Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Így épül az MX-5-öm (build thread)    »    Fütyül, és nem teáskanna    |   << vissza

Fütyül, és nem teáskanna

2024-01-28 18:28:58
mester

mester

Posztok: 885
Velünk: 5441 napja

smile   én a kocsonyát raktam az enyémbe, nehogy a macska belekostoljon...

2023-12-26 1:15:13
Kalap

Kalap

Posztok: 1646
Velünk: 6399 napja

...Azt már eddigi is tudtam, hogy sokmindenre alkalmas a gépjármű, (erről majd később smile ) de a legújabb funkciója az egyenletes éjszakai 12C fokos hőmérséklet biztosítása volt a lassú kelesztés érdekében,  melyet sikerrel teljesített, mint már annyi mást is.. 

Nem repedt, Ollé! smile

aláírás

Fun is not a straight line

2021-12-17 11:12:14

poteka

Posztok: 147
Velünk: 1802 napja

Válasz erre: @Marcello #144746 

Barátnőmnek felsoroltam a típusokat, amibe még passzol az NA lámpa. Ezen jót mulattunk, hogy kinek fogjuk azt mondani, hogy Porsche lámpa van benne és kinek azt, hogy Trabant smile .

Amúgy ez a kompatibilitás mindehogy igaz, azaz pl. ha veszek egy pár ezerkettes Lada lámpát, az passzolna az NA-ba?

2021-12-15 0:09:18
Marcello

Marcello

Posztok: 659
Velünk: 3868 napja

Válasz erre: @Kalap #144742 
Egyértelműen ez a kedvenc topicom :D 

2021-12-12 8:19:38
Kalap

Kalap

Nem a legpörgősebb build topik az enyém, jól megfontoltan, lassan készülnek a postok.

Nade, ha visszetekerünk, ott tartunk, hogy 2007-ben járunk, megvan a kocsi, és ki sem akarok szállni belöle, még a budira is azzal megyek; viszont feltűnt hogy éjszaka kb annyit világít a lámpája, mint valami petróleumos konflis lámpa aminek a felét leárnyékolja a ló segge, én meg olyan vagyok mint valami elbszott molylepke, szeretem ha világíatanak a dolgok. Nosza, tegyünk bele erősebb égőt, megalight extreme punisher socketmelter +1000%, az előtted menő élvezetét is szem előtt tartva, rubbed for Her pleasure. 

Semmit nem ért, a matt foncsor csak röhögött a plusz fotonokon, gyeertek, hammbekaplak titeket is.

Akkor lámpatest csere:

Japán autóba mit is rakjunk, Hellát, az jó lesz. Online katalógus, turkálás, nézegetés, típus alapján megvan, kiváló. A jó hírem az az, hogyha a földgolyó már kettéprepedt, és a világnak vége, akkor is lesz az NA-hoz tartalék lámpa, mert nem csak ebbe jó cikkszám szerint, hanem majdnem 60 másik típusba is, közötte olyan egzotikumokba mint:

RX7, Civic I, régi Ford Transit, Pajero I, 280ZX, Suzuki Alto, Trabant, Land cruiser, Porsche 914, Lada 1200 és Niva..Kolosszál. 
Ha érdekel, ez a cikkszám a jó: 1A6 002 395-031, 2db-os szettben pedig 1A6 002 395-991
Van egy másik, a 1A6 002 395-071, de abban helyzetjelző is van, az nekünk nem kell.

Sikerült is a német ebayról lőni egy párat 25 euróért, akkor még talán 250 volt a yuró, megérkezett, gond nélkül ment a beépítés. Csuhajja, világít, korszerű, ide nekem minden sötétséget!

A bukólámpa tetejének vonalba hozása a géptetővel már kevésbbé volt egyszerű, szerintem az pont olyan dolog, mint bármelyik műszaki cikk gyári csomagolása, ha egyszer kibontottad, soha többé nem tudod visszacsomagolni ugy hogy ne legyen a doboz púpos,  visszacsukhatatlan - na, hát a lámpafedők beállításável elszórakoztam vagy két órát. 

