Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Így épül az MX-5-öm (build thread)    »    Matt fényes autója    |   << vissza

Matt fényes autója

2019-02-10 8:35:08
pke1977

pke1977

Posztok: 578
Velünk: 4872 napja

Válasz erre: @Matt #134864 

Szép lett, Matt! Az enyém 2013-ban volt javítva, de erősen szükség lesz egy újabb lakatolásra. Sajnos azonban augusztus óta nem láttam az autót, és júniusig nem is fogom. Üdv Szöulból!

2019-02-09 21:17:42
Matt

Matt

Posztok: 2769
Velünk: 6250 napja

Válasz erre: @szizso #134907 

A laptiming egy tök jó műsor de sok gyenge pontja van azért. Az állórajtolás szerintem elég hülyeség, meg az hogy csak egy kört mennek. Max a potenciált mutatja meg, főleg azoknál az autóknál amit vezetni is kell.

Sztem 47 eleje-közepe reáis lehet egy jó gumival a fehéren. A 46 talán már azért erős. De még nekem is menni kell 15-20 kört hogy egy best-et össze tudjak rakni.

Ezzel együtt simán lehetne egy kakucsi napot tartani ahol az ő íveiket hadználjuk és akkor csak egy 0-80 gyorsulás idejét kell hozzáadni az időhöz. 

Történet:

Válasz erre: @szizso #134907 

A laptiming egy tök jó műsor de sok gyenge pontja van azért. Az állórajtolás szerintem elég hülyeség, meg az hogy csak egy kört mennek. Max a potenciált mutatja meg, főleg azoknál az autóknál amit vezetni is kell.

Sztem 47 eleje-közepe reáis lehet egy jó gumival a fehéren. A 46 talán már azért erős. De még nekem is menni kell 15-20 kört hogy egy best-et össze tudjak rakni.

2019-02-09 18:20:02
szizso

szizso

Posztok: 451
Velünk: 3905 napja

Válasz erre: @Nitzer #134899 

Köszi Nitzer így már világos. A 41.xx ezzel együtt is tök jó.

Egyszer egy összehasonlítás azonos palyávonalon izgalmas lenne. Még akkor is, ha a Laptiming idő más időjárási körülmények között született.

aláírás

RWD: MX5 NB2 BP-Z3 CS <> FWD: ITR DC2

2019-02-09 15:22:05
Nitzer

Nitzer

Posztok: 1508
Velünk: 5205 napja

Válasz erre: @szizso #134897 

két helyen van eltérés

aláírás

.

2019-02-09 13:19:58
szizso

szizso

Posztok: 451
Velünk: 3905 napja

Válasz erre: @Matt #131805 

Jol látom, hogy a pályavonal a felső egyenes végi sikánnál tér el a laptiming pályavzetéstől?

aláírás

RWD: MX5 NB2 BP-Z3 CS <> FWD: ITR DC2

2019-02-07 9:31:25
Matt

Matt

Válasz erre: @Marcello #134863 

idealauto.hu 

Történet:

http://www.idealauto.hu 

http://www.idealauto.hu 

2019-02-06 23:21:05
Marcello

Marcello

Posztok: 659
Velünk: 3899 napja

Válasz erre: @Matt #134861 

hol gyógyították meg?

2019-02-06 21:18:10
Matt

Matt

2019-02-06 21:14:17
Matt

Matt

Rohadt, boldog vagyok! smile

2018-07-20 21:08:22
basti

basti

Posztok: 384
Velünk: 3304 napja

Válasz erre: @Matt #131805 

Hu milyen jo es valtani sem kell smile

En mindig lemaradok, most sem tudtam hogy van nyilt autos pedig megjarattam volna az msmt. Igaz 5 liter olajat megvett volna smile

2018-07-20 20:57:52
Matt

Matt

Kicsit megsétáltattam ma a sárkányt délelőtt Kakucson. Rohadt meleg volt, az Ad08R-rek szenvedtek 2-3 tempósabb kör után. Valami még tapadósabb kellett volna. Azért sikerült benézni 42 alá így is.

