Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Így épül az MX-5-öm (build thread)    »    Matt fényes autója    |   << vissza

Matt fényes autója

2023-06-11 21:54:02
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6633 napja

Válasz erre: @Matt #146516 

Pfff….milyen règ volt amikor az a nyúrga félkamsz srác a szőrmeperemes kapucnis pufikabátjában behajtogatta magát a kocsimba…hablatyoltam össze-vissza mert láttam, hogy beakadóban a horog…hát jól beakadt:-)

Egyszer lépni kell, megtetted, ez ilyen, gratulálok mert tudom milyen nehezen megy ez.

Nagyon jó volt annó ez az egész, remélem azért látókörben maradsz.

Gy

aláírás DrasticPlastic Driver
2023-06-11 20:20:20
arco

arco

Posztok: 288
Velünk: 7504 napja

Sajnálom.Kitartás.Hófehérke is feltámadt.Válasz erre: @Matt #146516 

aláírás arco detoni
2023-06-11 18:28:13
Matt

Matt

Posztok: 2769
Velünk: 6257 napja

Hát ma ez a topic is és egy több, mint 15 éves történet ezen ponton véget ért. Mostantól nem nálam rója vinnyogva a kilómétereket a Hófehérke. Egy jó ideje motoszkált már a gondolat a fejemben, hogy el kéne engedni, mert nagyon keveset tudtam használni és a kellő törődést sem mindig kapta meg úgy tőlem, ahogy azt megérdemelte volna. Aztán beleültem, levittem pályára és mindig úgy jöttem haza vele, hogy ettől az érzéstől nem akarok szabadulni, meg sosem tudtam, hogy mit vehetnék helyette, ami kicsit is kárpótól.

Aztán most a csillagok és lehetőségeknek lett egy olyan szerencsés együtt állása, ami elég löketet adott ahhoz, hogy elengedjem. Nem mondom azt, hogy soha, de egy jó ideig biztosan nem lesz MX-5-öm és ezt elég szar így leírni. Nekem ez több volt mint, hobbi. Egy időben tényleg ez töltötte ki az életem, mindig a következő talit, túrát vártam, hogy lehessen menni, bandázni. Aztán elkezdtem én is szervezni, járni külföldre, aztán elkezdtünk pályára járni, szlalomversenyezni. Büszke vagyok rá, hogy ennek a klubnak a legszebb időszakát aktívan élhettem meg, mert rengeteg ismeretséget és barátságot köszönhetek ennek. És ezek megmaradnak remélem nagyon sokáig. Igyekezni fogok ezután is lejárni a pályanapokra nyálat csorgatni, meg benne maradni a vérkeringésbe, mert a Hófehérke elment, de ezt a részét sokkal kevésbé tudnám elengedni.

Puszi-pacsi és Long Live The Roadster!    

2021-03-16 9:53:27
GPali

GPali

Posztok: 743
Velünk: 2848 napja

Válasz erre: @Matt #143439 

Szomorúan olvasom.

Pedig legutóbb is olyan szépen elvonyítottál mellettem brühühü 

aláírás

Touge Runnerz

2021-03-08 21:27:36
Matt

Matt

Válasz erre: @GPali #143437 

Én sanszos h csak segítőként fogok most részt venni, de majd megoldjuk valahogy.

2021-03-08 21:26:13
Matt

Matt

Válasz erre: @Hunya #143433 

Még dolgoznak rajta a youtube-nál hogy felnőtt tartalomnak minősül-e. ????

2021-03-08 18:44:03
GPali

GPali

Posztok: 743
Velünk: 2848 napja

Válasz erre: @Matt #143432 

"Ja és persze a lényeg. Lett beállítva flatshift, rajtprog, ablakfűtés gombbal kapcsolható retardált hülyegyerek progi."

Egyrészt sírok a szövegen  Másrészt ha jössz Euroringre, akkor bekéreckedhetek egy körre? Csak az íze végett

aláírás

Touge Runnerz

2021-03-07 16:34:20
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 6111 napja

Matt, 2021-03-06 22:33:00

A szokásos évi egy posztot lehet hogy túl fogom idén szárnyalni, de majd meglátjuk. Ott hagytam abba a legutóbb hogy visszatért a szerelem a vas iránt, ezért el is határoztam, hogy az elmúlt évek relatíve ridegtartása után kicsit több figyelmet szentelek neki. 

Ennek szellemében beszerzésre is került egy régi álmom egy "kacsafarok" spoiler alá RMG. Természetesen odáig még nem jutottam el hogy szépen egybefényezve fel is kerüljön, mert mindig adódik egy épp fontosabb világmegváltó ötletem. Már lezsíroztam a dolgot a fényezővel csak el kéne vinni. És itt jegyezném meg, hogy ámuldozott az ember a terméktől, hogy mennyire méretpontos, minőségi stb. 