A Rolls-Royce gyárban van egy ember, akinek az az egy dolga van, hogy mókusszőr ecsettel, kézzel meghúzza a csíkot az autók oldalára, ezt csinálja 20 éve. Szerintem a Mazdánál is volt egy ilyen lámpafedőbeállító a gyártósor végén, soha nem lesz szép az illesztési hézag, csak más, de ettől egyedi minden NA. smile

aláírás

Történet:

Nem a legpörgősebb build topik az enyém, jól megfontoltan, lassan készülnek a postok.

Nade, ha visszetekerünk, ott tartunk, hogy 2007-ben járunk, megvan a kocsi, és ki sem akarok szállni belöle, még a budira is azzal megyek; viszont feltűnt hogy éjszaka kb annyit világít a lámpája, mint valami petróleumos konflis lámpa aminek a felét leárnyékolja a ló segge, én meg olyan vagyok mint valami elbszott molylepke, szeretem ha világíatanak a dolgok. Nosza, tegyünk bele erősebb égőt, megalight extreme punisher socketmelter +1000%, az előtted menő élvezetét is szem előtt tartva, rubbed for Her pleasure. 

Semmit nem ért, a matt foncsor csak röhögött a plusz fotonokon, gyeertek, hammbekaplak titeket is.

Akkor lámpatest csere:

Japán autóba mit is rakjunk, Hellát, az jó lesz. Online katalógus, turkálás, nézegetés, típus alapján megvan, kiváló. A jó hírem az az, hogyha a földgolyó már kettéprepedt, és a világnak vége, akkor is lesz az NA-hoz tartalék lámpa, mert nem csak ebbe jó cikkszám szerint, hanem majdnem 60 másik típusba is, közötte olyan egzotikumokba mint:

RX7, Civic I, régi Ford Transit, Pajero I, 280ZX, Suzuki Alto, Trabant, Land cruiser, Porsche 914, Lada 1200 és Niva..Kolosszál. :)

Sikerült is a német ebayról lőni egy párat 25 euróért, akkor még talán 250 volt a yuró, megérkezett, gond nélkül ment a beépítés. Csuhajja, világít, korszerű, ide nekem minden sötétséget!

A bukólámpa tetejének vonalba hozása a géptetővel már kevésbbé volt egyszerű, szerintem az pont olyan dolog, mint bármelyik műszaki cikk gyári csomagolása, ha egyszer kibontottad, soha többé nem tudod visszacsomagolni ugy hogy ne legyen a doboz púpos,  visszacsukhatatlan - na, hát a lámpafedők beállításável elszórakoztam vagy két órát. 

A Rolls-Royce gyárban van egy ember, akinek az az egy dolga van, hogy mókusszőr ecsettel, kézzel meghúzza a csíkot az autók oldalára, ezt csinálja 20 éve. Szerintem a Mazdánál is volt egy ilyen lámpafedőbeállító a gyártósor végén, soha nem lesz szép az illesztési hézag, csak más, de ettől egyedi minden NA. :)

Akkor lámpatest csere:

RX7, Civic I, régi Ford Transit, Pajero I, 280ZX, Suzuki Alto, Trabant, Land cruiser, Porsche 914, Lada 1200 és Niva..Kolosszál. 

A Rolls-Royce gyárban van egy ember, akinek az az egy dolga van, hogy mókusszőr ecsettel, kézzel meghúzza a csíkot az autók oldalára, ezt csinálja 20 éve. Szerintem a Mazdánál is volt egy ilyen lámpafedőbeállító a gyártósor végén, soha nem lesz szép az illesztési hézag, csak más, de ettől egyedi minden NA. :)

Akkor lámpatest csere:

Akkor lámpatest csere:

Ha érdekel, ez a cikkszám a jó: 1A6 002 395-031, 2db-os szettben pedig 1A6 002 395-991
Van egy másik, a 1A6 002 395-071, de ebben helyzetjelző is van, az nekünk nem kell.

