Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    ide minden jöhet, amit a nyomdafesték bír...    »    Szimulátor    |   << vissza

Szimulátor

2011-06-30 13:59:26
m3ss

m3ss

Posztok: 1192
Velünk: 6373 napja

15-20 kor utan barmilyen auto-palya comboval 2 tizedre vagy a vilagcsucsoktol? az impressziv. vagy kevesen jatszak lfs-t, vagy palyat tevesztettel :D

amugy lfs-re en is kivancsi vagyok, leszedtem warezban vmi z28 ver-t. az mennyire friss/mervado? sokat nem szorakoztam vele, mert nagyon nem sikerult ugy bekalibralni g27-et, hogy autovezetes feelingje legyen a dolognak.. smile milyen online? mert pont most beszelgettem vkivel iracingben, aki lfs-bol jott, es azt mondja, hogy ott nicsnenek oranekent futamok, meg ennyi ember sincs. max bajnoksagok. ha meg bemesz vmi random szobaba akkor tornek zuznak..

2011-06-30 12:55:15
WarLock

WarLock

Posztok: 1088
Velünk: 5448 napja

Nagyon jól hangzik egy az iRacing smile Egyébként LFS-ben is vannak világrekordok, ugye minden combora ami megvalósítható. (például egy rally pályán nem lesz F1-es kocsival WR). Általában 15-20 kör után 0,2n belül szoktak lenni a rekordok. Egyébként nagyon felkeltette az érdeklődésemet ez az iRacing. Csak hát, havonta 2000Ft, szeptembertől júniusig pedig jó hogyha hétvégén itthon vagyok. Egyébként törtben már próbáltam 1.2.0-t és már akkor is elég jó volt az irányíthatóság. A skipbarber nagyon ütős wink

Az rFactoros résszel egyetértek. Nagyon nehéz megfogni a kocsit ha az már egyszer elindult.

2011-06-30 11:56:09
m3ss

m3ss

ha vkit erdekel vmennyire iracing hogyan is mukodik:

elofizetsz 12$-ert, kapsz 6 palyat, 6 autot. 2 db NC, solstice, meg oval baromsagokra is kapsz par autot. kapsz szinten 3 palyat meg 3 ovalt asszem. 

NVIDIA CUP (NC) 1 heten at egy palya van, aztan csere. lehet menni online szabadedzeseket, idomeroket, timetrial, valamint orankent indulnak 20-25 koros versenyek. 

van alapbol egy safety rating, meg irating. safety rating, hogy mennyire biztonsagosan vezetsz egy futamon, vagy idomeron. ha lemesz a palyarol, incident. ha nekimesz vkinek incident. ha gyorsan hajtasz a boxban incident. ha visszajosz a furol, es miattad 3-an lemennek a palyarol, 3x incident. safety ratinged akkor novekszik, ha kb max 3-4 incidenttel  lenyomsz egy futamot. ha csinalsz 10-et, akkor csokkenni fog. uj userkent csak 3-4 bajnoksagban indulhatsz, ahhoz, hogy pl skipbarberrel, star mazdaval, vagy pl nascar vagy barmilyen komolyabb autoval menni tudj, fejlebb kell lepni safety ratingben. tehat aki pl skippyben ul, az rengeteg futamot lenyomott mar keves incidenttel. tehat valszeg ismeri a palyat, tud forgalomban biztonsagosan vezetni etc. ez elmondani nem tudom, mennyit dob a jatekon. forzaban pl arrol szolt az egesz, hogy pistike megunta, jol kibillentett egyik kanyarban, aztan lottek a versenyednek. roncsderbi volt az egesz. es ugye eloben, amikor felti is az ember a technikat, meg ott vannak a versenybirok, nem lehet hulyesegeket csinalni. emiatt rohadt jo iracing, senki sem akar balesetet, korrekt versenyzes folyik szinte mindig smile

irating meg a skill levele az illetonek. probal a jatek hasonlo iratingu emberekkel osszerakni, hogy mindig kozel azonos gyorsasagu pilotakkal versenyezz egyutt. aztan ha jo erdmennyel zarsz +irating.

