Gyéé
Velünk: 6633 napja
Köszi!
Majd rádcsörgök mert pont az nem látszik a képen ami a bibi
Lefényképezem és úgy tuti menni fog. Vagy hívj fel.
frissítve: (Feltettem egy régebbi képet a profilomba)
Szia Matt!
Tudom hogy én vagyok a béna de valami nekem nem kerek ezzel a szűrővel .A vastag csővön van egy kicsi és egy vastagabb cső.Namármost az utóbbi nekem egy tartályba ban bekötve gyárilag ami nem bontható, továbbá van egy szenzor a légszürő házon (nem a légtömeg mérő egy másik)
Lehet hogy még sem szeretném én ezt de ezt nagyon halkan mondom ......
Kérlek segíts
Szia!
A K&N-en a kis fityulára megy rá a gyári kartergáz cső (nálam szelepfedélről a gyári szívócsőbe. azt elvileg csak át kell dugni), a nagyobb lyukszerűségre kell átraknia a gyári helyről az alapjárati motor levegőcsövét. Azt nem tudom, hogy NBFL-nél hogy van pontosan. A másik szenzor meg így passz elsőre, nekem csak a MAF van.
Nem kell parázni, biztos, hogy a te kocsidhoz való. Hétvégén összefuthatunk és szívesen megnézem, illetve Barac már abszolvált egy ilyen műtétet az ő 1.6-os FL-jén. Szerintem biztos tud segíteni.
Szia Matt!
Tudom hogy én vagyok a béna de valami nekem nem kerek ezzel a szűrővel .A vastag csővön van egy kicsi és egy vastagabb cső.Namármost az utóbbi nekem egy tartályba ban bekötve gyárilag ami nem bontható, továbbá van egy szenzor a légszürő házon (nem a légtömeg mérő egy másik)
Lehet hogy még sem szeretném én ezt de ezt nagyon halkan mondom ......
Kérlek segíts
próbáld meg az mx5parts.com -ot
írj nekik tudnak -e szerzni neked dugót.
nem lenne egyszerübb megrendelni azt az 1.8 NA dugót?
mx5parts, IL -nek sincs?
hát nem tudom. 4-5 hétig ölbe tett kézzel várni az gyakorlatilag a lassú halállal egyenlő nekem.
nincs sehol egyszerűen, nem is értem. IL-nél van egyedül 323 Turbó dugó amit ajánlanak feltöltéshez. De az is 0,50 túlméretes tehát nem vagyok előrébb. Írtam nekik mennyire változna vele a kompresszió, mik a tapsztalatok stb. nagy hallgatás van. Nekem meg már kicsit elég volt a tesztelgetésből.
nem lenne egyszerübb megrendelni azt az 1.8 NA dugót?
mx5parts, IL -nek sincs?
és élvezném a 147 gyári lovat
egy hétig én is biztos
én most már végigtolom ezt dolgot ha beledöglök akkor is. ha működőképes lenne az már adna további erőt a lepapírozáshoz.
Baaazmeg! Akarommondani B*** meg!
Ha belegondolok, hogy ugyanezzel az átalakítási hisztivel simány belerakhatnál egy 1.8 NBFL blokkot, a kittet meg eladnád egy lelekes továbbpróbálkozónak mint valóban kész működő motyót....hát lehet, hogy én ezt az utat választanám. Az Ultimet-et megtartanám, szereznék küttyentőt a VICS működtetésére és élvezném a 147 gyári lovat, ami a 100-150 kilóval könnyebb autóban biztos fasza.
Dehát nyilván ez már az n+1-ik verzió a maga árnyoldalaival, amihez az embernek nincs kedve. Lehetett volna annyi kegyelem a Sorsban hogy azok a dugók alapméretesekk lennének. Ez már állatkínzás.
na csak hogy update-eljem a topicot. hihetelen egy szopás ez az egész motor felújítás ügy.
Mnden típusú MX-5-höz lehet dugattyút kapni Európában, kivéve egyet. Igen az 1.8 NA-t. Japánból lehet rendelni cirka 1 hónap alatt megjön. Na azt nem köszi.
Sikerült viszont levadásznom egy embert Angliában akinek a polcán porosodik egy szett gyári NA1.8 dugó, állítása szerint alapméretes. Mivel én lassan már magamnak se hiszek, cikkszám alapján lecsekkoltam. Hát persze, hogy a legnagyobb 0,50 túlméretű.
Na azt nem lehet az én régi blokkomba betenni, mert akkor túl vékony lenne a persely, szóval jelen állás szerint mégiscsak Gram blokkja lesz fölfúrogatva. Ami ha még kész is lesz egyszer, egy ilyen motorcsere procedúrát végigverni a hazai viszonyok között tuti megabrutál lesz. Amúgy csinált már ilyet valaki? Mekkora szopás?
Kezdek kicsit kész lenni már az egésztől.
ha már így szét van döntve, lehet szelepszár szimmeringeket is ki kéne cserélni ill. a szelepeket újra becsiszolni. talán nem olyan nagy költség.
Most megy az engine-rebulid,
mi kerül bele?
megmenekült a blokk? csak azt a hengert javítjátok a többi marad?
ui.: add át a Pufinak a feladatot, aztán majd ö ír egy szép kis német levelet!
végül csak amellett döntöttem, hogy az enyémbe perselyezzék a 4-es hengert, kap 4 gyári dugót, gyűrűt aztán hajrá.
gram motorjába úgy fest fúrni kellett volna mind a 4 hengert, plusz az a lötyögő főtengely is ijesztő kicsit. majd ha nagyon erős leszek vissza viszem
kovácsolt dugó horror áron van csak, még Il-nél van 323turbó-é ami lejjebb viszi a kompressziót. De mivel én a gyári megoldások híve vagyok elvetettem
A Pufi 2 hetes leajjasító táborba lesz küldve mielőtt megkérem, hogy üljön neki levelet írni