2018-04-16 7:45:55
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6593 napja

10 év...... hát nem vagyunk egyformák :-)

Nekem most már meggyőződésem, hogy egy jó NA-vásárlás a legnagyobb élmények között említhető, valahova a gyereked születése és a Föld világűrből megpillantása környékére helyezném. 

És ahol elvész  minden ellenállás az a lámpa felnyílásának a pillanata. 

aláírás DrasticPlastic Driver
2018-04-15 21:59:56
Kalap

Kalap

Gyéé, remélem a szenyát megcsináltad, és visszaértél:  smile

(Most még kér a nép, most adjatok neki smile

2006 környékén tettem egy fogadalmat magamnak: 30. születésnapomra meg kell, hogy lepjem magam egy kocsival. nem is akármivel, Mazda MX5 kell, hogy legyen. El is kezdtem nézegetni a kínálatot, a HaHun- 2,5M ért mentek az NB-k, nagyon tetszett a formája, a hátulja főleg, a csomagtartó fedél íve, a hátsó kerekek fölötti domborítás.. Árultak első generációs autókat is, de nem nagyon nézegettem, „azok régiek” jelszóval. 

El is mentem megnézni egy NB-t, metálarany (narancs) színben, ami különösen tetszett, 174e km, mi baj lehet. Hát volt. Az autó a lefosott kilóméterkő kategória erős indulója volt; a fiatal srác elvitt próbaútra, ami a lakótelepen belül egy két padlógázas gyorsításban,  és a minidisc-es fejegység üvöltetésében merült ki. Mikor megjegyeztem, hogy nem bírtam nem észrevenni a 4500 környékén fellépő torpanást, csak legyintett: „még hideg.” Nyóvanakkor, nyomjad neki öcsém, hadd melegedjen... A törzskönyve persze kint volt havernál németbe’, mert ott dolgozik okosba, vágod, csótány, de el tudja utólag postán küldeni. Ja, van hozzá keménytető is plusz 3 kilóért; piros. Elköszöntem.

Múlt az idő, Bálint barátom közben intenzíven szívta a véremet: Miért nem nézel meg egy első generációsat, cuki bukólámpa, ugyanolyan autó, egy millióval olcsóbbak, biztos tudják ezek is azt amit az újabbak.. Vonakodtam.

Jön egy levél Bálinttól, benne egy link: Nézzem meg legalább, beszélt az emberrel, szombaton jön Budapestre ügyet intézni Sopronból, találkozzunk. Na jó, felhívom. Szimpatikus úr a vonal végén, lebeszéltük a rándévút következő Szombatra,  a helyszín a budaörsi egyesített autó és virágpiac.

Megérkezünk, kiszállunk, egykedvűen ballagtam befelé. A távolban valami nagyon piros, és nagyon lapos árválkodott a placc közepén; a kormánynál egy idősebb úrral. Jobban nézem, bhzz, ez nagyon jól néz ki; és mindennek a tetejébe ezt jöttünk megnézni! Azt hiszem, ezen a ponton billent át valami a fejemben, mert éreztem, hogy baj van, nem is kicsi; biztos tudja mindenki miről beszélek, hisz vannak itt még gyógykezeltek rajtam kívül, itt pénzköltés, autóvásárlás van a levegőben.. Bemutatkozás, autó körbejárása, a tulaj mesél, jellemzően egy árva szót nem tudnék felidézni, ekkor már rég leszállt a köd az agyamra… Menjünk próbaútra!

Kikanyarodás, felüljáró Egér út felé, majd a reptérhez jobbra fel; csak a konstans hülyegyerek vigyorra emlékszem.  A reptérre vezető út végén visszafordulás, megkérdeztem a tulajt, ki lehet-e próbálni a padlógázt, padlóféket: Hogyne lehetne, rajta.  1, gáz, fordulat 5000 fölé, 2, egészen pirosig, röhögök mint egy hülye, ez KELL. fék: rendben, nem húz, kuplung nem csúszik, semmi nem zörög, lámpái egyszerre nyílnak. A LÁMPÁK!! hát ez, hogy kitakar 10%-ot a látómező aljából valami 2 piros kocka, frenetikus.