2011-06-30 11:05:08
m3ss

m3ss

iRacing reszevel nem ertek egyet, egesz safety rating marha jo, emiatt van az, hogy kicsivel magasabb szinten mar nem torik ossze az autodat ok nelkul, hanem mindenki vigyaz egymasra. az sem kulonosebben baj, hogy nem mehetsz rogton 1000le-s, 500kg-os autokkal, mi ertelme lenne? igy legalabb megtanulod az adott palyat/autot es megprobal mindenki ertelmes koroket menni, ahelyett h faltol falig mennenek. amugy meg sztem ilyen tartalomert a 12$sem sok havonta, de egy kis guglizassal konnyen talal az ember 50$-ert 1 eves elofizut is. rfactorban en is vmi v6 nc-vel mentem euroringen, azert iracing mas szint. rfactorban vhogy az az erzesem volt, hogyha megindul az auto segge keptelenseg megfogni, termeszetellenesen mozognak a kocsik tapadashataron sztem. pedig sebessegerzet jo lenne.

gyertek encezni!

mac-re windowst kell raknod, hogy fusson iracing pl. na meg nem art hozza i5/i7. nekem 4 magos q6600@3.2+5770, es le kellett vennem a belso tukroket, meg arnyekreszletesseget, mert volt 40fpsem..mindezt leszamitva borzasztoan addiktiv cucc smile na megyek is, mar csak fel sec a vilagcsucs, csak mar kezd elfogyni a skill level :D

2011-06-29 21:12:03
Ordune

Ordune

Posztok: 7396
Velünk: 5996 napja

Van rajta eredeti Windows, de még nem igazán használtam. Sebaj, majd jól meglesem. smile

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2011-06-29 20:03:32
WarLock

WarLock

Yes you can run Windows on any Intel powered Mac (all new ones are). If you haven't bought it yet, you'll be fine. All the new ones come with MacOS 10.5 (Leopard). What you do is operate a utility program (Bootcamp) which sets the hard drive up with a second partition onto which you install windows (XP Pro recommended, rather than Vista). You can then start it up as either a Mac or a Windows machine. You have to have a legitimate copy of Windows, single installer disc, service pack 2. I've tried it on a MacBook Pro and it's a breeze (actually works better than any PC I've ever tried!!). It even creates Windows drivers for all the Mac hardware, graphics cards etc. You then just install LFS and treat it as a Windows machine. You have to restart to turn it back into a Mac, and vise versa. I get frame rates of over 100 easily. It's obviously cheaper with Bootcamp, as the software is bundled - you just have to buy Windows. It all depends whether you mind having to reboot to switch between the two. Have fun!

Nem vagyok benne biztos hogy kell hozzá eredeti Windows. De kipróbálhatod.

Baltás : Szerintem rossz modot raktál fel.

2011-06-29 20:00:06
baltás

baltás

Posztok: 294
Velünk: 5763 napja

Ezt az rFactor mániát sohasem értettem. LFS után olyan volt, mint egy ócska arcade. Mit rontottam el?

2011-06-29 19:23:13
Ordune

Ordune

Posztok: 7396
Velünk: 5996 napja

MAC-re is van ilyesmi?

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2011-06-29 18:39:13
WarLock

WarLock

Juuj smile De jó hogy megtaláltam ezt a témát itt. Tehát, az rFactorhoz nemrég jött ki a Spec Miata 1.9, ahogy belenéztem a modba 138 LE volt a kocsi, és a Hungaroringen 2:40 körüli időket futottam vele. Nagyon állat mod.

LFS-t körülbelül 2002 óta tolom. Ez a pályáról letolósdi főleg DEMO-ban van, de ott is van pár normális szerver, igaz azokon a Formula BMW fut. Élvezhető nagyon, S2 licenszben van egy csomó jó szerver, ahol elég izgalmas futamokat lehet tolni.

iRacing... ez egy teljesen más kategória. Ha csak azon gondolkoztok, hogy megveszitek egy hónapra (mivel ez az egyetlen előfizus), akkor nagy csalódás érhet. Mivel a játékban van egy "Safety rating" rendszer, ezért nem minden szerverre mehetsz fel először, szépen fel kell tornázni magad magasabb rangokig. Ja és pluszban ha kocsikat akarsz, akkor azokat meg kell venned (12$-ért nem kapsz meg mindent). Pályákat is venni kell stb... Nem ajánlom.

Mindezek után csak annyit szeretnék mondani, hogy mid3 játékhoz kell egy jó kormány, hogy élvezhetően lehessen őket játszani, meg persze tartani a tempót a többiekkel. A billentyűzet illetve egér nagyon élményromboló tud lenni.

http://www.argep.hu/main.asp?suche=Driving+Force&x=0&y=0

http://www.argep.hu/main.asp?suche=G27&x=0&y=0

Nekem Logitech G25-öm van, az a kettő közötti árkategória, bár már nem gyártják.

