Vigyázat hosszú post.
Megjött a kis csomagom UK-ből, neki láttunk kb. 5-kor a beépítésnek és hip-hop este 11-re meg is lett minden. Szóval hoztam a formám és igazi szopáshegyet vettem a nyakamba (meg leginkább Laliéba).
Betettük az első f.művet minden nagyon király, betettük a hátsót és aztaqrva élet. Mint egy off-road autó úgy nézett ki maxon letekerve. Oké hogy bika rugók meg minden de akkor is nem tudok mást mondani, hogy made in taiwan, tömegtermelés a trágárságokat nem írnám le ami kijött belőlem. Kezdődött a fejvakarás, töprengés. Kis netezés után rögtön találtunk hasonló esetet, tehát konstrukciósan lett a hátsó gátló elbaltázva.
Picit tudtunk még ültetni azzal h nem volt előfeszítve a rugó, amitől egyrészt kiborultam m megint kompromisszum kötés kezdődik, másrészt még mindig kb. gyári magasságon volt. Aztán jött a gondolat h puhább rugó talán segítene. Nekem 10kg/8kg-val küldte a srác, ő így használta. Gyárilag a 8kg/6kg a legerősbb setup ami van hozzá (3 különböző lehetőség van). A Bilstein-ekhez használt kínai coilover.hez pont 8/6-os rugókat adtak, igaz sokkal rövidebbeket. Adta magát az ötlet h a gyári 8kg menjen előre a kínai, szétrohadt fos 6kg-s meg hátra. Előfeszítés nuku mivel nagyon rövid a rugó, de ezzel sikerült kívánt magasságot hátul is belőni.
Szóval csináltathatok/rendelhetek 6kg-s hosszú rugókat. Plug&play volt megint minden.
Csak annyi erőm volt h Lalitól hazamásszak. Elől-hátul fullpuhára tekert gátlókkal nagyon durva a különbség főleg a rossz minőségű útszakaszokon. Az Árpád-híd pesti oldalán lévő két ugrató simán átszökkentünk, nem akartam a tetőn kiesni. Sokkal komfortosabb így elsőre is. Holnap állítgatom majd a keménységet m nem éreztem elég feszesnek így.
Egyszóval összességében eddig inkább pozitív, de azért nem tudok elsiklani afölött h 700fontért sem képesek tipus-specifikusan fejleszteni. Persze minek kísérletezek olyan márkával ami nem annyira bejáratot. Tanul-tanul-tanul.
És a szokásos köszönet áradat Lalimesternek aki nem engedett haza amíg minden verziót végig nem próbáltunk.