Nyíri már egy ideje elültette a bogarat a fülembe, hogy az autómban lévő motorvezérlés (gyári ECU+Greddy E-manage Ultimate piggyback elektronika) már rohadtul elavult és jobbat érdemelne a sárkány. Láttam, vezettem Gyuri több munkáját is, nagyon kitanulta a bekábelezést, programozást és mivel nagyon jó áron tudott szerezni egy MS2-es Megasquirt-et beadtam a derekam. 

Majd a jövő eldönti hogy volt-e értelme cseszegetni a több, mint 10 éve hibátlanul teljesítő rendszert, mindenesetre a mai tesztkörön érezhetően simább volt az egész autó működése. Jó a hidegindításon még kell reszelni, abban biztos nem lesz olyan mint eddig. Powerre én nem érzek se többet, se kevesebbet, de erre számítottam, mert elég jó kezek írták az eddigi progikat is rá.

A fogyasztásra nagyon kíváncsi leszek, mert én régóta büszke voltam rá, hogy gyakorlatilag normál használat mellett egy átlag NA+0,5-1 liter fogyasztásom volt, ritkán ment 10-11 liter fölé, ahhoz már nagyon taposni kellett. Aztán az utóbbi időkben meg szinte nem ment 10 alá sose, de ez amiatt is lehetett hogy ha nagy ritkán beleültem akkor kb. on/off gázpedállal közlekedtem. Na mind1, szóval meglátjuk. A lambda értékek alapján elvileg jónak kellene lennie.

Ja és persze a lényeg. Lett beállítva flatshift, rajtprog, ablakfűtés gombbal kapcsolható retardált hülyegyerek progi. Szóval megy a durrgotatás, lángolás ahogy azt kell. smile  

Gyurinak maxi köszönet itt is, hogy a szabadidejéből áldozva egy hét alatt kidrótozta-bedrótozta, felprogizta meg ami még menetközben beesett megcsinálta. Örök hálám.  

Zsír!!!

Na de hun a videó???

aláírás May the Fairy be with You!
2021-03-06 22:33:00
Matt

Matt

A szokásos évi egy posztot lehet hogy túl fogom idén szárnyalni, de majd meglátjuk. Ott hagytam abba a legutóbb hogy visszatért a szerelem a vas iránt, ezért el is határoztam, hogy az elmúlt évek relatíve ridegtartása után kicsit több figyelmet szentelek neki. 

Ennek szellemében beszerzésre is került egy régi álmom egy "kacsafarok" spoiler alá RMG. Természetesen odáig még nem jutottam el hogy szépen egybefényezve fel is kerüljön, mert mindig adódik egy épp fontosabb világmegváltó ötletem. Már lezsíroztam a dolgot a fényezővel csak el kéne vinni. És itt jegyezném meg, hogy ámuldozott az ember a terméktől, hogy mennyire méretpontos, minőségi stb. 

Nyíri már egy ideje elültette a bogarat a fülembe, hogy az autómban lévő motorvezérlés (gyári ECU+Greddy E-manage Ultimate piggyback elektronika) már rohadtul elavult és jobbat érdemelne a sárkány. Láttam, vezettem Gyuri több munkáját is, nagyon kitanulta a bekábelezést, programozást és mivel nagyon jó áron tudott szerezni egy MS2-es Megasquirt-et beadtam a derekam. 

Majd a jövő eldönti hogy volt-e értelme cseszegetni a több, mint 10 éve hibátlanul teljesítő rendszert, mindenesetre a mai tesztkörön érezhetően simább volt az egész autó működése. Jó a hidegindításon még kell reszelni, abban biztos nem lesz olyan mint eddig. Powerre én nem érzek se többet, se kevesebbet, de erre számítottam, mert elég jó kezek írták az eddigi progikat is rá.

A fogyasztásra nagyon kíváncsi leszek, mert én régóta büszke voltam rá, hogy gyakorlatilag normál használat mellett egy átlag NA+0,5-1 liter fogyasztásom volt, ritkán ment 10-11 liter fölé, ahhoz már nagyon taposni kellett. Aztán az utóbbi időkben meg szinte nem ment 10 alá sose, de ez amiatt is lehetett hogy ha nagy ritkán beleültem akkor kb. on/off gázpedállal közlekedtem. Na mind1, szóval meglátjuk. A lambda értékek alapján elvileg jónak kellene lennie.

Ja és persze a lényeg. Lett beállítva flatshift, rajtprog, ablakfűtés gombbal kapcsolható retardált hülyegyerek progi. Szóval megy a durrgotatás, lángolás ahogy azt kell. smile  

Gyurinak maxi köszönet itt is, hogy a szabadidejéből áldozva egy hét alatt kidrótozta-bedrótozta, felprogizta meg ami még menetközben beesett megcsinálta. Örök hálám.