Pár videó LFS-ből(enyémek) :

http://www.youtube.com/watch?v=cYyRtrlR-W0

http://www.youtube.com/watch?v=S3E5V5VxyM0

http://www.youtube.com/watch?v=HcUAzSJ1oeU

http://www.youtube.com/watch?v=nT6gSpwPegk

http://www.youtube.com/watch?v=Gcvgxoy2qSg

http://www.youtube.com/watch?v=FzYVTRNLKA0

rFactorból:

http://www.youtube.com/watch?v=jM3mIGdGRiU

http://www.youtube.com/watch?v=qELNqd4-OL0

http://www.youtube.com/watch?v=O4HhKSkRtmE

Illetve játszottam iRacinggel is (kalózkodás?) nem eredetin. Nagyon jó fizikája van, a 3 közül a legjobb, de mint mondtam. Nem éri meg az árát.

Hoppá. Látom hogy előttem m3ss bácsi leírta a dolgokat. Azért itt hagyom ezt a posztot.

Egyébként én az "Eat Dust" rendszámú kocsival vagyok.

2011-06-28 23:22:39
myair

myair

Posztok: 762
Velünk: 6648 napja

Lehet, majd kipróbálom, de most nyáron elég sok a meló, nem tudnám kihasználni. Meg kiélem magam máshol: múlt héten hungaroring, tegnap gokart-ultramaraton, mozogni alig bírok, ha kormányt kéne fogjak, elkapna a hányinger :P

aláírás

Tanga

2011-06-28 23:17:35
m3ss

m3ss

egy probat mindenkeppen meger sztem, 12$-t ki lehet birni.

2011-06-28 22:26:24
myair

myair

Posztok: 762
Velünk: 6648 napja

lfs-t szoktam tolni, én meg vagyok vele elégedve. Az is fizetős, vmi 24 font az s2 licensz, azzal unlockol minden pályát, autót és online módot. Neten mindig találni versenyt, bármikor bekapcsolom a gépet, persze vannak lámák, akik lezúzzák a fél mezőnyt az első kanyarban. Annyit azért nem játszok, hogy még egyre előfizessek, pedig szimpatikusnak tűnik a kupás nc az iracingben. Rfactort próbáltam még, mivel abban is van miata, meg letöltöttem hozzá hringet, eringet, de elég nagy csalódás... Az autóban valami V6os motor van, 300 ló hungaroringen 2 perc alatti időket tud kevés gyakorlás után, szóval szertinem köszönő viszonyban sincs a valósággal. Ja, és a pályák ívei is teljesen mások, mint élőben.

aláírás

Tanga

2011-06-28 22:09:24
m3ss

m3ss

iRacing NC izelito smile

2011-06-20 18:22:14
m3ss

m3ss

myair te jatszol lfs-el azota? milyen neten? vmi warez verzioval probalkoztam, de nem nagyon sikerult belonom a kormanybeallitasokat idealisra..en meg idokozben lecsereltem xboxos cuccot g27-re. elofizettem iracingre, hat ez nagyon durva smile

ajanlom figyelmedbe. havi elofizeteses, 12$-ert havonta csak 3-4 fele autoval mehetsz, par palyan. kvazi nem is jatekot, hanem versenylicenszt veszel, es lepkedhetsz felfele a rangletran, ugy mehetsz jobb emberekkel, mas autokkal. szerencsere kezdokent lehet menni mx5cup-al - a sok idiota amcsi oval baromsag mellett -, nc 170 pacis gyari versenyauto gondolom.jo kis auto smile de nagyon profi az egesz, nem is igazan jatek, inakbb versenysport smile nincs nezetvaltas, csak belso nezet. autoban ulve nincs settings se, majd kimesz a boxba es allitgathatsz smile idomerok, 20 koros versenyek, szabadedzes meg mindenfele finomsag ami eloben. fizikajarol orakig tudnek aradozni, mas szint tobbi jatekhoz kepest. 

2011-05-14 14:06:51
m3ss

m3ss

ez momo? mit hekkeltel rajta? myair es mx5fan ti milyen kormanyt hasznaltok? kiprobalnek egy fanatec-et. azt mondjak, hogy a szijas mechanikaja sokkal jobban szimulalja az igazi autokormany viselkedeset, mint a fogaskerekesek. de latatlanban no go nekem a 100+ ropis kormany megvetele.pedig a clubsport pedaljuk olyan erzeseket valt ki belolem, mint a rotak. akarom. naon. smile load cellas a fek(elkezd vibralni amikor megcsuszik az auto)