Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Így épül az MX-5-öm (build thread)    »    Matt fényes autója    |   << vissza

Matt fényes autója

2014-10-19 20:27:31
Matt

Matt

Posztok: 2769
Velünk: 6276 napja

Ja és friss sztori. Már a múlt héten felfigyeltem rá, hogy 4.000 fordulat környékén búgogat valami hátul, de nem volt vészes a hangja, inkább kipuffra gyanakodtam. Mikor levették a gyári kipuffot tegnapelőtt akkor furán olajos volt, ma meg amikor jöttem haza már erősödött a búgás, nehezen indul el az autó. Aláfeküdtem, a bal féltengely tömítésnél nyomja ki az olajat. sad Pénteken megyek Lalihoz, de finoman szólva be vagyok kicsit kekszelve, hogy oda a nehezen megszerzett sperrdifi. smile Remélem nem az a 10 km fogja megadni neki az utolsó kenetet. Fcuk!

Történet:

Ja és friss sztori. Már a múlt héten felfigyeltem rá, hogy 4.000 fordulat környékén búgogat valami hátul, de nem volt vészes a hangja, inkább kipuffra gyanakodtam. Mikor levették a gyári kipuffot tegnapelőtt akkor furán olajos volt, ma meg amikor jöttem haza már erősödött a búgás, nehezen indul el az autó. Aláfeküdtem, a bal féltengely tömítésnél nyomja ki az olajat. :( Pénteken megyek Lalihoz, de finoman szólva be vagyok kicsit kekszelve, hogy oda a nehezen megszerzett sperrdifi. :) Remélem nem az a 10 km fogja megadni neki az utolsó kenetet.

2014-10-19 20:22:36
Matt

Matt

Ordune, 2014-10-19 10:36:35

Hunya, 2014-10-18 18:31:58

Öreg hotrodos is azt mondta: A hangosabb, gyorsabb!!!

Jó lett, majd méregess 60-120-at programozás után, meg a szubjektíat is írd ide.  Ja, és gyere OSZAK-ra, biztos tudunk adni autót, mondjuk Roliét... :-)

Nekem ugyanez a rendszer -3Le-t jelentett. Pont a teljesítmény mérés közben jött meg, így sikerült mérni az instalálás előtt, és után is.

Kompresszornál nem feltétlenül előny a nyitottabb rendszer.

Na de azért mert kell hozzá igazítani a programon. Azzal együtt már tuti h plusz pacikat hoz.

2014-10-19 10:36:35
Ordune

Ordune

Posztok: 7396
Velünk: 5693 napja
Hunya, 2014-10-18 18:31:58

Jó lett, majd méregess 60-120-at programozás után, meg a szubjektíat is írd ide.  Ja, és gyere OSZAK-ra, biztos tudunk adni autót, mondjuk Roliét... :-)

Nekem ugyanez a rendszer -3Le-t jelentett. Pont a teljesítmény mérés közben jött meg, így sikerült mérni az instalálás előtt, és után is.

Kompresszornál nem feltétlenül előny a nyitottabb rendszer.

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2014-10-18 20:53:36
mx5fan

mx5fan

Posztok: 1451
Velünk: 6314 napja
zed1, 2014-10-18 15:42:57

Video alapján nagyon jó hangja lett!

+1 !! wink

2014-10-18 18:31:58
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 6129 napja

aláírás May the Fairy be with You!
2014-10-18 16:42:24
Matt

Matt

szroli, 2014-10-18 16:34:23

Nagyon fasza lett! Gyereeee Oszakra!

Kulinpapa nem javasolta, hogy így dundizgassam neki, mert nem lehet tudni, milyen irányba viszi el az A/F értékeket a nyitottabb rendszer. A magam paraszt logikájával arra gondolnék, hogy inkább dúsul ami ugye nem baj, de inkább nem kísérletezek. OSZAK-ra amúgy sem tudom vinni, mert előtte adom le a gépet Lalimesternél. Max. más autójával tudnék, de az is csak csütörtök magasságában dől el.

2014-10-18 16:36:55
Matt

Matt

kovandor, 2014-10-18 14:41:50

Matt a kormányon a narancs pozíció jelölés gyári v. DIY szigszalag? Ha DIY, lehet h. átveszem ;-) 

Ez benne van a kormány bőrözésben gyárilag.

