Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Így épül az MX-5-öm (build thread)    »    Matt fényes autója    |   << vissza

Matt fényes autója

2015-07-09 18:45:20
Pampalini

Pampalini

Posztok: 1925
Velünk: 4739 napja
Hunya, 2015-07-09 11:41:24

Matt, 2015-07-09 11:15:08

Hunya, 2015-07-09 10:47:45

Indulhatsz az enyémmel Kecskeméten. Csak a Dávidéba be ne ülj! :-)

Mármint Tökölre gondolsz? Vagy időutazást is tud a Tündér?

Mindent tud!!!!!

Naná, hogy Tökölre gondolok. Csak olyan freudi elszólás volt.... :-)

Tököl helyett Kakucs lesz! Lalee megcsinálja egykettőre és akkor bejáratjuk jól, mert az fontos! Smile

aláírás

Black Sushi

2015-07-09 11:44:07
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6725 napja

Még jó hogy nem azt írtad "a töködre gondolok" az még freudibb lett volna.... mehettsz az enyémmel is Matt! Marha keveset fogyaszt mostanában így hűtő nélkül.

aláírás DrasticPlastic Driver
2015-07-09 11:41:24
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 6203 napja
Matt, 2015-07-09 11:15:08

Mindent tud!!!!!

Naná, hogy Tökölre gondolok. Csak olyan freudi elszólás volt.... :-)

aláírás May the Fairy be with You!
2015-07-09 11:15:08
Matt

Matt

Posztok: 2769
Velünk: 6349 napja

2015-07-09 10:47:45
Hunya

Hunya

2015-07-09 8:43:40
Hunya

Hunya

Matt, 2015-07-08 22:34:46

LaLeekirály, 2015-07-08 22:23:14

Azért nem dől össze a világ. Van másik főtengelyed, bevizsgáltatom, új csapágyakkal összerakom azt szevasz. Fel a fejjel!

Igazából az idegesít a legjobban, hogy miért a nyár kellős közepén jön ez is elő, mikor program program hátán. De még mindig jobb, mintha mondjuk a Stelvio tetején vakargatnám a búrámat. smile

Bird egy aranyember. Holnap kiviszi a tarcsi főtengelyt, meg találtam valami csapágyakat is hozzá, de gondolom abból majd kell az új.

Fel a fejjel mindenkienk!. Van még remény, mert csak nyár végén hirdetünk eredményt a "Kinek nagyobb a szopórollere" kategóriában.

Az eddigi indulók:

- Somkitty "Főtengely" Mátyás

- Gyéé "Cooler" Pete

- Dezsőke "Szíjtárcsa" GaborNA

- Gonzi " Motherisastar" MoNa 

- még valaki? :-)

Még jó, hogy az enyémben nem romlik el semmi soha (kopp-kopp), mert nem éri meg azt a kort...ja, hogy közben a Lotus már 470 lóerős, és Balázs megvette a szomszéd telket is... :-)

2015-07-08 22:34:46
Matt

Matt

Azért nem dől össze a világ. Van másik főtengelyed, bevizsgáltatom, új csapágyakkal összerakom azt szevasz. Fel a fejjel!

Igazából az idegesít a legjobban, hogy miért a nyár kellős közepén jön ez is elő, mikor program program hátán. De még mindig jobb, mintha mondjuk a Stelvio tetején vakargatnám a búrámat. smile

Bird egy aranyember. Holnap kiviszi a tarcsi főtengelyt, meg találtam valami csapágyakat is hozzá, de gondolom abból majd kell az új.

Történet:

Igazából az idegesít a legjobban, hogy miért a nyár kellős közepén jön ez is elő, mikor program program hátán. De még mindig jobb, mintha mondjuk a Stelvio tetején vakargatnám a búrámat. :)

Zsolti egy aranyember. Holnap kiviszi a tarcsi főtengelyt, meg találtam valami csapágyakat is hozzá, de gondolom abból majd kell az új.

Igazából az idegesít a legjobban, hogy miért a nyár kellős közepén jön ez is elő, mikor program program hátán. De még mindig jobb, mintha mondjuk a Stelvio tetején vakargatnám a búrámat. :)

Birdi egy aranyember. Holnap kiviszi a tarcsi főtengelyt, meg találtam valami csapágyakat is hozzá, de gondolom abból majd kell az új.