2018-03-08 13:50:57
Matt

Matt

Ritkán posztolok már ide, de azért nem akarom teljesen elsüllyedni hagyni a topikot.

Különösebben érdekes fejlesztések nem történnek a verdán, inkább csak igykeszek olyan állapotban tartani, hogy bírja a kiképzést.

Sokszor megfordul a fejemben - főleg sok szép épülő turbós csodát látva - hogy én is áttérek a csigásokhoz, de aztán mindig arra jutok, hogy az NA-hoz nekem az nem megy. Ha meg érdemi plusz lóerőt akarnék akkor kurva sok lóvét rá kéne még locsolni a gépre. Én már megszerettem őt ilyen kis tákolmánynak. smile

Amik most voltak vagy folyamatban vannak:

• Kiszedtük és bevizsgáltattam a Kárászy-nál a coilovereket. A tesztmérések alapján tökéletesen működnek.
  • Mivel eddig is egy limuzin volt a gép, ezért idén keményebb rugókkal próbálkozok OSZAK-on. Előlre 10, hátulra 6 kg/mm keménységűek kerültek be. A hasmagasság fel lett emelve az eddigihez képest és kapott egy szokásos újraállítást.
  • Bevizsgáltattam az RX8 injektorokat, de szerencsére azok is tökéletes szórásképpel, egyenletes teljesítménnyel működnek.
  • Körbe cserélve lesznek a fékbetétek. Ezúttal az OEM Mazda betétekre váltok. Kivácsi vagyok, bár nekem soha nem volt panaszom az MX5 fékrendszerére. Nem kell fékezni és akkor tökéletes. smile
  • Érkezik egy pár friss Yoko AD08R amik mennek előre, hátra meg régiek. Idén ezzel a setuppal megyek szalolmozni.
  • Imi régi vinyl tetője átugrik az enyémre, mert azon totál elfáradtak a rainrail-ek.

Még tavaly novemberben volt egy lehetőség, hogy szerepeljen a verda a Laptiming című műsorban, ahol annyira nem vallott szégyent. Ha valaki még nem látta: https://www.youtube.com/watch?v=m2GZsQ6JvfI&t=377s 

Elismerően nyilatkoztak róla a srácok, köridőben tudott volna szerintem ettől komolyabbat is, de nem is ez volt a lényeg.

Történet:

Ritkán posztolok már ide, de azért nem akarom teljesen elsüllyedni hagyni a topikot.

Különösebben érdekes fejlesztések nem történnek a verdán, inkább csak igyekeszek olyan állapotban tartani, hogy bírja a kiképzést.

• Kiszedtük és bevizsgáltattam a Kárászy-nál a coilovereket. A tesztmérések alapján tökéletesen működnek.
  • Mivel eddig is egy limuzin volt a gép, ezért idén keményebb rugókkal próbálkozok OSZAK-on. Előlre 10, hátulra 6 kg/mm keménységűek kerültek be. A hasmagasság fel lett emelve az eddigihez képest és kapott egy szokásos újraállítást.
  • Bevizsgáltattam az RX8 injektorokat, de szerencsére azok is tökéletes szórásképpel, egyenletes teljesítménnyel működnek.
  • Körbe cserélve lesznek a fékbetétek. Ezúttal az OEM Mazda betétekre váltok. Kivácsi vagyok, bár nekem soha nem volt panaszom az MX5 fékrendszerére. Nem kell fékezni és akkor tökéletes. :)
  • Érkezik egy pár friss Yoko AD08R amik mennek előre, hátra meg régiek. Idén ezzel a setuppal megyek szalolmozni.
  • Imi régi vinyl tetője átugrik az enyémre, mert azon totál elfáradtak a rainrail-ek.

Még tavaly novemberben volt egy lehetőség, hogy szerepeljen a verda a Laptiming című műsorban, ahol annyira nem vallott szégyent. Ha valaki még nem látta: https://www.youtube.com/watch?v=m2GZsQ6JvfI&t=377s 

Elismerően nyilatkoztak róla a srácok, köridőben tudott volna szerintem ettől komolyabbat is, de nem is ez volt a lényeg.

