Kotama
Velünk: 3942 napja
Szia
Köszi a választ! A helyzet az, hogy nagyfékes NBFL-em van
de akkor mindenképp megkérdek valakit hogy szakértse meg.
Szia
Köszi a választ! A helyzet az, hogy nagyfékes NBFL-em van
de akkor mindenképp megkérdek valakit hogy szakértse meg.
Szervusz!
hogy ha nem NBFL 1.8 nagyfékes kocsid van, akkor igen, ilyen a fék normál üzemben, nyomni kell, h fogjon, nem elég rálehelni a pedálra, és ez szokatlan lehet más újabb kocsikhoz képest.
Azonban biztonság kedvéért azért ültess be vkit, hogy próbálja meg, mert az ördög csak szunyókál...
Sziasztok! Csak egy általános fékkel kapcsolatos kérdésem lenne. 2 napja vásároltam az mx-5-öt és feltűnt, hogy ha normálisan szeretnék vele lassulni akkor azért rendesen rá kell lépni a pedálra. Az előző autóm illetve a feleségem h astráján sokkal kisebb pedálnyomásra már reagált a kocsi. Ha azokban így fékeztem volna akkor már bólogatnánk, mint a kutya a kalaptartón. Ez normális jelenség a miata-nál? Hátul új tárcsák és betétek vannak, elől is nagyon jó állapotú minden, fékfolyadék is ok. Esetleg ha lesz valamikor a közeljövőben Bp-en mx-5 találkozó, akkor megkérhetnék valakit,hogy menjen az autómmal és nézze meg? Addig nem vinném szervízbe még más meg nem erősítí vagy cáfolja ezt a dolgot.
Rendben, köszi!
Értelemszerűen Europe-s való németországi mx5-re?
Genuine Mazda® part
Genuine Mazda® europe part
Vagy passzol rá a sima is?
Ne az európait vedd, hanem a másikat, az a tutibb! Az Sumimoto, nagyon fasza kis betét!
Értelemszerűen Europe-s való németországi mx5-re?
Genuine Mazda® part
Genuine Mazda® europe part
Vagy passzol rá a sima is?
235mm kis na fék helyére felmegy a 255mm-s, igaz? 255mm-s tárcsán és betéten kívűl kell még valami átalakító? Illetve a 255-ös befér a 14-es felnibe?
Köszi
Felmegy, tudtommal a 255-ös féknyereg-tartója kell még ezeken kívül, és befér a 14-es alá.
Igen így van!
Köszönöm!
235mm kis na fék helyére felmegy a 255mm-s, igaz? 255mm-s tárcsán és betéten kívűl kell még valami átalakító? Illetve a 255-ös befér a 14-es felnibe?
Köszi
Felmegy, tudtommal a 255-ös féknyereg-tartója kell még ezeken kívül, és befér a 14-es alá.
NA 1993
Köszi
Eladó 1 pár jó állapotú bontott hátsó féknyereg, ami jelenleg Gyógyszerész tulajdonát képezi, de nálam átvehetők. 251-es hátsó fékhez való, tehát a következő modellekhez jó:
94 utáni NA 1.6 ABS-el
NA 1.8
Összes NB
NBFL 1.6 Sportcsomag nélkül.
(Elvileg régi 1.6 NA-ra nem jó, de nem tudom miért, minden mérete egyezik, a dugattyú átmérő is, egyedül a rögzítőfék füle különbözik formára, és már láttam össze vissza felszerelve, teljesen faszán működik. Szóval szerintem régi nem ABS-es kisfékes NA-ra is jó, bár hivatalosan az más cikkszám.)
Ár: 30.000 Ft/pár
Köszönöm ! Nekifuto ennek akkor!
továbbá az normális jelenség,hogy hátlu kisebb a tárcsám és a betétem mint elöl?
Mivel a fékhatás nem 50-50, hanem elöl több merugye előre 'bólint' az autó fékezésnél, nem értem a kérdést (de válaszoltam rá
).
ma is okosabb lettem
továbbá az normális jelenség,hogy hátlu kisebb a tárcsám és a betétem mint elöl?
