A szokásos évi egy posztot lehet hogy túl fogom idén szárnyalni, de majd meglátjuk. Ott hagytam abba a legutóbb hogy visszatért a szerelem a vas iránt, ezért el is határoztam, hogy az elmúlt évek relatíve ridegtartása után kicsit több figyelmet szentelek neki.
Ennek szellemében beszerzésre is került egy régi álmom egy "kacsafarok" spoiler alá RMG. Természetesen odáig még nem jutottam el hogy szépen egybefényezve fel is kerüljön, mert mindig adódik egy épp fontosabb világmegváltó ötletem. Már lezsíroztam a dolgot a fényezővel csak el kéne vinni. És itt jegyezném meg, hogy ámuldozott az ember a terméktől, hogy mennyire méretpontos, minőségi stb.
Nyíri már egy ideje elültette a bogarat a fülembe, hogy az autómban lévő motorvezérlés (gyári ECU+Greddy E-manage Ultimate piggyback elektronika) már rohadtul elavult és jobbat érdemelne a sárkány. Láttam, vezettem Gyuri több munkáját is, nagyon kitanulta a bekábelezést, programozást és mivel nagyon jó áron tudott szerezni egy MS2-es Megasquirt-et beadtam a derekam.
Majd a jövő eldönti hogy volt-e értelme cseszegetni a több, mint 10 éve hibátlanul teljesítő rendszert, mindenesetre a mai tesztkörön érezhetően simább volt az egész autó működése. Jó a hidegindításon még kell reszelni, abban biztos nem lesz olyan mint eddig. Powerre én nem érzek se többet, se kevesebbet, de erre számítottam, mert elég jó kezek írták az eddigi progikat is rá.
A fogyasztásra nagyon kíváncsi leszek, mert én régóta büszke voltam rá, hogy gyakorlatilag normál használat mellett egy átlag NA+0,5-1 liter fogyasztásom volt, ritkán ment 10-11 liter fölé, ahhoz már nagyon taposni kellett. Aztán az utóbbi időkben meg szinte nem ment 10 alá sose, de ez amiatt is lehetett hogy ha nagy ritkán beleültem akkor kb. on/off gázpedállal közlekedtem. Na mind1, szóval meglátjuk. A lambda értékek alapján elvileg jónak kellene lennie.
Ja és persze a lényeg. Lett beállítva flatshift, rajtprog, ablakfűtés gombbal kapcsolható retardált hülyegyerek progi. Szóval megy a durrgotatás, lángolás ahogy azt kell.
Gyurinak maxi köszönet itt is, hogy a szabadidejéből áldozva egy hét alatt kidrótozta-bedrótozta, felprogizta meg ami még menetközben beesett megcsinálta. Örök hálám.