2015-07-08 22:23:14
LaLeekirály

LaLeekirály

Posztok: 1488
Velünk: 5619 napja

2015-07-08 21:49:51
Matt

Matt

wolfblind, 2015-07-08 21:03:28

Matt, 2015-07-08 20:32:57

Na, hát kevés volt az imádság. Persze, hogy csapágyas ez a fostenger.

Gonzi, bizisten ha nem írod a héten azt a szopós posztot, akkor most lenne egy eladó NA motorsádennel a legjobb ajánlatért.

Uhh ez nem jo hir, Lalee szetszedte?

Igen. Az olajpumpának nem volt baja, de a főtengelyen két hengernél is vannak kis bemaródások. Ezt a részt nem cseréltük amikor volt a motorgenerál. 250k km, ebből 45k feltöltve. Remélem ez volt az oka és nem valami konstrukciós gebasz a szíjtárcsával.

2015-07-08 21:45:02
Gyéé

Gyéé

De hogy a fenébe?! Biztos voltam benne hogy nem lesz nagyobb baja. Tudom hogy az én hűtőszopacsom semmi ehhez képest, de tegnap kidolgoztam egy túlélési taktikát az ilyen esetekre. Be kell ba***ni (baszni) egy kicsit és nem gondolni a dologra egy ideig. Aztán reálisabban fogod látni mit lehet tenni. Sajnálom.

2015-07-08 21:03:28
wolfblind

wolfblind

Posztok: 1825
Velünk: 4590 napja
Matt, 2015-07-08 20:32:57

Gonzi, bizisten ha nem írod a héten azt a szopós posztot, akkor most lenne egy eladó NA motorsádennel a legjobb ajánlatért.

Uhh ez nem jo hir, Lalee szetszedte?

2015-07-08 20:32:57
Matt

Matt

Történet:

Na, hát kevés volt az imádság. Csapágyas ez a fostenger.

2015-06-30 17:45:35
Dezsoeke

Dezsoeke

Posztok: 367
Velünk: 4393 napja

3000-es fordulaton a kerregés nem hiszem hogy a csapágy hangja. Amikor az főtengely csapágy megkopik, akkor terheletlenül elforog, és üresben csilingel, amit azután fordulaton elhagy

Reméljük a legjobbakat

2015-06-30 14:16:26
Matt

Matt

xperience5, 2015-06-30 14:05:10

Matt, 2015-06-30 13:51:58

Rég frissítettem itt, most van miről sajnos.

A legutóbbi visontai szlalomkor lettem figyelmes rá, hogy melegen a szokásosnál jóval alacsonyabban van az alapjárati olajnyomásom. A 1,5-1,8 kg/cm2 helyett 1 környékére csökkent. Hidegen még jó, de ahogy bemelegszik és hígul az olaj esik a nyomás. talán mintha hidegindításkor is lassabban épülne föl. Nekem még az akkurátusan mérő órám van, nem hiszem, hogy annak baja lenne. Fordulatra szépen emelkedik, egyedül ami aggaszt, de az kurvára, hogy fokozattól függetlenül van egy kis kerregő hang 3-ezres fordulat környékén, aztán eltűnik. Én hidrotőkére gyanakodtam/gyanakszok, egyből rohantam Lalihoz olajat cserélni. Utána egy darabig csinálta, aztán teljesen megszűnt, most megint csinálja.

Elolvastam már mindent. Hasonló helyzetben sokszor merül fel, hogy az olajpumpába épített nyomásszabályozó szelep ragad be valamilyen pozícióba. Ha nyitva marad részben/teljesen az csinálhat olyat, mint nálam, mert nem tud rendes nyomás felépülni alacsony fordulaton. Ha zárva marad akkor meg tilton olyan nyomás keletkezik, hogy lelövi az olajszűrőt.

Lali valamikor leszedi a motor alját és kiderül. Amitől nagyon félek, hogy a főtengely csapágyak mentek szét és ez okozza a kerregést, ami fakadhat a plusz főtengely tárcsából eredő többlet terhelésből. De ha csapágyas lenne az szerintem hangosabb és magas fordulaton is csinálná.

Nem tudom, találgatok, izgulok. Kérlek, imádkozzatok a miatánkhoz a mennyekben... Én még egy motorgenerálba belepusztulok lelkileg.