Mivel a fékhatás nem 50-50, hanem elöl több merugye előre 'bólint' az autó fékezésnél, nem értem a kérdést (de válaszoltam rá
).
Sziasztok! gondolkodnék fékcserén, de ha már cserélnék akkor úgyérzem nagyobbra. ha jól néztem, az 1.8 nbflnek nagyobbak a fékei. ezek jók az 1.6 nbfl-hez?( vmaxx bigbrake kit kilőve:D ) vagy tudtok valamilyen szettet ajánlani ami nagyobb mint a gyári de azért nem hrror áron van? nagyon szépen köszönöm előre is !
Szia!
Tök fölös 1.8-as szettel átfékeztetned a kocsit, mivel először a betétek melegednek el (Hunya mindent szépen leírt a topikjában...) tehát első körben EBC Yellowstaff betét (sárga v. piros). Ha az kevés, akkor HEL fékcsövek, ha az is kevés, akkor... nem jó kocsit vettél utcára rodeózni
és törheted a fejed egy Wilwood szetten vagy valami azzal egyenértékő dolgon ami nem 2 forint lesz.
VAGY:
Sziasztok,
Szeretnék egy teljes szett cserét elől hátul, mert a tárcsáim már egyelve lettek korábban, nem tudom hogy jelenleg milyen betétek vannak bent, de számomra a fékpor ismeretlen jelenség, és elég furán is viselkedik ez a szett...
Megnéztem bardis termékeket, japanparts-os alkatrészekkel első hátsó, szett betétekkel együtt, kb 50e + munkaköltség. Nektek mik a tapasztalataitok ezekkel az alkatrészekkel? Mit ajánlotok, ha igazán jó féket szeretnék, komoly átalakítások nélkül? (98, NB, elől D255, hátul D250)
EBC tárcsák és yellowstuff betétek.
Sziasztok! gondolkodnék fékcserén, de ha már cserélnék akkor úgyérzem nagyobbra. ha jól néztem, az 1.8 nbflnek nagyobbak a fékei. ezek jók az 1.6 nbfl-hez?( vmaxx bigbrake kit kilőve:D ) vagy tudtok valamilyen szettet ajánlani ami nagyobb mint a gyári de azért nem hrror áron van? nagyon szépen köszönöm előre is !
Szia!
Tök fölös 1.8-as szettel átfékeztetned a kocsit, mivel először a betétek melegednek el (Hunya mindent szépen leírt a topikjában...) tehát első körben EBC Yellowstaff betét (a sárga). Ha az kevés, akkor HEL fékcsövek, ha az is kevés, akkor... nem jó kocsit vettél utcára rodeózni :D és törheted a fejed egy Wilwood szetten vagy valami azzal egyenértékő dolgon ami nem 2 forint lesz.
Szia!
Tök fölös 1.8-as szettel átfékeztetned a kocsit, mivel először a betétek melegednek el (Hunya mindent szépen leírt a topikjában...) tehát első körben EBC Yellowstaff betét (a sárga). Ha az kevés, akkor HEL fékcsövek, ha az is kevés, akkor... nem jó kocsit vettél utcára rodeózni :D és törheted a fejed egy Wilwood szetten vagy valami azzal egyenértékő dolgon ami nem 2 forint lesz.
VAGY:
Sziasztok,
Szeretnék egy teljes szett cserét elől hátul, mert a tárcsáim már egyelve lettek korábban, nem tudom hogy jelenleg milyen betétek vannak bent, de számomra a fékpor ismeretlen jelenség, és elég furán is viselkedik ez a szett...
Megnéztem bardis termékeket, japanparts-os alkatrészekkel első hátsó, szett betétekkel együtt, kb 50e + munkaköltség. Nektek mik a tapasztalataitok ezekkel az alkatrészekkel? Mit ajánlotok, ha igazán jó féket szeretnék, komoly átalakítások nélkül? (98, NB, elől D255, hátul D250)
EBC tárcsák és yellowstuff betétek.