Különösebben érdekes fejlesztések nem történnek a verdán, inkább csak igykeszek olyan állapotban tartani, hogy bírja a kiképzést.

Sokszor megfordul a fejemben - főleg sok szép épülő turbós csodát látva - hogy én is áttérek a csigásokhoz, de aztán mindig arra jutok, hogy az NA-hoz nekem az nem megy. Ha meg érdemi plusz lóerőt akarnék akkor kurva sok lóvét rá kéne még locsolni a gépre. Én már megszerettem őt ilyen kis tákolmánynak. :)

• Körbe cserélve lesznek a fékbetétek. Ezúttal az OEM Mazda betétekre váltok. Kivácsi vagyok, bár nekem soha nem volt panaszom az MX5 fékrendszerére. Nem kell fékezni és akkor tökéletes. :)

2017-07-10 11:49:23
Matt

Matt

Jé csak másfél éve nem sikerült posztolnom ebbe a topicba. Az autóval túl sok érdekes úgysem történik egy ideje, csak használatban van, azt is egyre kevesebbet mióta van OFF-autó.

A héten Roliékkal tartottam egy elég hardcore Alpok túrára. Én csak 2 napot voltam, ennyit bírt a büdzsé-szabadidő most. Ez alatt letekertünk 1500 kilómétert, meg volt a Nockalm, Malta víztározó, Grossglockner, Wildalpen strasse.

Tütüke bírta, hazafelé egyedül lenyomott kis etapon 7,6-os új negatív rekord fogyasztást produkált, de a GG-n is csak 10,4-et szürcsölt, amúgy meg ki nem szarja le. A hangulatot remélem átadja ez a kis videó, melyen egykori megboldogult klubtársunk található aki immár sor(hat)osbérenccé lett. smile

2016-03-21 21:11:55
Bird

Bird

Posztok: 3820
Velünk: 6900 napja
Hunya, 2016-03-21 17:48:34

Matt, 2016-03-21 15:46:40

A fényes kisautóm 7végén kicsit még fényesebb lett. Flazol-tól megvettem az itt hirdetett vászontetőt, amit Bird hathatós segedelmével egy kellemes szombat esti program gyanánt átoperáltunk a vasra. Korából fakadóan kicsit persze ez is kapott már az élettől, de legalább üvegablakos és nem vágták szét korábban vandálok. Érdekes, mert egy Anniversary gyári teteje, de csak bizonyos szögből látszik időnként, hogy kék, ami a fehérhez amúgy kifejezetten jól megy élőben. Majd biztos csinálok róla képet is egyszer, ha nem a garázsban van felhúzott tetővel. Ja most olyan nem nagyon lesz. smile

Ugyanitt a régi tető szerkezetestűl kissé satnya vinyl ponyvával jelképes összeggért vihető a csattok nélkül.

De van de van de van!

Mármint olyan időpont. Pont szombaton. :-)

Nálam meg pont egy fényképezőgép.. smile

aláírás Kilinccsel elöre:)
2016-03-21 17:48:34
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 6103 napja
Matt, 2016-03-21 15:46:40

A fényes kisautóm 7végén kicsit még fényesebb lett. Flazol-tól megvettem az itt hirdetett vászontetőt, amit Bird hathatós segedelmével egy kellemes szombat esti program gyanánt átoperáltunk a vasra. Korából fakadóan kicsit persze ez is kapott már az élettől, de legalább üvegablakos és nem vágták szét korábban vandálok. Érdekes, mert egy Anniversary gyári teteje, de csak bizonyos szögből látszik időnként, hogy kék, ami a fehérhez amúgy kifejezetten jól megy élőben. Majd biztos csinálok róla képet is egyszer, ha nem a garázsban van felhúzott tetővel. Ja most olyan nem nagyon lesz. smile

Ugyanitt a régi tető szerkezetestűl kissé satnya vinyl ponyvával jelképes összeggért vihető a csattok nélkül.

De van de van de van!

Mármint olyan időpont. Pont szombaton. :-)

aláírás May the Fairy be with You!