Azért nézd meg szerintem a műszert, meg a szenzort, meg a csatlakozásokat, nekem volt olyan, hogy kb 1 osztásnyival lejjebb esett az érték, aztán míg időm lett volna szívbajt kapni, szinte azonnal vissza is mászott, szóval kontakthibának minősítettem. 

Persze azt is megnézzük, meg Lali mondta, hogy van műszere, amivel meg tudjuk majd mérni a tényleges nyomást. Ott kiderül ha tök mást mutat a műszerfalon, de nem hiszem, mert nem csak néha mutat, hanem konstansan egy ideje ugyanazt. Meg ez a kerregés gyorsításkor is, ha tényleg hidrotőke, akkor az azért lehet, mert fentre már nem jut elég nyomás alacsony fordulaton. Normál körülmények között olyan 4.000 rpm környékén nyit az a szabályozó szelep, szóval az is kb. stimmelne ha nálam nyitott pozícióban maradt volna, mert magas fordulaton nincs semmi zörej. De most csak nyugtatgatom magam tényleg. 

Történet:

A legutóbbi visontai szlalomkor lettem figyelmes rá, hogy melegen a szokásosnál jóval alacsonyabban van az alapjárati olajnyomásom. A 1,5-1,8 kg/cm2 helyett 1 környékére csökkent. Hidegen még jó, de ahogy bemelegszik és hígul az olaj esik a nyomás. talán mintha hidegindításkor is lassabban épülne föl. Nekem még az akkurátusan mérő órám van, nem hiszem, hogy annak baja lenne. Fordulatra szépen emelkedik, egyedül ami aggaszt, de az kurvára, hogy fokozattól függetlenül van egy kis kerregő hang 3-ezres fordulat környékén, aztán eltűnik. Én hidrotőkére gyanakodtam/gyanakszok, egyből rohantam Lalihoz olajat cserélni. Utána egy darabig csinálta, aztán teljesen megszűnt, most megint csinálja.

Elolvastam már mindent. Hasonló helyzetben sokszor merül fel, hogy az olajpumpába épített nyomásszabályozó szelep ragad be valamilyen pozícióba. Ha nyitva marad részben/teljesen az csinálhat olyat, mint nálam, mert nem tud rendes nyomás felépülni alacsony fordulaton. Ha zárva marad akkor meg tilton olyan nyomás keletkezik, hogy lelövi az olajszűrőt.

Lali valamikor leszedi a motor alját és kiderül. Amitől nagyon félek, hogy a főtengely csapágyak mentek szét és ez okozza a kerregést, ami fakadhat a plusz főtengely tárcsából eredő többlet terhelésből. De ha csapágyas lenne az szerintem hangosabb és magas fordulaton is csinálná.

Nem tudom, találgatok, izgulok. Kérlek, imádkozzatok a miatánkhoz a mennyekben... Én még egy motorgenerálba belepusztulok lelkileg.

Azért nézd meg szerintem a műszert, meg a szenzort, meg a csatlakozásokat, nekem volt olyan, hogy kb 1 osztásnyival lejjebb esett az érték, aztán míg időm lett volna szívbajt kapni, szinte azonnal vissza is mászott, szóval kontakthibának minősítettem. 

Persze azt is megnézzük, meg Lalinak mondta, hogy van műszere, amivel meg tudjuk majd mérni a tényleges nyomást. Ott kiderül ha tök mást mutat a műszerfalon, de nem hiszem, mert nem csak néha mutat, hanem konstansan egy ideje ugyanazt. Meg ez a kerregés gyorsításkor is, ha tényleg hidrotőke, akkor az azért lehet, mert fentre már nem jut elég nyomás.

Persze azt is megnézzük, meg Lali mondta, hogy van műszere, amivel meg tudjuk majd mérni a tényleges nyomást. Ott kiderül ha tök mást mutat a műszerfalon, de nem hiszem, mert nem csak néha mutat, hanem konstansan egy ideje ugyanazt. Meg ez a kerregés gyorsításkor is, ha tényleg hidrotőke, akkor az azért lehet, mert fentre már nem jut elég nyomás.

2015-06-30 14:09:26
Gyéé

Gyéé

Imádkozom! Miatánk ki vagy a mennyekben add hogy Matyi kocsija ne legyen beteg ámen....