2014-10-18 16:34:23
Pampalini

Pampalini

Posztok: 1925
Velünk: 4665 napja

Nagyon fasza lett! Gyereeee Oszakra!

aláírás

Black Sushi

2014-10-18 15:49:53
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6651 napja

Elég bitang és mennyire nem füstöl a kocsid!

aláírás DrasticPlastic Driver
2014-10-18 15:42:57
zed1

zed1

Posztok: 935
Velünk: 5263 napja

Video alapján nagyon jó hangja lett!

2014-10-18 14:41:50
kovandor

kovandor

Posztok: 849
Velünk: 4354 napja

Matt a kormányon a narancs pozíció jelölés gyári v. DIY szigszalag? Ha DIY, lehet h. átveszem ;-) 

aláírás "Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away."

2014-10-18 14:35:22
Matt

Matt

No kipuff fent. Ment minden mint a karikacsapás. Kivételesen tökéletes a fitment mind a de-cat, mind a Cobalt esetében. Dinamitosok dícsérték nagyon a minőséget.

A hang nekem egy ici-picit így is sok. Alacsony fordulaton, meg részterhelésen be tud búgni, de WOT-on meg annyira baró, hogy kárpótol ezért. Komolyabb hifire lesz viszont szükség. smile Na, de beszéljenek a videók inkább:

2014-10-17 14:45:02
Hunya

Hunya

Fotók, hangok stb-stb!

Nem lustálkodni, nem hangyász Hétfő ez kérem! :-)

2014-10-17 13:39:25
Matt

Matt

Senki nem vádolhat azzal, hogy fölöslegesen update-elném a topikomat, de igazából túl sokmindent nem mókoltam az autón idén eddig az ülés+kormány cserén kívül. Használtam, versenyeztem vele idén mindenféle technikai malőr nélkül (kopp-kopp). Túl van több mint 40.000 km-en már feltöltősen ami azért mutatja, hogy tökre élhető egy utólagosan berhelt cuccal is egy ilyen autó.

A motortér környékén két éve semmi fejlesztés nem volt, pedig még az elején eldöntöttem, hogy ha már így hozta sors, hogy M45, akkor az abból még ésszerűen kinyerhető maximális teljesítményt egyszer elakarom érni, hogy tudjam van-e szükségem esetleg többre valaha. 

Ennek érdekében összevásárolgattam az elmúlt évben néhány dolgot amiknek a beépítése lassan esedékes. Ezek:

1. Új, nagyobb átmérőjű, nyitottabb kipuffogó rendszer: MX5 parts-os hangtompítós de-cat dob + a jó öreg Cobalt catback rendszer. Ezt holnap Dinamitéknál fel is teszik, nagyon izgulok a hangja miatt, mert bevallom én imádtam, hogy relatíve halk az autóm a gyári rendszertől. Viszont annak a korlátait mutatta, hogy olyan EGT-kkel üzemel az autó, hogy időnként akkora robbanások történtek a kipuffogóban amitől én is összeszartam magam. smile  

Majd teszek fel holnap videót, hogy milyen lett.

2. Kisebb kompresszor szíjtárcsa: nem mertem nagyon kis görgőt választani (kompresszor túlpörgetés, szíjcsúszás veszély stb.). Az első csökkentett görgőt vettem KAVS-tól, ami 11,5%-kal kisebb átmérőben mint a gyári Mini. Ezzel kb. 2,35 lesz fölső-alsó görgő-attét aránya. Kicsit magasabb csúcstelejsítmény, és alacsonyabb fordulaton több nyomatékot remélek. Amitől nagyon fosok, hogy a gyári Sachs kupplung nem fogja bírni és akkor újabb zsebbenyúlás.

Ehhez persze kell majd a teljes újraprogramozása az ECU-nak, amit az ismertek miatt Kulinpapa fog elvégezni, sajnos teljesen 0-ról kell belevágni, egyrészt mert ő csak így vállalja, meg amúgy is resetel-ni kell a lekódolás miatt az E-manage-et.