Visszaértünk a piacra, még ülünk az autóban, beszélgetünk, hogy miről, nem emlékszem. Látom a tükörben, közeledik egy Ork egyenesen Mordorból, mellette a kis pirított csatakancája, kancácska cuppogja az autót, Deeejóóó, cuky, jáááíííj.  Ork böffent:  Hát ez mennyié’?  Mellettem Tibor csak ennyit mondott: „Nem eladó…”  

Mondom neki mosolyogva: Pedig én megveszem, az tuti.  Kis alku, legyen 1.400.000, és a Blaupunkt CD-s cucc kiszerelhető, Ok.  Kis türelmet kértem a hogyan-továbbot illetően.

Visszasomfordálok Bálinthoz, kérdezi:  „Na, milyen?”  Csak annyit válaszoltam: Van egy százasod, hogy leelőlegezzem?  Röhögés, hát hogyne, szívesen…. Tibornak még haza kell vele jutnia, de megígérte, ugyanúgy fog rá vigyázni, mint eddig. Akkor Oké, papírozzuk le az előleget;  egy hét múlva találkozunk Sopronban!

Az átvétel napján megérkezésünkkor ott ált az autó a garázsa előtt, Tibor fogadott minket: Nem gondolta, hogy ilyen hamar ideértünk, még le akarta mosni, hogy ne koszosan vigyük el.. Ezt nem értettem, de mindegy. Felmentünk a lakásba, papírozás, fizetés, kulcsátvétel.  Az autónál Tibor még mutatott pár dolgot, a tető lehajtását, apróságokat; odaadta az eredeti kormányát, mert ami benne van, kis Luisi, azt ő szereltette be; illetve, ha gondolom, van egy króm csomagtartó is, vigyem el. Ezzel kapcsolatban már csak foszlányok vannak a fejemben, nem emlékszem; annyira be voltam zsongva, hogy a csomagtartóra azt találtam mondani: Majd egyszer beugrom érte.. Bálint néha azóta is megemlíti, hogy a csomagtartót miért balfaszkodtam el, de nem tudok választ adni neki erre, csak zavartan heherészek.

Búcsúzunk, Tibor párás szemmel sok élményt, jó utat kíván; és hozzáteszi, : „Na, menjetek, mielőtt elsírom magam!”  Ezt, akkor, ott szintén nem értettem, hiszen ez csak egy autó..

Igen, csak egy autó. 

Most, több mint 10 együtt töltött év után már tökéletesen értek mindent.
Köszönöm, Tibor Úr!  smile

aláírás

2018-04-15 21:06:42
Kalap

Kalap

Jóóóólvanmár, Jóólvan márrrrr. smile

Lesz it kontent, ha úgy alakul, nincs elfeledve a kis autótopikom, még ha nem is a megfelelő sub-ban van. :D

Hétvégé csináltambele szép légkürtöt, mostmár olyan hangja van mint egy Ferrarninak. Legalábbis a dudájának.

A dudája akkora, mint Lolo Ferrari. Na.

aláírás

2018-04-11 21:42:46

uber

Posztok: 8
Velünk: 2492 napja

Nekem is fütyül (1.6 NA). Mélyebb hang, kicsit ahhoz tudnám hasonlítani, mintha valami kompresszor lenne rajta szűrő nélkül. Fordulatszám függvénye a hang magassága, olyan, mintha a motor alja felől érkezne. Leszereltem mindkét szíjat, tehát se generátor, de szervoszivattyú, se vízpumpa nem volt hajtva. Vezérlés tegnap lett cserélve, SKF készlet. Másra nem tudok már gondolni, mint olajszivattyú, de kicsit kételkedek benne, mert szerintem az nem adhat ki ilyen hangot, olajnyomás 2 bar alapjáraton melegen, 4 hidegen, 4 bar fordulaton melegen, 5-6 hidegen.

