fej"...
oké,köszi
oké,köszi
olvastam a topicot,de nem találtam választ: NB anyversali nagy fék NA gyári hidraulika rendszerre jó? Vagy cserélni kell munkahengert és vagy szervódobot is,stb?
olvastam a topicot,de nem találtam választ: NB anyversali nagy fék NA gyári hidraulika rendszerre jó? Vagy cserélni kell munkahengert és vagy szervódobot is,stb?
Sziasztok. 1998.07.-es NB hátsó fékdugattyújával kapcsolatban lenne pár kérdésem. Mi a szerepe a képen látható X alakú bemarásnak? Valami nyomáskiegyenlítő vagy áramlástechnikai szerepe van a kézifék működtetésekor? Egyéb okból számomra nem tűnik szükségesnek az ottléte, passzol bele a kézifék működtető "rúdja". Rendeltem új fékdugattyúkat, de abból ez hiányzik. A boltban a rendszerük szerint, ez való hozzá. Vissza is veszik, ha esetleg mégsem, de nem miután mentem vele pár kört.

Sikerült beállítani vele. Köszönöm!
Rendes vagy. Annyi baj van, hogy hajdúszoboszlói vagyok. :/ Bár lehet a hónapban járok bp fele. Jól gondolom egyébként, hogy a másik oldali állítócsavarral be tudom lőni a kéziféket (mivel nincs rajta menet) csak el fog állítódni idővel míg nem szerzek még egyet?
Rendes vagy. Annyi baj van, hogy hajdúszoboszlói vagyok. :/ Bár lehet a hónapban járok bp fele. Jól gondolom egyébként, hogy a másik oldali állítócsavarral be tudom lőni a kéziféket (mivel nincs rajta menet) csak el fog állítódni idővel míg nem szerzek még egyet?
Sziasztok!
A mai nap szétkaptam a féknyergeket az autón (NBFL) mert be voltak rohadva és nehezen járt a dugattyú főleg hátul. Minden rendben is ment míg el nem kezdtem a bal hátsót levenni az autóról és nagy meglepetésemre amikor vettem volna ki az imbuszos kézifék állító csavart (allen screw), hiába kotorásztam az imbuszkulccsal nem volt benne maga a csavar se... Kiesni nem esett előtte az biztos. Nincs valakinek esetleg elfekvőben egy ilyen csavarja vagy egyáltalán hol lehet ilyet beszerezni? :D
Erről lenne szó:

Sziasztok!
A mai nap szétkaptam a féknyergeket az autón (NBFL) mert be voltak rohadva és nehezen járt a dugattyú főleg hátul. Minden rendben is ment míg el nem kezdtem a bal hátsót levenni az autóról és nagy meglepetésemre amikor vettem volna ki az imbuszos kézifék állító csavart (allen screw), hiába kotorásztam az imbuszkulccsal nem volt benne maga a csavar se... Kiesni nem esett előtte az biztos. Nincs valakinek esetleg elfekvőben egy ilyen csavarja vagy egyáltalán hol lehet ilyet beszerezni? :D
Erről lenne szó:

Én is kerestem, nem jött rá válasz. http://www.mx5parts.___ard-brake-p-959.html
Innen rendeltem
ATE pl árul ilyeneket fékszerelék néven. De nekem a Ferodo fékbetéthez is adtak.