Amit meg szeretnék/kéne csinálni még:

- coolant reroute beépítése (már meg van majdnem minden, majd tavasszal talán)

- jobb hátsó sárvédőív kilakatolása

- játszós felni + track tyre a jövő évi OSZAK szezonra

- puhább rugók a coiloverhez

- Elise ülések újrakárpitozása

- Hunya mintájára autóstalálkozókon történő kéregetés, mert ezt nem tudom ki fogja kitermelni. smile

Történet:

Senki nem vádolhat azzal, hogy fölöslegesen update-elném a topikomat, de igazából túl sokmindent nem mókoltam az autón idén eddig az ülés+kormány cserén. Használtam, versenyeztem vele idén mindenféle technikai malőr nélkül (kopp-kopp). Túl van több mint 40.000 km-en már feltöltősen ami azért mutatja, hogy tökre élhető egy utólagosan berhelt cuccal is egy ilyen autó.

A motortér környékén két éve semmi fejlesztés nem volt, pedig még az elején eldöntöttem, hogy ha már így hozta sors, hogy M45, akkor az abból még ésszerűen kinyerhető maximális teljesítményt egyszer elakarom érni, hogy tudjam van-e szükségem esetleg többre valaha. 

Ennek érdekében összevásárolgattam az elmúlt évben néhány dolgot amiknek a beépítése lassan esedékes. Ezek:

1. Új, nagyobb átmérőjű, nyitottabb kipuffogó rendszer: MX5 parts-os hangtompítós de-cat dob + a jó öreg Cobalt catback rendszer. Ezt holnap Dinamitéknál fel is teszik, nagyon izgulok a hangja miatt, mert bevallom én imádtam, hogy relatíve halk az autóm a gyári rendszertől. Viszont annak a korlátait mutatta, hogy olyan EGT-kkel üzemel az autó, hogy időnként akkora robbanások történtek a kipuffogóban amitől én is összeszartam magam időnként. :) 

2. Kisebb kompresszor szíjtárcsa: nem mertem nagyon kis görgőt választani (kompresszor túlpörgetés, szíjcsúszás veszély stb.). Az első csökkentett görgőt vettem KAVS-tól, ami 11,5%-kal kisebb átmérőben mint a gyári Mini. Ezzel kb. 2,35 lesz fölső-alsó görgő-attét aránya. Kicsit magasabb csúcstelejsítmény, és alacsonyabb fordulaton több nyomatékot remélek. Amitől nagyon fosok, hogy a gyári Sachs kupplung nem fogja bírni és akkor újabb zsebbenyúlás.

Ehhez persze kell majd a teljes újraprogramozása az ECU-nak, amit az ismertek miatt Kulinpapa fog elvégezni, sajnos teljesen 0-ról kell belevágni, egyrészt mert ő csak így vállalja, meg amúgy is resetel-ni kell a lekódolás miatt az E-manage-et.

- Hunya mintájára autóstalálkozókon történő kéregetés, mert ezt nem tudom ki fogja kitermelni. :)

Senki nem vádolhat azzal, hogy fölöslegesen update-elném a topikomat, de igazából túl sokmindent nem mókoltam az autón idén eddig az ülés+kormány cserén kívül. Használtam, versenyeztem vele idén mindenféle technikai malőr nélkül (kopp-kopp). Túl van több mint 40.000 km-en már feltöltősen ami azért mutatja, hogy tökre élhető egy utólagosan berhelt cuccal is egy ilyen autó.

1. Új, nagyobb átmérőjű, nyitottabb kipuffogó rendszer: MX5 parts-os hangtompítós de-cat dob + a jó öreg Cobalt catback rendszer. Ezt holnap Dinamitéknál fel is teszik, nagyon izgulok a hangja miatt, mert bevallom én imádtam, hogy relatíve halk az autóm a gyári rendszertől. Viszont annak a korlátait mutatta, hogy olyan EGT-kkel üzemel az autó, hogy időnként akkora robbanások történtek a kipuffogóban amitől én is összeszartam magam időnként. :) 

- Hunya mintájára autóstalálkozókon történő kéregetés, mert ezt nem tudom ki fogja kitermelni. :)

2014-06-21 19:23:42
Hunya

Hunya

Matt, 2014-06-21 15:14:08

Íme az új cockpit. smile Finom!

Ez nagyon ott van a szeren majd holnap jól megfogdosom! Gratulálők!