Találkoztatok már ilyennel? Kipufogót kizárnám, korábbi hsz-ekben ez volt említve. Olajpumával gyakran szokott gond lenni, vagy nem jellemző? Köszönöm

2017-03-08 9:32:27
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 6072 napja

Eddig annyi történt, hogy:

- gyűjtögette az R888-akat minden méretben

- aztán ebből párat eladott

- majdnem eljött egy szlalom futamra

- megnősült

- egyszer volt egy arab étteremben, ahol állítólag volt egy teáskanna ami áramszünet miatt nem fütyült

Remélem elég az infó! :-)

aláírás May the Fairy be with You!
2017-03-08 7:02:18
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6593 napja
Kalap, 2015-12-12 22:21:23

Én úgy gondoltam, hogy kisajátítom ezt a kis topikot magamnak, és a már oly divatos, (trendy, cuky, szupcsy) 'mi történik az autómmal' szekciót csinálok belőle, ha másért nem, mert már hülyülök, és lassan elfelejtek mindent. Öregen majd jó lesz ezt visszaolvasni onokákkal az ölemben:

"láátod, kisonokám, ezt a képet itten, itt még nagyapó ki tudott szállni a fodrászkocsiból nyekergés nélkül, látod, a kis pajtásainak meg volt még haja is, meg foga is. Minden alkatrész százeuró volt, és... mit? neeem, nincs benne érintőképernyő, ez nem tudta még vezetni magát, nekünk kellett csinálni benne mindent. Igen, benzinnel ment. Nade csitt, mer elfeledtem, mit is akartam mesélni neked. Eriggy, kérd el nagyanyádtól a gyógyszereimet, gyorsan hamar, aztán mesélek még!"

. (Ha Gram is  úgy látja jónak, még át is kerülhet a topik az Így épül az emikszötöm szekcióba.

Lesz mit feldolgozni, ideírni, mert 2007 óta sokminden történt, de elkezdtem dolgozni az ügyön, szóval stay tuned, ha érdeket; és ezentúl itt csak az enyém fog fütyülni.ha valakinek arra fájt a foga, hogy itt fütyörésztesse a sajátját, az igy járt. wink

Na jó, eddig kitartóan vártam de most már felállok innen a gép mellől és csinálok egy szendót, remélem nem pont ebben az öt percben kezdenek zúdulni a Kalapsztorik.

aláírás DrasticPlastic Driver
2017-03-07 18:32:25
mester

mester

Posztok: 885
Velünk: 5441 napja

Kérdés: a régi főtengelyvégű ékszíjas tárcsát rá lehet rakni az újabb főtengely hoszbordás helyére?

2015-12-14 14:56:10
Kalap

Kalap

Óóó, lesz it minden; de főleg:

Autóvásárlási történet, évek során történt ápgrédek,  médiakurvulások, hogy nem lett beépítve pár dolog, verseny szárnybontogatások, tévelyegések, csatakos lázálmok, felismerések. smile Szóval tök uncsi lesz.

De, hogy valami konkrétumról is legyen szó, ime egy dokumentum a régmúltból: smile

aláírás

Történet:

Óóó, lesz it minden; de főleg:

Autóvásárlási történet, évek során történt ápgrédek,  médiakurvulások, hogy nem lett beépítve pár dolog, verseny szárnybontogatások, tévelyegések, csatakos lázálmok, felismerések. :) Szóval tök uncsi lesz.

2015-12-14 14:35:28
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 6072 napja

Úgy látom ez inkább scifi vagy fantasy témakörű fórumtopic lesz, mert dokumentum jelleget nem találok benne!

Kalap fiam konkretizáljad a műfajt, mert mind az olvasók, mind a kisonokák kritikusok várva várják a zinfomácilyót!

aláírás May the Fairy be with You!